shopify
analytics tool

Transfuzii financiare importante in 2012 pentru Spitalul municipal

  Spitalul municipal “Anton Cincu” Tecuci este institutia cu cea mai mare nevoie de “transfuzii” financiare a oraşului, având în vedere faptul că la această dată, nici după 100 de ani de existenţă, această unitate spitalicească nu este racordată la canalizarea oraşului, astfel încât apele reziduale se scurg nu în canalizare, cum ar fi fost normal, ci direct în apele Pârâului Bârlad. Această situaţie este cunoscută de către oficialităţi, însă până la această dată nimeni nu a fost interesat de latura „eco” a problemei. Pentru ca această stare de nenormalitate să ia sfârşit, în acest an administraţia locală va aloca o serie de fonduri pentru a racorda bătrâna unitate medicală tecuceană la canalizarea oraşului.  Primarul municipiului Tecuci, Eduard Finkelstain, a precizat: „În cadrul priorităţilor pe 2012 ca buget avem branşarea spitalului la canalizarea oraşului, deoarece acum apa menajeră se scurge direct în Bârlad. Pentru a nu avea probleme de mediu trebuie să investim în această probemă, care considerăm a fi una prioritară. Problema este una veche a spitalului, de zeci de ani, numai că nu a fost destul de mediatizată pentru a intra în atenţia celor ce o puteau rezolva”.
O altă prioritate ce  va fi finanţată de la bugetul local este lucrarea începută, privind modernizarea Ambulatoriului de specialitate şi care în acest an îşi va găsi finalizare. O altă prioritate majoră, pentru care nu sunt fonduri pentru moment, dar care se doreşte a fi materializată, pe cât posibil, tot în 201, este extinderea Centrului Primiri-Urgenţe.
Bugetul administraţiei publice locale mai poate „suporta” cheltuielile privind înlocuirea instalaţiei de furnizare a apei din interiorul spitalului, aceasta fiind foarte veche şi aducând pierderi enorme, dar şi asfaltarea aleilor dintre secţii, acestea fiind într-un grad avansat de degradare.

Sursa: monitoruldegalato.ro

1 Comment on "Transfuzii financiare importante in 2012 pentru Spitalul municipal"

  1. ”Problema este una veche a spitalului, de zeci de ani, numai că nu a fost destul de mediatizată pentru a intra în atenția celor ce o puteau rezolva.” …ce spui, neicusorule??!!!!! După un mandat de consilier local și două de primar, ne spui că nu a fost rezolvată problema din motiv de mass-media? Căci asta scrie la DEX, a mediatiza înseamnă a face cunoscut prin mass-media! Dar, când l-ai uns manager, după un interimat interminabil, pe Dragoș… ai mediatizat problema? Tecucenii aflau mereu după! Au fost și sunt publicații scrise și on-line în oraș de prin 2000 (de când erai consilier local) dar nu am văzut să fi ”țipat” că Spitalul nu este racordat la canalizare! În 2010 s-a aprobat un contract de colaborare cu un post de radio (singurul, de altfel, din Tecuci!) spre care pleacă lunar 2000 de lei, deși nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem de acord –și să nu-mi spui treaba cu ”a aprobat CL!”, că nu ține!– dar nu am auzit o singură dată să ridici această problemă! De vreo zece ani, când timpul îmi permite, particip efectiv la ședințele de CL, iar când lipsesc am grijă să mă informez imediat chiar de la domniile voastre, aleșii noștri locali! Nu există pe nicio ordine de zi vreun ales local care să atingă acest aspect de la Spital.
    Până la urmă nu asta este calea de rezolvare a unei probleme, în general și în niciun caz a canalizării Spitalului, în special! Rușine, domnule primar! Iarăși arunci mâța în curtea altuia și ne jignești inteligența! Ți-am mai spus că tecucenii au mai multe clase decât trenul personal!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*