shopify
analytics tool

Rezervatia stiintifica paleontologica Punctul Fosilifer Rates-Tecuci

Locul fosilifer Rates

Locul fosilifer Rates  Avand o suprafata de 1,50 ha, rezervatia paleontologica se afla in partea rasariteana a orasului Tecuci, pe versantul stang al raului Barlad, la punctul numit “La Rateș”, adică acolo unde a fost cândva un han. Aici s-au descoperit numeroase moluste si fosile de mamifere din epoca cuaternara,precum ;elefantul sudic, mamutul, rinocerul lânos, cerbul gigant si zimbrul.Muzeul Mixt Tecuci detine o colectie de paleontologie cu un număr de 814 piese provenite de la Rates , care este înregistrata la Academia Romana.Dintre aceste piese se remarca; o masea de mamut (Elephas Primigenius), molari de Dinotherium Gigantisimum si un craniu de bour ( Bos primigenius). In marea lor majoritate aceste piese au fost recuperate de la muncitori care lucrau la cariera de prundis si nisip,in timpul cercetarilor facute de C. Solomon si Mihail Dimitriu.Ca urmare a importantei sale stiintifice, punctul fosilifer a fost declarat monument al naturii.

Imagini si detalii pe tecucicoltderai.blogspot.ro

2 Comments on "Rezervatia stiintifica paleontologica Punctul Fosilifer Rates-Tecuci"

  1. Propun ca domnii de la muzeu să vină să ridice probe și de pe trotuarele de pe strada Cuza vodă deoarece sunt tot din epoca cuaternara. Acum am înțeles de ce în ultimii 30 de ani nu s/au renovat și aceste trotuare: sunt mărturii istorice. Prin unele locuri chiar se văd pietrele puse pe vremea domnitorului al cărui nume îl poartă strada ce duce spre elefantul lânos din rezervatia paleontologica ce face renume acestui oraș. Muzeul cu mândria iar locuitorii cartierului cu lâna.

  2. Atat????????? de extragerile de pietris si nisip de acolo ..nimic? De exploatarea acestei rezervatii din care s-a luat nisip si pietris de catre firmele…se stie ale cui…nimic, de distrugerea acesteia sistematic….nimic? Nu mai exista rezervatie, a fost…nu mai este, a ramas doar terenul viran si nimic mai mult.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!