shopify
analytics tool

Primăria Tecuci, tehnologizată până-n dinţi. Nici musca nu intră fără card de acces!

Holul-Primariei-Tecuci

Nici musca nu intră în Primăria Tecuci fără a fi legitimată, şi nu poate trece de parterul instituţiei decât dacă primeşte cardul/cartela de acces, cu care să poată depăşi sistemul electronic de monitorizare şi control. Parterul clădirii, modernizat, le oferă cetăţenilor inclusiv posibilitatea de a urmări ştirile TV în timp ce aşteaptă să-şi rezolve problemele.
În vreme ce noi, gălăţenii, mai avem de aşteptat până când vom avea un sediu modern pentru administraţia locală, tecucenii dau piept cu tehnologia de câte ori trec de uşile rotative ale Primăriei. Şi asta pentru că, la iniţiativa primarului Daniel Ţuchel, sediul are un sistem care permite monitorizarea şi controlul persoanelor care intră în instituţie. Astfel, cetăţenii nu pot trece de dispozitivul electronic de la intrare decât cu ajutorul cartelei de acces tip ecuson, pe care o primesc după ce sunt trecuţi în registru, şi pe care trebuie să o returneze la ieşire. Sistemul are un dublu rol. „Pe de o parte, preîntâmpinăm deranjul inutil al funcţionarilor publici, pe de altă parte monitorizăm foarte bine activitatea în instituţie a fiecărui funcţionar public. Avem un sistem de mape de corespondenţă, care circulă din două în două ore: de la Registratură pleacă spre cabinetul primarului şi de acolo la compartimentul de specialitate, se reîntorc la cabinetul primarului pentru viza de legalitare şi pleacă spre funcţionar şi practic în mai puţin de opt ore reuşim să-i dă cetăţeanului orice document pe care acesta îl solicită, cu excepţia certificatului de urbanism şi a autorizaţiei de construire. Acesta a fost motivul implementării acestui sistem de monitorizare şi control acces”, ne-a declarat primarul Tecuciului.

Funcţionarii, pontaţi la minut

„Mai avem un avantaj, că orice ieşire sau intrare a unui funcţionar este monitorizată pentru că acest sistem este conectat la un soft care îi pontează la ora opt fără un minut, la 16 şi un minut şi dacă au plecat cu cinci minute mai devreme acest lucru se vede, pentru că sistemul de pontaj îl ataşez la statul de plată la sfârşitul fiecărei luni şi atunci nu am nicio problemă. În paralel, am achiziţionat şi uşile rotative, care îmi asigură confortul termic necesar, pentru că înainte aveam uşi care stăteau tot timpul deschise. Holul era practic ineficient. Acum funcţionează ca birou de relaţii cu publicul, avem copiator, Registratură persoane fizice şi Registratură persoane juridice. Pe lângă formulare gratuite, avem nişte fluturaşi cu actele necesare pentru fiecare solicitare”, a explicat primarul.

Cortină de sticlă

Potrivit edilului tecucean, modernizarea sediului şi reparaţiile la demisol şi parter au costat 284.207 lei, inclusiv şi ventiloconvectoarele (sistemul de încălzire), iar sistemul de control acces – 489.190 de lei. Primarul şi-a dorit să meargă cu modernizarea şi la etajele superioare, dar a fost nevoit să se oprească şi să repare acoperişul, pentru că la etajul al treilea ploua ca afară. În ceea ce priveşte exteriorul deteriorat al clădirii, care contrastează violent cu eleganţa interioară, primarul are un proiect ambiţios pe care speră să-l pună în operă până la sfârşitul anului: să îmbrace clădirea într-o cortină de sticlă. Iar planurile lui Ţuchel nu se opresc aici. Edilul are de gând să-şi mute biroul, împreună cu viceprimarul şi secretarul municipiului, în clădirea alăturată, care-i aparţine municipalităţii şi a fost construită de Tache Anastasiu şi să lase în sediu doar funcţionarii publici, să-şi facă treaba.

Sursa: viata-libera.ro

4 Comments on "Primăria Tecuci, tehnologizată până-n dinţi. Nici musca nu intră fără card de acces!"

  1. aveti cumva idee de ce cei de la viata libera nu aproba comentariile pe articole-osanale care il au in centrul hatentiei pe stuchel?

    • Din cate stiu comentariile sunt lasate la liber. Poate ca intre timp au pus filtre sau cenzureaza continutul. E dreptul lor.

  2. Vlasceanu Gabriel | 28 aprilie 2014 at 18:37 | Răspunde

    Fraza de final e mortala; ,, Edilul are de gând să-şi mute biroul, împreună cu viceprimarul şi secretarul municipiului, în clădirea alăturată, care-i aparţine municipalităţii […] şi să lase în sediu doar funcţionarii publici, să-şi facă treaba.” Ce sa intelegem, ca acum cei trei îi împiedică pe funcţionari să îşi indeplinească atribuţiunile de serviciu?
    Se pare ca aceasta mutare nu va avea loc prea curand, deoarece lucrarile au fost oprite, deoarece cladirea este monument istoric si lucrarile au fost facute fara avizul Ministerului Culturii si fara a exista un proiect si autorizatiile necesare. Se stie ca primaria se mai afla intr-un litigiu cu Ministerul Culturii si in ceea ce priveste mutarea bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza, care deasemenea s-a facut fara existenta autorizatiilor necesare, in plus au fost aduse modificarii monumentului, care intra sub incidenta legii penale.

  3. Imi cer scuze celor (cativa) functionari de buna credinta care au (mai) ramas in Primarie (foarte , foarte putini…) dar sistemul „implementat” de primar aduce a gard electric . Pentru unii cu rol de a nu le permite accesul iar pentru altii de a nu iesi.Un sistem diabolic in egala masura dar care o logica … primara … de vacar ! Vacile cand dau cu botul de gardutul electric se dau inapoi.In fond Tuchel asta a vazut , asta a „implementat”! Orwell a scris-o mai bine.Noi doar comentam.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!