shopify
analytics tool

Primarul se oftică din pricina comentariilor. Iată încă un motiv

comentator

Desigur, vă amintiţi că, încă de pe vremea când comentatorul “ATENA” mai avea vlagă, am hotărât să postăm ca şi articole comentariile valoroase scrise de tecucenii ce-şi permit să consume din timpul lor pentru a sensibiliza comunitatea. Dorim să o facem mai des. Ţine doar de tine, tecuceanule!

Comentariu la articolul  “Profitul gros, nevirat de Grosu” scris de “cârcotașul” :

Citesc și mă minunez! Înțeleg că cele prezentate sunt capitole redate integral dintr-un document oficial de control al unei instituții a statului român care verifică legalitatea utilizării banului public de către instituțiile bugetare, respectiv Curtea de Conturi. Deci această instituție constată cu subiect și predicat că acest primar folosește banul public după criterii numai de el știute, toate nelegale, fără aprobarea singurului organ îndreptățit să o dea, respectiv Consiliul Local, în scopuri ce nu au nicio legătură cu interesul cetățeanului de rând.

Înțeleg că scopul lui a fost să” spargă” fosta SC Piețe zone verzi SĂ în mai multe srl-uri (4 la număr: SC Piețe Prest Tec SRL, SC Zooland Tec SRL, SC Zone Verzi Tec SRL și SC Cimitir Eternitatea SRL.) care să fie” dotate” fiecare cu câte un set complet de directori, directorași, contabili și juriști pentru a” astupa” gurile nesătule ale armatelor de năimiți, de aplaudaci inconștienți a tuturor deciziilor iresponsabile pe care acest individ cu pretenții nobiliare le ia strict numai în interes propriu. Și pentru a-și duce la îndeplinire acest lucru, căci nu putea dizolva o societate care are datorii, nu a pregetat să deturneze suma de 3,65 miliarde de lei vechi în condițiile în care se plânge peste tot că nu sunt destui bani la bugetul local, că se gândește ce taxe să mai inventeze, sau să le mărească pe cele existente, de parcă prioritatea tecuceanului de rând era tocmai inventarea de cât mai multe echipe de directori și directorași creați peste noapte și care în viața de zi cu zi nu se pot conduce pe sine însăși.

Deși folosește toate metodele și instrumentele pentru constrângerea cetățeanului de rând să-și plătească datoriile la buget, permite cu multă îngăduință” groșilor” de obraz ajunși directori, dar care sunt în ograda lui politică, să nu se achite de obligațiile față de bugetul local în cuantumuri extrem de consistente (2,8 miliarde lei vechi) care și ele reprezintă tot sursă la bugetul local.

Cum pot eu, cetățean de rând, umil și desconsiderat de administrația locală să mai respect instituția primar, Consiliul Local, Finanțe Publice și multe altele, când toți trăiesc din taxele și impozitele pe care eu le plătesc, să mă sfideze în așa hal? De ce n-aș intra și eu ca cetățean în refuz de plată (gravă fiscală) a tot ceea ce datorez la bugetul local, până când instituțiile abilitate ale statului ar curății de astfel de” mizerii” tot ce înseamnă administrație publică locală și să redevin bun-platnic numai atunci când am certitudinea că banul public este cheltuit în interesul meu ca cetățean și al nostru ca și comunitate?!

De ce nu sunt arestați astfel de oameni până acum, de ce sunt tolerați? De ce nu sunt desființate aceste societăți bugetofage ce au la baza actului lor de înființare delapidare, ilegalități, falsuri în acte publice?
Răspund tot eu: pentru simplul motiv că nu te mai poți mișca în Tecuci de familii întregi de directori: Grosu, Hulea, Negru, Mâlos, Grigorași, Căluieni și mulți alții. Toate aceste” armate de impostori, infractori, nepricepuți, ratați” îi vom vedea pe străzi peste o lună, două luni cerându-ne să le dăm votul spre binele lor și prostirea și umilirea noastră.

Când poporul român duce acest război intern al lui cu el însuși, a micului grup de șmecheri cu imensa majoritate de fraieri (cetățeni de rând) este normal că diverse grupuri de iredentiști să ne batjocorească demnitatea, suveranitatea, integritatea și însemnele naționale fără că nicio instituție plătită a statului român să reacționeze; este firesc ca străini din toate zările cu un pumn de galbeni să ne cumpere pământurile, ultimul și supremul argument al existenței noastre ca neam și noi să rămânem impasibili, chiar nesimțiți aș putea spune.

Oameni buni, până când ne vom lăsa buzunăriți, batjocoriți, umiliți de toate” grupurile astea de impostori și infractori”? Și nu cerem nimic mai mult decât aplicarea legii: a falsificat, a furat bani publici, a încălcat legea… să meargă să-și ispășească pedeapsa, așa cum noi ca simpli cetățeni dacă am greșit, plătim! Eu ca cetățean dacă întârzii plata taxelor și impozitelor plătesc penalizări, mi se emit titluri executorii, îmi sunt executate casa, bunurile, tot ce posed. Ăștilalți, când o să răspundă:
– Primarul Țuchel plătește penalități și aduce de acasă cele 3,65 miliarde lei vechi pe care le-a delapidat?;
– Directorul Grosu plătește penalități și întârzieri la cele 2,8 miliarde lei vechi pe care a” uitat” să le plătească la bugetul local?;
– Afaceristul de partid Nelu Gălbenuș, după ce identifică cu GPS-ul locul unde a dus molozul în cantitatea aia imensă (18.360 de tone, adică vreo 366 de vagoane, sau 918 camioane) returnează cele 809 milioane lei vechi?

Când ăștia vor respecta legea, voi reîncepe să plătesc obligațiile la buget, pentru că doar atunci voi fi convins că banul pe care-l achit ajunge acolo unde trebuie și este cheltuit cum trebuie, iar instituțiile statului mă apără pe mine ca cetățean de toți pofticioșii și obraznicii ce râvnesc la cel mai important bun al neamului meu–pământul românesc, care nu este ținut secuiesc autonom, ci este pământul moștenit de la daci, când încă nu se pomenise pe aceste meleaguri de Laslo, Marko și Kelemen.

[poll id=”3″]

6 Comments on "Primarul se oftică din pricina comentariilor. Iată încă un motiv"

 1. Stie domnul primar cata lume il injura zilnic pentru bataia de joc de la impozite?? Eu am fost de mai multe ori si de fiecare data imi spun ca mai lipseste un act de la dosar, Care dosar, domnule primar? Pana acum s-a stiut exact cate proprietati am si deodata nu mai sunt cinstiti cetatenii Tecuciului de-i puneti pe drumuri ?
  Stie domnul primar ca fetita mea invata la scoala 10 in niste conditii greu de descris: lambriu vechi de 30 de ani, cercevele din lemn prin care sufla vantul iarna, banci vechi si tavane care stau sa cada? Ati fost sa vizitati scoala 10 , singura din oras fara geamuri termopan , domnule primar? Pacat de profesorii si invatatorii de acolo care sunt printre cei mai buni din oras. Noi, parintii va rugam sa faceti ceva si sa renovati scoala !!

 2. De câteva zile în parcul generic numit “9 luni” de la copiii din zonă se aude un refren cunoscut: “Primaru’ ne… nu’, Iar trage cu tunu’…”. Copiii, cu candoarea vârstei, scot la iveală o trăsătură bizară a acestui mizantrop: practic omul se comportă ca un catâr! Degeaba îi spun oamenii că şi-a pus numele pe statuie. Degeaba îi spun oamenii să dea jos mizeria aia de pista de pavele. Degeaba îi scriu oamenii că bate cu tunu’ inutil ca ciorile se duc în alt parc şi revin mai pe seara. Omul ştie una şi bună. Măcar de-ar şti ceva şi în folosul nostru şi nu doar al lui direct! (te oftici ?)

 3. Cand ma gandesc ce fel de oameni stau langa el si il ajuta (exemplu madam Iotu) care este mai mult trup decat suflet, mie jena sa vad cum acestia inca mai cred in el, ca este un primar corect si ca respecta ce a promis la alegeri ca face. Numai MINCIUNI!!!

 4. Mi-as dori sa am asa…o putere mare…sa fiu magician, gen… sa ma trezesc maine dimineata, sa fac o magie si sa dispara Tuchelu`. L-am votat, am fost pacalita, as vrea sa merg la un referendum , se organizeaza? Sau sunt doar vorbe, se vor impaca si tot asa… lumea e prea lasha, toti se plang, dar nimeni nu iese in strada !!

  • O fi lumea “lasa”, dar mai are si alte defecte pe care ma abtin sa le numesc. Unde ti-a fost mintea cand l-ai votat, de unde stii ca nu vei vota pe altul pe care din nou il vei regreta???

 5. Felicitari pentru optimul comentariu. Sunt total de acord cu dvs. daca banii sunt folositi pentru mofturile personale ale BASTANILOR: Grosu, Papuc, Andreuta (incompetentul) si Galbenus, atunci numai platesc nimic. Dar nu pot, mereu mi-am platit toate darile catre stat chiar daca mereu banii mei au fost folositi in mod totalmente idiot (pentru a aduce cine stie ce pro*****ate pe scena din Tecuci pentru a prezenta un revelion).
  Tuchel daca te oftici eu te invint sa mergi acasa, nu poti manipula totul, sigura oaza de democratie in Tecuci ramane acest portal unde ne putem exprima si noi offurile caci in Consiliul Local ne pui botnita, in Primaria suntem haituiti de politisti locali (nu am nimic cu oameni, ei sunt nevinovati tu le dai ordine) daca spunem ceva, in ziarul tau “Tecuceanul” care este scos pe banii nostri ne cenzurezi orice comentariu, pe strada ne dai in judecata daca vorbim, asa ca protecuci.ro ne ramane ultima solutie, sa numai zic ca la cereri de orice fel nu raspunzi.
  Crede-ma tu nu ai nici o putere esti doar un tolerat. Iti uram succes si asteptam cu mare ardoare a….a ta, nu pentru ca doresc eu, dar ai incalcat legea si cine incalca legea plateste!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*