shopify
analytics tool

Pierdere pentru politica gălăţeană. DORULEȚ RESMERIȚĂ a plecat dintre noi

Dorulet-Resmerita

Zi neagă, deopotrivă pentru politica şi pentru învăţământul gălăţean. Doruleţ Nelu Resmeriţă s-a stins din viaţă, în această dimineaţă, la vârsta de doar 48 de ani. Cadru didactic universitar, inginer, fost inspector şcolar general al judeţului Galaţi, până de curând copreşedinte al organizaţiei judeţene PNL Galaţi, dar mai ales OM de mare bun-simţ şi caracter, Doruleţ Resmeriţă va rămâne unul dintre cetăţenii de care Galaţiul ar mai fi avut nevoie.

Profesorul

„Am fost educat din familie în spiritul respectului şi al decenţei. Tata îmi repeta întruna o expresie românească „ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face”. Am înţeles mai târziu că în spatele simplităţii acestei expresii este definit un mod de comportament plin de respect şi consideraţie faţă de oameni. Mama m-a învăţat, aşa cum a ştiut ea mai bine, rugăciunea şi credinţa creştin ortodoxă”, aşa mărturisea Doruleţ Resmeriţă.

Născut (pe 3 august 1967), crescut şi educat în Galaţi, inginerul Doruleţ Resmeriţă era şef de lucrări în cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, facultate pe care a absolvit-o în 1992.

„M-am format în spiritul ştiinţific al Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, în cadrul căreia am activat după absolvire, în calitate de cadru didactic titular, timp de zece ani, fără să mă despart de aceasta activitate până astăzi.

Vasile Diaconu Candidatul ALDE la functia de primar al municipiului Tecuci

Banner publicitar –  ELECTORAL                                 ing. Vasile Diaconu

În această perioada am fost coautor sau autor principal de cărţi ştiinţifice, lucrări sau contracte de cercetare”, declara Resmeriţă. Şi-a legat numele de cărţi în domenii diverse: biotehnologii alimentare, aditivi şi ingrediente, tehnologii alimentare, chimia alimentelor.

În perioada 2002-2007, Doruleţ Resmeriţă a ales să lucreze pentru un grup de companii private, în cadrul căruia a ocupat funcţii de la consilier, director producţie, director general, până la administrator unic. La începutul anului 2008 devenea consultant în afaceri şi în întocmirea de proiecte pentru obţinerea de fonduri structurale europene şi manager de proiect în cadrul unor proiecte din cadrul programelor RICOP şi SAPARD.

Inspectorul şcolar general

Din mai 2009 şi până în mai 2012, Doruleţ Resmeriţă a fost inspector şcolar general al judeţului Galaţi. În această calitate, numele îi va rămâne legat de implementarea în Galaţi a sistemului de supraveghere video la examenul de bacalaureat. Ideea, a fost extinsă, apoi, la nivel naţional. Tot la capitolul realizări, ar mai trebui nominalizate acordarea a 7.000 de burse pentru elevii gălăţeni, precum şi amenajarea de terenuri de sport cu gazon şi instalaţie de nocturnă la 20 de şcoli.

Pe 2 mai 2012, când a primit destituirea din funcţie prin ordin de ministru, Resmeriţă a declarat că se aştepta la o asemenea decizie, pentru că s-a opus realizării unor investiţii dubioase în şcoli. Anterior ordinului de demitere, lui Resmeriţă i se retrăsese sprijinul politic…

Politicianul

În ianuarie 1990, studentul Doruleţ Resmeriţă se afla printre membrii CJ ai FSN Galaţi, aşa cum erau ei nominalizaţi în ziarul „Viaţa liberă”. „Ştiu că implicarea în viaţa politică nu este o obligaţie cetăţenească, dar pentru mine a fost o responsabilitate pe care mi-am asumat-o atunci când am crezut de cuviinţă. În perioada „revoluţiei furate” din decembrie, am fost în structurile de conducere ale judeţului, ca lider al Organizaţiei Studenţeşti a Universităţii Galaţi. Am activat în cadrul Alianţei Civice şi al Partidului Democrat din 1992 până în 1997″, mărturisea Doruleţ Resmeriţă.

Sursa: viata-libera.ro

2 Comments on "Pierdere pentru politica gălăţeană. DORULEȚ RESMERIȚĂ a plecat dintre noi"

  1. DUMNEZEU SA-L ierte ! Ca politician nu-i asa o mare pierdere ,pe vremea PDL a inchis cateva scoli ,a inebunit lumea cu niste aberatii,directori politici ,nu a stralucit cu nimic .Condoleante familiei incercate, caci e dureros sa pierzi pe cineva drag.

  2. Dumnezeu sa-l odihneasca! Este o mare pierdere pentru Invatamantul galatean, pentru politica facuta cu onestitate, pentru oameni, in general.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!