shopify
analytics tool

S-a închis piaţa ilegală din Cernicari

Piata-ilegala-Cernicari_protecuci.ro
Piata-ilegala-Cernicari_protecuci.ro  Până nu demult se dezbătea problema „milităriei” aplicată de către noul primar al municipiului Tecuci, Daniel Gerhardt Tuchel, funcţionarilor publici, unii dintre tecuceni fiind „pro”, alţii, „contra” măsurilor radicale. Acum câteva zile milităria a început să se „reverse” din Primărie şi către oraş, iar una dintre măsuri a fost disciplinarea comerţului cu produse agricole, acestea urmând a fi comercializate în spaţii special amenajate, cum ar fi pieţele de comercializare a produselor agricole. În acest mod s-ar practica un mod civilizat de comerţ, de care ar beneficia nu numai clienţii, ci şi comercianţii. Una dintre pieţele vizate a fi desfiinţate este piaţa de en-gross „încropiătă” în Cuza Vodă, la ieşirea din Tecuci către comuna Matca. Această piaţă a apărut din dorinţa producătorilor de a-şi vinde produsele în cantităţi mai mari, cu profituri maxime, dar fără să plătească niciun fel de taxă celor care le ofereau spaţiul de desfacere. Ce-i drept, „Piaţa de la Cernicari”, cum era recunoscut „nodul comercial”, nu oferea niciun fel de condiţii de comerţ, dar se pare că acest lucru nu îi deranja foarte mult pe cei ce activau în acest spaţiu. Având în vedere că piaţa nu era una realizată conform standardelor, punea în pericol siguranţa traficului şi implicit viaţa celor care îşi făceau „veacul” în zonă, care traversau şoseaua fără să se asigure, grăbiţi fiind de a vinde sau de a cumpăra cât mai avantajos. Mai mult de atât, această „poartă” a Tecuciului avea un aspect nu foarte elegant, iar toate aceste „bile negre” au dus la decizia primarului municipiului Tecuci de a desfiinţa piaţa, iar de respectarea deciziei va alea grijă Poliţia Locală.
Decizia nu a fost foarte bine primită de comercianţi, care şi-au făcut un obicei din a face comerţ în această locaţie, însă, cum orice învăţ are şi dezvăţ, măsura contestată de mulţi acum va fi apreciată în condiţiile în care în zonă nu vor mai avea loc niciun fel de evenimente rutiere, accidente soldate cu victime sau pagube materiale.

8 Comments on "S-a închis piaţa ilegală din Cernicari"

 1. Părerologul de Tecuci. | 1 august 2012 at 20:55 | Răspunde

  Astăzi,pe la ora 19 oo când în piaţă nu mai era ţipenie de vânzător, am luat şi eu două pepenoaice din locul cu pricina şi am economisit 4 lei faţă de piaţă(0,80 lei/kg. ).Drept să vă zic,nu păreau a fi
  ” infestaţi” cu bacili din groapa de gunoi…totuşi,dacă zona s-a făcut deja “cu vad”,de ce nu intervine Primăria să amenajeze,spre cernicari,în lateralul drumului asfaltat,o zona “de piaţă” de gross,că nu ar fi mare lucru…cred că în 4-5 zile s-ar rezolva…şi ar fi mulţumiţi toţi-…tare grea este iniţiativa ! Părerea mea…

 2. cica s-a inchis piata de la Cernicari! pe dracu! nici pomeneala! am trecut ieri pe acolo si activitatea merge mai departe. E un pericol pentru circulatie.Se lauda primarul ca a facut si el ceva , dar a obosit deja si pleaca in concediu.

 3. sa fie curat , disciplina si lega alitate nu e nimic rau , dar avem in centrul orasului tifos si boli de vor fi si maladii in scurt timp cu acei romi din locuintele sociale din zona industriala ,peste drum de farmacie, hai sa facem si cu acel bloc ceva ca nu e deloc mai nepericulos decat acea piata, poate e si mai grav , e la sosea si degeaba avem grija de soseaua matca tecuci daca aproape de centrul orasului la sosea avem acele 2 blocuri care sincer imi provoaca toata scarba , de nu te mai intereseaza ce mai e prin alta parte cand vezi privelistea aia si cu romi care stau bieti pe acolo si tie frica sa mai mergi pe strada pe acolo , ca mai muncim si nu ne permitem taxiu sa mergem acasa si uite cum ajungi sa te gandesti oare mai ajung acasa , sau imi da cineva una in cap pentru 1 leu ca nu mai are ce bea si hai sa luminam si strazile mai laturalnice si hai sa vedem si noi macar mai multa politie pe strada noaptea cand plecam de la munca, hai sa traim cu bani putini dar in siguranta ca e mic orasul , nu dam afara politisti ca avem nevoie de iei si masini sa ne protejeze cineva si hai sa mai ducem cu duba betivi de pe strada noaptea sa le dam amenzi si sa ii executam silit pentru neplata amenzilor , Sunt multe si nu vor fi niciodata rezolvate ! Eu astept locuri de munca in orasul asta sa nu mai fim sclavi patronilor ca ne e frica ca ramanem fara paine ca nu avem unde ne angaja si uite asa devenim sclavi de bunavoie

 4. pacat!Era un loc cu traditie.unde venea taranidin inprejurimi sa vanda sau sa cumpere,de la material lemnos pana la animale.DE CE NU SE MODERNIZEAZA?DE CE NU SE INVESTESTE?Sigur e mai usor sa inchizi.sa tai..La fel si cu parcu central,de ce nu sa implicat primaria inaintea lui Pazvante.Nu stiu! Zic si eu(((((((((((

 5. pana acum a inchis, a taiat, a oprit, dar nu a pornit nimic, nu a deschis nimic, se plange ca si cei de la bucuresti de greaua mostenire, cumva nu a stiut ce-l asteapta? daca e greu sa plece de unde a venit!Nu-l tine nimeni cu forta!

 6. Semnalam această problemă anul trecut prin august parcă și comentam pe marginea unui articol scris la acea vreme pe site-ul tecuci.eu. Dar adminul a considerat că poate face obiectul unui articol în sine și l-a clasificat la opinii, dându-i și un titlu potrivit, care era de fapt finalul comentariului meu, respectiv ”Scapă cine poate!” Spuneam atunci că acest comerț cu produse agricole în acea zonă este o adevărată bombă biologică, deoarece se desfășoară exact pe locul unde mașinile de gunoi de la Romprest virează spre groapa Rateș. N-aș vrea să mă repet, poate-i amabil dl. admin și ne direcționează spre site-ul tecuci.eu, categoria opinii, unde pe 22 august 2011 era postat ”Scapă cine poate!”, dar aș mai dori să adaug doar că tare m-aș bucura ca strigătul meu de atunci să fi ajuns și la Primărie(poate atât i-a trebuit să ajungă la destinație!)în speță la urechile primarului, care între timp s-a schimbat. Nu minimalizez pericolul direct–accidente de circulație–dar posibilitatea unor epidemii diverse, a îmbolnăvirii noastre, a tuturor celor care fie că opresc să cumpere un pepene, o roșie, un sac cu cartofi(într-un cuvânt cumpărătorii), fie că stau câte zece ore zilnic, luni la rând(adică comercianții) în acel loc,…cum ziceam posibilitatea apariției unor boli grave, cu putere mare de răspândire în timp și spațiu fiind mare, nu suntem conștienți pericolului la care ne expunem. Și primarul pedelist a promis atunci că desființează acea ”piață” de la Cernicari– cum greșit este ”botezată” de autoarea acestui articol–și toți comercianții vor fi mutați în obor, unde există condiții de comerț civilizat(apă curentă, grup sanitar, pază, etc)…dar au rămas numai promisiuni!
  Să dea Dumnezeu să se țină de cuvânt noul primar!

  • Asa si trebuie Mirela, sa stopeze odata hotomania asta! Sa inchida tot ce functioneaza ilegal, sa opreasca utilitatilor celor care nu si le platesc, si culmea, care sunt achitate din banii primariei, adica ai nostri (aici fac referire la Parcul lui Pazvante), sa elimine mafia care pe vremea si impreuna cu vechea conducere, a prins radacini solide. E f bine ce face noul primar, are curaj si e pus pe fapte mari. Sper sa o tina tot asa! Nu i lucru mic ce a facut pana acum sa stii. Lui Pazvante fostul primar “ii manca din palma”, si cu asta cred ca am spus tot.

   • Alizuca, tată, ai greșit ”adrisantul”! Mirela este un ”etaj” mai sus…înafară de prima frază, în care generalizezi, nu văd rostul intervenției tale. Citindu-ți comentul, mi-am adus aminte de bancul cu Bulă la examenul de botanică…el nu învățase decât mazărea și indiferent ce subiect îi pica spunea așa : ”varza(morcovul, păstârnacul, țelina, etc) este ca și mazărea frumoasă verde, care înainte de-a da-n copt/ șade-nchisă-ntr-o păstaie și-are boabe circa opt!” Indiferent de subiectul articolului, mătăluță-i zici cu Parcu’ lu’ Pazvante ( greșit,fata lui tata…este Parcul Central Tecuci! ) parcă ești pe pilot automat!
    Era bine dacă veneai cu ceva nou, eventual fără să te suspenzi(cică acum nu se mai spune agăți!)de un alt comentator. Să zicem că observai moviluțele de gunoi care-au apărut ca ciupercile după ploaie pe dreapta cum ieși din Tecuci, până-n „piața Cernicari” și-l rugai pe dl. primar (al cărui fan înfocat observ că ești) să se ocupe și de această problemă!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!