shopify
analytics tool

Primarul Ţuchel: “Deszăpezirea a decurs ireproşabil”

Deszapezire-in-tecuci-ian-2014
În primele zile de intemperie tecucenii au experimentat diverse sentimente, furie, frustrare, abandon din partea autorităţilor. Mai apoi lucrurile au început să se desfăşoare pe făgaşul normal. În Tecuci se poate circula în condiţii cât de cât bune la această oră. Primarul Daniel Ţuchel a explicat pentru protecuci.ro că este un adversar înverşunat al externalizării serviciilor, printre acestea numărându-se şi deszăpezirea.

Astfel că anul acesta s-a făcut nu printr-un contract cu o firmă specializată ci cu mijloacele de care dispune primăria, societăţile Consiliului Local dar şi cu aportul unor privaţi. Mobilizarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi efectuarea unor operaţiuni birocratice au condus la o oarecare întârziere a deszăpezirii, a precizat primarul. În Tecuci situaţia este bună dacă e să o comparăm cu alte oraşe, şi chiar faţă de trecut stăm bine, singurul an în care a avut o loc o deszăpezire aparte fiind 2011, crede edilul.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă condus de primar se întâlneşte zilnic, la şedinţele acestuia fiind stabilite planuri de bătaie pentru zi, respectiv noapte. ”Am achiziţionat 14 freze anul acesta şi la anul intenţionez să achiziţionăm încă 4. Spre Tecuciul Nou spre exemplu nu s-a putut interveni pentru deszăpezirea trotuarelor deparece stratul de nea depăşea 1m iar freza nu are o asemenea capacitate. În cele din urmă am intervenit pentru deszăpezirea trotuarelor cu câte două freze. Tecucenii poate că sunt supăraţi dar aşa se intervine la deszăpezire, organizat, începând cu arterele principale pentru descongestionarea traficului şi apoi zonele adiacente. Ne-am mai lovit de o problemă mulţi tecuceni au parcat ilegal şi ne-a fost aproape imposibil să deszăpezim anumite zone. În afara de utilajele municipalităţii acţionează şi cele ale unor persoane/ firme care au depus oferte la primărie şi dacă au fost în parametrii corespunzători s-a încheiat cu acestea contracte de prestări servicii. Alţi tecuceni rămaşi blocaţi în trafic s-au supărat că utilajele care au trecut pe lângă ei i-au evitat. Eu am dat ordin ca să meargă fiecare utilaj în puncte stricte, fără să se abată. Pentru astfel de situaţii trebuie sunat la numărul special al primăriei 0800800111 şi există un utilaj care se ocupă doar de cazurile de urgenţă. Eu zic că deszăpezirea a decurs ireproşabil. Acţionăm în continuare. La final vom oferi date exacte reprezentând numărul total de utilaje şi costurile”, a declarat primarul.

—————————————

iarna-tecuci-ian-2014 Deszapezire-din-tecuci-ianuarie-2014 Deszapezire-din-tecuci-ian-2014 Deszapezirea-din-tecuci-ianuarie-2014 Deszapezirea-in-tecuci-2014 Deszapezirea-tecuci-ian-2014 Deszapezire-tecuci-2014 iarna-tecuci-ianuarie-2014 Deszapezire-tecuci-ian-2014 Deszapezirea-tecuci-2014 Deszapezirea-tecuci-ianuarie-2014

About the Author

Marian Topriceanu
Vezi profilul acestuia pe FACEBOOK

18 Comments on "Primarul Ţuchel: “Deszăpezirea a decurs ireproşabil”"

 1. SUNT DE ACORD CA S-A EFECTUAT DEZAPEZIREA IREPROSABIL DAR IN CARTIERUL CFR S-A INTERVENI FOARTE TARZIU SI AU FOST ZONE CARE NU S-A CARAT ZAPADA ZONA POD ABATOR- DRAGALINA SI V.CONTA.

 2. Cumva stiti si cine a luat concursul?

  • Eu propun sa urmarim oficiosul primarului. Nu e normal sa publice si rezultatele? Dar acestia posteaza articole geniale despre: „Accident fatal la vânătoare” sau „Ședința Cenaclului literar” care incepe asa: „Joi, 6 februarie, Casa municipală de cultură a municipiului Tecuci…”

 3. http://posturi.gov.ro/post/sef-birouprimaria-municipiului-tecuci-galati/
  Nu mai aruncati cu noroi in oameni nevinovati carechiar isi fac treaba ……

 4. compulsivo-pedantul gramatical al II-lea | 6 februarie 2014 at 17:05 | Răspunde

  Pentru informare : site-ul tecuceanul.ro a postat pe 22 ianuarie 2014 articolul ”Concursuri pentru posturi disponibile” cu două puncte : unul se referă la Poliția Locală pentru ocuparea unui post vacant, data concursului 18-20.02.2014 și al doilea punct se referea la ocuparea unui post din cadrul serviciului de colectare, urmărire…mă rog, pentru conformitate citiți articolul…deci să revin la al doilea punct, concursul este pe 5.02.2014 proba scrisă și 7.02.2014 examenul oral, deci nu văd unde este ilegalitatea. Mă așteptam ca redacția să fie imparțială și să-l informeze pe domnul @Petrut.

 5. domnule redactor circulă vorba prin târg că ieri au fost niscavai concursuri pentru ocuparea locurilor vacante ale funcționarilor publici din primărie, concurs organizat pe șest…..matale stii ceva de asta?

  • Pe site-ul ANFP nu a fost anunţat nici un concurs pentru ocuparea vre-unei funcţii publice. Dacă s-a facut pe şest este evident o ilegalitate.

 6. Trandafir de Tecuci | 5 februarie 2014 at 14:10 | Răspunde

  Bine ca ati oprit utilajele la timp din aceasta deszapezire pentru ca daca continuau cine stie unde se opreau…intrebare de bun simt pentru domnul primar:care deszapezire?In centru ,pe Gh. Petrascu si pana la Kligor ?Asta-i tot?Adica ulita principala si atat?

 7. pravda bolsevica | 4 februarie 2014 at 15:42 | Răspunde

  Oficiosul primariei ne instiinteaza ca din dragoste pentru tecuceni autoritatile au hotarat sa lase intrarea libera la patinoar. Ceea ce omite sa ne spuna este ca in ultima luna acesta a fost practic gol. Acum nu stim cine va suporta pierderile cu functionarea acestui patinoar. Cand era Pazvante se spunea ca nu plateste apa si energia electrica, suntem curiosi sa vedem ce si cat va plati societatea care se ocupa de administrarea patinoarului. Eu unul am vazut ca un cablu gros porneste dintr-o firida in care nu este nici un contoar, adica patinoarul este alimentat de la iluminatul public.

 8. Sa fim critici, dar si drepti. La Galati e si mai rau. Faptul ca nu a platit milionul de euro unei firme care n-ar fi facut mai mult, trebuie apreciat. Numai sa puna masinile sa lucreze non stop si sa curete mecanizat si trotuarele, de grosul zapezii, in parte cazuta, in parte impinsa dinspre carosabil. Nu numai pe trotuarele din centru, ci pe toate, deoarece toti platim impozite si pentru toti volumul de zapaga e prea mare.

  • Lucid, dar nu prea! | 2 februarie 2014 at 01:47 | Răspunde

   Ce este la Galaţi? Vreau să te informez ca în primele 24 de ore după ninsoare şi viscol, străzile principale erau curăţate în comparaţie cu str.1 Decembrie 1918 din Tecuci,’ str. Brăilei plus prelungirea este mult mai lungă şi era toată curăţată, plus str. Domnească şi adiacentele. La 48 de ore în Galaţi se curăţaseră multe străzi. Acum traficul în Galaţi este decent şi străzile secundare sunt curăţate plus trotuarele. Cum e situaţia la Tecuci??? Cum era ieri, dar alaltăieri? Marius Stan este un primar PNL la fel ca Daniel Ţuchel, doar că Stan se luptă cu mafia din PNL şi cu influenţele lui Dobre (Stan încearcă să modernizeze Galaţiul şi consilieri locali ai PNL votează împotriva lui la şedinţele CL http://www.viata-libera.ro/politica-administratie/50761-galati-viata-libera-cotidian-politic-administratie-modernizarea-galatiului-mai-asteapt-ramanem-cu-garajele ), în timp ce Ţuchel urmează în tocmai ordinele lui Dobre, iar consilieri tecuceni se supun în totalitate lui. Diferenţa există între Galaţi şi Tecuci. Îţi mai dau un exemplu, asfaltarea la Galaţi s-a făcut prin decopertarea totală a asfaltului vechi şi nu prin peticirea gropilor ca la Tecuci. Este un salt de calitate sau nu? Dacă eşti lucid, cântăreşte bine.

   • Furiosule!
    Ceeace stiu despre deszapezirea din Galati este, in principal, din presa. Nu l-am laudat pe Tuchel, daca ai fi citit cu atentie ai fi inteles ca laudam ideea de a avea independentza in ce priveste deszapezirea, Toata tara a fost blocata nepermis de mult, desi orasele, judetele, precum si acea institutie din subordinea lui Sova au platit sute de milioane de euro, in avans, unor firme care iau bani fara sa aiba intentia de a se achita de obligatii. Cand nu ninge e norocul lor, cand ninge se declara depasite.
    Despre primarul Stan stiu tot din presa, iar cand am fost prin Galati am constatat destula dezordine, ca sa nu mai pomenesc despre problema incalzirii. Dar inclin sa-i acord toate prezumtiile dn lume. Cand ajungi primar intr-un mediu deja corupt dupa domnia „expertului” Durbaca si a lui Nicolae, tatucul coruptilor, e greu sa obtii rapid rezultate convingatoare.
    M-as bucura sa stiu ca, pe ici pe colo, mai avem cate un politician curat. Daca esti sincer, iti inteleg vehementa si ti-o respect si, chiar daca m-ai judecat pripit si prea aspru, eu tot ma bucur si iti multumesc.

   • pravda bolsevica | 3 februarie 2014 at 17:44 | Răspunde

    Exact acelasi lucru vroiam sa il spun si eu. Diferenta mare intre Tecuci si Galati. Bine Stan se mai lupta si cu mafia PSD-ista ramasa mostenire de la fostul primar. Care, poate nu va vine sa credeti locuieste intr-o garsoniera de bloc, pe cand mafia a prosperat.

 9. A decurs ireprosabil în mintea lui creață, omul e în altă galaxie, să nu compare cu cantitatea de zăpadă cazută în iarna lui 2011-2012 pe raza orașului Tecuci, atunci a fost mult mai mult.

 10. De ce să fim supăraţi, domnule primar? Deszăpezirea a decurs ireporşabil, cum spuneţi dvs. Doar că noi am fost „beţi” şi am văzut multă zăpadă, nu puteam ieşi din curte cu maşinile, deoarece acestea patinau pe „asfalt”, deszăpezirea a fost ireproşabilă.
  Domni de la protecuci nu au putut merge cu maşina pe stradă să filmeze pentru că deszăpezirea era ireproşabilă?!
  Tecuceni pot compara imaginile filmate de protecuci şi spusele dvs. şi pot trage o concluzie!

  Ţuchel lasă-mă să îţi spun ceva, de la om la om. Eşti un mincinos!!! Ruşine! Eşti un incapabil şi îţi baţi joc de noi!

 11. Glumeț primar…

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!