shopify
analytics tool

Parlamentari în America de Sud

Carmen Axenie - deputat PDLAnul trecut, Adunarea Uniunii Interparlamentare a avut loc în Bangkok, Thailanda, în perioada 26 martie – 1 aprilie şi România a fost reprezentată de nouă parlamentari – printre care şi deputata PDL din Tecuci Carmen Axenie – plus alţi membri ai staff-ului celor două camere ale legislativului. Anul acesta, cea de-a 124-a reuniune anuală a Uniunii Interparlamentare are loc în Panama, iar pe lista cu potenţiali reprezentanţi ai României la eveniment se află şi Carmen Axenie. Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis însă că un singur deputat va face parte din delegaţie şi numele lui va fi stabilit astăzi. Contactată telefonic, Carmen Axenie ne-a explicat că a fost propusă în delegaţia pentru Panama deoarece este membră a Comitetul Director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare, era singura doamnă prezentă la şedinţa acestei structuri iar includerea în grup a unei femei era obligatorie, în programul deplasării fiind şi o întrunire a doamnelor.

„Important este ca România să fie reprezentată”

„Eu nu plec în plimbări pentru că sunt parlamentar. Sincer îmi permiteam mult mai mult înainte de a fi parlamentar. Orice colegă va merge şi va reprezenta România, va veni cu ceva important. Nu facem deplasările pentru că avem chef să plecăm nu ştiu unde”.

„Am ţinut cont de sfaturile dnei preşedinte a Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, care a spus să încercăm să evităm deplasările pentru că e vorba de cheltuieli. Hotărârea de a se face această întâlnire în Panama vă daţi seama că nu ne aparţine, am primit invitaţia”, ne-a declarat Axenie.

Proiecte importante în Bangkok

Carmen Axenie a participat anul trecut la întrunirea interparlamentară care a avut la Bangkok. „Am venit de acolo cu lucruri şi proiecte importante. Unul dintre subiectele discutate a fost violenţa domestică”.

„La Camera Deputaţilor sunt coiniţiatoarea unui proiect privind violenţa domestică. În Bangkok am lucrat de dimineaţa până seara, nici pentru masa de prânz nu aveam timp. Sunt foarte importante aceste conferinţe, materialele cu care noi venim”, ne-a explicat Axenie.

Carmen Axenie a fost aleasă deputat în Colegiul nr. 3 – localităţile Barcea, Costache Negri, Drăgăneşti, Fundeni, Griviţa, Iveşti, Lieşti, Pechea şi Umbrăreşti – şi potrivit paginii electronice de pe site-un Parlamentului are până acum 32 de luări de cuvânt, 17 declaraţii politice, 11 interpelări şi întrebări şi 39 de proiecte iniţiate dintre care nouă respinse definitiv şi 12 retrase de către iniţiator, restul aflându-se în diferite stadii la comisii sau Senat.

Autor:  Anca Melinte

Sursa: Viata Libera

Fii tu primul care comentează on "Parlamentari în America de Sud"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!