shopify
analytics tool

Saună mult rîvnită la Tecuci

Baia comunala din Tecuci  Consilierul Mişu Scorţa s-a declarat nemulţumit în şedinţa CL deoarece Tecuciul rămâne fără saună. „Avem şi aici în sală o parte din oamenii care beneficiau de baia comunală, chiar eu optând permanent pentru saună, am dori să funcţioneze. Dacă nu se poate, putem ajuta noi să strângem banii necesari pentru realizarea investitiei. Ar putea deveni funcţională la nivelul pe care-l impune Sanepid-ul” a precizat consilierul Scorţa. În replică edilul a specificat că nu era rentabilă baia comunală deoarece clădirea nu era publică ci închiriată iar caracterul acesteia era insalubru, mergând de-a lungul ultimilor ani doar pe pierderi. „Sauna nu-i un necesar, o activitate de interes general care să justifice cerinţa publică. Dacă era clădirea noastră se schimba situaţia, intradevăr ştiu că erau persoane care beneficiau de baia comunală chiar dacă acasă fiecare are un duş. Deja s-a inceput lucrarea la obor, se instalează duşuri acolo şi va fi necesar comercianţilor de bîlci iniţial la preţuri de 3,5-5 lei probabil. Chiar nu era rentabilă acea baie comunală.” a concluzionat primarul Finkelştain. Văzând că se tot insistă asupra subiectului, edilul a precizat că imobilul fostei băi comunală se poate închiria,  idee care a fost îmbrăţişată de consilierul Scorţa.

3 Comments on "Saună mult rîvnită la Tecuci"

 1. Cine este acest Scorta? Auzi, ce prenume are: Misu…

 2. Zâmbaretul!!! | 31 iulie 2011 at 20:58 | Răspunde

  Pai cum sa fie rentabila baia, daca intrau toti tiganii cu 5-6 lei, iar romanii(majoritatea) in afara de pensionari,plateau 15lei. Adica exact acum in miezul verii cand cheltuielile sunt minime, este baia inchisa. Am impresia ca aici se pregateste lansarea unei noi afaceri, dar de data asta PRIVATA.Ar fi bine sa nu faceti din asta o rafuiala politica si sa alegeti o solutie buna pentru tecuceni,si sa le oferiti o sauna.

 3. „Consilierul Mişu Scorţa s-a declarat nemulţumit…”
  Păi, noi, tecucenii ne declarăm şi mai nemulţumuţi de domnia sa. De ce? Pentru că :
  1. Până anul acesta nu am ştiut (noi, tecucenii) că există un consilier local cu acest nume (mă refer la activitatea lui, nu la prezenţă fizică!). Până la şedinţa din 30.06.2011 mai exact, când a prezidat şedinţa de C.L. şi ar fi „dosit” cu bună ştiinţă o petiţie ce avea număr de înregistrare şi era adresată C.L. Tecuci (petiţia doctoriţei Ginghină).
  2. Ce „urgenţă” reprezintă acest subiect, al saunei din Tecuci, în momentul de faţă, constatând că la toate celelalte puncte de pe ordinea de zi nu a existat niciun impediment din partea niciunui consilier, cu atât mai puţin din partea consilierului Scorţa, în a le vota şi a trece toate proiectele de hotărâri, mai puţin cel „pus de-oparte” de primar. Chiar aşa de „presantă” şi „vitală” era punerea în discuţie şi analizarea cu insistenţă a acestul subiect?
  3. Nu a făcut nimic pentru municipalitate, nu a iniţiat niciun proiect de hotărâre, nu a avut intervenţii în nicio şedinţă de C.L., nu a prezentat şi susţinut nicio doleanţă a vreunui cetăţean, nu l-am văzut prin niciun cartier tecucean, interesându-se de problemele ce cu siguranţă există, unele fiind chiar grave pentru locuitorii din anumite zone mai defavorizate ale oraşului( Criviţeni, Cernicari, Bălcescu).
  4. A făcut, în schimb pentru domnia sa ceva: a câştigat licitaţia alături de Gelu Pleşcan (Pietricele) pentru spaţiile de la parterul minihotelului din Piaţa Centrală, cu nişte chirii de ar speria (sau măcar pune pe gânduri!) orice comerciant realist, din acest oraş, judeţ, ţară…..
  Mărturisesc că am rămas plăcut impresionat de răspunsul dat de primarul nostru acestui consilier, care probabil, neavând de lucru, a zis că asta-i şansa lui: sauna din Tecuci! Dacă ai 7000 de lei să achiţi o chirie, nu ai şi pentru amenajarea unei saune la domiciliu? Trebuie să ştie tot oraşul că tu frecventezi un loc (care fie vorba între noi, ce siguranţă din punct de vedere sanitar deci al siguranţei pentru sănătate, îţi oferă baia comunală din Tecuci cu saună la pachet?) problemă ce nu este de interes public, ci reprezintă o modalitate de petrecere a timpului liber şi o dorinţă personală, un moft, de ce nu, până la urmă? Câţi dintre noi îşi permit, sau au timp, de saună?
  Dar haideţi să vedem, de fapt, ce se ascunde în spatele acestei intervenţii şi ce „l-a mânat pe Mişulică în luptă”, ce-a vrut acel consilier?: să ne mai pună o perdea pe ochi, iar persoana cea mai „calificată” în „Inconştienţă-numele tău e Mişu Scorţa!” a căzut la zar tot consilierul preferat din 30.06.a.c.
  Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de C.L. din 28.07.2011 , la punctul 4 era „Proiect de hotărâre privind modificarea contractului de închiriere nr. 70519 din 31.03.2011 încheiat între municipiul Tecuci şi S.C. Romprest Service S.A.”, proiect ce făcea referire la introducerea unui act adiţional pe un articol anume din contractul de închiriere a spaţiului din str. 1 Decembrie 1918 nr. 156(dacă am reţinut greşit numărul, scuze!) spaţiu ce este destinat sediului Romprest-ului cu punct de lucru în Tecuci. Cum probabil nu s-au înţeles deloc cele două părţi contractante (Primăria şi Romprest) şi dorindu-se impunerea punctului de vedere a uneia dintre părţi, proiectul a fost pus „la rece” deci, oficial amânat pentru o altă şedinţă de C.L., când se va „rezolva divergenţa de opinii”. Este de notorietate încordarea dintre edilul-şef şi directorul Romprest-ului, deşi ambii sunt portocalii (dar, ştiţi cum este, portocale din „livezi” diferite) mai apar „conflicte conjugale, ca în orice căsnicie”, deh!
  Cam aceasta ar fi, în mare, o posibilă explicaţie a intervenţiei consilierului Scorţa şi stringenta problemă ce-l apasă şi nu-l lasă să se relaxeze la saună!
  Daţi-i înainte, dragi consilieri, cu asemenea probleme, că doar aveţi precedentul de la Bârlad, unde C.L. a APROBAT UN ÎMPRUMUT pentru SPA şi Cinema 3 D !!!!!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!