shopify
analytics tool

Romii din Brăhăşeşti, luau ilegal ajutoare sociale

Frauda tigani BrahasestiFraudă: Romii din Brahasesti, prinsi ca luau ilegal ajutoare sociale.
292 de gălăţeni au rămas fără ajutorul social de la stat după ce comisiile constituite la nivel de judeţ au găsit nereguli în dosarele lor. La Brăhăşeşti 232 din cei 548 de beneficiari au rămas fără venitul minim garantat.  Verificările  inspectorilor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi au scos la iveală faptul că numeroase persoane încasează în mod ilegal ajutoare sociale. S-au găsit dosare incomplete, lipsa adeverinţelor eliberate de la AJOFM, dar şi anchete sociale nerealizate.  Conform lui Ionel Petrea, directorul coordonator al ITM Galaţi, până la această dată au fost verificate 24 de comune, fiind analizate 2.163 de dosare care vizau acordarea venitului minim garantat.
„Am dispus suspendarea de la plată a 292 de dosare până la eliminarea neregulilor. Verificările continuă în 15 comune, până ce vom finaliza toate cele 11.800 de dosare”, ne-a declarat Ionel Petrea.  Cele mai multe dosare de ajutor au fost suspendate la Brăhăşeşti, unde 232 din cei 548 de beneficiari au rămas fără venitul minim garantat. Nu mai primesc venitul minim garantat 14 dintre cei 184 de beneficiari din Drăgăneşti, 13 dintre cei 149 de beneficiari din Folteşti, 14 dintre cei 577 de beneficiari din Ghidigeni şi 13 dintre cei 62 de beneficiari din Priponeşti.
Dumitru Groza, viceprimarul comunei Brăhăneşti, unde mai mult de jumătate dintre dosare au fost suspendate, susţine că s-a ajuns la această situaţie din cauză că 70% din populaţia comunei este de etnie romă.
„Au fost nişte întârzieri la anchetele sociale şi nişte adeverinţe lipsă. Am avut probleme şi cu nişte angajaţi. Vom remedia situaţia cât se poate de repede. Mai mult de jumătate din cei care primesc venit minim garantat sunt familii rome”, a explicat viceprimarul comunei Brăhăşeşti.
Autor: Corina Misăilă – Adevarul

Fii tu primul care comentează on "Romii din Brăhăşeşti, luau ilegal ajutoare sociale"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*