shopify
analytics tool

Primar cu ZIAR: Ultima găselniţă la Tecuci

Ziare_protecuci.roDin ce în ce mai multe voci anunţă că se pregăteşte cât de curând lansarea unui ziar al administraţiei locale tecucene. Daţi-mi voie să fac o retrospectivă care să ne lumineze puţin. În 2011 actualul primar al Tecuciului, Daniel Ţuchel, aflat în postura de preşedinte al PNL poza în susţinător al presei subliniind că fostul edil a reuşit performanţa de a închide mai toată mass-media. Portalurile tecuci.eu, protecuci.ro i-au fost aproape nu o dată lui Daniel Ţuchel. Am mediatizat campania România prinde rădăcini derulată la Ţepu, ne-am deplasat în comună pentru a-l include în videoclipul “Ş-ascultaţi urarea noastră” astfel ca mesajul său cu ocazia sărbătorilor de iarnă să ajungă în casele tecucenilor etc. În campania electorală pentru alegerile locale am luat atitudine acolo unde am crezut că s-a depăşit limita. De atunci relaţia a început să se şubrezească. Pentru a obţine o amărâtă de informaţie pe care s-o comunicăm dumneavoastră am stat uneori ore în şir (nu e nicio exagerare!) la uşa noului primar, o adevărată batjocură. După ce a organizat două aşa-zise conferinţe de presă cu promisiunea că vor urma şi altele în fiecare vineri, primarul a început să dea bir cu fugiţii. Ba trebuia să plece la Galaţi, ba se ivea o altă problemă acceptând totuşi să-i primească în alte zile pe anumiţi ziarişti care consemnau mai mult aspectele pozitive ce-l puneau într-o lumină favorabilă pe edil. Primarul a confundat rostul unui ziar cu acela al unei agenţii de relaţii publice. E altă mâncare de peşte. Au trecut 8 luni şi nu ştim ce e acela purtător de cuvânt. La cererile depuse în baza legii 544 probabil că nu o să ni se mai răspundă vreodată. Primarul a găsit totuşi soluţia. Face un ziar care să prezinte punctul de vedere al administraţiei locale. Poate fi acest ziar imparţial? Va semnala el abuzurile sau neregulile din Primărie când va fi cazul? Cine sunt jurnaliştii care scriu pentru primar? Şi-au depus şi ei toate documentele pentru a obţine acreditare? Sub pretextul că va fi în folosul cetăţeanului se vor aloca bani din bugetul local? Parcă eram săraci de zilele Tecuciului, sau în Primărie s-a descoperit peste noapte vreo comoară. Ziarul Primăriei e o invenţie inutilă. Dacă voia cu tot dinadinsul să-şi exprime punctul de vedere Daniel Ţuchel trebuia să răspundă numeroaselor apeluri telefonice, să stea la masa discuţiilor cu reprezentanţii mass-media. Dar n-a făcut-o. A preferat să se închidă în turnul lui de fildeş probabil să nu se scurgă vreo informaţie mai nelalocul ei. Apariţia unei noi entităţi media în sumbrul peisajul local e un motiv de bucurie dar dacă informaţiile furnizate vor fi asemănătoare celor din campanie gen la Tecuci nu s-au adus fonduri europene sau (ex) directorul Maricel Cazacu se joacă de-a pompierul udând documentele din arhiva Pieţei ca să le distrugă înţeleg clar cât valorează tecucenii în ochii primarului Daniel Ţuchel.

About the Author

Marian Topriceanu
Vezi profilul acestuia pe FACEBOOK

15 Comments on "Primar cu ZIAR: Ultima găselniţă la Tecuci"

 1. D-l Nelu nu „toti tecucenii suntem maimutoi”.Cred ca oamenii din Tecuci,sunt oameni respectabili.Daca D-neata consideri asta,nu mai comenta in numele lor.

 2. @Geo
  Multumim pt informatii!

 3. d-nul tuchel trebuie sa inteleaga ca noi tecuceni nu suntem maimutoii lui si nu jucam dupa cum vrea el, sa-si faca treaba pentru care a fost ales si nu sa ne duca cu zaharelul. daca are de gand sa faca treaba in tecuci sa faca daca nu sa ne lase in pace sa se duca de unde a venit. avem strazi cu cratere in ele , de rupi masinile trecand prin ele, iar gaurele din asfalt nu se astupa cu nisip si piatra cubica, ex. gaura din fata catedralei,ci cu asfalt dupa cum se stie.

 4. Stam fata in fata cu dihania, cu sarpele din a carui palarie neagra, din ce in ce mai umflata, ni se improasca tot mai mult venin… mai mult decat a putut cunoaste Tecuciul in toata viata lui vreodata. In toata istoria lui, Tecuciul si tecucenii nu au cunoscut mai multa durere si umilinta, mai multa indiferenta si injosire, mai multa lipsa de consideratie si respect, mai multa rusine si mai totala si crunta insulta. Asa ceva nu credem ca mai exista undeva! Oamenii, noi, eu, tu, nu au mai vazut atat de mult rau, atat de multa spaima, atat de multa mizerie omeneasca atat de multa suferinta !
  Privim cu totii, ca hipnotizati, borta sarpelui, Primaria, trupul lui rece si greu peste grumazul nostreu si credem ca specia asta, naparca care inghite incet, incet, orasul intreg, va disparea peste 3 sau 4 ani??? Visam o rezolvare, asteptam un deznodamant, o plata a cerului. Nu indraznim sa credem ca noi putem, ca de noi depinde, ca noua ne sta in putinta sa oprim acest dezmat, aceasta faradelege continua. DE CE ATI UITAT CA NIMIC SI NICIODATA NU SE OPRESTE DE LA SINE, CA NIMIC SI NICIODATA NU SE OPRESTE DEECAT ATUNCI CAND NU VETI MAI PUTEA INDURA, CAND VETI SPUNE STOP SI VETI FACE DIHANIA BUCALE, CANT O VETI ZVARLI IN SANT, DINCOLO DE TECUCI, DINCOLO DE TECUCENI.

 5. Nu cred ca este o idee buna. Va fi o publicatie care va transmite informatii selective, omitandu-le cu buna stiinta pe cele sensibile. Face parte din campania de intoxicare a cetateanului care nu trebuie sa aiba acces la orice. Va fi o publicatie de imagine, in incercarea de a transmite cititorilor tecuceni o stare de bine, de multumire, de recunoastere. Va fi o „Scanteia”a vremurilor noastre.
  Este o incercare de calmare a starii de nemultunire ce a fost initiata in ultimul timp, nu prin rezolvarea probleme ci prin nepublicarea lor, neaducerea la cunostinta.

  Mi-as dori ca in aceasta publicatie sa fie mentionate costurile evenimentului de Revelion, costurile reabilitarii si reamenajarii sediului Primariei, a noului sistem informatic, motivatia pentru care ,afara de rasplata electorala, s-a ales furnizorii respectivi.

  Ceea ce cred, si imi doresc din toata inima sa fie asa, este ca cetatenii Tecuciului nu se vor mai lasa pacaliti, si vor crede ceea ce vad nu ceea ce li se spune. Vor deveni mai responsabili, vor arata ca le pasa de ceea ce se intampla, pentru ca Tecuciul este al lor, al nostru, al tuturor. O reprezentare trebuie facuta in numele si in interesul marii majoritati.

 6. Comentariile care contin injurii vor fi cenzurate (mi-as fi dorit sa nu fac asta, inteleg ca dvs va descarcati dupa ce ati trait deziluzie dupa deziluzie, dar am gasit de cuviinta ca asa este mai corect sa procedez, critica trebuie sa fie civilizata sub toate aspectele) iar cele care sunt lansate de persoane care cauta cu tot dinadinsul scandalul din lipsa de ocupatie nu vor fi publicate.

 7. Draga Marian bun venit in „lumea lui Tuchel”. Daca ai fi prins perioada de „glorie” cand era primar la Tepu, acum nu ai mai fi atat de mirat de refuzul de a raspunde solicitarilor presei.

 8. Ramane de precizat faptul ca actualul edil deja a anuntat in randul „tinerilo liberali” ca vor distribui acest ziar.De fapt Domnule Topriceanu nu va mai aduceti aminte cum se facea propaganda pe timpul lui Ceausescu cu ziarul „Scanteia”. Ei acest mare lider al liberalilor, face acelasi lucru, isi face propaganda cu bani publici. Ii readuc aminte sa scrie in ziarul acela si depre promisiunile facute in campania electorala: izolarea termica a tuturor blocurilor din tecuci si asfaltarea tuturor strazilor,numai doua dar ambitioase. De fapt ce sa mai traim intr-o dictatura locala, unde daca ridici o voce democratica, o critica mica, ti se baga pumnul in gura la propriu si la figurat. Addio libertate, degeaba atatea ani de comunism ca edili eu aceaiasi atitudine pe care o aveau comisari politici sovietici ori functionari PCR. Acesta este primar liberal????

 9. Trebuie privită partea plină a paharului, poate așa vom fi mai bine informați…zic și eu,nu dau cu parul. Și pentru a vă mai descreții frunțile, am încercat să mâzgălesc o epigramă :
  ”Sătul de critici și amar,
  M-am hotărât să-mi fac ziar.
  Unii au zis că dau cu-n var
  Și pun uși de termopan;dar în zadar!
  Alții că schimb organigrama
  Și angajez,conduc cu arma.
  Cazarmă este Primăria
  Că am schimbat doar pălăria
  Și-am dat din pod milităria.
  Nu vreau să par un pamfletar
  Să-i cert pe toți într-un ziar.
  Doresc să mă pot lăuda
  Și să vă zic mereu așa:
  Dacă nu citești ziarele ești neinformat
  Dacă le citești ești dezinformat!
  Nu eu am spus-o…ci Mark Twain
  Pam-pam!”

  Nu fiți prea critici cu mine,atât s-a putut astăzi.N-am găsit alte rime.

 10. mai pe scurt isi face ziar de propaganda: altceva ce stim? dan diaconescu cu OTV, felix voiculescu cu intact, basescu cu evz si b1, tuchel cu tuchel fm si tuchel offline…
  (cenzurat) asta de primar nu e-n stare sa raspunda la intrebarile formulate pe domnuleprimar.ro si ne mai miram de ce nu va baga pe voi (media din tecuci) in seama?
  de cand s-a schimbat primarul, nu s-a mai dat niciun raspuns pe siteul mentionat mai sus. si asta in conditiile in care stim cu totii promisiunile din campania electorala.
  nu am putut sa-mi imaginez atata demagogie, aroganta, ura si dispret fata de tecuceni la un primar al tecuciului, votat cu 70%.
  asta e. trebuie sa ne resemnam, iar peste 3 ani, cand va ajunge iar la (cenzurat) noastra (a votantilor) sa ne invatam minte si sa dam cu stampila unde trebuie.
  (cenzurat).

 11. Info Tecuci s-a inchis. De azi Radio Tecuci nu mai emite decat muzica.Radio Decibel nu mai da nici muzica.In ritmul asta o sa dispara cu totul presa online si radio,din Tecuci.Presa tiparita, a murit de mult. Nici un om cu bani din oras nu vrea sa sustina financiar presa, de frica represaliilor primarului.Se spune ca toti oamenii de afaceri membri PSD si PNL sunt obligati sa cotizeze pentru acest ziar al primarului.

 12. Pana nu identific „vocile care anunta”, discutiile sunt inutile.

 13. lasa ca asa trebuie. romanii sunt lasi. Ia uitati ce se intampla in Bulgaria!! Oamenii au iesit in strada pentru ca s-a scumpit curentul si altele si nu au plecat de acolo pana nu a cazut guvernul. Asa ca sa-si poarte traista fiecare. Acuma primaria e plina de (@ Romeo ne cerem scuze pentru inconvenient dar a trebuit sa cenzuram aceasta parte deoarece ni s-a atras atentia cum ca primarul s-a suparat pentru astfel de etichetări făcute într-un comentariu mai vechi, pe care ce-i drept noi nu l-am găsit. Vreau să dovedim ca nu suntem in conflict cu nimeni, nu dusmanim pe nimeni ci doar incercam sa ne facem meseria asa cum scrie la carte)

 14. Părerologul de Tecuci. | 23 februarie 2013 at 09:15 | Răspunde

  CE-AŞ FACE DACĂ AŞ FI PRIMAR ,MĂCAR UN AN…!
  V-aş propune să lansaţi o astfel de campanie…de presă online,bineînţeles…că altfel nu se poate,deoarece,în democraţia Delatecuci, oamenii au posibilitatea să aleagă…şi au ales…deja…Lumea din Tecuci vorbeşte,mai pe la colţuri,mai pe direct,prin mijlocul străzilor,dar cert este că vorbeşte…de bine ,de rău,dar cert este că vorbeşte…şi vorbeşte foarte mult,de bine sau de rău,dar vorbeşte despre primar şi Primărie…şi din când în când,despre Consiliul local…despre insolenţă şi regim dictatorial incipient…despre multe,vrute şi nevrute…Ce au făcut bine ( oare ce anume ?!),dar mai ales ce au făcut rău sau,mai ales,ce nu au făcut din tot ceea ce trebuiau să facă…şi mai ales ,ce nu au făcut din tot ce au promis…Întorcându-mă la oile noastre,voi abuza de răbdarea dumneavoastră şi vă voi expune „Părerea mea”…adică,ce aş face şi aş drege,la modul serios…dacă aş fi primar,măcar un an…nu,nu o zi sau o săptămână,căci ar fi mult prea puţin timp şi nu aş reuşi să respir măcar iar tecucenii mă vor fi luat deja cu „huideo!”…Primul lucru ar fi să las instituţia Primăriei să funcţioneze normal,fără a mai inventa noroiul şi gâtul la sticlă,fără cenzură,teamă şi opacitate… aşa cum,de regulă,încearcă de fiecare dată noii aleşi să o facă… iar „cei în curs”,se pare că excelează la aceste capitole…Apoi,ia staţi şi vă aşezaţi bine pe scaune să nu cădeţi… să vedeţi ce aş face eu,Părerologul neica-nimeni…neafiliat politic la niciunii din pseudopoliticienii zilei : AŞ ÎNFIINŢA,NU NUMAI UN JURNAL SĂPTĂMÂNAL TECUCEAN,CI ŞI UN POST DE RADIO ,”TECUCIUL NOSTRU!” Măi fraţilor,aş convinge Consiliul Local…nu le-aş da ordin…să facem rost de parale pt. a sponsoriza aceste două canale media…aşa,nu de ochii lumii,nici ca vectori ai propriei mele imagini,sau a vreunui partid,ci pentru informarea corectă şi oportună a tecucenilor asupra realităţilor oraşului în care trăiesc…şi aş mai da şi un raport cu ce am făcut eu,primarul împreună cu Consiliul Local,cel puţin trimestrial…din tot ceea ce am promis în campania electorală şi am consemnat în Contractul Social de Administrare încheiat între noi,Primar + Consiliu Local de o parte şi Consiliul Consultativ Cetăţenesc Municipal,de cealaltă parte… Aiureli,nu-i aşa ?! Emanaţiile unei minţi bolnave…!? Hai să nu exagerăm…dar ţineţi-vă bine de spătarele scaunelor… aş lua şi iniţiativă emiterii unei hotărâri a Consiliului Local pentru înfiinţarea unei Agore tecucene…chiar în faţa Primăriei…unde,tecucenii batjocoriţi, umiliţi,nemulţumiţi şi incomozi,să poată să-şi expună doleanţele,într-un cadru legal şi civilizat…Un an măcar dacă aş fi primar,asta aş face,după care,dacă aş reuşi să fac ce mi-am propus,aş pleca singur,fără a aştepta să primesc bezele de la cei care se autointitulează politicienii Tecuciului…Dar,tare curios aş fi să-i văd pe EI cum ar administra Tecuciul, dacă toate „instituţiile” mai sus amintite ar funcţiona… Până atunci…mă mulţumesc să visez la o administraţie locală transparentă…la o deschidere totală a instituţiilor Primarului,Primărie şi Consiliului Local,la dispariţia corupţiei din instituţiile statului şi mai ales,la redarea calităţii de adevăraţi proprietari tecucenilor în relaţia cu oraşul lor,Tecuciul şi de colectivitate care îşi angajează,prin alegeri,ce-i drept,Primarul şi Consiliul Local,pentru a le administra averea,TECUCIUL şi nu pe post de satrapi persani… Apropo,nu vi se pare că de prea mult timp ni se îndeasă pumnul în gură ?! Părerea mea…

  • afrumos si indraznet ! Ce spuneti dumneavoastra e utopic. Cel putin la nivelul urbei noastre in mandatul administrativo-politic (si mai curind invers), 10 iunie 2012- mai 2016. Daca candidati poate reusiti sa ajungeti Primar. Dar nu cumva sa uitati si dumneavoastra la ce v-ati angajat acum ca ati face in situatia ipotetica in care ati fi PRIMAR al Tecuciului. Cel actual, D.G.T., nu cred ca el a crezut vreodata ceea ce a spus si mai ales a promis in campania electorala. Singurua lui promisiune a facut-o cu sine insusi si acum e pune in opera, aceea fiind de a-si creea propria unitate militara (sau institutie militarizata), cu tot ce inseamna ea – logistica, personal, bunuri mobile şi imobile-, pe care sa o comande doar dupa bunul sau plac, „El Comandante” .

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!