shopify
analytics tool

PSD-iştii au talent: să piardă

Pentru cei ce nu ştiu, luni seara s-a săvârşit ce-a de-a nu ştiu câtea şedinţă ordinară a Consiliului local Tecuci. Musai să spun că acestă şedinţa trebuia să fie condusă de îngălatul Mitică Hulea vajnic membru al PSD. Ea a fost totuşi ghidonată de primarul în funcţie şi de secretarul consiliului, cunoscuta ţâpuritoare Iuliana Staicu. Consilierii locali din acesta legislatură, nu au aflat încă, care este statutul primarului în şedinţele de consiliu. Le spunem noi: DE INVITAT.

Mitica-Hulea-PSD-Tecuci

Mitica Hulea – PSD Tecuci

Mai-marele târgului, şi de acestă dată a pus doi bărbaţi îmbrăcaţi în uniforme, cică de la Poliţia locală, spun asta pentru că nu aveau ecusoane specifice şi nici nu se legitimează atunci când acţionează în interes de serviciu să trieze ostila presă locală (un video va fi postat cu acesta secvenţă pe www.tecuci.tv). Şi a reuşit. A trebuit să lăsăm echipamentele în voia soartei şi să intrăm cu mânile goale în sala de şedinţe. Personal am utilizat un mic dispozitiv de înregistrare audio pentru corecta dumneavostră informare. Dar nu am fost singurul care a utilizat acestă metodă…

În timpul şedinţei, care a durat aproximativ 60 minute, consilierii au votat 50 de puncte în 41 de minute. REMARCABILĂ eficienţa legislativă. În alte 12 min Mai-marele a recitat ceva din nişte documente care păreau a fi extrase dint-un raport al Curţii de conturi. Evident că, o să aflăm în câteva zile ce nu a citit Jupânul în şedinţa de Consiliu.
Trebuie să spunem că, aveam informaţia că toţi consilierii PSD au fost “virusaţi” să-şi arate muşchii la Căpetenie. Numai că aceştia au făcut-o anemic şi pueril. Doar trei consilieri au avut “tupeul” să ridice capul din front în fata Balaurului. Şi de acestă dată vătămanul ia tratat cu indiferenţă şi aroganţă.

Documentele de şedinţa au fot trimise doar consilierilor locali, nu şi ziariştilor acreditaţi, (de ex. Marian Topriceanu acreditat al ziarului ProTecuci, publicatie care de mâine, apare pe piaţă şi în varianta tipărită), incomplete, sesizare făcută de consilierul C. Bulhac.
Acesta a mai făcut în cursul şedinţei alte trei cereri şi amendamente, printre care şi următoarea rugăminte, cu multă umilinţă: “Domnule primar, aţi postat nişte panouri electorale uriaşe. Dar nu înţelegem de ce pe acestea este menţionat doar numele dumneavoastră. Cred că ar fi corect să apară şi Consiliul local Tecuci”. Răspunsul vârhovnicului a fost unul “şmecheresc”: “Domnule consilier, sper că aţi observat formularea <Ne-am ţinut de cuvânt>, prin urmare se înţelege că şi Consiliul local este implicat.” Consilierul local nu a avut îndrăzneala să-l roage pe acesta să şteargă numele propriu căci sigur tecucenii or să înţeleagă că meritul este comun (în ordine): Finkelstain, Consiliul local şi Gerhardt.

La finalul şedinţei, birăul şef, în calitatea sa de invitat, a poruncit reprezentantului ziarului ProTecuci: “Vă rog să părăsiţi sala de şedinţe căci doresc să discut doar cu membrii Consiliului local. Şi să ziceţi merci că nu am chemat poliţiştii să vă scoată afară deoarece, aţi înregistrat ilegal intreaga şedinţă.”
Pentru o mai bună informare a tecuceanului găsiţi la finalul articolului cele mai importante documente ce s-au votat în acestă şedinţa de Consiliu.

Consilieri-locali-Tecuci

Nimic nu este întâmplător

Nu a trecut nicio zi şi Mai-marele urbei a convocat într-o şedinţă, toţi conducătorii societăţilor nou înfiinţate. Nu, nu i-a întrunit pentru ai felicita sau să le facă cadouri de Paşte… Ci, să le arate pisica în mod voalat. Mesajul venit în scurtul timp de la prima şedinţă în care s-a mimat conducerea democratică ne confirmă că a fost un act de manifestare a autorităţii.
Se anunţă o şedinţă extraordinară imediat după sărbători. Până atunci, poate că din clădirea “comandamentului” or veni gânduri mai bune.

P.S. Deoarece nu am fost lăsaţi cu aparatura din dotare, imaginea articolului va fi una simbolică.

9 Comments on "PSD-iştii au talent: să piardă"

 1. Dat mai sunt proiecte de hotarari si nu putine , care necesita votul a doua treimi din numarul total de voturi.Acolo cum procedam ?

 2. Cu tristete in suflet am privit ieri seara parcul central luminat de ”minunile” primarului nostru. Mi-a fost teama sa-mi las fetita sa se plimbe prin parc. E ca un cimitir plin de fantome. Pacat, nu mai avem nici macar un loc in care sa ne incarcam pozitiv. Cu inima in bucati, imi vine sa plang la gandul ca vin sarbatorile, vor trece, vor veni altele si copilul meu creste in orasul in care nimeni nu mai rade. Nimeni nu mai are curaj sa VORBEASCA cu nimeni. Toti ne temem pentru viitorul nostru, pentru slujbele noastre, pentru educatia copiilor nostri. Avem familie, suntem santajabili. Cu inima stransa, cu lacrimi in ochi, inca incerc sa-mi educ copilul sa poata inflori…………..chiar si in orasul in care AM ALES sa traiesc. Paste fericit tuturor tecucenilor si poate ceva mai multa limpezime in gandire. Eu ma incapatanez sa sper.

  • Un parc oribil, oribil ca jâmbatul din panourile acelea uriaşe, care afişează o figură copiată parcă din manuale de psihiatrie… Un megaloman care cheltuieşte miliarde de lei pe paranghelii, iar în spitalul tececean se moare de foame şi bolnavii aduc aproape totul de acasă. Din decembrie anul trecut şi până azi s-au cheltuit miliarde de lei pe tot felul de khitdch-uri cu pretenţie de spectacol, starlete de doi lei aduse la Tecuci pe zeci de mii de Euro…

 3. Părerologul de Tecuci | 17 aprilie 2014 at 11:03 | Răspunde

  Tecuciul devine, pe zi ce trece, un oraş bolnav… Bolnav de îngâmfarea celor pe care, tecucenii înşişi i-au ales pentru a-i reprezenta în Consiliul Local. A râde o naţiune întreagă de noi, la televizor, nu ne poate lăsa indiferenţi…Câţiva dintre noi, tecucenii, tot ne încleştăm mâinile pe sirena de alarmă precum Vasile Roaită, dar ceilalţi, marea majoritate, se mulţumesc cu firimiturile mucegăite care cad de pe masa consilierilor locali pe care îi tot aleg de a 25 de ani… Numai dacă ne vom încrâncena şi noi, cei atât de puţini, care semnalăm neregulile de care suntem sufocaţi, să punem umărul la DEŞTEPTAREA TECUCIULUI din somnul amorţitor indus de politicienii care ne tot aromesc visele cu minciuni neruşinate, atunci, poate, vom mai avea o şansă…Altfel…nimic nu se va schimba…părerea mea….

 4. Am ajuns de rasul tarii, Tecuci a devenit capitala prostului gust!
  Astazi dimineata, la stirile de la ora opt de la postul B1, cei doi prezentatori si invitatul lor au ras de s-au prapadit de chicioseniile plantte prinTecuci: iepuroi oribili, lumanari paroase, oua, un strut despre care spuneau ca seamana cu o gaina. Stirea a durat mult, cu multe imagini si cei trei comentau si radeau ca de un targ de prosti. Si cam asa parea!
  Nu poti pretinde primarului sa aiba neaparat simt estetic, dar exista in jurul lui niste functionari, niste specialisti. Astia ce fac?!! Fiindca nu este primua dovada ca ne scufundam inr-un chici ridicol , si nu numai in cazul ornamentelor de sarbatori!

 5. Stimabilul viceprimar nu are doar parul cret ci si creieru. Ce-l mai mare prost din PSD.

 6. Va mai mira ceva, domnule admin? Stiti bine cu cine aveti de-a face. Basescu mi-a dat o idee dupa ce a spus de petitiile celor din Voluntari, cred ca ar trebui sa facem la fel si la Tecuci. Ce ziceti? Macar cei care comenteaza aici, strangem câtevs semnaturi si înaintam la presedintie. E timpul sa ne trezim.. …macar in al-XII-lea ceas

 7. Fata de mesajul presedintelui de aseara, crec ca si dumneavostra ar trebui sa inaintati o adresa catre Presedinte, sa sesizati ce se intampla, iar Presedintele sa o directioneze catre DNA. Sa stiti ca din toata povestea asta nu numai Primarul este vinovat. In aceiasi masura egala cu el trebuie sa raspunda totti consilierii locali (inclusiv cei de la opozitie care nu spun nimic adica stau ca poate le pica si lor ceva nu ca ar reprezernta opozitia) dar stimabilul cu parul cret Radovei. Se pedepseste si complicitatea dar si daca tacerea. Adica daca stii ca unul a facut o infractiune si nu o spui, devii si tu infractor, iar daca iti dai aportul prin tacere esti la fel ca infractorul. Asa ca domnii consilieri si stimabilul cu parul cret trebuie sa raspunda egal cu Primarul. In haita cum a spus Presedintele aseara.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*