shopify
analytics tool

S-a finalizat procesul unui fost comisar la Garda Financiară din Galaţi

Aurel Ghinea, fost comisar la Garda Financiară Galaţi între iulie 1998 – decembrie 2003, a fost trimis în judecată alături de cinci administratori de firme din Ghidigeni după ce i-a ajutat, prin intermediul firmei sale de contabilitate, să înregistreze operaţiuni financiare nereale prin deducerea ilegală de TVA şi diminuarea bazei de impozitare. Judecătorii Tribunalului Galaţi au finalizat zilele trecute dosarul în care Aurel Ghinea este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani, urmând să pronunţe o decizie în perioada următoare.

Ghinea a fost asociat şi administrator la SC Diasim 2007 SRL, ce avea ca obiect de activitate contabilitatea, revizia contabilă şi consultanţa în domeniul fiscal. Procurorii au descoperit că administratorii firmelor SC Diomadi SRL Tălpigi, SC Tedoral SRL Tălpigi, SC Lucale SRL Gefu, SC Conbela SRL Tălpigi şi SC Ofisis Dany SRL au obţinut importante sume de bani prin fraudarea bugetului de stat. „Inculpatul dădea dispoziţie la angajatele de la firma sa să înregistreze în evidenţele contabile operaţiuni comerciale nereale”, a precizat procurorul de caz în rechizitoriu.

Afacerea pusă pe picioare de fostul comisar nu s-a limitat doar la atât. Aurel Ghinea i-a ajutat pe administratorii de firme amintite să reintroducă în circuitul economic banii obţinuţi din evaziune fiscală.

Riscă arestul la domiciliu

Instanţa a luat faţă de Aurel Ghinea şi măsura controlului judiciar în urmă cu două zile, acesta riscând arestul la domiciliu sau chiar arestarea preventivă dacă nu se va conforma măsurilor dispuse de …citeste intreg articolul

Sursa:  monitoruldegalati.ro

Fii tu primul care comentează on "S-a finalizat procesul unui fost comisar la Garda Financiară din Galaţi"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!