shopify
analytics tool

Primarul Tecuciului pregăteşte o nouă organigramă

organigrama
organigrama  Încă din timpul campaniei electorale, Daniel Gerhardt Ţuchel a hotărât să eficientizeze activitatea funcţionarilor publici din cadrul administraţiei publice locale şi în acelaşi timp să reducă cheltuielile de personal, astfel încât din „surplus” să realizeze o parte dintre obiectivele propuse. Cum pentru a face o investiţie majoră este nevoie de fiecare bănuţ, pe această idee, a economiei la cheltuielile de personal, se pare că a mers şi noul primar, care în prima şedinţă ordinară a Consiliului Local va supune atenţiei aleşilor un proiect de hotărâre ce are ca principal „subiect” organigrama. Acest subiect este unul deosebit de delicat şi aduce mari emoţii funcţionarilor publici, o parte dintre aceştia simţindu-se ameninţaţi de sabia destituirii din funcţie. După cum declara chiar zilele trecute primarul Daniel Ţuchel, „vor pleca din primărie cei ce fac politică, pentru că funcţionarii sunt în slujba tuturor cetăţenilor”. Sub tăişul „sabiei” se află şi o parte din angajaţii Serviciului Public de Asistenţă Socială Tecuci, aici fiind o supraaglomerare de funcţionari în comparaţie cu numărul de beneficiari ai acestui serviciu.
Daniel Þuchel, primarul municipiului Tecuci, a mai spus: „Din experienţa mea de primar la Þepu pot spune că un funcţionar, un singur funcţionar, se ocupa de 136 de dosare la Ţepu, iar aici, de 319 dosare se ocupă 19 funcţionare. Cu toate că pare exagerat, aceasta este realitatea, o anomalie pe care eu nu o pot accepta. Mai mult de atât, fondul de salarii al acestor 19 angajaţi este mai mare decât cuantumul ajutorului social, de unde rezultă faptul că angajaţii acestui serviciu fac asistenţă socială pentru familiile lor şi nu pentru tecucenii săraci, care chiar au nevoie de această formă de protecţie socială. În perioada următoare vom încerca să normalizăm situaţia şi să intrăm pe un făgaş cu adevărat normal, fără niciun fel de anomalie”. Tensiuni privind siguranţa locului de muncă vor mai exista şi la alte servicii, acolo unde funcţionarii nu îşi cunosc foarte bine fişa postului şi ca atare serviciile oferite tecucenilor nu sunt pe măsura aşteptării contribuabililor, din ai căror bani sunt plătiţi funcţionarii publici.
Sursa:  monitoruldegalati.ro

6 Comments on "Primarul Tecuciului pregăteşte o nouă organigramă"

 1. AR TREBUI SA SE FACA O SELECTIE RIGUROASA IN RANDUL ASISTATILOR.NU ZIC CA NU SUNT SI OAMENI CU PROBLEME REALE,SUNT PENSIONARI CU VENITURI FOARTE MICI,SUNT FAMILII CU MULTI COPII CARE MERG LA SCOALA,DAR SA NU UITAM CA SUNT SI FAMILII CARE FAC IN FIECARE AN CATE UN COPIL PENTRU A SPORI BUGETUL FAMILIEI,SUNT CEI CARE MANANCA PENSII SOCIALE PE NEDREPT,SUNT CEI CARE PLATESC PE ALTII SA LE PRESTEZE ZILELE DE SOCIAL DOAR CA SA INCASEZE AJUTORUL LUNAR.

 2. laleaua in branza | 10 iulie 2012 at 08:58 | Răspunde

  fratii mei tecuceni .Are treaba ca la balamuc;

  Tre sa toarne asfalt in zona ca pentru STEIN s-a terminat tecuciul la pod la Lidl.
  tre sa faca centura sa nu mai tremure blocurile din zona cand trrec tirurile (daca nu ma crede il invit sa vada).
  tre sa puna inltatoare pe asfalt (ca , cum a iesit primar cum au disparut)ca se circula cu 70 la ora in localitate !!!! si politia rutiera face ce stie mai bine- Doarme!!!.

  organigrame????????

 3. Atâta timp cât această organigramă se va dovedi funcţională şi nu se va mulţumi cu a-i înlocui “pe unii” cu “alţii”….şi va mai reduce şi eficientiza cheltuirea banului public….DE CE NU ? Om trăi şi om vedea…

 4. Eu personal cred ca nu vreti sa mai acordati asistenta sociala pentru noi.Credeti ca toata lumea este bogata?La asistenta sociala toata iarna pana a venit vara era tot timpul aglomerat , pentru ce stateau oamenii acolo?Pentru ca aveau tot ce le trebuie?Anul acesta nu vreti sa ne mai dati alimente si subventie la caldura?Noi chiar avem nevoie de asistenta sociala si chiar de acele umile ajutoare.

  • Mai sa fie….desi imi dau foarte rar cu parerea nu pot sa nu imi exprim sentimentul de compatimire pentru doamna Vali…Fara a deveni ironic vreau doarsa o intreb pe doamna respectiva daca are nevoie asa mare de acele “umile ajutoare”, cum isi poate permite un abonament la internet ca sa poata comenta articolele aparute? Domnul primar are dreptate …sunt prea multi asistenti sociali la numarul de asistati sociali pe care il are Tecuciul. Nu vrea sa reduca dosarele de asistenta sociala…doar personalul.

 5. Uite pe asta nu o stiam: primaria condusa de actionari.Ce fain ar fi, ca noi actionarii(locuitorii orasului) sa ne conducem orasul, iar primaria sa fie cea care pune in practica ce vrem noi.
  Mari ziaristi mai sunteti domle, daca stiam va trimiteam eu schema dse organizare!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*