shopify
analytics tool

Primăria Tecuci, pentru unii mumă pentru alţii ciumă

Vom prezenta în rândurile următoare cazurile a doi cetăţeni din municipiul Tecuci care solicită documente asemănătoare dar sunt trataţi diferit. Vasile Leucă, unul dintre crescătorii de animale care n-a fost de acord cu majorarea exacerbată din 2013 a chiriei de păşunat de la 80 la 450 de lei/ha/an şi cu adresele emise de primărie conform cărora contractele de păşunat au fost reziliate, aşteaptă de o lună şi jumătate o adeverinţă de producător agricol din partea administraţiei locale pentru a contracta un credit la bancă în vederea cumpărării unor bovine.

La 30 iulie 2014 a depus cererea şi a primit un răspuns după 5 zile în care era informat că trebuie să anexeze o copie după buletin şi o declaraţie pe propria răspundere privind numărul de camere al locuinţei, mai mult spre suprinderea lui i s-a comunicat că figurează cu datorii la bugetul local în sumă de 15871,55 lei. Super-sistemul din primărie n-a funcţionat în cazul lui Vasile Leucă, actele depuse de acesta pentru obţinerea adeverinţei „s-au pierdut pe circuit”, conform spuselor funcţionarilor, aşa că a trebuit să le redepună fără niciun folos până în ziua de astăzi. Crescătorului de animale i se pare o ciudăţenie şi faptul că în extrasul de rol pentru anul fiscal 2013 apare cu debite zero la taxă păşune, iar în cel pe 2014 îi apar 8603,88 lei rămăşite, sold curent 2513 lei, penalităţi de 3468,27 lei, totalul taxei de păşunat fiind de 14585,15 lei. Alţi 1310,40 lei din cei 15871,55 lei reprezintă taxă chirie extravilan. Suma este plătibilă până la sfârşitul acestui an dar crescătorului de animale nu i-a explicat nimeni de unde provin datoriile imense.

Un tecucean de 33 de ani a obţinut documentul solicitat în termenul legal. Lui i-a fost eliberat un certificat de atestare fiscală a doua zi după depunerea cererii, 15 aprilie 2014, pentru un teren arabil extravilan. Tecuceanul şi-a plătit imediat impozitul pe teren, i-au mai rămas însă de achitat alte taxe şi impozite în cuantum de 7126,10 lei. Se naşte întrebarea legitimă de într-un caz s-a putut elibera actul necesar (cu promptitudine) iar în celălalt nu?

N.R. – Ne întrebam câţi tecuceni s-or afla în acesta situaţie? De ce crede actuala administraţie că tecucenii nu comunică între ei? Cum poate primăria să poarte pe drumuri fermieri care ar trebui să facă producţie şi să plătească mai apoi impozite? Vedeţi mai jos teancul de documente pentru care a trebuit să alerge acest tecucean onest. Oare să fie adevărat că primarul are o listă neagră cu persoanele pe care nu le agrează? Cine urmează să fie umilit şi hărţuit? Sunt acestea manifestări ale unui primar ce trâmbiţează respectul pentru cetăţean şi este un apărător al democraţiei? Sunt acestea manifestări ale unui conducător de DREAPTA? Cum comentaţi d-le Buchir? Asteptăm o pozitie oficială.

O simplă cere pentru o amărâtă de adeverinta şi a fost plimbat până a făcut un dosar cu hârtii

Documente-Leuca

Extrasul de ROL la 31.dec.2013 cu zero datorii

extras-de-rol-Leuca-Tecuci-1

Extrasul de ROL la 12.mai.2014 cu ramasite. Dar primaria nu a precizat in ce constau acestea.

Certificat-rol-07-2014

Acesta este o cerere similara a altui tecucean. A fost eliberata in cateva zile. Chiar daca avea datorii

Cerere-similara-rezolvata-Tecuci

Tecucenului nostru i se cer din nou documente dupa ce recunosc ca „au ratacit primul dosar” (care a fost complet conform cerintelor celor de la registratura) dar de data acesta invoca neconcordante intre registrul agricol si rolul fiscal.

neconcordanta-registrul-agricol-Tecuci

Apoi este anuntat ca i s-a inchis pozitia de ROL care a fost deschisa eronat de catre primarie.

registru-agricol-eronat-Tecuci

Fermierul nostru a alergat mai bine de o lună fără rezultat.

Şi toate acestea pentru o amărâtă de adeverinţă de producător agricol.

Foarte „performant” sistemul din primarie!

About the Author

Marian Topriceanu
Vezi profilul acestuia pe FACEBOOK

11 Comments on "Primăria Tecuci, pentru unii mumă pentru alţii ciumă"

 1. Ar fi interesant de vazut cine din partea Primarie a preluat lucrarea de asfaltare de la Tancrad. Gurile de canal au 10-15 centimetri diferenta de nivel si constituie un pericol real pentru circulatia rutiera.Poate aflam si noi prin intermediul dumneavoastra de ce cheltuie primarul banii nostri aiurea pe proiecte realizate impropriu.

  • Da si poate aflam si cu a cui stiinta unii domni au luat asflat de la Tancrad, adica din asfaltarea soselei si si-au pus in fata portii la dumnealor sau in fata magazinului lor asta ca sa fie frumos.Nu-i asa? Cu asfalt platit din fonduri UE.

 2. mandru ca sunt tapean | 13 septembrie 2014 at 20:16 | Răspunde

  vasile Leuca nu e tuchelist. si nici tapean. Sa fie haituit!

 3. TOTI TREBUIE SA PLATIM TAXE SI IMPOZITE.
  NU SUNT DE ACORD CA UNII ” BAIETI DESTEPTI” SA FENTEZE STATUL SI SA NU PLATEASCA TAXELE SI IMPOZITELE.
  P.S. la 80 lei/an Hectarul de pasune… vreau si eu …. macar 10 hectare si platesc anticipat pe 30 de ani fiindca nu cred ca pot cumpara macar 1 hectar de teren cu banii astia acum.La vanzare agricultorii Tecuceni vand hectarul cu 2.5 euro/mp…….. daca stau bine si ma gandesc iau si 100 de hectare…. imi scot banii de la apia si raman si cu profit.Nu fac nimic si castig banii in fiecare an. Asta da afacere. Misto, si nici nu trebuie sa am animale…

 4. asa si? ai scris 2 pagini ca se te afli in treaba? penibil

 5. Sa stiti ca au fost si cazuri in care cetateni veniti sa isi plateasca impozitul pe apartament au avut surpriza sa nu fie gasiti in calculatoarele ,,performante” ale primariei si pusi sa isi intocmeasca un nou dosar pt. deschiderea rolului.

  • ai dreptate,dar acei cetateni,nu plateau de pe vremea fostului primar(nu el este de vina) ci acei angajati care omiteau cu buna stiinta rude prieteni,amici de la plata impozitelor,acum ca se respecta legea e devina primarul.

   • Trebuie să facem o precizare, fermierul şi-a plătit impozitele şi anul trecut, integral, dovada că extrasul de ROL este cu valoare zero. Acesta nu cunoaşte exact care este suma corectă pe care trebuie să plătească pentru anul in curs. Şi indiferent cum este situaţia o adeverinţă sau un extras de ROL se eliberează în termen legal. Cu sau fără datorii. E dreptul fiecăruia dintre noi. Şi mai trebuie să menţionez că unui al tecucean i s-a eliberat adeverinţa chiar dacă avea datorii. Vorbim aici de o discriminare care trece uşor în zona abuzului. Este nepermis ca oricăruia dintre noi să i se piardă dosarul cu documente şi mai apoi să-l pui să aducă alte documente ca şi cum ar fi vina acestuia. Noi credem ca fermierul nostru este pe lista neagra a primarului.

    • rorlul fiscal se deschide prin declaratia data pe proprie raspundere de catre cetatean si tot rolul fiscal se inchide la cererea cetateanului

   • Nu este adevarat. Toti locuitorii muncipiului Tecuci au fost prinsi in evidenta fiscala pe vremea fostului Primar. Cand a venit noul Primar au fost inlocuite calculatoarele, adica cele vechi din Primarie au disparut si au fost cumparate altele made in china la pret de Microsoft de la domnul membru PNL Pelin. Uite asa o parte din informatiile contribuabililor au ramas in vechile calculatoare. Ramane sa cautati calculatoarele. Pe vremea fostului Primar lipseau de la rorul fiscal doar cele 4 mii de masini cu motoare de peste 2000 centimetrui cubi dar domnul actual Primar nu le/a mai inregistrat fiindca si a dat sema ca mare parte dintre hotii care fraduau impozitul de la Primarie prin neplata impozitului auto sunt fie colegii sai de la PNL ori prieteni de ai lui. Ca exemplu, D.P., T…., D…., P…., si multi altii.

  • Roset Ionel Gioni | 2 iulie 2015 at 17:35 | Răspunde

   Dar de cazul in care un asistat social care primeste 150 /luna pentru a supravietui este obligat sa-si plateasca impozitul pe casa facuta de Primarie cu fonduri ptr. sinistrati (si aici o intreaga poveste) dar dupa cum spuneam acest amarat a fost sa-si plateasca „asa zisu-l impozit” si SURPRIZA : Nu era numele lui trecut in computer ci al tatalui sau mort de 30 de ani… NU sunt nume asemanatoare asa ca NU se poate imputa asemanarea de nume. Sa va mai spun ca in momentul in care acestui amarat i s-a aprobat sa poata beneficia de suma de necesara unei case cu 2 camere, nu i-au dat banii cu o chitanta sau ceva de genul ci doar in fata unui politist local cerandu-i sa returneze 30 mil. vechi in numele aceluiasi tata mort (ptr. impozit pe teren) Binenteles ca acesta de bucurie ca va dormi si el intr-o casa si nu sub pamant asa cum o facea ani la rand pa vecinii s-au adunat si au solicitat ca acest prapadit sa traiasca la fel ca noi toti ceilalti oameni… de bucurie a returnat primarului fara chitanta „plata impozitului”……

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!