shopify
analytics tool

Puterea stă în toleranţă

Sc Nr 5În cadrul proiectului educaţional ”Puterea stă în toleranţă” (al doilea an de desfăşurare), vineri 29 martie ,a avut loc la ŞCOALA GIMNAZIALĂ ”ELENA DOAMNA” TECUCI, activitatea cu tema : ”Comunicarea. Importanţa comunicării în rezolvarea conflictelor”. Acest proiect este un proiect de prevenire şi combatere a violenţei în şcoală care are ca parteneri Şcoala Gimnazială ”Iorgu Iordan”, Şcoala Gimnazială ,”Nicolae Bălcescu”, Şcoala Gimnazială „Şt. O. Iosif” , psiholog Luiza Vechiu, Poliţia locală a municipiului Tecuci. Workshop-ul a avut ca scop educarea elevilor pentru abordarea unui stil de viaţă non-violent.
Activitatea coordonată de prof. Marilena Tivdă – Consilier educativ şi psihologul Luiza Vechiu s-a bazat pe următorul argument: violenţa în mediul şcolar este un fenomen destul de complex, cu o diversitate de forme de manifestare care justifică folosirea terminologiei specializate, rafinate: astfel şcoala este spaţiul de manifestare a conflictului între copii şi între adulţi-copii, iar raporturile de forţă sau planul în care se consumă conduitele ofensive (verbal, acţional, simbolic) sunt variabile importante în înţelegerea fenomenului. De aceea când folosim noţiunea mai generală de ”violenţă” desemnăm orice comportament al cărui scop este prejudicierea sau distrugerea victimelor. O cunoaştere în profunzime a dificultăţilor curente sau potenţiale cu care se confruntă elevii, cadrele didactice sau echipa managerială a şcolii în ceea ce priveşte fenomenul de violenţă este o condiţie esenţială pentru dezvoltarea unor măsuri de intervenţie adecvate. Acest proiect are rolul de a sprijini cadrele didactice, elevii si părinţii acestora în combaterea violenţei sub orice formă de manifestare a acesteia.
Prin strategiile didactice utilizate pe parcursul activităţii s-a urmărit dezvoltarea în rândul elevilor a următoarelor competenţe specifice: evaluarea eficientă a modului propriu de comunicare în situaţii conflictuale, identificarea comportamentelor pe care ar dori să le modifice, autoevaluarea modului propriu în care comunică propriile dorinţe şi nevoi într-o situaţie conflictuală şi exersare a unor modalităţi de comunicare, construirea de mesaje anti-violente mesaje la persoana I.
Elevii care au participat la această activitate, elevi care vor deveni mediatori ai conflictelor şcolare, au învăţat cum să-şi ajute colegii să treacă peste probleme dificile de competenţă şcolară, de adaptare, de comunicare şi de socializare.

1 Comment on "Puterea stă în toleranţă"

  1. eu cred ca acest proiect educational ii va ajuta pe elevii sa respecte regulamentul de a nu fi violenti

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


Scrie în căsuţă rezultatul adunării de mai jos: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.