shopify
analytics tool

UPDATE: Mândria de a fi tecucean: 74,5% din tecuceni nu vor să vadă și să audă de PNL!

Rezultare parţiale la alegerile europarlamentare – Tecuci (ora 1:00 –  26.mai.2014):

PSD 33,30%
PNL 26,30%
PDL 11,00%
PMP   5,20%
Altii 24,20%

La inchiderea editiei Primarul Daniel Tuchel nu a putut fi contactat pentru declaratii.


Alte materiale legate de europarlamentare

Diferenţele dintre exit-poll-urile prezentate în această seară de principalele institute de sondare a opiniei publice, de 1-2 procente în favoarea sau defavoarea unora dintre partide, nu vor influenţa prea mult configuraţia grupului celor 32 de eurodeputaţi care ne vor reprezenta în Parlamentul European de la Bruxelles.

În baza unei simulări bazate pe rezultatele exit-poll-ului CURS – Avangarde difuzat duminică seară de TVR, agenţia de presă Mediafax a realizat lista eurodeputaţilor români pentru mandatul 2014-2019. Alianţa PSD – UNPR – PC ar obţine 16 mandate în Parlamentul European, PNL – 6, PDL – 4, UDMR – 3, PMP – 2, un mandat revenindu-i independentului Mircea Diaconu.

Alianţa PSD-UNPR-PC îi va trimite în legislativul european pe Corina Creţu, Ecaterina Andronescu , Cătălin Ivan, preşedintele PSD Galaţi, Dan Nica, Maria Grapini, Damian Drăghici, Daciana Sârbu, Ioan Mircea Paşcu, Viorica Dăncilă, Ionel Sorin Moisă, Victor Boştinaru, Claudiu Ciprian Tănăsescu, Doru Claudian Frunzulică, Constantin Rebega, Ana Claudia Ţapardel şi Andi Lucian Cristea.

PNL va fi reprezentat de Norica Nicolai, Adina Vălean, Ramona Mănescu, Cristian Buşoi, Renate Weber şi Eduard Hellvig.

PDL îi va avea ca europarlamentari pe Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu şi Marian Jean Marinescu.

UDMR va fi reprezentată de trei eurodeputaţi, Iuliu Winkler, Csaba Sogor şi Vincze-Lorand Gyorgy.

PMP îi va trimite la Bruxelles pe Cristian Preda şi Siegfried Mureşan.

Ultimul pe listă este principalul câştigător al alegerilor europarlamentare, independentul Mircea Diaconu, care fără banere, panouri pe stâlpi şi afişe, a reuşit să obţină voturile necesare mandatului de europarlamentar.

Sursa: presagalati.ro


Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC a câştigat detaşat alegerile europarlamentare şi va trimite cei mai mulţi deputaţi la Bruxelles, potrivit exit-poll-urilor de la ora 21.00. Conform primelor rezultate prezentate, la nivel naţional, alianţa PSD-UNPR-PC înregistra între 41 şi 43 la sută din voturi, PNL – 13-16 la sută, PDL – 10-13 la sută, PMP – 6-8 la sută, UDMR – 6-7 la sută, iar independentul Mircea Diaconu – 4-6 la sută. Celelalte formaţiuni nu au trecut, conform estimărilor, de pragul de cinci procente.
Deşi de această dată au votat ceva mai mulţi gălăţeni decât în anul 2009, procentul prezenţei la urne rămâne dezastruos. Duminică, până la ora 19.00, votaseră doar 27,13 la sută dintre cetăţenii cu drept de vot din judeţul nostru. Galaţiul se afla, însă, peste media pe ţară, de 26,52 la sută. În mediul rural prezenţa a ajuns la 30,78 la sută, în vreme ce în mediul urban s-a oprit la 24,59 la sută.
Nu mai puţin de 522.480 de gălăţeni cu drept de vot au fost aşteptaţi duminică la urne, la alegerile europarlamentare. Tot în aceeaşi zi, 66.064 de gălăţeni care locuiesc în Colegiul 9 (cartierul Aviaţie) au fost chemaţi la vot pentru a-şi alege un nou deputat care să îi reprezinte în Parlamentul României.

Fără incidente grave

La Galaţi, alegerile pentru Parlamentul European s-au desfăşurat normal, fără incidente majore, atât în mediul urban, cât şi în cel rural. Spre seară, au apărut acuzaţii de turism electoral şi vot multiplu, încă neconfirmate, în o serie de comune din judeţ, iar în municipiul Galaţi, pe parcursul zilei de duminică, au fost înregistrate o serie de „erori umane”, după cum le-au catalogat reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean: mai mulţi cetăţeni au semnat, din neatenţie ori pe fondul oboselii lor sau a membrilor secţiilor de votare, în locul altor persoane. Un astfel de incident a fost semnalat, în cursul după-amiezii de duminică, la Secţia de votare nr. 131. Atunci când s-a prezentat la vot, un gălăţean nu a putut vota imediat din cauză că în dreptul numelui său apărea semnătura altei persoane. Membrii comisiei secţiei de votare au identificat autorul erorii, care a dat ulterior o declaraţie pentru ca semnătura să fie anulată, iar gălăţeanul „păgubit” să-şi poată exercita dreptul de a vota.

Tinerii au absentat pe capete

Spre deosebire de pensionari şi cetăţenii trecuţi de 50 de ani, care s-au prezentat în secţiile de votare încă de la primele ore ale dimineţii, chiar dacă nu în număr foarte mare, tinerii au absentat masiv de la primul scrutin al acestui an. Între a se prezenta la urne şi a-şi petrece timpul la terase, în parcuri, pe Faleza Dunării ori la iarbă verde, tinerii au ales cea de-a doua variantă, dovadă că în aceste zone am întâlnit, duminică după-amiază, foarte multe persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, care ne-au declarat că nu aveau de gând să se prezinte la vot.
În toamnă, românii vor fi chemaţi din nou la vot pentru a-şi alege un nou preşedinte, la cel mai important scrutin al acestui an.
„Viaţa liberă” vă va prezenta, în zilele ce urmează, mai multe analize interesante cu privire la rezultatele alegerilor europarlamentare, prezenţa la urne şi nu numai.

Sursa: viata-libera.ro

17 Comments on "UPDATE: Mândria de a fi tecucean: 74,5% din tecuceni nu vor să vadă și să audă de PNL!"

 1. D-le SMENAR,
  Eu nu am ce cata la Tepu deoarece TOT neamul meu de la maimuta incoace ne-am nascut in Tecuci,ceea ce tu ……. tu esti doar un „parvenit” domnule S, bunicul meu a stat 17 ani in inchisorile comuniste fiinca nu a fost de acord cu Comunistii care i-au luat toata munca agonisita de el si de stramosii lui, l-au lasat cu fundul gol, iti imaginezi macar ce a fost, ma trimiti la Tepu de parca Norica Nicolai sau Teodor Stolojan e din Tepu?
  orice accept in Tara asta numai Socialistii si Extremistii NU.

 2. Părerologul de Tecuci · 26/05/2014

  Privatule, suferinţele tale sunt mai mult decât evidente… !

  nu nu e doar matematica

  si da ai dreptate ………….. sufar sa vad cum unii dintre noi (37%) inca cred in Socialism …. nostalgici dupa timpurile de mult apuse …….. vor sa se intoarca iar in Comunism sa le dea Statul locuri de munca la toti .. Dar uita ca Statul nu mai are nicio Fabrica – le-au vandut pe toate … ca sa construiasca altele le trebuie alti 45 de ani de TOTALITARISM……ceea ce in secolul XX nu cred ca se mai poate….
  Cresterea Economica mult laudata de PSD este doar din INVENTAREA altor taxe si impozite … anul acesta au fost 35 de noi taxe si impozite pe care le suporta numai PRIVATUL
  La anul oare ce taxe noi mai inventeaza …….ce biruri mai pun pe munca si pe existenta noastra de zi cu zi ……

  Si ce fac cu toti banii nostri? Ca fabrici nu fac, asta-i clar, stie toata lumea

  de asta sufar,

  TU NU SUFERI?
  atunci esti asistat social? primesti bani moca de la stat fara sa faci nimic?
  de asta votezi cu PSD.

  • Inca unu care ne cearta ca nu votam cu hotii care au praduit banii tecucenilor.
   Mai tata, ia ducetiva voi la Tepu si faceti acolo caterinca , cu tapenii vostri, ca ne-am saturat pana in gat de ifosele voastre.

 3. cârcotașul | 27 mai 2014 at 16:32 | Răspunde

  Iată că au trecut și europarlamentarele, dar ”p…i politici” nu se dezmint și ies pe fruntea societății fără rușine și emit afirmații total ilogice și n…e ce nu au legătură cu viața reală, crezând că societatea civilă tecuceană este atât de ”încuiată și de proastă” încât poate înghiți orice!
  Domnule Admin, ți-aș sugera o completare, sau o rectificare la titlul pe care l-ai ales, dacă nu sunt prea obraznic, și anume că mândria de a fi tecucean există și a existat mereu, dar este extrem de sensibilă atunci când politicienii (că sunt de stânga, că sunt de dreapta, că sunt ce sunt!) încearcă să prostească pe față un oraș întreg. Mai mult, văd că inițiativa ți-a fost răstălmăcită pe un alt site, în ideea de a demola constatarea pe care o faci în titlu. Cel mai mult m-a deranjat tupeul și nerușinarea unui ”t…s”politic care mulțumește tecucenilor pentru voturile pe care le-a primit și adaugă cel mai dezgustător lucru auzit de mine în ultimul timp: ”PNL a pierdut prin eliminarea de pe listă a lui Mircea Diaconu, altfel Tecuciul era pe primul loc, ceea ce-mi dă încredere că tecucenii îmi sunt aproape în reformarea Tecuciului… și voi continua indiferent de obstacole!”
  Păi, ”…”politic, nu politica de gașcă liberală l-a eliminat pe Mircea Diaconu, motivată de frica că anumiți ”burjoi” politici din gașcă ar putea pierde apărând principiile enunțate de Mircea Diaconu, deci ar putea pierde cei 15.000 de euro lunar pe care un europarlamentar îi are alocați? Tu vii acum să-mi spui că ești un învingător cu argumentul ”crimei liberale” și a numelui victimei acestei ”crime”? Nu-ți este rușine că ”masa aia tăcută” cu conștiință va dat o palmă de ”v-au sărit m…i pe pereți” când un singur om, opunându-se găștilor politice și ”sistemului” a reușit să scoată peste scorul electoral al multor partide, inclusiv a protejatei prezidențiale Elena Udrea (femela alfa care ridică, na pocinog că am uitat ce!) și PMP ei cu care tu, urmează să te aliezi pentru a vă păstra privilegiile și mafiotismul?
  Cum îndrăznești să aduci în discuție numele unui om care a avut puterea, curajul și rezistența să-și ia soarta în propriile mâini, să dea un exemplu de curaj și moralitate ce era absolut necesar societății românești în ansamblu și tecucenilor în special?
  După ce l-ați ”ucis” o dată cu modelul de politică pe care-l practicați, acum iei trupul ”victimei” și vrei să-l bălăcești în mocirla așa zisei tale moralități politice în ideea de a-l aduce ca argument în modificarea realității clare că ești un învins, dar vrei să rămâi cu coada pe sus ca un învingător? Tu care ”… abuzezi ….” societatea tecuceană, comunitatea tecuceană în ansamblu, spui că reformezi Tecuciul? Ba mai afirmi că tecucenii în ansamblu sunt alături de tine în această acțiune? Măi, n…., numai câțiva tecuceni sunt alături de tine și ți-i enumăr : Grosu, Hulea, Papuc, Andriuță, ș.a. cu care în ”reforma” pe care o faceți Tecuciului ”f..i” tot ce vă cade-n mână (contracte, achiziții, investiții)!
  Eu, ca tecucean nu-ți sunt alături în această ”reformă”care se cheamă ”incălcarea legilor, ș.a.m.d.”! Să nu contezi niciodată pe mine, pentru că voi fi mereu în tabăra adversă ”reformei” tale!
  Revenind la ”cărămida” procentelor cu care te bați în piept…hai să-ți analizez rezultatul cu care te lauzi și-ți proclami ”victoria” de 26,3% : ACEST PROCENT A FOST REALIZAT ”CU JAPCĂ ȘI F…E”! Dragi tecuceni, dacă dăm de-o parte salariații din aparatul Primăriei, din societățile aparținătoare Primăriei, din spitale, școli, grădinițe deci să revenim.. salariații și familiile lor, care de frica pierderii locului de muncă au fost nevoiți să pună ștampila acolo unde trebuie, verificați fiind de comisarii politici ai primarului omniprezenți în secțiile de votare ; dacă dăm la o parte acel segment de populație tecuceană care își vinde în orice situație votul pentru câțiva firfirei deoarece pentru ei nu contează încotro se-ndreaptă societatea ; dacă mai adăugăm și ”p…e” politice sau contractorii achizițiilor și lucrărilor făcute din bani publici, a ”mercenarilor” mai mult sau mai puțin ”m…i și i…pi” care trec dintr-o gașcă politică în alta în funcție de locul unde se află portofelul cu bani publici….deci după atâta aritmetică, ce mai rămâne din marele procent obținut cu ”japca” de un astfel de personaj politic ce-și arogă calitatea de mare performer politic? APROAPE NIMIC, un flintic cu o cifră!
  În tupeul lui nemărginit declară într-un alt articol că de pe poziția ”învingătoare” dată de procentele obținute la europarlamentare în Tecuci cere destituirea politică a primarului Stan de la Galați din funcția de vicepreședinte la nivel național, primar care a obținut în municipiul Galați 8,9%. Măi, ”ț…c” beat de putere, 26% al tău din aproximativ 11.000 de voturi din Tecuci înseamnă 2.800-3.000 de voturi, iar Stan cu ale lui 8,9 procente în orașul Galați înseamnă 22-23.000 de voturi adunate.
  Tu ești un ”învingător” înfrânt inclusiv între primarii liberali din jurul Tecuciului care au câștigat procentual în comunele lor, ca de exemplu : Arghire la Munteni, primarul de la Drăgănești, cel de la Barcea, Boț de la Liești, Cîrjeu de la Corod, Cotoran de la Cerțești, etc. Tupeul și nesimțirea nemărginite ce te caracterizează te fac mereu să-ți ascunzi eșecurile și mizeriile în ”victorii” care există numai în mintea ta unde crezi că ești legitimat astfel să-ți dai cu părerea în tot și în toate.
  Ce zici…ai învins, nu?…cu aprox. 3.000 de voturi pe care le-ai obținut acum , față de 11.000 de voturi pe care le-ai acumulat în iunie 2012 prin cumpărarea unei găști politice partenere făcută de conducerea acesteia și prin cumpărarea și prostirea cu ajutorul miliardelor cheltuite în campanie și înșelarea așteptărilor opiniei publice care-și dorea cu adevărat să schimbe modul în care se făcea politică la vremea respectivă în Tecuci.
  Sunt foarte curios cum ai să-ți argumentezi pupatul obrazului pe care l-ai scuipat în 2012 în campanie, respecttiv PDL și Băsescu pe care ești nevoit să ți-i bagi în propria ”gospodărie” și de care să te folosești pentru a continua” j…le” pe care le faci în Primărie.
  La fel merită criticată și sancționată o altă persoană publică care își asumă o victorie ce procentual este reală la europarlamentare în Tecuci, nimeni altul decât cumătrul Daniel Butunoi și care a fost părtaș la instalarea ca primar a țuchelului germanizat în iunie 2012. Acei 33,3% sunt reprezentați destul de consistent de numărul tot mai mare de nemulțumiți de activitatea primarului în funcție și care nu au găsit (ei, nemulțumiții) alt vehicol să-și exprime frustrarea decât votând acea alianță potrivnică politic primarului Țuchel.
  Concluzia este că și ”învingătorii” și învinșii în acest test electoral trebuie să tragă repede învățămintele necesare pentru a obține victorii viitoare schimbându-și mentalitățile și conducătorii pa… di…, aroganți sau p…, vânduți sau vânzători și să ia aminte la sensul moralei acestui scrutin și anume că societatea recunoaște foarte repede și empatizează la fel de repede cu valoarea umană, curajul, onestitatea și asumarea deschisă a faptelor celor care vin în fața lor și le solicită votul pentru a-i conduce.
  Domnule Țuchel, ”învingător politician ” și voi ceilalți ”jupâni” politici vremelnici ce vă asumați victorii…marele câștigător al acestui test electoral este OMUL CARE SE REPREZINTĂ PE SINE și nu interesele găștilor, deci INDEPENDENTUL ce-și asumă propriile fapte, iar la acest moment acest învingător poartă numele MIRCEA DIACONU, dar în viitor principiul pe care acesta l-a reprezentat poate fi oglindit de vecinul de lângă noi, de concetățeanul gospodar care a probat calitățile în viața reală, nu în pliante electorale și care poate scoate din inerție comunitatea sau societatea care în momentul de față încă băltește între deznădejde și fatalism, între îngânfare și risipă, între lene și prostie, lipsită de orizont, viitor și speranță. Societatea se poate pune în mișcare foarte rapid dacă vor ieși în față acei oameni ce-și asumă cu mult curaj propriile fapte!

 4. D-le privatul! Tuchel a bagat vreo 5 miliarde de lei in campania de imagine de la europarlamentare. Nu l-am vazut sa il promoveze pe Mircea Diaconu. DELOC.Dar, DELOC, DELOC, DELOC…. V-ati invatat doar sa furati de la altii, iar acum vreti sa va insusiti si voturile actorului…. Nu va e rusine?… Diaconu a strans voturile celor satui de clasa politica si au preferat un independent…. Ar trebui sa recunoasteti ca tecucenii nu il mai vor pe tapean. El va trage in jos. Pe el ar trebui sa il tregeti la raspundere. Mai vorbim la alegerile locale!

  • politistul de servici | 26 mai 2014 at 18:26 | Răspunde

   si @privatul si @fiki au mare dreptate in ceea ce afirma; adevarul este ca o dreapta unita la tecuci, asa cum sunt aceste date acum, scoate mai multe voturi decat stanga vanduta (cu pavele cu tot) actualului primar;
   psd trebuie cumva sa se trezeasca caci altfel vor pierde si urmatoarele locale, etc: dgt s-a organizat impecabil, trebuie sa recunoastem, cu tot capitalul lui de imagine erodat;
   desigur este doar o ipoteza, dar la tecuci stanga unita are, acum, mai putine voturi decat valoarea la nivel national; asta si poate pentru faptul ca unii reprezentanti locali se tot inconjoara de incapacitati si oameni cu cazier (ex: „grig..” si marea achizitie de la matca care acum a primit o comanda pt a construi o parcare-cu nume de ….flo(a)rea…, etc); se aude? daca nu, la viitoarele parlamentare nu veti mai reprezenta tecuccenii…si nici pe altii…;

   • calcule, calcule si iar calcule. eu zic sa nu va mai faceti voi calcule, deoarece s-a demonstrat ca votantul este imprevizibil si pot aparea oricand surprize.
    in 2 ani pana la locale se pot schimba multe. poate aparea inclusiv o alianta contra PNL (gen PDL+PSD+restul lumii) pentru debarcarea tapeanului.
    si hai sa nu comparam cu ce se intampla la nivel national. la noi este exact invers: PSD nu are un lider local, PDL la fel, forta civica nu conteaza, PMP nici atat. totusi daca acestia vor avea un candidat unic sau vor sprijini un candidat (sa-i numim de exemplu finkelstain) chiar as fi curios de rezultate…
    om trai si om vedea.
    a, si sa nu uitam: banii sunt la PSD

    • Da, conteaza si ce se intampla la nivel national. Cu toata organizarea PNL-ului , care in ziua votarii a impanzit orasul cu tot felul de comisari si agitatori politici, care mergeau din usa in usa sa isi scoata adeptii la vot, abia au reusit sa stranga 3000 de voturi, probabil ca tot atat vor strange si peste 2 ani. Daca Psd-ul isi pune candidat castiga postul de primar fara nici o problema. Apoi, avand in vedere si zecile de dosare pe care actualul primar le are, nu se stie daca si cat va mai ramane in functie.

 5. PNL 26 % + Mircea Diaconu (PNL) 9.4 % = 35.4 % PNL
  PSD = 32.5 %

  Asta e realitatea…….

 6. Primarul Tecuciului nu a putut fi contactat, dar bine ca el a putut contacta cetatenii Tecuciului, cu sms /uri de indemn la vot sau cu procentajele exitpolurilor din 2 in 2 ore, mesaje sms trimise de pe telefoanele din flota de serviciu a Primariei Tecuci, de pe numerele 0725802106, 0725802108, 0725802088, 0725802109, telefoane care au apartinut unor salariati care au iesit la pensie si acum sunt alocate *altor* salariati sau, si mai tare, telefon alocat secretarei de la PNL , d/ra Monica *0725802109* tot pe contul de client Vodafone al Primariei Tecuci. Bine ca salariatii primariei, care au telefoane de serviciu nu au acces la sms, dar pentru unele *cauze*, foarte nobile, de altfel, se pot transmite sms/uri pe bani publici, in sistem *selectiv* : numai unii au voie, iar altii… sa se *linga pe bot*.

  • Cum dl. Mocanu – de la Curtea de Conturi- citeste ce apare pe acest site, il rugam sa verifice facturile emise pentru nr. de telefon mentionate mai sus, sa vedem cat ne-a costat acest dezmat penelist.

 7. Tecuceanul a postat un articol http://tecuceanul.ro/si-au-fost-alegeri-667-din-tecuceni-nu-vor-sa-auda-si-sa-vada-psd/ . Din astia 66, 7% peste 60% nu vor sa vada si sa auda de PNL Tecuci. Au inceput sa arunce cu pietre in PSD, incep sa tremure deja? Maine daca ar fi alegeri locale PSD-ul ar da noul primar al Tecuciului. Si asa se va intampla in 2016. Rusine dnului primar care foloseste Tecuceanul in interesul propriu si al partidului si incep sa loveasca in fostii parteneri de alianta…asta inseamna politica? sau ne arata caracterul dnului primar care loveste miseleste pe la spate?

 8. deci , tepeni, go home.

 9. Trandafir de Tecuci | 26 mai 2014 at 09:36 | Răspunde

  Genial! Dincolo la Tecuceanul e intors titlul in defavoarea PSD! Numai ca daca aici e o initiativa privata acolo platim toti prostiile scrise de unul sau altul.Deci,inclusiv PSD-istii care sunt injurati pe banii lor! Geniala politichia in Tecuci !

 10. Felicitari PROTECUCI fiindca ati fost la datorie. Alte site-uri cu acoperire nationala au dormit in papuci. De exemplu, ziare.com careacum, la 5 dimineata, ne oferea doar rezultatul exit-polului de la inchiderea urnelor. In schimb, hotnews a dat rezultatul in urma numararii a 95% din sectiile de votare din tara:
  USD 37,2 %; PNL 14,9 %; PDL 12,5 %; Diaconu 6,8%; UDMR 6,6 % si PMP 6,25 %.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!