shopify
analytics tool

Pe urmele salariaţilor Apă Canal

foto: vacantainolanda.com

  Nici nu au apucat angajaţii Apă Canal să plece în Olanda, la instrucţie cu omologii lor din provincia nordică Groningen, că edilii din judeţ s-au lipit şi ei la o vizită „de curtoazie” în Ţara Morilor de Vânt. Vor face plimbarea în Olanda 19 primari – cei din municipiile Galaţi şi Tecuci, din oraşele Târgu Bujor şi Bereşti şi din 15 comune.  Comunităţile pe care ei le conduc sunt membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Serviciul Regional Apă Galaţi” – organizaţia care a desemnat, anul trecut, societatea Apă Canal ca operator regional de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare. Edililor li se va alătura preşedintele Consiliului Judeţean, care are, de asemenea, calitatea de membru al Asociaţiei.  În calitate de actuali sau viitori beneficiari ai serviciilor prestate de Apă Canal, toţi aceştia vor vedea pe viu cât de avansaţi sunt olandezii în domeniul distribuţiei de apă potabilă şi al canalizării.  Norocoşii care vor face vizita de curtoazie în Ţara Lalelelor nu sunt, însă, actualii ocupanţi ai fotoliilor de edil şi de preşedinte CJ, ci aceia care vor deţine aceste funcţii în mandatul 2012-2016.   „Vizita de curtoazie, care va dura câteva zile, va avea loc peste aproximativ 3 ani”, a dezvăluit directorul societăţii Apă Canal, Gelu Stan. Practic, ea se va desfăşura chiar la finalul instrucţiei pe care o vor face câţiva dintre subordonaţii săi în provincia Groningen din nordul Olandei, între anii 2011 şi 2014.
Vorbim de 32 de angajaţi Apă Canal care, în perioada menţionată, vor pleca în Olanda în grupe de câte 4. Fiecare grupă va sta acolo cel mult trei săptămâni, timp în care va fi pregătită într-unul din următoarele domenii: controlul şi urmărirea de la distanţă a echipamentelor, reducerea pierderilor, managementul calităţii, managementul relaţiilor cu clienţii, managementul sistemului de alimentare cu apă, managementul activelor, mentenanţa şi strategia nămolului.
Traineri le vor fi experţii Companiei de Apă Groningen şi ai Autorităţii Regionale a Apelor Hunze en Aa’s. Aceştia din urmă vor efectua trainingul în baza protocolului de colaborare pe care îl vor semna cu reprezentanţii Apă Canal şi cu cei ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pe 29 septembrie.
Cheltuielile cu deplasarea angajaţilor Apă Canal, dar şi a edililor şi a preşedintelui CJ vor fi suportate atât de partea română, cât şi de cea olandeză.

Sursa: Viata-libera.ro

4 Comments on "Pe urmele salariaţilor Apă Canal"

  1. Apa trece,….. mizeria ramâne!!!!!! ba chiar se mai și intoarce

  2. bai fratilor ,pleaca pe banii prostilor care platesc pierderile de apa.daca te duci sa rezolvi ceva la ei, ei nu stiu decat sa incaseze bani, nu le pasa de problema ta. de ce le-ar pasa? bani au, locul e cald , treaba merge,prostii platesc.

  3. Se vor duce boi si se vor intoarce vaci.

  4. Degeaba încearcă să ne “liniştească” cei de la Viaţa liberă, pot să pariez că de la C.J.Galaţi va merge Chebac (actualul preşedinte ales pe listele PSD şi viitor candidat la aceeaşi funcţie, dar din partea PDL!) şi actualul edil al Tecuciului, viitor primar pe mandatul 2012-2016, deoarece alegerile vor fi cu un singur tur de scrutin în 2012! “Vor vedea pe viu cât de avansaţi sunt olandezii în domeniul distribuţiei de apă…” şi vor rămâne cu văzutul, c-aşa-i la români, nu pleacă numai specialiştii, trebuie să se prindă precum căpuşele şi vreo câţiva edili, pe banii bugetelor locale, bineînţeles! Fără oleacă nu-i specialistul şi primarul (32 de angajaţi şi 19 primari plus preşedintele C.J.)! Grupa din care face parte primarul nostru consider că ar merita să fie pregătită pentru ultimul domeniu… iar cu cheltuiala, cum se-mparte? Fifti-fifti (ortografie fonetică), sau mai mult contribuabilul român?

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*