shopify
analytics tool

Pieţarilor cu datorii mari li s-au ridicat mesele

Daniel-Grosu_ProTecuci.ro

Daniel-Grosu_ProTecuci.ro  În privinţa pieţarilor tecuceni, au existat 2 cazuri în care celor ce nu şi-au plătit chiria un timp îndelungat li s-au ridicat mesele. Am primit informaţia cum că li s-ar fi ridicat şi marfa şi am decis să-l contactăm pe directorul SC Pieţe-Zone Verzi SA, Daniel Grosu, pentru lămuriri. “Nu avem autoritatea şi atribuţiile de a confisca marfa. Au fost 2 cazuri care nu şi-au plătit chiria din atâtea sute de societăţi cu care avem contract, la care le-am ridicat luni masa. E o măsură contractuală. Nu mai au posibilitatea să comercializeze pe acea masă. Le-am trimis trei adrese, ultima pe 27 decembrie (termen scadent – 4 ianuarie). Ca să nu mai spun că paşii anteriori sunt o invitaţie la conciliere. S-a încheiat un contract, un agajament de plată pe care însă niciunul din cei doi nu l-au respectat. Dânşii n-au plătit chiria 6 luni. Mesele vor fi înmagazinate până le scoatem din nou la licitaţie. În cazul în care în spaţiul comercial, în masă, s-ar fi aflat marfă (conform directorului nu a fost cazul!) exista posibilitatea ca alcătuind o comisie să poată fi ridicată masa sigilată împreună cu marfa în baza unui proces verbal. Persoana în cauză putea face o adresă şi marfa i se restituia. Niciodată nu se poate opri marfa în schimbul valorii chiriei”. Din discuţia purtată cu directorul Pieţei a reieşit că pieţarii s-ar putea reîntoarce dacă-şi achită debitele. Problemele pentru pieţari se ivesc la neachitarea chiriei mai mult de 2 luni când apare posibilitatea rezilierii contractului, automat nemaiexistând dreptul de a comercializa pe acea masă sau spaţiu comercial. De asemenea o condiţie de bază pentru prelungirea contractului pentru noul an este ca pieţarii să nu aibă datorii precum cele menţionate anterior.

4 Comments on "Pieţarilor cu datorii mari li s-au ridicat mesele"

 1. Îmi aduc aminte de campania electorală şi mă umflă râsul gândindu-mă la de câtă prostie am putut da dovadă eu, care nu mă consider vreun papagal. Mă pune dracul să-i spun candidatului ca în piaţa de legume, să existe mercurial de preţuri, iar ţăranii care vând cu preţul din mercurial să nu plătească chirie la tarabă. Cine nu e prost ca mine, relizează beneficiile pentru cetăţeni a acestei acţiuni. Candidatul, recte d-l Ţuchel, a ascultat cu atenţie, a agreat cu încântare ideea şi a spus unuia din suita dânsului să noteze asta. Bănuiesc că individul însărcinat cu acest lucru avea 4 clase primare şi de fapt se făcea că notează dar nu scria nimic, sau a pierdut notiţele. Pentru că nu-mi vine să cred că un om aşa serios, cum vrea să pară d-l Ţuchel, şi cum se crede poate între prieteni şi de faţadă, s-a şters la (cuvânt cenzurat) cu hârtiile pe care erau scrise cele spuse de cetăţeni. Propun ca noi cetăţenii să facem o chetă să cumpărăm hărtie igienică, pentru că se pare că orice hârtie primită de la cetăţeni, edilii locali o folosesc pe post de hârtie (cuvânt cenzurat)papirică. Deocamdată democraţia la Tecuci este cea comunistă nu cea capitalistă. Doar comuniştii aveau un singur lider care tăia şi spânzura. În capitalism, cică cetăţenii conduc comunitatea prin aleşi locali, recte Consiliul Local, singura entitate care ia hotărâri. Aşa prevede legea administraţiei locale. Bănuiesc că cei din primărie au folosit hârtia pe care era scrisă legea, la toaletele lor modernizate. Este dovada că cei din consiliu local, sunt într-adevăr slugi, dar nu ale cetăţenilor, ci ale primarului. Ce spune primarul, ei ascultători fiind votează cu ambele mâini. Nu cred cum se spune prin târg, că de fapt consilierii aleşi de cetăţeni, sunt o gaşcă care s-au repezit la ciolan. Dar dacă stai şi te gândeşti bine, parcă râmele astea de cetăţeni ai Tecuciului, nici nu merită altceva. Mai am o teorie, care parcă se adevereşte pe zi ce trece. Am declarat prin 2008, că în ritmul de depopulare a Tecuciului, acesta va trece în maxim 10 ani, la rangul de comună. Se pare că nu numai eu am avut acest gând, cât majoritatea tecucenilor. Pentru că aceştia au ales pe fostul primar al unei comune, ca să devină primarul lor, să le facă în ciudă celor din Ţepu. Ce discuţii pricipiale se vor duce între locuitorii celor două comune. Când un ţepean va căuta să facă prost pe un tecucean, acesta îi va da replica imediat. Da bă, sunteţi voi deştepţi, dar v-am luat primarul. Cool frate. Ca să mai spună cineva că tecucenii nu au viziune. Dar tot poporul român are o vorbă: „Câinii latră, ursul merge!” Dar când vreodată în istoria lor, a fost românul „vânător” ?!

 2. Pe cand, D-le Daniel Grosu, veti face conditii umane in Piata Centrala din Municipiul Tecuci, conditii civilizate, demne de o piata a vremurilor noastre ?
  Astazi, mi-am petrecut mai multe ore, printre „pietari”.
  Curent, o temperatura mai scazuta decat afara, umezeala. Oamenii sunt resemnati. Este unica lor sansa.
  Se da o lupta continua intre dorinta de a castiga un ban pentru a-si asigura traiul de zi cu zi si conditiile inumane care le afecteaza sanatatea, starea marfii. Nu au de ales! Marea majoritate nu au alta alternativa. Au ajuns aici in urma inchiderii unor intreprinderi. Tecuciul, nu ofera prea multe!
  In loc de o gandire de perspectiva, globala, se cheltuie timp si resurse pentru „carpeli”.
  Faptul ca se detine un monopol in acest domeniu si nu exista alternative, cetatenii intreprinzatori trebuie sa ia lucrurile asa cum sunt ele, fara drepturi, doar cu obligatii?

 3. CHIRIA MESELOR AR TREBUI SA FIE DE 100 LEI LUNA CA MAI MULT NU SE MERITA.SUNT FOARTE PUTINI CLIENTI CARE EVENTUAL MAI CALCA IN PIATA.RESTUL SE DUC UNDE ESTE CALD SI FRUMOS.(IN MAGAZINE, SUPERMARKETURI, MALL-URI ETC.)NU MAI ESTE PUTERE DE A MAI PLATI ATATEA DANDANALE.

 4. S-au terminat cele 3 miliarde stransi din taxele de la balci?

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!