shopify
analytics tool

Să vină Direcţia Prut să ne taie buruienile

Pârâul Tecucel înainte de inundaţii arăta jalnic, plin de ierburi şi deşeuri de tot soiul, la calamităţile din septembrie 2007, şi acest aspect contribuind din plin la revărsarea lui în gospodăriile tecucene. Pentru a nu mai exista surprize s-a început încă din 2008 regularizarea şi pavarea digurilor, treabă efectuată de Direcţia Apelor Prut. La momentul actual, părţile laterale ale Tecucelului sunt arhipline de buruieni, arbuşti, liane, în unele părţi gunoaiele sunt aruncate direct în apele şi aşa mâloase ale Tecucelului. Întrebând la Primărie cine trebuie să se ocupe de defrişare/ tăiatul buruienilor precum şi stadiul lucrărilor pe Tecucel , răspunsul a fost: „Licitaţia pentru regularizarea pârâului Tecucel a fost organizată de către Direcţia Apelor Prut. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vă adresaţi la Direcţia Apelor Prut”. Scurt şi… neinteresant, de parcă nu ştiam cu cine s-a făcut licitaţia, sau de parcă am fi întrebat acest lucru. Aşadar, Primăria Tecuci este total nemotivată de a afla stadiul lucrărilor executate pe acest Tecucel care a înghiţit / distrus mii de locuinţe, strazi, uitându- se atât de repede suferinţa localnicilor şi greutăţile/ chinul prin care au trecut tecucenii să- şi poată ridica alţi pereţi. Oare cine se face vinovat pentru că malurile Tecucelului abundă în vegetaţie şi  cine ar trebui să se ocupe de ele? Aloo, Primăria Tecuci, există şi vreun contract unde se specifică că Directia Prut trebuie să aibă grijă de aspectul Tecucelului până în 2020? Sau poate vreo clauză în care s-a donat (definitiv si irevocabil) Tecucelul catre această Direcţie şi nu mai e în teritoriu nostru?

1 Comment on "Să vină Direcţia Prut să ne taie buruienile"

 1. „Copilu’ cu două moaşe rămâne cu buricu’ netăiat!”
  Ce comod, domnule primar! Nici nu mai trebuie întrebat „cine” a dat răspunsul, deoarece este de notorietate „driblingul” edilului, când îi pui o întrebare şi domnia sa te duce pe la Ploieşti, mai dă o fugă la Bucureşti şi la final constaţi că nici n-ai plecat din Tecuci, te-ai învârtit precum găina în jurul grămezii.
  Dar, ajutoarele de la Guvern pentru sinistraţii din 2007, le-aţi împărţit cumva cu Direcţia Apelor Prut?
  Dar Spitalul Municipal, aflat sub dublă „oblăduire”(Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Local) de ce merită atâta atenţie din partea domniei voastre, domnule primar?
  Direcţia Apelor Prut a cumpărat cumva Tecucelul cu maluri cu tot şi noi, tecucenii, nu avem cunoştinţă? Această direcţie se ocupă strict de regularizare şi îndiguire precum şi de eventualele amenajări şi exploatări hidrotehnice, nu vine să ne facă curăţenie în ograda noastră că suntem noi delăsători. Tecucelul ni l-a dat Dumnezeu pe teritoriul comunităţii noastre fiind reperul geografic care a şi dat numele localităţii şi de care „gospodarul” urbei trebuie să aibe grijă să-l păstreze curat ca pe o carte de vizită….dar ce ne mai mirăm, după posibilul răspuns că Primăria are „terenuri de niciun fel” este logic acum de ce Primăria ne-a trimis, pentru mai multe informaţii, la Direcţia Apelor Prut! Păi, se ştie că voturile nu vin de la gunoaie, cadavre de pisici şi câini, ori de la buruienile ajunse la înălţimea unor arbuşti. Inundaţiile? „Tecucenii s-au descurcat în 2007 şi cu siguranţă o vor mai face şi cu altă ocazie”(Doamne fereşte! de altă ocazie,spun eu) zic cei care numai au auzit de potop, deşi sunt tot locuitori ai Tecuciului şi nu au trăit clipele de coşmar şi apoi tot ce a urmat după 2007.
  Dacă edilul nostru nu a reuşit nici până la această oră să folosească şi să împartă, sau să pună în operă întreaga cantitate de materiale de construcţii primite ca ajutoare după inundaţiile din 2007, acum „se dă de ceasul morţii” cum să scape de vreo 850 tone de ciment(care a expirat între timp!), de câteva sute de m.c. de BCA, tablă, de ferestre şi uşi termopan, când, în acelaşi timp sunt sute de familii ce aşteaptă locuinţe.
  Domnule primar, se pare că nu eşti în stare nici să ai grijă de ce ne-a hărăzit bunul Dumnezeu, dar(mi-te)să mai gândeşti dezvoltarea viitoare a noastră ca şi comunitate!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!