shopify
analytics tool

Scandal cu iz politic pe banii pentru deszăpezire

   Deşi multe dintre drumurile judeţene au rămas blocate şi săptămâna aceasta ca urmare a viscolului şi zăpezii, un adevărat scandal a izbucnit între conducerea CJ Galaţi şi directorul societăţii Drumuri şi Poduri în ceea ce priveşte modul de alocare a banilor pentru deszăpezire. Conducerea societăţii Drumuri şi Poduri spune că pe luna ianuarie nu i s-a onorat de la CJ întreaga factură pentru acţiunile de deszăpezire. Mai mult, felul în care s-au făcut încredinţări directe de contracte pe bani publici de la CJ îi nemulţumeşte pe unii reprezentanţi ai USL.  În timp ce în judeţ sunt încă probleme cauzate de starea drumurilor, factorii responsabili au timp să se certe pe banii pentru deszăpezire. Directorul SC Drumuri şi Poduri, Luciano Tudor, spune că nu a primit de la Consiliul Judeţului întreaga sumă pentru acţiunile de deszăpezire efectuate în luna ianuarie şi din acest motiv au apărut probleme în ceea ce priveşte alimentarea utilajelor cu carburanţi.”Trebuia să primim 2,6 miliarde de lei vechi şi nu am primit decât aproximativ 1,9 miliarde. Există riscul să nu ne putem desfăşura activitatea dacă se continuă aşa. Şi aşa aceşti bani sunt puţini, la Brăila spre exemplu s-au alocat pentru sezonul rece 25 de miliarde de lei vechi şi are mai puţine drumuri ca noi, în timp ce pentru Galaţi este vorba de doar 11 miliarde pentru întreg sezonul”, a afirmat Luciano Tudor. Totuşi, vinerea trecută 300 de milioane de lei vechi au fost achitaţi de la CJ către Drumuri şi Poduri, dar reprezentanţii CJ spun că aceşti bani au fost ridicaţi cu o întârziere de patru zile. „Plăţile către SC Drumuri şi Poduri s-au făcut conform acţiunilor de deszăpezire realizate în judeţ. Situaţia acestor plăţi va fi şi ea analizată ulterior şi va fi coroborată cu lucrările de deszăpezire realizate în judeţ de către SC Drumuri şi Poduri”, a precizat purtătorul de cuvânt al CJ, Daniel Mihalaşcu.
Conflictul dintre societatea Drumuri şi Poduri şi conducerea CJ mocneşte însă de mai multă vreme, iar totul pare să aibă în spate interese financiare. În apărarea societăţii Drumuri şi Poduri au sărit reprezentanţii USL. Purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, Claudiu Brânzan, a declarat într-o conferinţă de presă că această societate a fost descalificată de la toate licitaţiile organizate în ultimii doi ani şi nu a reuşit să obţină contracte cu încredinţare directă, preferate fiind firme private. Asta deşi societatea Drumuri şi Poduri este subordonată Consiliului Judeţului. Luciano Tudor a confirmat la rândul său spusele lui Brânzan, cu precizarea că societatea Drumuri şi Poduri a beneficat totuşi în ultimii doi ani de un singur contract prin încredinţare directă a unor lucrări de plombări pentru drumurile din judeţ. ”Nu e normal ca o societate din subordinea CJ să nu obţină contracte, preferate fiind alte firme pentru lucrări pe care puteam să le executăm noi”, a spus Luciano Tudor.
Cu toate acestea, într-un răspuns formulat de reprezentanţii CJ Galaţi se arată că „licitaţiile realizate şi la care se face referire s-au făcut respectându-se legislaţia în vigoare, respectiv O.G. nr. 34/2006 actualizată şi H.G. nr. 925/2006 actualizată; urmare a derulării acestor licitaţii s-au realizat lucrări care nu au fost contestate şi nu au primit niciun fel de atenţionare din partea celor care le-au verificat”.
Toate aceste reacţii vin practic să confirme starea de tensiune existentă în cadrul CJ între oamenii susţinuţi de USL şi preşedintele forului legislativ judeţean, Eugen Chebac. După cum se ştie, acesta a decis să candideze pentru un nou mandat, ca independent susţinut de UNPR, deşi încă este membru PSD. Asta după ce PSD-iştii au decis ca dr. Nicolae Baclabaşa să fie candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţului.

Sursa:  impartial.ro

1 Comment on "Scandal cu iz politic pe banii pentru deszăpezire"

  1. Spune o vorbă din popor, „ţara arde şi baba se piaptănă”. Ce poţi să mai spui de astfel de oameni, care cică sunt „aleşi” de popor pentru a executa nişte lucrări de slugă. Şi într-o democraţie, când vrei să tâmpeşti şi să prosteşti alegătorul, inventezi foruri peste foruri, dar care sunt bune doar la crearea de ambiguităţi în administraţia locală şi de locuri de muncă călduţe la frecta menta pe munca altora. Poate apare vreodată vreun consilier judeţean sau chiar preşedintele consiliului judeţean, care poate aduce vreun argument de orice natură, că o comunitate locală nu poate micţiona, pe toate hotărârile luate de ei la centru. Încă nu au realizat că ei sunt nimic. Norocul lor este că sunt tot reprezentanţi ale partidelor la primăriile locale, care fac sluj la orice vine de la centru. O comunitate care are aleşi independenţi, reprezentanţi din rândurile comunităţii locale, nu dau doi bani pe ce zic ăia de la judeţ. mai există spălaţi pe creier care cred că nu e aşa. Bineînţeles că ăştia habar nu au de legislaţie şi care anume legislaţie primează într-o comunitate locală.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!