shopify
analytics tool

Pe când va împărţi Primăria Tecuci cozonaci cu dricu’ ca la Caracal? (P)

… nu de alta dar edilul nostru, ajutat de Consiliul Local au construit, având inspiraţie divină, după modelul oltenilor sfătuiţi de bădica Traian şi pretenarii lui americani, un adevărat zid, de data aceasta antiprimărie şi nu antirachetă… că la câtă secretomanie se cloceşte prin Primărie şi la câtă opacitate informaţională se manifestă în relaţia cu cetăţenii, mi se pare normal să-şi ridice aşa lucrare… Un zid care să-i izoleze definitiv şi iremediabil de toţi cei care i-au votat şi i-au trimis acolo…

Probabil că înainte de Paşti, zic unii, alţii… vor începe şi “ai noştri” să împartă cozonacii de Ţepu cu dricul tras de telegarii încoronaţi din dotarea societăţii comerciale a Primăriei care se ocupă de îngropăciuni, parastase, cununii şi divorţuri politice… oricum, relaţiile cu oltenii se vor dezvolta şi pe viitor… începutul a fost făcut cu ocazia feeriilor de Crăciun, când trenuleţul teleormănesc, cu locomotivă şi vagoane înmatriculate tocmai acolo, îi apropiau, uşor, uşor, tiptil, tiptil, pe consilierii noştri de capitala minunilor olteneşti, Caracalul.

Potenţialul interior de nonşalanţă şi infantilitate care zace pe dinăuntrul Consiliului Local este de nedescris şi mă gândesc eu aşa, cu groază, ce s-ar putea întâmpla dacă, într-un fel sau altul, cineva sau ceva ar declanşa scânteia care să aprindă acel foc interior al coaliţiei acesteia atât de nefireşti… Să te ţii atunci nineacă, ce de asfaltări ar începe prin Cernicari, Satu Nou, Bălcescu… zic unii că ar fi în stare să asfalteze şi calea ferată şi rondurile de trandafiri ale lui Pazvante… şi să vezi ţâşnitori cu apă minerală la fiecare colţ… şi la 3-4 străzi câte una cu şpriţ rece ca gheaţa, vara şi cu vin fiert, iarna… uite-aşa să moară opoziţia de necaz… şi, cică, ar transforma zonele necanalizate ale Tecuciului într-o adevărată Veneţie moldavă, pe unde apele Tecucelului şi ale Bărladului să se împreuneze cu dragoste, precum amorul uselist… să fie un model de protecţie drăgostească împotriva inundaţiilor…

Până atunci, tecucenii aşteaptă cu nerăbdare dricul plin cu cozonacii… de la Ţepu… aburinzi… cu rahat şi multă cacauă…
Vorba cântecului: “Opriţi dricul/Mortu-ar vrea să bea un Cico! “…

Acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare!

foto: www.drome-hebdo.fr

2 Comments on "Pe când va împărţi Primăria Tecuci cozonaci cu dricu’ ca la Caracal? (P)"

  1. Îmi permit să fac o mică corecţie la…neatenţie. Nu s-a construit un zid antiprimărie!!!
    S-a construit un zid ANTICETĂŢEAN! Păi vezi de ce nu are ursul coadă?! Adică antiracheta este contra rachetelor, antiprimărie contra primăriei, adică ăla pe care şi l-au făcut tecucenii cu mâna lor şi zidul anticetăţean, făcut de primărie să doboare cetăţeanul. Sper că am fost clar. Chiar şi o părere trebuie bine formulată şi logic, cu toate că nu foloseşte la absolut nimic la bizonul tecucean. Dacă primăria dă ordin ca toţi tecucenii să treacă doar pe trotuarul de la parc, aceştia se vor conforma exact ca nişte vite ce sunt. Exceptând gaşca de hoţi cu ştaif, care nici ei nu vor trece, dar doar pentru că nu se riscă să rămână fără loc de furat. Că dacă nu ştiu să facă nimic ce să facă şi ei. Reiterez, oraş de căcat, oameni de căcat!

  2. Cu siguranta anul asta, 2014, vom avea parte si de „cozonaci ” la Tecuci, nu numai de circ. Problema este ca foamea guvernantilor a devenit asa de mare, ca vor face totul pentru a arunca cat mai multa momeala, in speranta agatarii cetateanului in carligul indelung pregatit. Folosesc momeli din ce in ce mai sofisticate, din bani publici, iar organele abilitate par a fi total absente.
    Iar Tecucenii par din ce in ce mai multumiti sa se infructe din firmiturile aruncate in sila decat sa ia paina si cutitul in propriile maini, astfel ca cel ce va merge pe ultimul drum pare a fi cetateanul obisnuit. Actuala administratie locala isi asuma astfel o pomana anticipata, pentru ca oricum va iesi in castig, mai sunt de pus borduri, de taiat copaci, de astupat gropi, de carpit asfalt, lucrari pe care Primaria le va plati cu varf si indesat, fie ca sunt efectuate de firme infiintate si finantate de la bugetul local, de cele ale partenerilor de partid, sau simpli finantatori din campanie.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!