shopify
analytics tool

Protestul din Spitalul Municipal Tecuci în presă – video

Protest-spontan-Spitalul-municipal-Tecuci

Situaţie tensionată la Spitalul „Anton Cincu” din Tecuci. În această dimineaţă, medicii au refuzat să mai intre în cabinete şi au ieşit în curtea spitalului să-şi strige nemulţumirile. Doar urgenţele mai sunt tratate la unitatea spitalicească şi cei care tratează pacienţii internaţi, în rest personalul medical refuză să mai lucreze până când nu îşi vor primi salariul.


Oamenii ar fi trebuit să-şi primească drepturile băneşti vinerea trecută, însă conturile au fost blocate din cauza unor neînţelegeri între spital şi un laborator de analize cu care unitatea avea contract încă din anul 2009. Potrivit clauzelor, salariile angajaţilor ar fi trebuit plătite de către firma medicală cu care spitalul a încheiat contractul, însă aceasta nu a respectat clauzele încă de la început, iar la sfârşitul anului trecut, datoria firmei către spital era de 450 000 de lei.

Fără a anunţa pe cineva, conducerea firmei a mers la casa de Asigurări de Sănătate şi a reziliat în taină contractul cu spitalul din Tecuci. Cum una dintre clauzele formei medicale prevedea că pentru facturile neplătite, spitalul trebuie să plătească penalităţi de 1% pe zi pentru neplată. Astfel, la începutul acestui an Spitalul „Anton Cincu” a fost dat în judecată pe motiv că are de plătit firmei medicale 1 600 000 de lei. Instanţa a decis să se pună oprire pe conturi, iar angajaţii s-au trezit că nu-şi mai pot lua salariile. Spitalul Tecuci are 385 de angajaţi şi deserveşte peste 150 000 de gălăţeni. Vom reveni cu amănunte.  Sursa: presagalati.ro

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a dispus, joi, un control la Spitalul „Anton Cincu” din Tecuci, judeţul Galaţi, unde mai multe cadre medicale au protestat, în cursul dimineţii, faţă de neplata salariilor, ei reclamând blocarea conturilor unităţii din cauza datoriilor către un laborator.

Revolta spitalul Municipal Tecuci    Mai multe cadre medicale de la Spitalul „Anton Cincu” din Tecuci, judeţul Galaţi, au refuzat, joi dimineaţă, să intre la lucru, în cabinete, în semn de protest faţă de neplata salariilor, ei asigurând totuşi urgenţele medicale şi tratând bolnavii internaţi în unitatea spitalicească.

Preşedintele Sanitas Galaţi, Paraschiv Sălăvăstru, a declarat că acţiunea de protest a fost una spontană şi că angajaţii spitalului au decis să-şi exprime astfel nemulţumirea după ce plata salarilor le-a fost întâziată mai multe zile.

„Deşi li s-a promis la începutul săptămânii că astăzi (n.r. – joi) îşi vor primi drepturile salariale, acest lucru nu s-a întâmplat şi au ieşit în curtea spitalului. Noi am făcut demersuri la Direcţia de Sănătate Publică, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Ministerul Sănătăţii şi Prefectura Galaţi pentru rezolvarea acestei situaţii. Până acum nu s-a rezolvat nimic”, a declarat Paraschiv Sălăvăstru.   Sursa: mediafax.ro

Nu a fost linişte nici la spitalul din Tecuci. 200 de angajaţi au protestat, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile pe luna octombrie. Spitalul are grave probleme financiare din cauza unei executări silite cerută de o clinică privată.  Oamenii ar fi trebuit să îşi primească banii pe data de 15, însă nici acum, după douăRevolta in Spitalul Municipal Tecuci săptămâni, nu li s-au dat salariile.

Aproape 400 de angajaţi ai spitalului Municipal Tecuci nu şi-au primit salariile din luna octombrie. Spitalul are grave probleme financiare din cauza unei executări silite cerută de o clinică privată.  Spitalul are de plătit către o clinică privată 1,6 milioane de lei, datorii acumulate în urma unui contract.

Aşa s-a ajuns ca instanţa să oblige spitalul să plătească penalitaţile pentru suma pe care o are de plătit. Asta în condiţiile în care, medicii şi asistenţii nu au materiale sanitare de strictă necesitate.   Conducerea spitalului şi primăria din Tecuci le-au promis angajaţilor că îşi vor primi banii la jumătatea lunii viitoare. Cadrele medicale refuză să aştepte şi nu este exclus ca astăzi să reia protestele.  Sursa: antena3

Comunicat de presă – SC SANOMED SRL

Legat de situatia Spitalului Municipal Tecuci SC SANOMED SRL respinge orice acuzatie din care reiese ca societatea noastra ar avea obligatia de a achita salarii catre angajati ai unitatii sanitare. Aceste afirmatii au fost facute si in fata instantelor de judecata insa pana la acest moment in lipsa unor dovezi concrete, in mod corect , au fost respinse de judecatori.

Constatam cu regret ca in continuare se incearca denaturarea adevarului referitor la cauzele care au generat situatia din prezent.  Dorim a va clarifica situtatia existenta la data de de 28.11.2013 intre Spitalul Municipal Tecuci si Laboratorul Sanomed.

SC SANOMED SRL a semnat un contract de asociere avand ca obiect servicii medicale de laborator in urma unei proceduri publice de atribuire in care concurenta a fost reprezentata de companii puternice la nivel national. Pana la numirea actualei echipe de conducere contractul s-a derulat in mod normal fara sa obsevam manifestari rau intentionate din partea partenerului nostru Spitalul Municipal Anton Cincu Tecuci.

In ceea ce priveste momentul instalarii actualei echipe de conducere, laboratorul spitalului era autorizat si Acreditat pentru standardele ISO de catre RENAR, toate investitiile in dotarea medicala si non mendicala, infrastructura IT si de comunicatii, renovari, recompartimentari conforme cu standardele medicale fiind deja realizate prin investitia exclusiva a societatii noastre.

SC SANOMED SRL nu primit nici in scris nici verbal la masa negocierii nici o motivatie din partea noii conduceri, motivatie care sa duca la starea de fapt actuala respectiv interzicerea accesului fizic in laborator si intreruperea oricarei cai de dialog cu societatea noastra. Mentionam ca unitatea sanitara nu a procedat la un demers juridic in sensul rezilierii contractului incheiat preferand in schimb blocarea accesului in spatiu pentru reprezentantii societatii.

Dorim sa scoatem in evidenta faptul ca au fost invocate anumite aspecte ce nu au nici o legatura cu contractul incheiat pentru a motiva o decizie unilaterala a spitalului de a ‘suspenda’ contractul si de a sechestra aparatura existenta. Aceste alegatii nu au fost urmate de demersul juridic normal al unei cereri de reziliere in fata instantei de judecata.  Ca urmare, vazand atitudinea unitatii sanitare, am inteles sa ne adresam instantelor de judecata in vederea recuperarii prejudiciilor suferite. Toate aceste actiuni au fost castigate in conditiile in care unitatea sanitara nu a putut prezenta nici un motiv credibil pentru situatia creata.

Inca din luna Februarie 2013 unitatea sanitara avea cunostinta de faptul ca a fost obligata de instantele de judecata sa achite o suma catre societatea noastra si cu toate acestea este evidenta lipsa de reactie a acestora in sensul unor negocieri de esalonare a platilor sau alte masuri pentru evitarea unei executari silite.  Executarea silita insesi a fost pornita in luna Iulie 2013 si pana la data de 25.11.2013 nu am primit nici o solicitare de negociere a unei esalonari a debitului din partea Spitalului sau a Primariei.

In data de 25.11.2013, la insistentele CAS Galati, am participat la o intalnire cu Managerul Spitalului in vederea gasirii unei solutii pentru a asigura plata salariilor. Desi am acceptat suma propusa de spital ca rata lunara si am comunicat acest lucru in scris catre Spitalul Anton Cincu, Primarie, CAS Galati si Sindicatul Sanitas, pana in prezent nu am primit nici un raspuns. Avocatii societatii noastre au inaintat executorului judecatoresc documentele negociate inca din data de 26.11.2013 insa acestea sunt in continuare nesemnate fara a exista un punct de vedere din partea unitatii sanitare.

Conform celor negociate in data de 25.11.2013 unitatea sanitara urma sa primeasca in termen de 24 ore de la parafarea documentelor de esalonare suma necesara platii salariilor si asigurarii normalei functionari a unui spital.

In aceste conditii nu intelegem atitudinea conducerii unitatii sanitare de rupere a dialogului si de blocare a platii salariilor.   Asiguram toti pacientii arondati si personalul Spitalului Municipal Tecuci ca am depus toate eforturile pe care legea ni le permite pentru a evita situatia creata si suntem in continuare in asteptarea unui raspuns pentru finalizarea demersurilor procedurale in urma carora sumele necesare sa fie virate catre Spital.

Consideram ca acest diferend juridic intre societatea noastra si unitatea sanitara putea fi evitat pe calea dialogului si mai mult decat atat chiar si in acest moment, in care, prin sentinta definitiva si irevocabila, instantele judecatoresti ne-au acordat dreptate, solutia gasita in cadrul intalnirii din 25.11.2013 conduce la asigurarea unei normalitati in activitatea unitatii.

SC SANOMED SRL are ca unica intentie asigurarea catre pacienti a unor servicii de calitate promte si in conformitate cu prevederile asumate in contractul care sta la baza acestei colaborari.  Sursa: agerpres.ro

Prefectul Galaţiului caută soluţii pentru salariile angajaţilor Spitalului Anton Cincu

Revolta din spitalul Municipal Tecuci    Aşa cum v-am promis, revenim cu amănunte cu privire la problema cu care se confruntă angajaţii de la Spitalul Municipal din Tecuci. Pentru deblocarea situaţiei de la Spitalul din Tecuci, în această după-amiază, prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, a convocat toţi factorii implicaţi. La discuţii au participat subprefectul Gabriel Panaitescu, directorul Spitalului Municipal Anton Cincu, Teodor Negru, primarul municipiului Tecuci, Daniel Ţuchel, preşedinta CJAS Elena Vrabie şi şeful DSP Galaţi, Valentin Boldea. „Eu nu i-am convocat pentru a mă implica în relaţia contractuală dintre spital şi firma respectivă. Pur şi simplu am vrut ca toţi cei implicaţi să se aşeze la aceeaşi masă, să discute şi împreună să căutăm soluţii. Deocamdată nu am găsit o soluţie clară, problema este complexă, aşa că se vor mai purta discuţii şi zilele următoare. Totuşi, ca principiu, problema va fi rezolvată, conform legislaţiei”, a declarat Dorin Otrocol.

Soluţia: banii pe octombrie, în decembrie, restul, în tranşe

Prezentând soluţia acordării de salarii în tranşe, directorul Spitalului din Tecuci, Teodor Negru,  spune că în curând şi alte spitale din ţară ar putea avea soarta spitalului pe care îl conduce: „Cred că angajaţii nu au altă posbilitate decât să aştepte salariile pe care le vor primi dar nu mai devreme de 15 decembrie. În 15 decembrie ar putea să ia salariul pe octombrie, iar cel pentru noiembrie, să–i ia eşalonat pe ianuarie, februarie şi martie, dacă CJAS va aloca banii”. Directorul spune că fostul director putea evita situaşia de astăzi dacă ar fi luat diverse măsuri: „Ar fi putut să vadă că-s penalităţi de 1% pe zi, putea renunţa la acest procent sau putea rezilia contractul sau putea achita la timp facturile… Noi suntem acum în proces cu Sanomed, firmă care are procese cu mai multe spitale din ţară…”.

Primarul Daniel Ţuchel: „suspectez că fosta conducere a spitalului a făcut o înţelegere obscură cu această societatea”

„Mai important decât găsirea vinovaţilor este să achităm salariile celor 385 de angajaţi. Protest spontan la Spitalul Anton Cincu din TecuciDacă vorbim de vinovaşi, vreau să vă spun că încă de anul trecut, de cînd am comandat şi obţinut o expertiză extrajudiciară am realizat că vorbim de un prejudiciu de  peste 4 miliarde vechi, aşa că am sesizat DNA şi Parchetul şi cei vinovaţi sunt urmăriţi penal, vorbesc de vechea conducere a spitalul. Tot anul trecut am deschis un proces civil împotriva societăţii care are să ne dea bani, are de dat Spitalului Municipal 4,5 milioane lei. Totuşi, instanţa a dispus poprirea conturilor spitalului şi CJAS, care are calitatea de terţ poprit, au fost viraţi executorului judecătioresc. Vorbim de banii de la CJA către spital, bani din care 90% reprezintă fondul de salarii”, spune primarul municipiului Tecuci, Daniel Ţuchel.

Daniel Ţuchel spune că de vină pentru situaţia actuală este fostul manager al spitalului, Dragoş Teodoru, care a încheiat un contract ce aduce mari prejudicii unităţii: „Mi-am asumat în faţa sindicatelor, sper să fac tot ce pot ca oamenii să-şi primească salariile până în 15 decembrie, există pârghie administrativă, dar trebuie să deblocăm conturile spitalului, poprite prin executor judecătoresc. Este firesc că oamenii sunt supăraţi, o să mă alătur şi eu lor, căci este inadmisibil ca un contract cu 1% penalităţi pe zi care a generat datorii de 1,6 milioane să fie pus în aplicare, în condiţiile în care şi firma datora bani către noi, iar spitalul nu a perceptut penalităţi.       EProtestul spontan de la Spitalul Anton Cincu din Tecuciu suspectez că fosta conducere a făcut o înţelegere obscură cu această societatea care, cu presiuni, a încercat să blocheze activitarea spitalului. Sper ca cei 150.000 de arondaţi să nu aibă de suferit, fac apel la sindicate să nu blocheze activitatea în spital”, a mai spus primarul, precizând că i-a făcut şi plângere penală fostului director al unităţii sanitare.

   PV Sanomed Blocajul în care a ajuns spitalul municipat Anton Cinctu din Tecuci ar trebui să fie un moment pentru modificarea legislaţiei în privina statutului spitalelor, opinează şeful Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.

  De ce s-a ajuns aici?

Motivul pentru care spitalul din Tecuci nu a putut să dea salariile celor 385 de angajaţi  citeste mai departe AICI

[poll id=”9″]

21 Comments on "Protestul din Spitalul Municipal Tecuci în presă – video"

 1. Ce reprezinta firma Sanomed? | 2 decembrie 2013 at 13:58 | Răspunde

  http://www.evenimentuldebotosani.ro/Articol/Sanatate/2013-01-17/Afacerea+cu+Sanomed+incurca+iar+Spitalul+Judetean.html
  Ca sa inteleg mai bine problema, am incercat sa aflu si alte opinii…
  Se pare ca firma Sanomed incurca si alte spitale… nu numai pe noi…. cei „mici” de la Tecuci.
  Interesant ar fi de aflat cum „se fac” si „se desfac” contractele cu Sanomed, ce conditii se impun… cine castiga cu adevarat… pentru ca de pierdut s-a aflat cine are de pierdut… NOI, cei care platim CAS, si nu beneficiem de cele asigurari de sanatate niciunde in tara asta.
  Dar asta este cam greu de stiut, nu-i asa?! … si oricum nu-i pentru noi, cei care muncim si platim!
  Cat despre salariatii spitalului, depinde de cum privim lucrurile… Sunt cf articolului 385 de salariati, 385 de familii afectate, asta inseamna peste 700 de persoane in cazul familiilor, sau chiar 1000-1200 de persoane pentru familiile de copiii. Este mult? este putin? Conteaza acestia acum? Sau conteaza la urmatorul vot? Vom Vedea….
  Dar, din alt punct de vedere… o plosca nu se schimba in spital fara 7-10 lei, o infirmiera are poate 5-10 pacienti pe zi, inseamna intre 50-100 lei pe zi… la 20 zile lucratoare intre 1000 si 2000lei/luna… un salariu… Deci? Depinde de cum privim lucrurile…
  Concluzie: sa nu ajungem niciodata in nici un spital… ca murim cu zile! Legile sunt facute de asa maniera incat sunt in favoarea unora si altora nu in beneficiu populatiei si asa saracita …care ar trebui sa gaseasca spirjin in sistemul medical… si nu numai….

 2. Larisa asta cred ca e vreo c…… care se da fiecare conducere care vine la putere si cred ca din contextul care iese e vreo „apropiata” a managerului Negru (fii barbat Negrule)

 3. Vreau sa-micer scuze in numele personalului medical de la spitalul Tecuci pt minciunile spuse de Secara si asistentele ei, nu am refolosit nici seringi , nici perfuzoare de la un pacient la altul, Negrule ia masuri si fa-le plangere penala pt. Acuzatiile aduse.

  • @larisa
   Doar Primarul Daniel Ţuchel se adresează în acest mod managerului de spital: „Negrule”.
   De ce vă cereţi scuze în numele întregului personal…? Sunteţi o persoană cu putere de decizie?
   Sunteţi ferm convinsă ca nu a cerut vreunui angajat din spital să facă lucruri „mai puţin ortodoxe”?
   Formularea: „ţi se pregateşte linşarea” nu este o instigare la violenţă, care poate duce în penal?
   Dacă sunteţi atât de bine intenţionată de ce manipulaţi semnându-vă cu pseudonime diferite în comentarii difetite pe sistemul „eu centrez, eu dau cu capul”?
   Ce aţi spune dacă în viitorul apropiat o să publicam dovezi ca „Negru” nu e alb? Mai comentaţi tot cu atata sârg şi adulaţie?

   Avertisment: riscaţi să vă blocăm IP-ul pentru instigare sau limbaj nepotrivit.

 4. Ma bucur ca mai sunt oameni care vad clar si nuse lasa manipulati precum vitele de sleahta lui Teodoru, dar sa maispunemca daca se face reesalonarea platilor precum vor grevistii, tot noisalariatii spitalului vom suferi,cum?simplu micsorandu-ne noua salariile pe catva anideacum inainte,pai de unde sa plateasca spitalul 37 miliarde , de la noi plebea, Teodorule asi pleca in Senegal in locul tau, caci ti se pregateste linsarea tocmai de la cele pe care le inghesuiai in serile de garda.

  • Pana una alta era un contract in derulare. Problema este ca rezilierea nu s-a facut conform legii. In final majorarile de intarziere platite in plus trebuei sa le suporte domnul Negru. Daca nu te pricepi nu te bagi. Nu stii sa rezilieri un contract asa cum scrie la lege, nu te bagi. Aceste majorari platite in plus pentru nepriceperea si ignoranta domnului Negru trebuie sa ii fie imputate. Daca se cerea rezilierea asa cum scrie la lege, nu se ajungea sa sa platesca nici o penalitate. Despre valoarea contractului, instanta d ejudecata va stabili daca avea o valoare mare ori nu. Asta se poate verifica prin devize si prin comparatie cu alte produse folosite de alte laboratoare. Concluzia este ca penalitatiel cine le suporta? Neconteni trebuiesc suportate de catre persoana din vina careia a ajusn spitalul sa platesca penalitati.

 5. Buna ziua! Am fost pacient al Spitalului Municipal Tecuci. Anul 2013, a fost pentru prima data cand NU mi-am cumparat cu bani de acasa pastilele si injectiile. Asa e la noi in Romania, daca unul vrea sa faca bine, ceilalti vor sa-l dea jos!……

  • Firma Sanomed nu asigura pastile si injectii. Firma sanomed efectua analizele cerute de un medic inainte de a va opera. Un medic chirurg de exemplu nu face o operatie duopa analizele cu care veniti dumneavsotra in buzunar efectuate la nu stiu ce cabinet. Ca daca muriti pe urma faceti scandal de mal praxis. Medicul inainte de a va opera solicita laboratorului din spital sa va faca analizele, iara ceste analize nu sutn tocmai ieftine fiindca sunt facute cu produse originale, de calitate si nu se folosesc chinezarii.

  • aiurea .minti sau esti pus sa minti

 6. Stiti de ce aceasta greva ? Stiti de ce vor ca managerul sa semneze plata esalonata pe cativa ani ? Pentru ca daca semneaza isi asuma greselile lui Teodoru si acesta scapa, iar spitalul in loc sa plateasca 16 miliarde penalitati din vremea lui Teodoru, ar trebui sa plateasca 37 miliarde esalonat. De asta avem nevoie ? Toata greva lu Secara e facuta ca sa-l scape pe barbatu ei drag, ca stie ca daca nu se semneaza intra la belea.. Secara si sagetile ei ar putea sa traiasca o luna de zile din spaga care o primesc zilnic de la pacienti si din toata spaga de la Sanomed data pe timpul lu Teodoru. Domnule Negru mai aveti un pas de trecut, scapati-ne si de Secara si Teodoru care au terminat acest spital, care doar asta stiu sa faca. Sa mai lase bautura si sa-si faca meseria. Spun asta in numele multor colegi din spital care le este rusine de toata mascarada facuta de Secara si oamenii ei ieftin manipulati.

  • Penalitatile sunt din vremea lui Negru stimata doamna. Pe vremea lui Teodoru se plateau facturile la termen conform contractului, fie ca erau mari cum spuneti dumneavostra, sau mici se plateau in termenul prevazut in contract.

  • Cand era d-na dr. Cristea tipati ca ea era de vina. Acum e d-na dr. Secara. Pana la urma o sa plece si ea, dar spitalul tot nu va scapa de inchidere, pt. ca este in faliment si nu mai are cum functiona.Nici tepeanul nu poate sa va mai salveze ca si primaria, in urma contractelor reziliate, are de platit milioane de euro si e in colaps.Daca pierde si procesul din ianuarie, unde miza e de 10 milioane de euro, s-a terminat, tepeanu poate sa isi de-a demisia.

   • Ce sa faca tecucenii cu demisia primarului.. la Tecuci trebuie spital! Unde te duci daca te imbolnavesti…la Galati, la Focsani ? si acolo nu-i tot asa? Pe mine nu ma intereseaza ale cui sunt datoriile, cine le-a facut, cine le plateste, Ar fi bine sa ramana spital la Tecuci, pentru noi muritorii de rand, ca altfel ii imbogatim mai repede pe cei de la cimitir ( deci tot la aceeasi gasca se duc banii…)
    Iar despre contractele reziliate despre care vorbiti si despre procese in derulare, fiti sigur ca tot noi platim… nu plateste nimeni cu demisia! Nu va amagiti!

 7. Tecucean bolnav cu capul, are treaba Teodoru cu contractul, ca doar el l-a semnat si el a primit comision gras , Negrule fii barbat si baga-l la puscarie pe Teodoru si acolitii lui , iar pe anumita dna Jeni scapa-ne de ea si de gura ei care a terorizat colegii cu bun simt din spital, sageata lui Secara siTeodoru este,da-o afara, mai scapa spitalul de o pacoste.

 8. tecuceanul bolnav | 30 noiembrie 2013 at 22:31 | Răspunde

  Tecuceni nu primesc asistenţă medicală de la personalul spitalului, iar aceştia nu işi ridică salariile din cuza primarului care a dat ordin directorului să anuleze contractul cu Sanomed. Deci nu are nici o treabă fosta conducere cu actuala situaţie. Mai mult reprezentanţi Sanomed au fost de acord cu deblocarea conturilor şi plata eşalonată a datoriilor , dar primarul a refuzat şi ameninţat salariatii cu închiderea spitalului.
  Primarul a mai anulat şi alte contracte, precum cel privind iluminatul, lucrările de reabilitare a străzilor, etc şi în instanţă a pierdut toate aceste procese, municipalitatea având de platit despăgubiri de zeci de miliarde, care in cel mai scurt timp vor băga oraşul în faliment.

 9. Mai demyco, esti un instigator, dar cand Teodoru si cu Sima au semnat contractul erau beti sau cu bunastiinta l-au semnat stiind ca 1% din platile ce le faceau lunar la Sanomed li se intorcea in buzunarasele lor mititeluuute, minuscuuuule, saracutii sunt nevinovati, acu ridica coada si arunca sagetile lor otravite catre cine mai pot, poprirea s-a facut din cauza penalitatilor la intirzierile de plata din mandatul lui TEODORU.

  • Suntem grevati de drepturile salariale acum, daca tu nu stii decat sa arunci in vechea conducere atunci nu stii care este diferenta intre aproape 2 miliarde datorii existente in momentul preluarii de catre spital a noi conduceri si datoria de 19 miliarde la cat a adus-o noua conducere. Iar cei care am protestat nu suntem o gasca de… as putea sa-ti deschid proces penal ptr calomnie, conform…

 10. Teodoru si cu Sima sa-si vinda masinile luate cu spaga de la Sanomed si sa dea salariile la spital si sa lase greva , sa mai puna osu la munca, nu sa strige hotii cand ei sunt mama hotilor

 11. Sunt mândru de tecuceni, de implicarea şi curajul lor în a-şi exprima ideile! Mă bucur nespus de mult, că după un an şi jumătate de dictatură locală, cetăţeni care nu au uitat valorile fundamentale ale democraţiei s-au răsculat împotriva acestei tiranii! Mă solidarizez cu protestele şi cu mesajul comun pe care l-au transmis:, Fără bani mai trăim, dar fără libertate nu putem trăi!”. Sper ca autorităţile locale să aibă demnitatea să asculte vocile tecucenilor şi să deschidă calea spre comunicare, spre transparenţă şi responsabilitate! Deşi sunt sceptic în privinţa schimbării modului de guvernare locală, dar prin luare de atitudine a cetăţenilor conducere locală poate fi schimbată şi sancţionată ori de câte ori uită de interesele tecucenilor în favoarea intereselor de grup!

 12. Eu vad un singur vinovat, cel de la care a pornit toata problema asta – primarul actual Tuchel. El a cerut blocarea contractului cu firma respectiva; daca va mai aduceti aminte ca se lauda cu treaba asta, ca a inchis contractul cu firma respectiva. Acum salariatii si bolnavii sufera din cauza unui om fara scrupule

 13. Din filmuleţ am reţinut că lucrile stau invers de cum a promis primarul; spitalul a devenit o morgă iar oraşul un cimitir. Apoi ameninţarile primarului la adresa salariaţilor – cu închiderea spitalului, de parcă ar fi moşia lui tacsu, iar în faţa presei minte cu neruşinare că va plati salariile, pe când vedem în filmuleţ că el face contrariul. Başca faptul că directorul a fugit din spital de frica salariaţilor. Astazi fiind chemaţi de acasă şi poliţisti care erau liberi. Oricum buboiul s-a spart şi in cel mai scurt timp mafia uselistă „va fi aruncată peste bord”, populaţia s-a trezit şi nu mai poate fi manipulată de comisarii politici.
  Şi o informaţie de ultimă oră. Aflând ca mai mulţi salariaţi ai spitalului au de gând să protesteze cu prilejul manifestărilor prilejuite de ziua de 1 decembrie, comisarii politici ai useleului dau telefoane de zor şi işi mobilizează membri pentru a contrabalansa această acţiune.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!