shopify
analytics tool

Prim-procurorul Jalbă se judecă pentru a intra în avocatură

TECUCI-Cladirea-Procuraturii

TECUCI-Cladirea-Procuraturii  Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, Neculai Jalbă, a dat în judecată Baroul Galaţi pentru a fi trecut pe tabloul avocaţilor incompatibili. Acestuia i s-a alăturat şi procurorul Nicu Stegărescu de la acelaşi parchet, dar şi Mihai Bodea, jurist la Oficiul Registrului Comerţului. Cei trei fusese declaraţi admişi în avocatură, dar aveau termen două luni să rezolve starea de incompatibilitate în care se găseau, prin renunţarea la posturile de magistraţi, respectiv jurist, însă nu au făcut acest lucru. În aceste condiţii, Consiliul Baroului Galaţi a emis decizii de neprimire în profesie.
„Întrucât aceştia nu au făcut dovada încetării stării de incompatibilitate, solicitând înscrierea direct pe tabloul avocaţilor incompatibili, fără ca în prealabil să fi dobândit calitatea de avocat, s-a luat această hotărâre”, a precizat avocatul Ion Popa, decanul Baroului Galaţi.
Decizia Baroului Galaţi în privinţa celor trei este diametral opusă unei hotărâri a Baroului Mehedinţi, prin care prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, Cornelia Schinteie, a fost nu numai primită în profesia de avocat, dar a fost înscrisă direct pe tabloul avocaţilor definitivi. Prim-procurorul Jalbă susţine că s-ar crea o discriminare în ceea ce priveşte primirea în profesia de avocat şi a cerut instanţei să dispună obligarea Baroului Galaţi la trecerea lor pe tabloul avocaţilor incompatibili. De amintit este că în urmă cu câţiva ani a existat un proces similar între mai mulţi judecători de la Tribunalul Galaţi şi Barou, în urma căruia avocaţii au avut câştig de cauză.

Sursa: monitoruldegalati.ro

Fii tu primul care comentează on "Prim-procurorul Jalbă se judecă pentru a intra în avocatură"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*