shopify
analytics tool

Primarul Tecuciului îi vânează pe cei ce subînchiriază locuinţele închiriate de la Primărie

Daniel Tuchel AGA_protecuci.ro

Daniel Tuchel AGA_protecuci.ro  Tecuciul, din multe puncte de vedere pare a fi locul unde nu se întâmplă nimic, iar unul dintre „capitolele” reprezentative în acest sens este cel al locuinţelor sociale, de serviciu sau tip ANL: toate sunt pe… zero sau cu minus 1.218, dacă luăm în considerare numărul solicitărilor strânse la Primăria Tecuci numai în ultima lună. Tecucenii tineri căsătoriţi, persoane cu probleme sociale, mame cu copii şi fără soţi, tineri abia încadraţi în câmpul muncii, cu toţii solicită un acoperiş deasupra capului, iar chiria pentru acesta să fie cât se poate de mică, în condiţiile în care veniturile celor mai mulţi tecuceni sunt extrem de reduse, aceştia având în mare parte salariul minim pe economie, unii chiar mai puţin.
„În această lună au fost depuse 263 de cereri pentru locuinţe tip ANL, un număr de 57 de cereri de locuinţe de serviciu şi 898 de cereri pentru obţinerea unei locuinţe sociale, în total 1.218 solicitări de locuinţe. Acesta pare a fi cel mai greu sector, având în vedere că la ora actuală avem 285 de locuinţe, toate acestea fiind cu contrate de închiriere, iar în ultimii 20 de ani s-au construit 180 de locuinţe. În concluzie, pentru a acoperi toată gama de cereri, în ritmul în care s-a construit până acum ar trebui să mai treacă 100 de ani”, spune primarul municipiului Tecuci, Daniel Gerhardt Ţuchel. Cea mai potrivită atitudine în această situaţie este aceea de a căuta soluţii de rezolvare a problemei tecucenilor. Primarul ne-a declarat: „,În primul rând vom face o inventariere a locuinţelor existente, cele disponibile vor fi repartizate, iar pentru cea mai mare parte vom încerca să găsim soluţii de finanţare penru construcţia de locuinţe”.
Una dintre „ţinte” este aceea de a depista apartamentele ce au fost repartizate ca locuinţe principale, iar beneficiarii le-au subînchiriat. În această situaţie sunt locuinţe în blocurile ANL, dar şi în alte locaţii, apartamentele fiind acordate ca locuinţe sociale sau locuinţe de serviciu, iar „chiriaşii” pe bani puţini au făcut o afacere pe spatele Primăriei, subînchiriind aceste apartamente, şi nu pe bani puţini.
„Circulă un zvon privind subînchirierea, însă pentru moment nu a fost confirmat. Sperăm însă să fie doar un zvon şi să nu se confirme, iar acest lucru în vom depista în momentul când vom face verificările de rigoare”, a concluzinat Daniel Gerhard Ţuchel, primarul muncipiului Tecuci.

Sursa: monitoruldegalati.ro

6 Comments on "Primarul Tecuciului îi vânează pe cei ce subînchiriază locuinţele închiriate de la Primărie"

  1. sete vrajeala la ce spune domnu primar cai vineaza pe cei care supra in chireaza locuintele anl finca cei care fac acest gest sunt tot oameni primarie eu stiu 4 locuinte care sunt supra in chireate si ce leo facut nimica dc cau relati 🙂

  2. domnule primar faceti verificari si veti avea multe surprize,f multe apart de la anl sunt subinchiriate,si cineva apropiat astat 2 ani intr-o garsoniera subinchiriata.Ce mai ziceti ca au primit apart aclo cei care deja aveau o locuinta,cum este posibil asa ceva?noi nu am avut sanse sa luam si acum sigur degeaba avem dosaru bagat ca tot cu pile se face treaba.hai mergeti in verificari si sa vedeti cati subchiriasi gasiti,numai cati stiu eu pfff.

  3. Și eu sunt pe o listă pentru locuință ANLde vreo 6 ani. Inițial, tot așteptând, soțul a împlinit 35 ani și dosarul a fost respins la primele repartiții. Am refăcut dosarul și l-am trecut pe numele meu. Anul acesta am împlinit și eu 35 ani. Ce urmează? Să fac dosarul pe numele copilului care împlinește 8 ani? Între timp, s-au întâmplat multe- au primit locuințe tot soiul de persoane – tineri necăsătoriți, fără venituri, s-au subînchiriat- cum bine spunea antevorbitorul meu. Mai contează oare acel punctaj sau altele sunt criteriile? Domnule primar, așa ca o sugestie, încercați să ascultați și gura târgului, suntem direct interesați de aceste aspecte și este normal să știm ce se întâmplă în jurul nostru.

  4. Nu Dana nu viseaza! Sunt persoane care au primit locuinte ANL, nu le folosesc si le subinchiriaza la preturi uriase(minim 150 euro cu plata in avans pe 2-3 luni, până la 250 de euro). Unii au avut tupeul sa le subinchirieze facand uz de agentie imobiliara. Verificati domnule primar si promit ca vin sa va pup(pe frunte, ca altfel e interpretabil). si inca ceva, domnule primar: verificati si cele 6 locuinte(2 garsoniere si 4 apartamente) date de finkelstain pe ultima suta de metri. un pont: au fost date si catre persoane din primarie, exemplu femeia de servici a primit la T-uri in zona industriala. Nu imi place turnatoareala, dar eu eram pe lista la „urgente” si am primit-o in gura. asa ca dac-ai bal, bal sa fie.

    • Sa ne ierte dumnezeu ca am ajuns sa ne vorbim intre noi, dar prea ne conduc bogatii in orasul asta si prea ne sufla in ceafa saracia si stresul zi de zi , am doar 24 de ani si sunt satula de umblat in speranta ca voi reusi sa am un acoperis deasupra capului fara sa platesc 100 de euro pe luna numai chiria si sa mai rabd de la placerea unui tanar de a mai iesi undeva ca vin si utilitatile care nu sunt ieftine deloc , cand in oras au fost evacuate daca ne uitam pe curtea de apel si nu numai 100 si ceva de apartamente pentru neplata chiriei ca erau luate prin loconfort si lea revendicat primaria ca sa spuna apoi ca toate sau dat ca locuinte de servici pentru doctori si armata, apoi sta blocurile alea pline de romi si darmate ca dupa razboiul mondial de tie greata sa te uiti la ele si nu le reabiliteaza , sa le faca locuinte pentru tneri nu neaparat casatoriti ca poate nu ma marit in viata asta dar vreau sa traiesc in oras si sa platesc impozite . lasam blocuri sa se darame si avem grija ca romi sa aiba locuinte dar noi restul tinerilor ce facem, platim chirie aici cat plateste unu galatean sau alt oras mai mare .Avem nevoie de casa ca sa putem munci si sa ne intretinem in acest oras, ca nu ne permitem credite imobiliare . Sai de afara pe aia care au masini scumpe la anl-uri ca daca vinde masina isi ia un apartament de lux

  5. da unde s-au mai construit locuinte sau alte obiective in tara asta in ultimii 22 ani? In afara de biserici si carciumi ce altceva s-a mai construit?Cred ca e comunist primarul asta , ca numai pe timpul alora se mai construiau si repartizau locuinte „de serviciu” ! Pentru care servicii? Mai vin absolventi repartizati la vreo fabrica? cred ca viseaza dom primar!!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!