shopify
analytics tool

Purtătorul de cuvânt al PNL a ieşit la rampă

Dan Frâncu PNL Tecuci

Dan Frâncu PNL Tecuci  * ”Presa trebuie să fie cel mai vehement critic al partidului care se află la putere” * ”Contractul cu firma Romlux nu prevedea gratuitate pentru iluminatul festiv” * Viceprimarul Radovei, fără respect faţă de tecuceni*

Purtătorul de cuvânt al PNL Tecuci, avocatul Dan Frâncu, a fost vineri în studioul Radio Tecuci, unde a dialogat cu directorul Cristian Pohrib şi ascultătorii. Vom prezenta mai jos câteva dintre opiniile sale.

Fiecare om politic trebuie să ştie să ţină o relaţie cu presa. Războiul nu e cu presa ci cu partidul de opoziţie. Presa încearcă să prezinte modul în care vede conduita politică a unui partid. Presa trebuie să fie cel mai vehement critic al partidului care se află la putere. Presa are un rol deosebit de important acela de a tempera anumite tendinţe ale puterii de a exagera. A tempera abuzurile înseamnă a-l ajuta pe politician nu a-l elimina din viaţa politică. Sigur că de multe ori se lansează informaţii în presă fără un suport real. Depinde de fiecare putere politică cum îşi gestionează relaţia cu presa. În caz că moderatorul are o anumită opţiune politică tu ca om politic trebuie să ştii să vii să argumentezi să cauţi să-l determini pe moderator să aibă o altă atitudine, nu ţine de moderator în sine”.

Iluminatul public, ÎN CEAŢĂ

Nu există vreo prevedere a contractului cu firma Romlux din Târgovişte care să stipuleze că iluminatul public ornamental (de iarnă) e gratuit. Din 2008 până în prezent acţiunile de instalare a iluminatului public ornamental au fost derulate în baza unor plăţi stabilite în contractul amintit. Se încheiau acte adiţionale vizavi de iluminatul festiv în care Primăria suporta toate cheltuielile cu ghirlandele. Nu venea firma Romlux cu ghirlandele ei. Romluxul le achiziţiona iar Primăria le plătea, n-am înţeles de ce aşa. Serviciul intermediar dădea dreptul Romluxului la perceperea unei sume în plus. Romluxul le monta şi le demonta. La demontare se încheia un proces verbal în care se consemna că un număr de ghirlande s-au ars etc. În anul următor fie că se extindea iluminatul public şi pe anumite străzi se suplimenta cantitatea de ghirlande şi se plătea suplimentar dar nimeni nu are un document care să stabilească din 1000 de ghirlande atâtea erau defecte. Nu s-a verificat de nimeni din fosta administraţie care sunt ghirlandele defecte şi ele să fie predate Primăriei pentru a fi verificate sau casate cum spune legea. Facturile de achiziţie în care se menţionează cantitatea de ghirlande există”.

Suspiciuni de nereguli

“Ultimul contract de majorare a cheltuielilor iniţiale a fost încheiat în 2012. Conform OUG 34 care reglementează achiziţiile publice se exprimă că  majorarea nu poate să depăşească jumătate din valoarea iniţială contractată. S-a creat impresia că majorarea lucrărilor suplimentare nu trece peste jumatate din valoare iniţială şi totuşi în actul adiţional din 2012 se spune că plata se face folosind raportul leu-euro de la momentul plăţii nu cel din 2008”.

“Garanţia pentru lucrări din caietul de sarcini a dispărut după trecerea prin Consiliul Local”

“Primăria nu are voie să facă o plată pentru o lucrare efectuată dar nerecepţionată. Pentru lucrările făcute anterior lui ianuarie 2012 există acte de recepţie dar pentru lucrările suplimentare din ianuarie nu există niciun proces verbal de recepţie. Suma plătită lunar către Romlux include însă toate aceste componente… Faţă de caietul de sarcini şi proiectul propus de Romlux, Consiliul Local a venit cu anumite propuneri de modificare, astfel că au dispărut unele lucrări care aveau o valoare mai mare, cel puţin aşa spun specialiştii din Primărie, ne-am consultat şi cu un expert contabil, şi au apărut lucrări de valoare mai mică. Ei şi-au asumat o anumită obligaţie de a  diminua valoarea iniţială a contractului dar nu au mai făcut-o, au perceput aceeaşi sumă. Sunt multe chestiuni care trebuie rezolvate. Am încercat mai multe invitaţii la conciliere (n.n. Dan Frâncu a fost contractat să reprezinte Consiliul Local Tecuci), Romluxul ne-a refuzat motivând în privinţa ultimului act adiţional că din momentul în care funcţionarul de la Primărie a semnat un document, nu vreau să-i dau numele funcţionarului, avem obligaţia de a plăti, chiar dacă documentul e nereal. Dacă Romluxul nu vine să îndrepte Primăria nu are decât o singură variantă să sesizeze organele de cercetare penală care să stabilească dacă se contureaza elementele unei infracţiuni”.

Viceprimarul Radovei, fără respect faţă de tecuceni

Un ascultător care se afla în Primărie a intrat în direct pentru a-şi vărsa of-ul. Deşi a pierdut zile bune pentru a intra în audienţă la viceprimar şi a smuls chiar o promisiune de la acesta că va fi primit, viceprimarul Dănuţ Petrică Radovei l-a neglijat ulterior. Purtătorul de cuvânt al PNL, Dan Frâncu a precizat că e bine ca cetăţenii să meargă în audienţă în zilele speciale, dar în acest caz în care viceprimarul a făcut promisiunea ”populistă” de a-l primi şi n-a onorat-o a dat dovadă de lipsă de respect.

About the Author

Marian Topriceanu
Vezi profilul acestuia pe FACEBOOK

13 Comments on "Purtătorul de cuvânt al PNL a ieşit la rampă"

 1. Bre,D-l Nelu daca nu te intereseaza,fii om cu respect si nu mai comenta.

 2. domnu fara cnp sincer, parerea d-ta nu ma intereseaza. ce se intampla acum in primarie nu este decat rezultatul mintii unui om obsedat de putere si cu grave probleme de personalitate.

 3. D-l Nelu,peste tot in lumea civilizata ,in institutii publice cu un grad mare de protejare a identitatii persoanelor sunt aceste servicii.Daca dumneata nu ai nimic de protejat,ca poate nu te intereseaza identitatea ,stai retras.

 4. Cine a mai auzit de Serviciul de documente secrete in cadrul Primariei care este o institutie publica mai exact a noastra a cetatenilor? Doar d-l tuchel putea sa infiinteze acest serviciu, iar angajata bineinteles o „tepuceana”.
  Pentru audiente la d-l primar, va sugerez dragi tecuceni sa mergeti la pietricele asa cum s-a mai spus sau sa va programati dupa orele 18 la primarie cu siguranta il veti gasi.
  Despre promisiunile electorale v-ati imbatat cu apa rece, daca spera ca vreunul dintre voi sa ocupe un loc de munca in primarie sa-si ia gandul, locurile sunt ocupate de tepuceni, cum de altfel s-a si laudat d-l primar ca va face din TECUCI-„tepuci”.
  Mizerie peste tot, caini vagabonzi din ce in ce mai multi, cartiere in bezna , cenzura presei , acces limitat in primarie, demiteri de persoane , directori de scoli si licee schimbati, director de spital schimbat, s.a.m.d, din pacate toate astea se intampla in orasul nostru unde era o atmosfera placuta. suntem subiect de stiri si de tot rasul , oare chiar noi nu aveam un gospodar din tecuci care sa ne reprezinte? un om de omenie si nu un impostor plin de ura si razbunare bolnav de putere care nu tine cont de nimeni si de nimic ci doar de interesele proprii.nu merita sa-i mai gasim scuze ci pur si simplu : JOS

 5. De ce tace primarul si nu reactioneaza in nici un fel? Nici vorbe nici fapte! Astfel arata ca nu ii pase deloc de nemultumirile oamenilor, asezandu-se deasupra comunitatii, dictatorial, intr-un glob de sticla, in care ai acces la nivelurile inferioare doar pe baza de cartela. Ce nu intelege este faptul ca cetatenii doresc sa stie ce se intampla cu ei, cu banii lor, cu viitorul lor. Comunitatea tecuceana este activa, vie, chiar daca nu se manifesta, as adauga eu inca.
  Nu avem nimic cu nimeni daca isi respecta angajamentele, vom acorda sprijin in acest sens, dar nu vom tolera niciodata minciuna, inselaciunea,ilegalitatile. Cred ca sunt lucruri de bun-simt.

 6. Chestia cu militaria la primar a fost de „imagine publica”, nu poti spune despre cineva ca are spirit militar atat timp cat a activat patru ani ca ofiter activ, din care doi a stat numai prin concedii medicale, iar din scoala militara povesteste numai cum sarea gardul si statea in arest.
  Cine are armata in sange nu da bir cu fugitii la mama si tata acasa, ca are totul de-a gata, ramane si participa la aplicatii, misiuni, instructie, cursuri, dar mai presus de toate are un respect pentru cei din jurul lui.

 7. dar cica si primaurl de la draganesti e tot USL ist, fost padurar actual primar. De asta e mana libera la defrisat padurile de la draganesti. La bariera stau zeci d ecarute incarcate cu lemne pentru vanzare dar nici una dintre ele nu are vreun document. Asta este puterea face putere. E free de la domn primar.

 8. VICEPRIMARUL RADOVEI MAI BINE SA RAMANA LA CE SE PRICEPE EL MAI BINE!SA VANDA CHILOTI S.H.!OM DE AFACERI SI EL,NA!!!

 9. Părerologul de Tecuci. | 10 februarie 2013 at 09:26 | Răspunde

  Primarul Tecuciului, chiar are studii de administraţie publică ?
  Ce se întâmplă în Tecuci, în deosebi în spaţiul public numit Primărie, este contrar tipicului şi uzanţelor administraţiilor locale româneşti actuale… Primarul şi echipa din imediata sa apropiere, s-au transformat în purtătorii de insolenţă şi indiferenţă maximă faţă de nevoia de informare publică reală a celor care i-au acordat încrederea şi votul lor, cetăţenii Tecuciului… ei nu se sinchisesc măcar să ne mintă, precum predecesorii lor, dimpotrivă, cercul metalic de tăcere, cu care au încins şi închis butoiul de pulbere al Primăriei, nu dă semne că s-ar slăbi…cumva…Iar purtătorul de vorbe al PNL ului, iese la rampă cu parole de normalitate vis-a-vis de relaţiile cu presa… pură şi neruşinată demagogie liberală! Adică, el, domnul avocat ştie ce şi cum trebuie făcut pe această linie, iar domnul primare, IOC ?! Citez din domnul avocat, purtător de cuvânt :”Presa are un rol deosebit de important acela de a tempera anumite tendinţe ale puterii de a exagera.” Vedeţi dumneavoastră,probabil că minuscula şi insignifianta „presă” tecuceană, nu-l prea deranjează pe domnul primar, dacă tot o tratează cu „sictir” şi indiferenţă… ambele, la fel de maxime…zic eu…părerea mea…Iar domnia-sa, aceeaşi „presă” tecuceană, se plânge că Primăria nici măcar nu catadicseşte să răspundă nenumeratelor cereri de informare publică asupra multitudinii aspectelor asupra cărora tecucenii simt nevoia acută de a fi informaţi… Ei, atunci cum devine chestiunea …?! Un lucru a devenit mai mult decât clar, anume că, opacitatea Primăriei este dovedită, iar că primarele este capelmaistru acestei acţiuni este mai clar ca lumina zilei…pe care ei, încearcă să ne-o ascundă ! Ce-or avea măi frate de ascuns, eu nu prea înţeleg…Ori încearcă „să ne pregătească” vreo surpriză de proporţii în viitorul apropiat, ori toaşu’ căpitan nu se poate dezbăra de educaţia cazonă căpătată prin cazărmile în care şi-a început viaţa de adult…Conform principiului conform căruia „orice învăţ are şi un dezvăţ”,Alesul Tecuciului ar trebui să înţeleagă că principiile autocraţiei ,în România ,nu se mai aplică ,poate,decât în armată…viaţa publică,îndeosebi administraţia publică,se ghidează după reguli democratice,deschiderea largă a informaţiilor publice către cetăţean fiind unul din principiile de bază…nicidecum înfiinţarea de birouri de documente clasificate,secrete…să vezi doamne,câte secrete manipulează Primăria…iar noi,cei care votăm „ca proştii” din 4 în 4 ani,nu trebuie să le cunoaştem…or fi ascunşi ceva extratereştrii prin subsolurile Primăriei…sau închisori CIA… ori Ben Laden ,încă în viaţă,trăieşte „pe blat”,pe aici pe undeva…Şi culmea „deschiderii” către cetăţean a Primăriei,mai introducem şi un regim sever,strict de acces din exterior în Primărie şi a salariaţilor dintr-un sector în altul…cu cartele şi evidenţă poliţienească,să nu cumva să se intersecteze cineva cu Ben Laden…sau,nu cumva să se afle cam ce contracte,cine cu cine…şi ce semnează…ASTEA DA SECRETE ! Apropo,domnul purtător de vorbe al PNL ului,ar trebui să prezinte,în sala mare a Primăriei,tuturor salariaţilor,în frunte cu salariatul fruntaş,ce şi cum trebuie ştiut şi,mai ales făcut pe linia P.R.(public relations), al informării publicului larg asupra ceea ce se întâmplă în Primărie.
  Înţelesesem că domnul primr ar avea ceva studii pe acest domeniu…al administraţiei publice…OARE ?!!! Că,după cum procedează,sunt convins,că aceste pseudostudii se dovedesc a fi cârpite cu aţă strălucitoare…şi atât…sunt convins,mai degrabă că „năravul din fire,n-are lecuire”..iar aerul cazon şi zgomotul sacadat al bocancilor militari sunt mult mai plăcute auzului liberalului şef al Tecuciului…părerea mea…

  • cred ca nu are nici un fel de studii. Nici 7 ani de acasa .(De la tzapu).Asa ne trebuie, intre un inginer stilat, cult si manierat am ales un mitocan,badaran, care nu are nimic de-a face cu conducerea unui municipiu in care mai traiesc oameni cu studii, bine educati, stilati, buni profesionisti, care se simt calcati in picioare cu bocancii de tuchel si liota lui de analfabeti.

  • Ar fi bine sa nu-l mai asociati pe primar cu militaria, ca militaria nu consta in comportament din asta. Armata a fost o institutie cu respect inca de la Alexandru Ioan Cuza si este deranjat sa asociati militaria cu comportmente nu tocmai normale pentru societate.

   • Părerologul de Tecuci. | 12 februarie 2013 at 11:17 | Răspunde

    Întru totul de acord cu dumneavoastră ! Respect pentru Armată,pentru instituţia în sine! Eu mă refeream la comportamente ” a la Moş Teacă ” şi la faptul că,societatea civilă nu se ghidează după reguli militare,societate care ,de cele mai multe ori,nu agrează stricteţea militară…nici spiritul cazon…Ce „merge ” foarte bine în Armată,nu „merge” la fel de bine în societatea civilă…probabil,tocmai şi de aceea i se mai spune şi „civilă”…părerea mea…Să ştiţi că aveţi dreptate,un astfel de comportament,nici măcar acestei instituţii pe unde a trecut câţiva ani buni,nu-i aduce onorul cuvenit…

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!