shopify
analytics tool

Sâmbătă, 25 iunie, şedința de constituire a Consiliului local Tecuci

Vot in Consiliul Local Tecuci

Sâmbătă, 25 iunie, noul Consiliu local  al Municipiului Tecuci a fost invitat să participe la investirea în funcția de ales local pentru următorii 4 ani.

Evenimentul, în care se va alege și viceprimarul, va avea loc cu începere de la ora 10 la sala de ședințe a Primăriei Tecuci.

Investirea noului primar în funcție se va face probabil săptămâna viitoare.

13 Comments on "Sâmbătă, 25 iunie, şedința de constituire a Consiliului local Tecuci"

 1. Prin Ordinul nr. 184 din 22 iunie, emis de prefectul Dorin Otrocol, se convocă consilierii declarați aleși, în ședință de constituire a Consiliului local Tecuci.

  Evenimentul are loc astăzi, cu începere de la ora 10, în sala de ședințe a Primăriei Tecuci.

  Cu această ocazie vor fi investiți în funcții noii consilieri locali, viceprimarul și primarul municipiului Tecuci.

  In fine, se pare ca de astazi vom avea un nou Primar…

 2. Constantin Grosu şi Nelu Gălbenuş | 24 iunie 2016 at 11:55 | Răspunde

  Ne-am luat orasul inapoi! Am invins!

  • Anti Robin si Robina- trageti fermoarul ! | 24 iunie 2016 at 12:16 | Răspunde

   Ei nu mai spune ! Dar cand erau cu tine în barcă nu aveau orașul ? Dar cand îi dădeai lu Gălbenuș lucrări de zeci de miliarde, și la Țepu și mai apoi la Tecuci cum era? Poate ne spune dl. Buchir, care publicase pe tecucenii articole pe această temă, acum șterse – de ce oare? -, plus încredințările directe, la firme fantomă de prin jud. Vaslui. Atunci orașul nu era al lor? Robinii aștia nu se mai satură de atâta ciocolată.

 3. Problema este ca administratia tecuceana a devenit politizata integral. In prezent nu stiu daca in priamrie mai exista functionar public care sa nu fi ocupat postul cu sprijinul partidului si care sa fie independent politic sa isi faca treaba cu profesionalism. concursurile toate sunt aranjate, sunt de fatada si ma tem ca in urma alegerilor din 5 iunie se vor inlocui ,,functionarii publici,, adusi de pnl cu ,,functionarii publici,, ce vor fi adusi de psd. Si pana la urma, se vor inlocui prostii lor cu prostii nostri. Iar baiatul lui tanti Safta ori fata lui tanti Marioara cetatean din Tecuci care a absolvit o facultate daca se va inscrie la un eventual concurs tot asa va pica examenul fiindca nu este inscris la PSD cum si inainte pe vremea lui Tuchel a avut ghinionul si a picat concursul fiindca nu era inscris la PNL. Si uite asa administratia va fi la pamant in continuare, daca se va merge tot pe politizare integrala pana la femeia de servici iar baiatul lui tanti Sanda care poate fi bine pregatit nu va avea posibilitatea sa ocupe o functie publica in administratie ca nu se inscrie ori nu trece pe la partid.

  • „…Si pana la urma, se vor inlocui prostii lor cu prostii nostri…”

   Problema e ca baiatul lui tanti Safta ori fata lui tanti Marioara, cetateni din Tecuci, care au absolvit o facultate si au unele cunostinte teoretice, dar nu au mai lucrat in domeniu, daca se vor inscrie la un eventual concurs corect, poate vor trece examenul , si poate vor fi angajati, chiar daca nu sunt membrii de partid. Neavand insa experienta in domeniu, vor trebui sa invete meserie. Ma intreb, de la cine oare ? De la „prostii lor” sau de la „prostii nostrii” ?! Si uite asa administratia va fi la pamant in continuare…

 4. Da afacut fostul primar toate magariile dar drepturile copiilor cu probleme de sanatate de ce nu au fost acordate timp de patru ani , incepand cu iulie 2012 de cand a fost investit .
  Normal ar fi ca toate aceste drepturi care au fost incalcate sa fie imputate primarului si chiar invit toti parintii copiilor cu CES si alte drepturi prevazute de legislatia in vigoare sa le plateasca primarul alaturi de directorii de scoli din Tecuci care nu au facut adrese si sau multumit cu un simplu raspuns ca nu sunt bani .
  va astept

 5. Deja e o mare varza in Primarie. Parca au scapat de undeva. S-a revinit la starea de inainte. Strada Mare plina de functionari in timpul programului. La piata tot asa, functionari cumpara rosii castraveti, la gradinita isi duc copii etc. Interesant este ca o vreo 25-30 functionari din Primarie au actionat in judecata Primaria chiar acum in preajma alegerilor. Nu stim ce se cere in dosare, probabil ca bani, sporuri ca asta isi doresc sau poate vor sa para victime in fata noului primar sa arate ca au suferit din greu in perioada lui Tuchel. Problema este ca de ce nu au dat in judecata Primaria sau poate pe Tuchel in toti 4 ani si au dat in judecata chiar acum de alegeri.

  • Pentru un Tecuci liber | 23 iunie 2016 at 18:25 | Răspunde

   Eu nu stiu unde te-ai intalnit cu ei, dar eu chiar voiam sa dau ochii cu nenorocitii care m-au terorizat in acesti 4 ani , urmarit, fotografiat, filmat si batjocorit in fel si chip, m-au strans de gat pe holul primariei, m-au amenintat de bandele de interlopi si tepencele din primarie, care ma faceau cum le venea la gura s.a.m.d Stau ascunsi, nu mai au curaj sa priveasca lumea in ochi, dupa nenorocirile pe care le-au facut,ies in oras ori la cumparaturi doar la ore mici, credeau ca vor fi stapanii orasului pe veci. Nu, tecucenii le-au tras un sut in cur, dar problema e ca ei nu vor sa plece. Priviti ce se intampla cu Tecuceanul si Sindromul, atacurile continua zi de zi, pe banii tecucenilor, cica contractul e de vreo 800 de milioane lei vechi. Cred ca la prima sedinta a CL trebuie anulat acest contract si totii robinii si robinele sa fie concediate.

 6. Si eu sunt ProTecuci | 23 iunie 2016 at 14:02 | Răspunde

  La un articol mai vechi am gasit urmatorul comentariu;
  Se strange latul | 20 mai 2014 at 14:54 |
  Trecand zilele trecute prin fata primariei observ mai multi barbati , care incarca de zor cutii cu documente. Dupa ce ma apropii, intreb cu glas tare; ,, Avenit DNA-ul si la Tecuci?” Un dintre cei care incarca cutiile, dupa ce zambeste imi spune ca ,, nu, doar finantele”.Ulterior am aflat ca este vorba de un control care vizeaza intrega perioada de cand este in functie actualul primar, existand suspiciuni de deturnare de fonduri, evaziune si spalare de bani, fiind verificate si firmele care au primit lucrari in baza incredintarilor directe semnate de primar. Se pare ca s-au gasit mai multe nereguli, care in ultimile zile a dus la oprirea lucrarilor de pe mai multe santiere din oras, inclusiv din parc.
  In primarie a revenit si Curtea de Conturi. Pe holurile institutiei a putut fi observat si dl. Mocanu, foarte nervos, care alaturi de-o doamna a putut fi auzit zicand ,, auzi domnule, sa te ameninte de fata cumine, nu i-ar fi rusine!”. Facand investigatii , am aflat ca este vorba de contabila sefa Nutu Angelica, care a amenintat o angajata, aflata in biroul in care se desfasura controlul. Dupa acest incident, respectiva tepeana a dat ordin conducerilor celor 7 societati aflate in subordine sa nu mai prezinte la control nici un act fara acordul si instiintarea primarului.Sursele noastre ne-au dezvaluit ca se verifica cheltuielile facute cu patinoarul si amenajarea parcului.
  Voi reveni.
  Acum, la doi ani, pot vedea si carcotasii cat de corecte erau informatiile furnizate de comentatorii saitului protecuci.ro. Se stie ca pentru acele fapte primaria a primit mai multe amenzi pentru ilegalitatea incredintarilor directe, Curtea de Conturi a instrumentat doua dosare penale, la fel si Inspectia de Constructii in Stat, pentru cele 25 de lucrari fara autorizatii de constructii.

  • Mocanu dar mai ales Arhire de la Curtea de Conturi au musamalizat cat au putut controalele făcute.Pe ăstia cine ii controlează?

   • Deficientele si neimplinirile din ultimii patru ani au fost favorizate de lipsa de profesionalism, toleranta, ineficienta si incompetenta dovedita de organele teritoriale de control, care , prin controale superficiale, facute chipurile aleatoriu si prin sondaj, au sustinut, in mod tacit abuzurile fostei administratii. A pune acum aceiasi inspectori si controlori financiari sa vina si sa constate dezastrul pe care l-au tolerat timp de patru ani in Primarie e de domeniul absurdului si denota desconsiderarea capacitatii de suportabilitate a populatiei.

    Daca se vrea, cu adevarat, sa se faca ordine si vinovatii sa plateasca, trebuie facut un control de fond, incrucisat, la care sa participe Corpul de Control al Primului Ministru si specialisti delegati din alte judete.

    • Sa știți ca astfel de controale s-au mai facut, insă eficiența a fost zero. Țin minte că prin 2014-2015 au fost inspectori de la Buzău. Din păcate multe din rezultatele acestor controale nu ne sunt cunoscute, procesele-verbale ne fiind facute publice. Ca să nu mai spun că în majoritatea cazurilor nu au fost duse la indeplinire masurile dispuse de organele de control. Iar în cazurile în care au fost constatate prejudicii, și se cerea identificare vinovaților și recuperarea sumelor, nici până în ziua de azi nu s-a făcut nimic. De pildă nu am auzit ca dl. Țuchel să plătescă cele 6 miliarde imputate de Curtea de Conturi pt. sediul PNL; cei 1,7 miliarde pt. cladirea în care vroia să își mute cabinetul; cei 1,1 miliarde cu spectacolele din 2012-2013, cele 3 miliarde pt. concedierile abuzive și ilegale; cele 4 miliarde pt. amenzile primite datorită încredințărilor ilegale de lucrări etc. Sper ca noua administrație să recupereze toate pagubele create de țepeni.

     • Organele de control au obligatia de a actiona in mod direct, pentru indeplinirea masurilor stabilite in urma controlului. Pentru exemplificare, redau un extras din Legea 94/1992 privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi :

      Art. 43 In baza constatarilor sale, Curtea de Conturi stabileste:
      a) suspendarea aplicarii masurilor care contravin reglementarilor legale din domeniul financiar, contabil si fiscal;
      b) blocarea fondurilor bugetare sau speciale, atunci cand se constata utilizarea nelegala sau ineficienta a acestora;
      c) inlaturarea neregulilor constatate in activitatea financiar contabila sau fiscala controlata.

      Art. 45 Curtea de Conturi cere celor in drept suspendarea din functie, in conditiile legii, a persoanelor acuzate de savarsirea de fapte cauzatoare de prejudicii importante sau a unor abateri grave cu caracter financiar, constatate in urma controalelor sau a auditurilor efectuate, pana la solutionarea definitiva a cauzelor in care sunt implicate.

      In consecinta, daca inspectorii din Buzau nu au descoperit nimic, cu ajutorul Curtii de Conturi Centrale, pot fi adusi alti auditori si controlori financiari, de preferinta din Maramures, Banat, Sibiu, Harghita si Covasna…

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*