shopify
analytics tool

Prima conferinţă de presă a primarului Cătălin Hurdubae – despre câini, dosare parchet şi Iarmarocul moldovenesc – VIDEO

Catalin-Hurdubae-conferinta-de-presa-Tecuci-2016

Cătălin Hurdubae, primarul în funcţie a ţinut prima conferinţă de presă în data de 10.aug.2016. ProTecuci.ro prezintă începând de astăzi cele mai importante momente ale acesteia. Astăzi răspunsuri la întrebări legate de situaţia câinilor fără stăpân, dosarele înaintate la parchet şi Iarmarocul moldovenesc 2016

Am preluat de asemenea un articol care prezintă ambele puncte de vedere. De ce? Pentru că nouă, fostul primar nu ne-ar fi răspuns la telefon.


De la primar la fost primar/ SCANDAL, reproşuri şi acuzaţii politice la Tecuci

Primarul municipiului Tecuci, Cătălin Constantin Hurdubae (PSD), a susţinut prima conferinţă de presă

din mandat, într-un mod original. A început cu un „vernisaj” al sediului PNL, a continuat cu vizita sediului Taxe şi Impozite, apoi a urcat la ultimul etaj, şi a coborât în sala de protocol de la demisolul Primăriei, şi, în cele din urmă, s-a oprit, pentru declaraţii, în sala de şedinţe a Consiliului Local. O ploaie de acuzaţii s-a abătut, apoi, asupra fostului edil, liberalul Daniel Gerhardt Ţuchel, dar, din păcate, fără documente. Iată ce reproşuri i se fac şi cum răspunde fostul primar.

PNL, sub sigiliu

Poate părea curios ca primarul PSD să invite presa la sediul PNL. Şi totuşi, noul edil al Tecuciului a ţinut ca presa să vadă clădirea, modernizată în mandatul lui Ţuchel. Pentru că uşa din faţă era închisă, s-a pătruns în curtea imobilului printr-o poartă care, în mod normal, se deschide cu telecomanda, dar era deconectată de la energia electrică. Motivul? Liberalii sunt acuzaţi că s-au extins în clădire peste cele două spaţii care le sunt închiriate! Aşa că Primăria a sigilat spaţiile comune, pentru ca liberalii să nu mai poată avea acces. Numai că, autorităţile au găsit un sigiliu rupt!

„La subsol o să vedeţi o cramă extraordinară!”, au promis noii aleşi ai Tecuciului. Din păcate, nu s-a putut vedea mai nimic, pentru că nu au ştiut de unde să aprindă lumina…

Acuzaţia primarului Hurdubae a fost că pentru modernizarea clădirii s-au cheltuit 362.582 de lei fără TVA, pe vitralii, mobilier, uşi, ferestre, toalete, amenajarea subsolului, pavajul curţii şi porţile cu telecomandă. E drept, investiţiile figurează ca fiind făcute într-un imobil al Primăriei, dar se consideră că beneficiarul este PNL, al cărui contract de chirie expiră în decembrie. „Acolo avem spaţii comune, dar au refuzat să ne pună la dispoziţie chei! Ascund ceva de le e frică aşa tare să vedem noi! Clădirea trebuie să se întoarcă în proprietatea Primăriei, cu siguranţă îi vom găsi o utilitate. Posibil să mutăm acolo o grădiniţă”, a explicat primarul.

Obstrucţionare!

De cealaltă parte, fostul primar, Daniel Ţuchel, acuză „obstrucţionarea unui contract de chirie, care este infracţiune! Nu se trec în contractul de chirie acoperişul, spaţiile comune, curtea interioară, porţile… Este prima dată când se întâmplă aşa ceva la Tecuci.

Discutăm de o clădire a Primăriei care a fost reabilitată cu banii Primăriei! Nu putea PNL să investească într-o clădire publică, nu putea Primăria să investească într-o clădire privată! O clădire publică a fost reabilitată şi, ulterior, a fost închiriată! Chiria a fost reevaluată după investiţii şi plătim 200 de euro pe lună”, a replicat Ţuchel.

Înăuntru – lux, afară – pericol public!

Următorul popas al primarului Hurdubae, împreună cu presa, a fost clădirea de lângă Primărie, unde a fost sediul Direcţiei de Taxe şi Impozite. Intrarea a fost una riscantă fără cască de protecţie, pentru că treptele erau acoperite cu bucăţi de tencuială desprinse din faţadă, care continua să se macine. Din fericire, nimeni n-a fost rănit.

Înăuntru, luxul era la el acasă, pentru că aici ar fi trebuit să fie mutate birourile de primar, viceprimar, sala de protocol în mandatul lui Ţuchel. „Podeaua a fost înălţată la 54 de centimetri pentru că tot sistemul de încălzire, ventilaţie, instalaţiile, sunt ascunse dedesubt. Priviţi tapetul auriu scump, tâmplăria de excepţie, uşile din lemn masiv, mobilierul de lux, din stejar sau nuc. Numai biroul pregătit pentru Ţuchel a costat 48.000 de lei, iar scaunul 7.000 de lei! Pe documente! Aici mai avem şi jaluzele 55.615 cu TVA!”, au explicat autorităţile.

În vreme ce presa admira şi fotografia mobilierul luxos, încă sigilat, a venit şi vestea: „Conform unei decizii a Camerei de Conturi, suntem obligaţi să vindem mobilierul pentru recuperarea banilor, pentru că s-au făcut cheltuieli nejustificate. O să-l scoatem la licitaţie. Aici s-au făcut investiţii de 681.539 de lei fără TVA, mobilier şi lucrări. Deciziile au fost luate de o singură persoană, prin dispoziţia primarului Ţuchel”, a declarat Hurdubae.

Transfero-49

„Achiziţiile sunt legale”

„Faţada este degradată! Clădirea este un monument istoric, fostul sediu al Liceului de Fete din Tecuci. Prin 2012-2013, când am început cosmetizarea acelei clădiri pe interior, Direcţia de Cultură ne-a sugerat să facem proiect şi să cerem aviz pentru reabilitare exterioară. Scandalul care s-a declanşat m-a determinat să nu mai finalizez această lucrare pe perioada campaniei electorale. Există autorizaţie de construire, avize, bani prinşi în buget, pentru a fi reabilitată la exterior.

În interior, în proporţie de peste 90 la sută lucrările sunt gata şi intenţia mea era ca acolo să fie sediul administrativ al municipiului Tecuci. Atunci când vine o personalitate a vieţii publice, politice, culturale, să nu fii nevoit să o primeşti într-un bloc de garsoniere, vechi de peste 50 de ani, cum arată Primăria.

În ceea ce mă priveşte pe mine, toate achiziţiile publice sunt legale, au fost făcute în conformitate cu prevederile legii privind achiziţiile publice, cu aprobarea Consiliului Local!”, a susţinut Ţuchel.

Contraste

Dacă demisolul şi parterul Primăriei arată decent, la ultimul etaj e jale! Tavanul şi pereţii sunt brăzdaţi de infiltraţii masive de la ploi, toaletele sunt vechi şi degradate, birourile încinse precum cuptoarele.

În tot acest peisaj trist, primarul Hurdubae a ţinut să prezinte, ca elemente de contrast, „cinci aparate de cafea, care au costat 41.000 de lei, deşi, pe net, am văzut că preţul este maxim 1.400 de lei. Deci de la 1.400 la 8.000 de lei e o diferenţă. Oricum, Camera de Conturi a considerat că achiziţia este total eronată, şi trebuie scoase la licitaţie pentru a ne recupera sumele. La acestea se adaugă şi consumabile de 60.000 de lei. Recuperarea nu se poate face decât de la ordonatorul de credite – fostul primar”, a anunţat Cătălin Hurdubae.

„Dacă eşti inginer mecanic probabil că poţi să-ţi dai cu părerea şi despre dozatoarele de băuturi calde, pe care le foloseşte atât publicul, cât şi personalul din Primărie. Nu am văzut nicăieri, în Europa, oamenii mergând la baie cu ibricul de cafea şi încălzind apa cu termoplonjorul. E adevărat că nu am finalizat lucrările în interiorul Primăriei. Nu-mi rămâne decât să-i urez succes noului primar şi să facă etajele superioare măcar cum arată demisolul şi parterul pe care eu le-am reabilitat”, a replicat Daniel Ţuchel.

Cine-a mers cu ATV-ul?

Primarul Hurdubae a mai acuzat şi achiziţionarea, în mai 2015, a două ATV-uri, cu tot cu echipamentele necesare pentru deszăpezite, în valoare totală de 28.000 de euro. Potrivit edilului echipamentele, destinate situaţiilor de urgenţă, „au fost folosite în interes personal de către Daniel Ţuchel. Au fost noi, dar s-au făcut inclusiv revizii tehnice, au peste 100.000 de km, arată foarte-foarte rău. Cercetările continuă!”. La fel şi pentru găsirea unui autoturism UAZ, proprietatea Primăriei, care nu mai e de găsit, dar se bănuieşte că ar fi în curtea vărului fostului primar.

„Facem un calcul simplu, dacă m-aş fi plimbat cu ATV-ul din mai până în iunie, o sută de mii de kilometri, măcar opt ore pe zi, înseamnă că am mers cu 500 la oră. Ori ele au viteză de 60 la oră! S-a umplut de ridicol cu toate aceste acuzaţii.

Eu am două maşini de teren ale mele. Dacă vrea să-i împrumut una… astea sunt basme, sunt poezii, sunt fabulaţii, sunt legende! Ca primar al unui municipiu poţi să te apleci asupra unor asemenea lucruri, devine ridicol! Cât timp nu prezintă documente şi numai povesteşte, mi se pare cam mult”, a replicat Ţuchel.

Noul primar al Tecuciului a acuzat şi decontarea unor cheltuieli fără acte justificative precum deplasări, combustibil, anvelope auto, consum de carburant, cheltuieli de protocol, care, la un calcul estimativ, s-ar ridica la 2 milioane de lei. „Nu răspund la astfel de acuzaţii, chiar sunt hilare!”, ne-a spus Ţuchel.

„Protecţie” Lacoste

„S-au achiziţionat 19 bucăţi echipamente de protecţie, în sumă de 5.188 de lei, dar s-a constatat, conform codurilor, că e vorba despre: şase perechi de pantaloni, un sacou, patru cămăşi, o giacă, un pulover, un tricou două perechi şosete şi trei cravate, marca Lacoste. Acestea au fost achiziţionate de către Radovei Dănuţ Petrică (fostul viceprimar)”, a fost acuzaţia primarului Cătălin Hurdubae care a stârnit cele mai multe zâmbete.

„Dl viceprimar Radovei a solicitat, prin 2012-2013, printr-un referat, să-şi achiziţioneze nişte echipamente de protecţie. I-am aprobat, la momentul în care a părăsit funcţia, trebuia să predea bunurile respective. Nu le-a predat şi ca să poată să i se facă lichidarea, le-am luat pe numele meu, scriptic. La încheierea mandatului, l-am rugat să le predea ca să-mi fac lichidarea. Dl Radovei a venit cu un sac cu nişte echipamente de protecţie. De aici şi până la Lacoste, Nikke şi ce prostii s-au mai inventat, e distanţă foarte mare. Nu au decât dl Hurdubaie şi cu Radovei să-şi rezolve problemele, eu nu mi-am cumpărat echipamente de protecţie! Dar sunt acuzaţii nefondate, puerile, care te umplu de ridicol într-un Tecuci care are probleme foarte grave”, a replicat fostul edil al Tecuciului, Daniel Gerhart Ţuchel.

Concluzii

Pe lista acuzaţiilor la adresa lui Ţuchel s-au mai adăugat amenzi pentru achiziţii făcute fără respectarea prevederilor legale, contracte fragmentate de lucrări pentru acelaşi obiectiv, decizii de recuperare ale Camerei de Conturi neaduse la îndeplinire, prejudicii care „vor trebui recuperate, indiferent cum, de la ordonatorul de credite, Daniel Ţuchel!”. Scopul final al acestei pledoarii fiind ca presa să tragă concluzii performanţelor administraţiei Ţuchel.

„Dl Hurdubae nu a deţinut o funcţie administrativă, nici măcar de consilier local de comună, nu cunoaşte nici legislaţie pentru că, din câte ştiu, este inginer mecanic, deci nu are expertiză, şi atunci sunt de înţeles erorile pe care le face. Curtea de Conturi este un audit extern, care constată ceva, după care lasă în sarcina primarului evaluarea prejudiciului şi recuperarea lui. Obligativitatea primarului este aceea să evalueze prejudiciul şi să dispună măsuri de recuperare. Trebuie să identifici vinovaţii şi atunci când nu reuşeşti, te repezi asupra fostului primar, ceea ce nu mă miră, dar se îl umple de ridicol. Tecuciul are probleme mult mai serioase!”, ne-a declarat Daniel Ţuchel.

 Sursa: Viata-libera.ro
Scris de Anca Melinte

18 Comments on "Prima conferinţă de presă a primarului Cătălin Hurdubae – despre câini, dosare parchet şi Iarmarocul moldovenesc – VIDEO"

 1. Bravo d-nule Alex ! Gandim la fel….

 2. Tepeanul il lauda pe unul care se juca de-a directorul.Dar, poti fi director, daca nu ai incheiat contractul de management ?

 3. In afara de faptul ca chiria aia de 200 de Euro e un mizilic îl rog pe Domnul Primar să ne prezinte si nouă sediul PSD, chiria pe care o plătește PSD-ul, pentru fosta Casa a Căsătoriilor. In privința vânzării la licitație a obiectelor cumpărate la suprapreț asta e prostie pur românească, dacă nu credeți citiți Dănilă Prepeleac. Păi o să rămânem cu o pungă de 1 leu în urma licitației și în aia o să sufle vântul. Cândva se spunea că unde se termină prostia incepe armata, acuma se pare că unde se termină armata începe politica.

 4. Sutereg Storeg | 13 august 2016 at 01:19 | Răspunde

  Da, ,,prezentarea pe teren a efectelor nesabuintei predecesorului” a fost un raspuns la atacurile dl. Tuchel lansate pe saiturile dirijate de el. Dl. Burlacu este purtatorul de cuvant al Primariei si era normal sa participe la conferinta. Turbulentele le-au creat tuchelistii care blocheaza activitatea administratiei locale si nu vor sa plece. De lucrat se lucreaza dar rezultate nu vor apare curand, deoarece fosta administratie nu a lasat absolut nici un proiect, doar intentii. Daca

  • Multumesc pentru informatie, nu stiam ca dl Burlacu este purtator de cuvant, ii urez succes, ca si d-lui primar.
   In ce priveste turbulentele create de „tuchelisti”, ele trebuie rezolvate pe cale legala, nu antrenand populatia.
   A sosit timpul ca lupta politica sa nu se mai amestece cu administratia, fiindca aceasta aminteste mai curand de o rafuiala de tip mfiot.

 5. Ce-a fost asta? Ma asteptam ca dl Hurdubae sa spuna presei ce planuri are si sa-i ceara sugestii. Cand colo, in calitate de ghid, el a facut prezentarea pe teren a efectelor nesabuintei predecesorului. Nu stiu ce rost avea, inafara unui linsaj politic, o rafuiala politica pe timpul si pe banii tecucenilor. Daca ne aducem aminte, si Tukel a inceput la fel.
  E normal ca, la incheierea unui mandat, cel care pleaca sa dea seama daca a administrat corect banul public. Dar controlul trebuie facut conform legii, de autoritatile in drept.
  Rolul primarului lui este sa administreze corect orasul, sa indrepte greselile predecesorului, nu sa creeze reactii, turbulent,e.
  Nu am inteles cum se explica prezenta langa primar a d-lui Burlacu. Ii tot soptea mereu la ureche, atunci cand acesta era in criza de inspiratie. Sper ca prezenta se justifica printr-o functie oficiala, nu pe baza de amicitie.
  E bine ca primarul intentioneaza sa aiba intalniri cu presa, ca vrea sa fie transparent, receptiv. Sper, totusi, sa fie si constructiv si ca nu va dedica toate conferintele de presa analizarii mandatului lui Tukel, ci felului in care a recuperat pagubele produse de acela si cum a indreptat efectele grelei mosteniri, ca vor fi prilejuri de a da seama tecucenilor de ce face el, ca primar.

 6. Pentru postacii tuchelisti:
  1. Pentru ce avea nevoie Primaria de ATV-uri?
  2.Rapoartele Curti de Conturi le gasiti pe saitul institutiei.
  3. Lucrarile la cladirea care a adapostit birourile de la taxe si impozite, au fost oprite in urma verificarilor facute de Inspectia de Constructii in Stat, la sesizarea Directiei de Cultura Galati, care datorita faptului ca aceste lucrari au fost facute ilegal a intocmit un dosar penal. Curtea de Conturi Galati a intrat si ea pe fir si a considerat ilegala cumpararea mobilierului.
  Cum eu stiu ca la baza afirmatiilor dl. primar Hurdubae stau documente solide, il rugam pe noul purtator de cuvant al primariei, dl. Viorel Burlacu sa le aduca la cunostiinta opiniei publice, prin intermediul presei, pentru a pune stavila dezinformarilor tucheliste.

 7. Urmarind inregistrarea asta, nu poti sa nu observi ce repede a inlocuit domnul Hurdubae umilinta ce-l caracteriza inainte cu o iritantă aroganţă prostească, menită a-i ascunde nepriceperea! Asta imi aminteste de o expresie englezească care s-ar traduce cam asa: ,,Orgoliul/mandria apare intotdeauna inainte de cădere…”

  • Alex, înainte de a insinua o aroganță inexistentă a primarului, fii atent la căcarea ta lingvistică… ,,expresie englezească care”…!!! Pardon!

   • Faza e că cam așa mi-a venit sa mă exprim dupa ce-am vizionat inregistrarea! Alte probleme mai ai draguţă? In loc sa comentezi comentariul meu, mai bine ţi-ai pune niște ochelari ca să poţi vedea dincolo de propriul interes… Aroganţa remarcată este specifică parvenitului și se vede cu ochiul liber! Că cam asa se intamplă cu cei care ajung prea repede si nemeritat in varf! Cine are de inţeles, inţelege, cine nu, iși dă aiurea cu părerea, că cam așa e cu turma care insoţește măgarul!

    • Rămâi în turmă alex. Se vede că acolo ți-a rămas locul. Probabil nu erai în Tecuci atunci când tecucenii au dorit altceva în locul aceluia care a batjocorit miliardele bugetului local.

     • Alex, cu A mare de tipar, dacă tot ținem să facem corecturi lingvistice!
      In turmă n-am cum să fiu, că acolo sunt oile colorate politic, așa ca dumneata, domniță. Nici Finkelștain și nici Tuchel n-au facut lucrurile cu cap, unul din lene, celălalt din cauză că pierduse la un moment dat contactul cu realitatea, dar ambii au facut și câte ceva bine. Dar domnul ăsta de acum nu-i decât mâna de semnat pe care o vor folosi unii pentru interesele lor personale, mână care va și raspunde în final, când se va trage linie! Si să nu ma iei dumneata pe mine cu “alesul poporului de Tecuci”, astea sunt povești, a ajuns primar dintr-o nefericită întâmplare, nefericită și pentru noi și pentru el.
      Trăim in țara în care chiar și unul ca Tudy a ajuns pt scurtă vreme viceprimar, deci, despre ce vorbim!? Care sunt meritele lui?
      Hai să fim serioși, a început cu stângul, la fel ca fostul primar, și ca fostul dinaintea fostului, etc, cu numiri ori angajări politice ilegale ale unor neica-nimeni care aproape că nu știu tabla înmulțirii ori alfabetul, precum și cu tot felul de ,,atenții” de întors favorurile din campanie, așa cum se poartă în politică! Si vine acum și cu plimbarea asta de curcan țanțoș pe moșia proaspăt dobandită, pierzând timpul aiurea arătând cu degetul spre celălalt! Că mereu e un “celălalt”, fir-ar el să fie, tot așa cum și el va fi un “celălalt” curând! Dacă ai puțină demnitate, nu faci circ, nu te dai în spectacol că nu ai cu ce, iar noi sîntem deja sătui, ci procedezi corect, făcând un singur lucru: sesizezi, în urma verificărilor interne făcute de audit, organele competente să ia masuri, dacă se constată încălcări flagrante ale legii! Si apoi anunți presa de rezultat. Punct! Nu te apuci să te plimbi ca Vodă prin lobodă, dintr-o cladire în alta, cu o mâna de jurnaliști după tine, încercând să impresionezi audiența cu o retorică de rahat! Păi actualul primar nici nu știe să lege două vorbe și el face conferință de presă, “niciun fel de problemă”!
      Am o varstă, mi-au trecut prea multe prin mâini și prin fata ochilor ca să mai am rabdare să urmăresc prostia afișată ostentativ!
      Eu înțeleg doar că el se pregătește de campania care va începe curând, dar să nu uite un singur lucru: nu mai trăim acum vremurile acelea “bune” cand oamenii politici nu răspundeau pt faptele lor. Acum răspund! Unii mai mult decât alții, alții mai repede decât unii! Grija lui să fie la ce semnează acum la ordinele și interesele altora.
      Si să nu uitam nici că “prostul pană nu e fudul, nu e prost destul”. Să rămanem deci modești, că e mai bine.

 8. Deocamdata la conferinta aia de presa au fost doar vorbe. Nici un document. Sa fi vazut si noi in care raport al curtii de conturi scrie despre organizarea licitatiei pentru a se vine mobila primariei, asa cum este ea de lux si primaria nu are nevoie de mobila de lux, sa fi vazut cineva ca la bordul ATV -urilor scrie 100 mii km si nu a fost data kilometrajul inainte ai alte povesti. Deocamdata observam ca gazonul din parcul central s-a uscat, copacii de tuia plantati pe str. 1 decembrie 1918 de la sensul giratoriu lidl si pana la fabrica de conserve s-au uscat, becuri la stalpii de iluminat public arse pe foarte multe strazi inclusiv in fata primariei si altele.

  • Florine dragă, cred că te-ai uitat doar la filmele cu ,,performantul” Țuchel…! Mai urmărește odată filmul și apoi grăiește… Ascultă că se specifică numărul, data și emitentul documentului:factură, raport Cameră de Conturi sau audit intern…

 9. Exprimarea dumneavostra din articol este buna:,, s-a patruns in sediul PNL,, Domnule este penibila prezentarea Primarului. Ce anume doreste sa scoata in evidenta, doar el stie. Au fost renovate doua cladiri proprietatea Primariei. Domnul actual Primar dorea probabil ca acestea sa ramana in paragina. Se mentioneza in articol la un moment dat ca la intrarea in cladirea camerei de comert cadeau bucati din tencuiala exterioara. Daca stam si ne amintim cine a fost constructorul care a renovat exteriorul cladirii fostei camerei de comert ne vom da seama ca este vorba despre S.C. Avram Iancu S.R.L. fost consilier judetean PSD. Buna lucrare a executat! Dar daca stam si ne gandim si mai bine o sa gasim niste notificari catre S.C. Avram Iancu SRL cand cladirea era inca in garantie pentru a efectua reparatiile. Propunem ca reabilitarea exteriora sa fie facuta inca odata tot cu S.C. Avram Iancu S.R.L.. Asteptam licitatia pentru mobiliar si dozatoare ca sa ne inscriem!!!

  • Nu s-a patruns in sediul PNL deoarece partea de cladire unde se gasesc cele doua camere inchiriate de acest partid era inchisa. S-a intrat in celalalt corp de cladire care nu era inchiriat de tuchelisti, dar de care acestia beneficiau in mod abuziv, inclusiv de curte, beci unde aveau amenajata crama. si unde sigiliul era rupt, probabil pentru a scoate de acolo lazile cu sticlele de alcol.

 10. ATV-uri achizitionate noi in 2015 au astazi, 11 august 2016 peste 100.000 km 🙂
  Eu fac cam 30.000 km pe an cu masina, si – datorita meseriei – circul foarte mult prin tara…
  Sa faci peste 100.000 km intr-un an, inseamna sa mergi cam 8500 km pe luna… Luati un ATV si mergeti cu el intr-o luna 8500 km ( cam de 3 ori distanta Bucuresti – Barcelona… ) si pe urma sa ne spuneti si noua cum a fost :)))

  • I-o fi făcut – cei 100.000 km – pe cîmpurile de la Ţepu, cultivate de porumb, rapiţă, floarea soarelui…etc. E un lucru posibil şi paluzibil pentru kilometrajul precizat.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!