shopify
analytics tool

Primarul Ţuchel face împărţeala administrativă cu 22 de case

politia-control-documente

Presa locală din Tecuci readuce în atenţia autorităţilor o chestiune de senzaţional administrativ, comis cu mai mulţi ani în urmă de Primarul de Ţepu, Daniel Ţuchel. Într-un fel de ping-pong de campanie electorală sau de campanie de extras fonduri europene din piatra seacă a administraţiei de cumetrie, Primarul Daniel Gherhardt Ţuchel a adus la incredibil până şi harta administrativă a judeţului. 22 de familii din Berheci au documente de proprietate şi de identitate şi în evidenţele comunei Gohor, şi în evidenţele comunei Ţepu.

Din investigaţiile jurnaliştilor tecuceni, rezultă că dubla alocare de proprietate şi de identitate a fost iniţiată din considerente electorale de Primarul din Ţepu, Daniel Ţuchel, şi a fost sancţionată ca ilegală printr-o decizie a Curţii de Apel Galaţi. Şi iată-ne în plină telenovelă de administraţie. Situaţia este fără ieşire dacă ai speranţele la Ţepu şi casa la Gohor. Este blocaj administrativ, ce se anunţă a fi greu de eliminat. Problemele de dublă alocare de proprietate şi de identitate pentru cele 22 de case de la limita comunelor Gohor şi Ţepu nu sunt de ieri, de alatăieri, ci demult, de prin 2004, pierdute în negura vremurilor de campanie electorală.

Casele au fost trecute în administrarea comunei Ţepu în timpul mandatului Primarului Daniel Ţuchel, şi cetăţenilor li s-a întocmit acte de proprietate şi de identitate pe comuna Ţepu (false, ce dracu!). O decizie a Curţii de Apel a hotărât, însă, că terenul de sub cele 22 de case aparţine Comunei Gohor. După cum ne reaminteşte ziaristul Cristian Pohrib, de la Radio Tecuci (închis de curând prin tragerea şalterului de către oamenii Primarului Ţuchel), s-a încercat şi reîmpărţirea teritorială, prin votarea unei legi în Parlament, propusă de Emil Strungă şi Costică Petrea. Momeala a fost o grădiniţă făcută pe fonduri europene, care n-a fost deschisă nici măcar o oră. Acum e în paragină. Iniţiativa a fost respinsă, Prefectul Bocăneanu le-a deschis un proces, dar , ce fatalitate, Primar la Ţepu nu mai era Gerhardt, ci Narcisa.

Tot Ţuchel, c-aşa-i primăreala şi cumetreala la românii revendicaţi din nemţi. Proiectul de reîmpărţire administrativă a judeţului fost respins în anul 2007, dar proprietarii continuă să aibă acte de identitate de comuna Ţepu şi să plătească tot acolo şi impozitele. Managerul public din comuna Ţepu e tot un Ţuchel, zis Marian, şi de fapt este Primarul cu delegare, cât timp Primarul Daniel de Ţepu este în delegaţie la Tecuci. Marian Ţuchel spune că dublarea actelor de proprietate este o realitate, care le produce necazuri cetăţenilor, dar că va încerca o rezolvare amiabilă cu Primăria Gohor, prin înfiinţarea a două comisii mixte şi intervenţia unui expert judiciar.

E nevoie, pentru că oamenii cu un picior în Ţepu şi cu unul în Gohor nu au autorizaţii de construire, nu au actele de proprietate normale, sunt duble, aparţin de Gohor, deşi plătesc impozite la Ţepu, au acte de proprietate de Ţepu, iau apă şi pomeni electorale de la Ţepu. Zice Marian că două comisii mixte Gohor –Ţepu pot face minuni: se delimitează amiabil, băi nene! Şi dacă nici aşa nu iese, vine expertul judiciar, că doar oameni suntem. Să fiţi, dar în halul ăsta de răsfiraţi prin toate ungherele cumetrelii de administraţie?

Sursa: impact-est.ro
Foto: adevarul.ro

2 Comments on "Primarul Ţuchel face împărţeala administrativă cu 22 de case"

  1. Popovici Stefan | 28 iulie 2015 at 21:23 | Răspunde

    Locuitorii din Gohor pot scapa doar intr-un singur mod; sa depuna denunturi la DNA impotriva primarului Tuchel. Astfel intra sub protectia legii si scapa de urmarirea penala, in ceea ce priveste primirea de mita.

  2. Apropo, DNA-ul a fost sesizat de aceste fapte? Primarul Tuchel a folosit aceasta stratagema pt. primirea in mod ilegal de fonduri. Din punctul meu de vedere si cei 22 de locuitori sunt vinovati si pasibili de puscarie, doarece au acceptat diverse ,,avantaje”, care poate avea aspect de mita , de la primarul Tuchel.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*