shopify
analytics tool

Peste 20% din mamele care aduc prunci pe lume la maternitatea din Tecuci sunt minore

TECUCI_nou-nascut
TECUCI_nou-nascut  În ultimii ani natalitatea a scăzut drastic la maternitatea din cadrul Spitalului municipal „Anton Cincu” Tecuci, însă curios este faptul că şi vârsta mamelor a scăzut vertigios. În ciuda faptului că mamele care aduc prunci pe lume sunt tot mai puţine, acestea sunt de foarte multe ori extrem de tinere, chiar minore. În luna septembrie a anului în curs, dintre cele aproximativ 100 de naşteri, 22 au fost „săvârşite” de minore, copii cu copii, care totuşi şi-au asumat responsabilitatea, alături de familie, de a creşte pruncii aduşi pe lume, chiar dacă acest lucru necesită de foarte multe ori eforturi serioase. Situaţia economică actuală nu încurajează natalitatea, lucru clar având în vedere faptul că în anul 1995 numărul naşterilor la maternitatea din Tecuci era de 200 naşteri pe lună, iar la ora actuală abia sunt 10 de naşteri. Cele mai multe mame vin din mediul rural sau sunt de etnie rromă, ier tecucenii „neoaşi” par a nu-şi mai dori copii. Pe de o parte, sunt familii care îşi doresc prunci dar sunt în imposibilitate de a-i avea din cauza unor afecţiuni, iar pe de altă parte, familiile care pot aduce pe lume prunci nu o fac, neavând siguranţa că le pot asigura un viitor decent. În aceste condiţii, singura „ieşire” este prevenţia apariţiei unei sarcini, iar de multe ori chiar avortul, această variantă fiind considerată mult mai economică decât creşterea unui copil.
Viitorul nu pare a fi cel pe care îl visează multă lume, copiii par pe cale de dispariţie, iar pentru creşterea natalităţii, pentru încurajarea mamelor de a aduce prunci pe lume nu se face nimic. În acest sens, dr. Daniela Mircea a precizat: „Dacă nu se face nimic la nivel naţional pentru creşterea natalităţii, la Tecuci cu atât mai puţin. În anul 1995, la maternitatea tecuceană erau aduşi pe lume nu mai puţin de 200 de nou-născuţi lunar, iar acum abia se nasc 100, lucru destul de îngrijorător… Din totalul mămicilor, aproximativ 20% sunt minore, însă nu am avut în ultima perioadă nici un abandon în spital. Familiile îşi iau acasă atât mămicile minore, cât şi pruncii. Marea majoritate dintre naşteri sunt cu mame de etnie rromă sau din mediul rural. Conform datelor deţinute, tot mai puţine familii de tecuceni devin părinţi, iar acest lucru poate fi efectul crizei financiare prin care trecem, ceea ce duce la frica de a aduce prunci pe lume, cărora nu le pot fi asigurate nici măcar condiţiile minime. Este îngrijorător, dar real…”, a concluzionat dr. Daniela Mircea, director interimar al Spitalului municipal „Anton Cincu” Tecuci.
Sursa: monitoruldegalati.ro

2 Comments on "Peste 20% din mamele care aduc prunci pe lume la maternitatea din Tecuci sunt minore"

  1. Pe vremea mea nu se duceau copii la scoala sa faca copii!! copiise duceau sa invete carte fratilor !! asta se intampla de la destrabalarea si nebuneala care e in tara asta ! asa au inteles oamenii democratia in romania ! gata facem ce vrem !!!!!!! bucurie mare!!!..golanie bautura curve droguri manele crime batai scandaluri ! fiecare face ce vrea ! asta nu e democratie e golanie curata ! o sa faca copii si aia de 11 anisori in curand in tara asta !

  2. pai si mamele tinere care fac copii sunt in stare sa asi creasca copii ca le vezi ca fac copii si ai lasa a nimanui de asta sunt atatia copii abandonati ar trebui sa mearga cineva in licee la clasele a 9 sa invete fetele sa se protejeze ca mai sunt si fete de la tara care nu stiu ce e ala prezervativ si ar trebui sa dea la fiecare fata cate unul sa vada ce e ala prezervativ.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!