shopify
analytics tool

Parcă-i parc…!

Parcul-Central-Tecuci-2013

Nu pentru că sunt deştept şi mă doare sufletul pentru  amărâtul ăsta de oraş şi pentru oamenii care îl trăiesc (deşi aţi putea să le luaţi în considerare!) vă spun că, o şleahtă de tâlhari au pus mâna pe oraş! Iar noi stăm cu  pumnii în buzunare. Stăm pasivi întocmai jumătăţii alea de familie căsătorite cu soţul lui sir Elton John. Iar ei cumpără fără bani, pe prosteala, peste 2 hectare în buricul târgului. Chiar aveam parc. Acum parcă-i parc. Şi nu ştiu ce rahat de ziar titrează „Parcul Central a fost redobândit pentru tecuceni!”. Pe dracu’, tecuceni din Ţepu!

L-au fugărit pe singurul tecucean nebun care stătea de vorbă cu trandafirii de veneau străini din alte zări să vadă minunea! M-am prostit şi-am poezit dar’ adevărul contează! Ce-i acum?! O mână de vreascuri şi-o ambiţie de turbat. Economist. Iar noi, dincolo de statutul de spectatori, nu-prea facem nimic altceva.

Trec prin parc şi-mi vine să-mi şterg ochii cu pumnii mâinilor in loc de podul palmei! Mă oftic. Până la urma cine dracu’ se crede acest flăcău de pe dealuri?! Asasin de trandafiri? Cioban de oameni?! Când ştiu că aproximativ 100 de familii trăiau din cauza florilor (na’ c-am spus-o!) iar acum aproximativ 100 de guri pline de foame înjura de Ţepu  pe Ponta şi pe Antonescu, îmi vine să urlu până se-aşează literele în cuvinte…

Citeşte întreg articolul în ediţia tiparită a ziarului OBSERVATOR – ProTecuci
pe care-l poti procura de la chioşcuri sau la distribuitorii volanţi.

3 Comments on "Parcă-i parc…!"

 1. Wolfgang Costel | 6 noiembrie 2013 at 11:27 | Răspunde

  Parafrazand , sa spunem ca de cand e primar Tuchel parca avem oras.Aveam , cat de cat, strazi asfaltate.Aveam,cat de cat ,trotuare cu pavele.Aveam ,vorba articolului ,parc.Aproape era sa ramanem fara iluminat public (oricum platim pentru asta).Aveam usi normale la primarie care oricum nu costau.
  In concluzie,cu ce ne-am (am) ales?Au plecat None,Cazaci si altii ca ei.Au navalit Tucheli mici de la Tepu cu foame de piranha.Pana s-o satura astia…

 2. „Revista vremii”, în numărul din 12 februarie 1922, al Grigore Gafencu despre „lupta electorală”

  „Ne-am obișnuit să schimbăm parlamentele cum se schimbă prefecții, administratorii de plasă și directorii de teatru”.
  „Țara va trebui să se mărginească să aleagă oameni. Pretutindeni există, în orașe ca și la sate, o dezamăgire adâncă și amara, deoarece în locul speranțelor și iluziilor a rămas peste tot o uriașă oboseală. Administrația țării a fost împănată cu elemente netrebnice și necinstite. Și tot ce rămânea de dezorganizat, a fost dezorganizat. Poporul suveran, prins între „demagogia” opoziției și „teroarea” guvernamentală, între făgăduieli și amenințări deopotrivă de excesive trebuie să aleagă”

 3. Modernizarea zonei industriale a Tecuciului a inceput in martie 2012 cu fonduri europene. In curand se va termina modernizarea fiindca se toarna asfaltul. Sa incercam anticiparea titlului din ziarul Tecuceanu. Domnul Primar Tuchel, presedinte al PNL Tecuci, vicepresedinte al PNL Galati, fost presedinte Galati PNL Tepu si asa mai departe a realizat modernizarea zonei industriale din municipiul Tecuci?

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!