shopify
analytics tool

Opriţi măcelul copacilor! Cui îi pasă de arborii tăiaţi în Tecuci?

copac-taiat-ilegal-Tecuci

Dacă până în urmă cu doi ani Municipiul Tecuci era recunoscut ca şi Oraş al florilor, plin de arbori şi verdeaţă, campania  de „renunţare” la speciile care au conferit această denumire oraşului este completată de una de tăieri de arbori în perfectă stare de sănătate (în 90% din cazuri).

Tăierile de arbori din oraş nu mai sunt o problemă ce se poate muşamaliza, având în vedere numărul exemplarelor doborâte până în prezent, în condiţiile în care se pune accent tot mai mare pe crearea de noi spaţii verzi în  zonele  urbane. Nu credem că Primăria Tecuci să fi înţeles că aceste spaţii verzi ce se doresc a fi create să  se facă prin distrugerea celor existente, doar pentru  propăşirea  anumitor firme ori satisfacerea unor mofturi ale actualului edil.

Control-Garda-de-mediu-Tecuci-amenda  Imediat dupa investirea în funcţia de primar al Municipiului Tecuci, Daniel Ţuchel a dus o politică de tăieri după bunul plac, deseori fără autorizaţie de la Mediu. A tăiat toţi plopii de pe strada 1 Decembrie 1918, zeci de copaci din Parcul central, din Parcul Crâng şi orice arbore la cerea oricărui prieten sau client politic. Acesta a fost sancţionat în anul trecut cu o amendă de 15.000 lei (150 mil lei vechi) şi probabil că nu este singura. Şi în acest caz, opinia publică este interesată dacă primăria a recuperat contravaloarea acestei amenzi de la persoanele vinovate.

Primarul nu a făcut niciodată public câţi copaci s-au tăiat în ultimii 4 ani şi nici ce s-a făcut cu masa lemnoasa rezultată din aceste tăieri. Totul se face cu mare discreţie şi în mare grabă, în dispreţ faţă de tecucean şi natură.

Facem un apel către Garda de mediu pentru a cerceta ce s-a întâmplat cu copacii din unităţile militare dezafectate. În curând acolo va fi un teren defrişat total. Avem informaţii că, la predarea acestor unităţi militare, s-au inventariat toţi arborii. Prin urmare va fi destul de simplu de realizat care este dimensiunea „măcelului”. Este interesant de aflat dacă a existat o autorizaţie pentru toaletarea copacilor de pe strada Ioniţă Hrisanti de acum câteva luni (toaletare = ciuntire a arborilor).

Dorim ca în acest articol să vă prezentăm doar câteva din cazurile de tăieri ilegale. Dacă nu este adevărat, primăria să ne combată, publicând pe buletinul informativ Tecuceanul toate autorizaţiile pentru aceste cazuri.

Exemple de taieri in Tecuci

În luna octombrie 2014, înaintea desfăşurării Festivalul „Muştar de Tecuci”, băieţii puşi pe treabă de la primărie au doborât în câteva ceasuri cel puţin 10 copaci sănătoşi. Motivul a fost simplu: nu încăpeau 30.000 de spectatori la marele spectacol oraganizat (asta a afirmat Daniel Ţuchel la o televiziune din Galaţi). În parcul Crâng s-au doborât copaci şi în anii 2012-2014. Parcul a rămas acum aproape „chel”.

Defrisare-in-Parcul-Crang-Tecuci-14

Copac-taiat-Parcul-Crang-Tecuci-1

Copac-taiat-Parcul-Crang-Tecuci-2

Copac-taiat-Parcul-Crang-Tecuci-3

Copac-taiat-Parcul-Crang-Tecuci-4

Copac-taiat-Parcul-Crang-Tecuci-5

Copac-taiat-Parcul-Crang-Tecuci-6

Nu ştim cine locuieşte la acesta adresa pe strada Dimitrie Hârlescu, dar sigur are relaţii strânse cu primarul. Doar aşa se putea să-i aducă mai multă lumină-n casă doborând doi tei de toată frumuseţea.

Strada Dimitrie Hârlescu 42, Tecuci

Strada-Dimitrie-Hârlescu-42-Tecuci

Locuitori tecuceni din Zona Industrială, cartier al Municipiului Tecuci sunt revoltaţi de ultimele evenimente desfăşurate, respectiv tăierea copacilor situaţi pe partea dreaptă a sectorului de drum, plopi mături, care asigurau umbra atât de necesară în perioadele toride, sau poate mai important, absorbeau cantităţi uriaşe de praf, particule ce se găsesc din abundenţă aici. După ce au fost lăsaţi o perioadă lungă în condiţii de şantier părăsit, cu bordurile trotuarelor scoase şi depozitate alandala, gropi în căile de acces şi trotuare, praf, noroi, acum sunt privaţi şi de o zonă verde, reamintim că pe acest sector nu s-au mai plantat flori, lăsând să crească iarba deranjată doar arareori de angajaţii ai firmei ce ar trebui să întreţină, şi să instituie spaţiu verde, nu să cosească. ( Sursa text Tecuceni.ro )

Strada-1-Decembrie-1918-Tecuci-2012

Strada-1-Decembrie-1918-Tecuci-August-2013

Acest tei s-a tăiat în mare grabă. Pe strada Vasile Alecsandri s-a construit o clădire nouă şi pentru că se „cerea” mai multă vizibilitate chiar şi din avion, ordinul s-a executat nu s-a comentat.

Strada-Vasile-Alecsandri-Tecuci-2012

Strada-Vasile-alecsandri-Tecuci-ianuarie-2016

Astăzi, 23 noiembrie 2013, am constatat decesul a 4 copaci din Parcul Central Tecuci. După ce statuia lui Cuza şi-a schimbat locul, venind mai aproape de enoriaşii Catedralei, a constatat că nu mai vede în Primărie că până acum. Să fie loc şi loc se făcu! Decizia a căzut ca un trăsnet, apoi a fost pusă în aplicare: motofierăstraiele care nu erau Drujbe, dar se comportau la fel în mâinile angajaţilor recompensaţi politic după alegeri, apoi topoarele, au făcut harcea-parcea 4 copaci, cu câteva minute înainte în picioare şi vii. Firma „Facem treaba-EcoTec” s-a ocupat de activitate şi a dus-o până la capăt, lăsând în urma cioturi, buturugi, ramuri şi rumeguş. Apoi, toate acestea au dispărut într-un tractor cu remorcă ce le-a transportat către fosta unitate militară de pe strada Gheorghe Petrascu. Au rămas în urma patru cioturi. Ghinion însă, în zona Kaufland, tractorul a rămas în pană de motor, aşteptând intervenţia colegilor. Să fie blestemul copacilor? Se pare că este o practică în rândul politicienilor aflaţi la putere să demoleze, să dărâme sau să taie în zile de sâmbătă, după prânz.

Reacţia civică? Linişte ca treziţi cetăţenii tecuceni! ( Text postat de Daniel Buchir pe tecuceni.ro in noiembrie 2013)

Parcul-Central-august-2012-Tecuci

Parcul-Central-noiembrie-2013-Tecuci

Este bine de ştiut că Legea nr. 24/2007 este clară şi destul de aspră.
Avem totuşi o undă de regret dată de lipsa de reacţie a tecucenilor la toate aceste acte ilegale şi iresponsabile practicate de autorităţile locale. Recomandăm ca atunci când observaţi că se taie un arbore (fie el şi bolnav) puteţi suna la numărul de urgenţă 112 şi să reclamaţi acesta acţiune. Autorităţile vor hotăra dacă este sau nu o acţiune legală.

43 Comments on "Opriţi măcelul copacilor! Cui îi pasă de arborii tăiaţi în Tecuci?"

  1. @De ce sa acuzam?
    Stimate „De ce sa acuzam?”, o sa incerc sa va raspund punctual, fiindca e mai sanatos.
    1)Sunt de acord cu d-stra si cu admin. Sa aparam, domnilor, copacii! Luati o initiativa concreta si va urmez.
    2)Nu l-am acuzat pe admin, cititi cele cateva cuvinte pe care i le-am adresat. Ce-i drept, m-a dezamagit si mi-a sarit in ochi ca pe admin nu l-au deranjat comentariile in care cauza copacilor devenea pretext pentru propaganda electorala.
    3) „Referitor la acest tanar”… explicati-mi, in ce consta curajul pentru care il admirati? Cum s-a ridicat „contra unui sistem”? Ce-a facut, concret, impotriva sistemului? Pana acum nu am aflat decat ca are curajul de a candida. Aceasta e lupta, acesta curajul? Pai, prin definitie, toti candidatii vor candida!
    Din ceeace cunosc eu, campionul curajului impotriva sistemului este Ionel Gioni Roset. A fost din grupul lui de sprijinitori? A avut curajul lui, sau curajul cu care s-a exprimat aici Aniela Visinescu, care pare o mai veche combatanta?
    Nu cumva sistemul, folosindu-se de figuri mai noi, are tupeul si hidosenia sa se deghizeze in anti-sistem?

    • De ce să acuzam? | 3 februarie 2016 at 08:31 | Răspunde

      Se pare că ne place amândurora dialectica eristică.
      La punctul 1: putem începe pe 9 Februarie la Suceava, alături de cei care au anunţat că vor ieşi iarăşi în stradă ca să-şi apere drepturile.
      La punctul 2: discuţia a degenerat în politic, aveţi dreptate, dar distrugerea abuzivă a copacilor a pornit de la decizii/interese politice.
      La punctul 3: nu vreau sa devin un ,,catehism al burgheziei luminate”, dar în cursul zilei de ieri, pe pagina acelui tânăr a apărut un număr de telefon însoţit de un mesaj. Să ştiţi că răspunde, puteţi vorbi şi pune întrebările care tot vă frământă. Aşa cred că este mai corect, să vă răspundă el, pentru că altfel nu cred ca discuţia noastră o sa aibă un sfârşit. Fiecare dintre noi avem o părere, pe care o argumentăm mai bine sau mai puţin bine, aşa cum zice de altfel şi eristica.
      În ceea ce-l priveşte pe Roset Gioni …, nu am nimic personal cu el, dar dacă dumneavoastră consideraţi că el e SUPREMUL vis-à-vis de curajul împotriva sistemului, atunci eu regret că mi-am pierdut timpul încercând să vă răspund la întrebări. Aniela Vişinescu … uneori postează lucruri pertinente (părerea mea).
      În încheiere, ca să caut o variantă mai sarcastica, pe măsura temperamentului meu vă pot spune că ,, trăim într-o societate de porci spinoşi surprinsă de iarna răului universal; vrem să ne încălzim unii de alţii, dar ţepii de pe spatele fiecăruia nu ne lasă …”.

    • Nu supremul. Din pacate, SINGURUL.
      Singurul care ar parea ca nu se cruta…

  2. @De ce să acuzam?
    Stimate domn, promit sa-mi reprim antipatia pentru imbogatitii revolutiei si odraslele lor favorizate. Mai mult, voi incerca sa va urmez sfatul si sa admit ca acest tanar, care nu a risipit, ci a fructificat agoniseala parintilor, merita aceasta lauda. Dar e un atu, nu „atuuri” cum deja le multiplicati Celelalte, care sunt? De ce nu ne sunt aratate? Nu poti incredinta un oras si sa speri ca i se va imbunatati soarta, doar pe baza calitatii de bun administrator a ceeace a mostenit.
    Cat despre „talpile mafiote”, ele exista, se simt, se vad cu ochiul liber efectele lor. Cei ce scriu comentarii in ProTecuci relateaza, insusi adminul se parea ca si-a facut un scop din denuntarea lor. Dar acum… vad ca va felicita ca ne recomandati sa ocupam doar copacii.
    De acord, salvam copacii. Dar padurea?? Padurea, adica orasul, nu mai e importanta?

    • De ce să acuzam? | 2 februarie 2016 at 09:49 | Răspunde

      Am îndrăznit să spun că e mai bine să avem grijă de copacii din jurul nostru, ca şi comentariu la un articol care prezenta tăierile abuzive din oraş. Cred că este în natura noastră dorinţa de a acuza; acuzaţi ,,adminul” că a felicitat comentariul meu. Consider că este cazul să facem ceva, să ne trezim odată din nepăsarea aceasta, pentru că după copaci urmează şi pădurea, adică oraşul. V-am zis şi în comentariul trecut, nu cred în clanuri mafiote; cred că nepăsarea noastră îi face să ,,cureţe” totul din jur. Consider că suntem dezinteresaţi de ce se întâmplă în această ţară, în oraşul şi în jurul nostru. Stăm comod în fotoliul propriu şi comentăm nedreptăţile care se întâmplă, atât pe plan local cât şi pe plan naţional; prin urmare noi cu comentariile iar ei rămân cu banii noştri.
      Referitor la acest tânăr, admir curajul lui de se ridica/răzvrăti contra unui sistem care, CLAR NU a funcţionat timp de patru ani. NU mai vreau pliante pline cu promisiuni, NU vreau să mai văd bannere cât blocul de mari în care sunt doar MINCIUNI, NU vreau să mai vină la ușa mea și să-mi promită marea cu sarea în cartier, NU mai vreau să fim luați de proști. Marele nostru primar, neamț la origine, este în funcție, datorită unui plan de campanie prezentat acum patru ani (fie vorba între noi, doar un naiv putea crede că promisiunile lui puteau fi realizabile). Vii în faţa noastră şi ne prezinţi un stadion EUROPEAN, în condiţiile în care o mare parte dintre noi, locuitorii oraşului nu avem apă curentă şi canalizare; te lauzi cu transport gratis pentru copii şi pensionari în condiţiile în care o bună parte din şcolile şi grădiniţele oraşului sunt la pământ, iar spitalul stă să se dărâme; promiţi 3000 de locuri de muncă …unde dragii mei??? În primărie???
      Vreau un om care să vină din mediul de afaceri, vreau un om care să nu se fi îmbogăţit din nepăsarea noastră, vreau un om care nu a lucrat în acest sistem corupt, vreau un om care a trebuit să înfrunte acest sistem pentru a realiza ceva, vreau un bun administrator în fruntea oraşului.
      Haideţi să aşteptăm campania şi să analizăm atunci tot ce ne promit ei.

  3. Ce tot o dam de colt Tuchel nu e informat degeaba are oameni loiali . unul din Parcurile din Oras s-a Arat. Da am zis bine fara teama ca Tuchel pleaca numai ca acel teren a fost folosit de niste comunisti (fosti chiaburi) si inca il folosesc. Nema plata nu ne pasa de legii. Ia sa te vad luptatorul lumini afli tu cine a arat parcul ? Erau zeci de pomi tineri Specia Artar ,ce se ridicau acolo. Ia bagat sub brazda . Si puiul de om si omul matur tot aia este, la fel si cu pomul . Ca este pui ca este copac secular. tot pom este. Asa ca Luptatorule sa vad ce masuri ai sa iei? A si sa il fac pe Primar invidios iti spun si suprafata vre-o 80 de ari poate un 1ha de teren.

  4. Pe un site din categoria stifturilor scrie ca senatorul PSD Saghian va pleca la PNL. Cand simt miros de DNA si vad ca intra pe usa PSD -ului si nimeni nu se uita spre el s-a gandit sa se autoejecteze la PNL. Cu mare placere PSD ii ofera domnului Saghian autoejacularea din PSD, fiindca PSD vrea sa scape de borfasi. La PNL este locul unde se aciueza ratatii politic, infractorii, interlopii, banditii.

  5. Degeaba spuneti de Mocanu.Eu stiu ca la primaria matca a dat o amenda de 700 milioane iar nevasta lui liviu butunoiu care apara primaria matca a pierdut procesul.Puteti vedea la finante daca primarul Nelu Costea a platit amenda de 700 milioane data de Mocanu.

  6. Gavril!!!!! Un copchil de bani gata, se vrea primar. Ce conteaza 100-200 de mii de euro cheltuiti pentru Alegeri!! Oricum, nu va conduce el, va sta doar prin exotice, iar gasca din spate va mulge pentru el. Hai,Domnle!!!! Stim cine e in spate, ce probe de b… si cartofori vor fi la Primarie daca vine Gavril!! Dao dreacu de treaba!!!!!

  7. @Radu
    Daca toata agitatia de pe acest forum va avea ca rezultat inlocuirea produsului unei gasti cu produsul altei gasti, atunci mi-e sila, suntem neam de robi!
    Cu ce s-a remarcat acest candidat pana acum de are tupeul sa intre in fata? Cu faptul ca a continuat si dezvoltat afaceri pe drumul netezit de tata sau de tata socru?
    Ce a facut ca sa ne ofere SPERANTA ca vom iesi din captivitatea sistemului mafiot, ca va realiza o schimbare a politicii de gasca cu una corecta, europeana?
    Cu ce se poate lauda inafara de o pretinsa si subita opozitie la Tukel, care fapt o strategie de campanie usor de demolat?
    Am urmarit cu incantare comentariile de pe acest forum. M-au surprins prin luciditate, spirit, simtul dreptatii. Avem in Tecuci OAMENI! De ce nu se organizeaza? De ce se lasa imbroboditi si calcati in picioare de talpi mafiote? De ce nu aveti curajul sa alegeti pe unul dintre voi si sa-l sprijiniti?
    Stiu, va temeti ca nu va puteti bate in cheltuieli cu mafiotii. Dar cred ca supraestimati costurile. Un grup inteligent si determinat poate rasturna planurile construite pe cumpararea saracilor si buimacilor.

    • Cam asa e . In disperarea de a schimba pe actualul riscul unui nou esec este iminent. Nu comentez ca are ca nu are nu il cunosc pe acest domn. Cei care stiti lucruri spuneti aici,Dar sa fie si adevarate.Dar atunci cand la putere ajung martafoi de bani gata e grav.Sper si vreau schimbarea actualului,Dar ma rog sa fie un om cu teama de D-zeu nu de partid.

    • De ce să acuzam? | 1 februarie 2016 at 16:21 | Răspunde

      Se pare totuşi că, în această perioadă, aşa cum spuneţi şi dumneavoastră, acest tânăr s-a remarcat totuşi cu ceva. Eu personal, consider că e mare lucru să poţi CONTINUA şi mai ales să DEZVOLŢI ceva lăsat/pornit de părinţi.
      La urma urmei, noi părinţii, muncim pentru copii, iar satisfacţia supremă apare atunci când ,,odraslele noastre” reuşesc să-şi înflorească cariera/afacerea la fel de bine ca noi sau poate mult mai bine.
      Sunt mulţi oameni, copii, odrasle (cum doriţi dumneavoastră să le ziceţi) care REUŞESC într-un an să risipească ce au strâns părinţii într-o viaţă; prin urmare, domnule, ,,faptul că a continuat şi dezvoltat afaceri pe drumul netezit de tată” eu le vad ca pe nişte ATUURI ale acestui candidat.
      Partea cu ,,temutul” şi ,,călcatul în picioare de tălpile mafiote” pare desprinsă totuşi din romanul lui Mario Puzo sau mai simplu din filmul regizat de Franis Ford Coppola (The Godfather) şi cred, de asemenea, că e prea mult dacă atribuim vreun personaj acestui tănăr INDEPENDENT.
      Subiectul discuţiei plecase de la ,,măcelul copacilor” care s-a făcut în ultimii ani, prin urmare, haideţi şă încercăm să oprim măcelul copacilor, haideţi să arătăm că nouă ne pasă de arborii tăiaţi din Tecuci, haideţi să nu ne înecăm în mocirla politică doar prin prisma unor zvonuri şi bârfe, haidedeţi să facem ceva…

      • @De ce sa acuzam?
        Felicitari pentru calitatea comentariului. Sper ca dezbaterile de pe ProTecuci sa continue in acesta nota.

  8. tecucean 1,2,3,4,5,6,7 | 31 ianuarie 2016 at 15:02 | Răspunde

    Oare cum arata locul inainte de a fi construit imobilul in care se afla farmacia Ana? Cine este proprietarul?
    – Erau copaci ?
    – Ce varsta aveau?
    – Ce soiuri de arbori erau?
    – Erau protejati?
    – In sarcina cui de la spatii verzi era protectia arborilor?
    – S-a incalcat vreo lege prin taierea acestora?
    – Cine se face vinovat?
    – A fost tras la raspundere cineva?

    Poate ne ajuta vreun independent si nu numai, sa aflam adevarul si raspunsurile la aceste intrebari.
    Nu de alta dar trebuie sa stim ce alegem….

  9. Gavrila va iesi primar. Are echipa buna: pieptanaru, cazacu, papuc, finkelstain. Ce teapa ia dat Ionut Papuc lui Tuchel. Bravo Ionut.

  10. @Pohrib Nicu
    Poate ca, facandu iesire pentru „magaoaie”prin terenul salii Petrascu, nu vor avea nevoie sa taie copacii.
    Dar ce stiti despre „magaoaia” aceea? E ceva putred aici, au construit-o lipita de cladirea salii Petrascu si inceputul constructiei a coincis cu blocarea activitatilor de expozitie si inlocuirea cu niste actiuni sporadice de o cu totul alta natura, care nu necesitau o asemenea sala. Asta, ca sa nu o scoata brusc din uz.
    Sala Petrascu, si prin traditie, dar ca aspect exterior si forma interioara, e potrivita pentru expozitii de arta. Dar se zvoneste pri targ ca planul e ca, pe nesimtite, sa se confectioneze niste motive si sa se renunte la sala Petrascu si la terenul din fata ei pentru a fi cedate proprietarului magaoaiei.
    Se mai zvoneste ca unul dintre colaboratorii acestei marsavii este chiar istoricul care a confectionat si arborele genealogic al actualului edil.

  11. Brutaria de pe V. Alecsandri nu are AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE si nici AVIZ DE FUNCTIONARE. In schimb are TATA si tatal se numeste POENARU de la ANAF. Mai comenteaza cineva? A dorit duduia CRISTINA sa se taie teiul din fata investitiei lu’ TATA , a venit repede LUPASCU si cu MARTIN si dorinta e fost indeplinita ca altfel trecea ANAF-ul pe la coana HELENA von TEPU.

    • Caracatita are mult mai multe tentacule …Poienaru asta a fost „omul de casa” (un fel de sclav ca robin ala de injura tecucenii la ordinul primarului) lui Manole fost sef la fisc la Munteni perioada in care s-au „pierdut in neant” serele Munteni tocmai in favoarea lui Tuchel.Acest Manole are „calitatea” de a fi sotul sotiei lui nimeni alta decat madam Manole de la serviciul social al Primariei.Doi functionari publici posesori de viloi in centrul orasului din banutii adunati cu greu .

  12. visinescu aniela | 30 ianuarie 2016 at 22:06 | Răspunde

    Pe principiul ”pumnii mei minte nu are și fac ce vrea mușchii mei!”, pentru că instituțiile statului nu-și fac treaba pentru care sunt plătite, pe motiv de încuscriri adevărate și încuscriri politice și datorită lipsei de reacție civică, apar astfel de indivizi în administrația publică locală, care confundă comunitatea pe care o păstoresc cu propria feudă.
    Admin, ai deschis o cutia Pandorei care ascunde o încrengătură incredibilă de ilegalități făcute de administrația locală Tecuci și tolerate de o instituție a statului român care față de întreprinzătorii privați și persoane fizice se dă zmeu, dar când este pusă în pericol sănătatea unei întregi comunități, se face că nu vede abuzuri incredibile, care într-o țară civilizată ar fi dus la urmări penale, drastice. Ce-i mai grav că noi, membrii comunității locale, pentru că nu reacționăm, pur și simplu ne condamnăm pe noi și pe urmașii noștri la a suporta consecințele dramatice de degradare, ireversibilă uneori, a mediului în care trăim.
    Lansați un strigăt disperat către Garda de Mediu Galați, care întâmplător are un comisar-șef ce-și are domiciliul stabil în municipiul Tecuci, pe numele său Mocanu Daniel ce a câștigat poziția publică pe bază de încuscrire politică și de portofel cu mai-marii zilei și care de la înălțimea funcției pe care o ocupă nu are cum să vadă aceste ”nimicuri” care afectează inclusiv calitatea mediului în care-și crește proprii copii.
    Cred că este ”o simplă coincidență” că domnul Mocanu este ”omul de casă„ al cumătrului Daniel Butunoi cu ajutorul căruia a și ajuns șef și pentru ca peisajul să fie complet și cercul să se-nchidă, soția domnului Mocanu-de când e șef de Gardă-a fost angajată la fostul Termsal, ce este subordonat Primăriei Tecuci.
    Dar lucrurile nu se opresc aici, un fost comisar de Gardă, rejectat din sistem a fost adus și cocoloșit în Primăria Tecuci pentru a răspunde tocmai de problemele de mediu ale Tecuciului. Deci, tecucenii plătesc și acestui individ pe nume Tiron, care în loc să vegheze asupra modului în care administrația locală respectă legislația de mediu în derularea activității sale, un salariu pentru a fi complice la badjocura față de cetățeni. Lucrurile merg mai departe, edilului chiar nu i se poate întâmpla nimic, deoarece al treilea element în puzzle este protecția asigurată de mătușa primarului, respectiv doamna comisar de Gardă de Mediu Scutaru. Interesant este că în Tecuci mai există un comisar de Gardă de Mediu, la fel de lipsit de reacție, care este extrem de vocal în dorința de a-și arăta disponibilitatea de a conduce comunitatea locală, dar fără reacție când legile din domeniul mediului sunt încălcate la vedere și frecvent în Tecuci, de către administrația publică locală. După cum este lesne de ghicit, vorbim despre comisarul Tudorache.
    Într-un astfel de peisaj, întreb…cine mai are timp și voie să-l mai apere pe tecucean de abuzurile administrației? Cine să numere copacii tăiați? Cine să amendeze? Cine să tragă la răspundere autoritățile locale pentru cantitățile imense de deșeuri de construcții depozitate ilegal la ieșirea din Tecuci spre Matca, de o parte și de alta a șoselei, în văzut tuturor, distrugând cu bună știință suprafețe de pășune aparținând orașului Tecuci și care sunt nivelate și tasate de utilajele unei societăți ce aparține Consiliului Local Tecuci? Cine să desființeze comerțul ilegal și insalubru cu legume și fructe situat în imediata apropiere a rampei de gunoi Rateș Tecuci? Cine să întrebe de fiscalizarea acestei activități comerciale ilegale?
    Cum e posibil ca Poliția Locală, care este extrem de virulentă cu comercianții autorizați din Tecuci, să nu fie la fel de vehementă și cu acești comercianți ilegali și insalubrii, iar mașina Poliției Locale să staționeze chiar lângă ei și să nu ia nicio măsură?
    E degringoladă totală și aproape nimeni să ne apere! Dumnezeu să ne ajute!

    • Felicitari.Cred ca ati pus punctul pe i.Politica de incuscrire.Mocanu a fost pus sef la propunerea lui Gatej ca ea baba iesise la pensie.Cred ca lucrurile prind contur si se vad legaturile golanesti.Unde mai spuneti ca papucii si altii angajati de Tuchel in primarie il barfeau la matrix cu datornicul candidat Gavrila.Trebuie ca tecucenii sa ia pozitie sa le demonstreze acestor institutii ca nu mai pica in jocurile lor parsive.

  13. Serios cât de deviat de la normal sa fii sa-ti schimbi numele? Frate-sau nu-i si el neamt? Ala de ce nu si-a schimbat numele? Sau asta de-si zice edil e copil din flori facut cu un neamt? Si nevasta-sa de ce si-a schimbat numele? Asta din ce parte a Germaniei mai e? Intelege cineva ceva din bulibaseala asta?

    • Un comentariu demn de luat în seamă. Acesta este menirea acestor comentarii. Dezbaterea liberă de idei. Poate comentatorul „Spectator” (căci Daniel Ţuchel nu e primar şi pentru noi) încearcă să răspundă la aceste întrebări.

      • Eu stiu ca ai ceva cu mine, dar nici chiar asa…Ai grija, desigur, sa stergi ale mele comentarii care nu-ti convin si de asemenea sa ma atentionezi cu privire la limbaj…Ce administrator atent si grijuliu! Doar cu unii. Stii tu care!
        Hai ca te las intre-ai tai. Azi n-am chef de voi.

        • @ Spectator
          Pentru Protecuci eşti un comentator ca oricare altul. Dar se vede de la o poştă că eşti unul din cei care-l periază pe primar. E dreptul tău şi nu avem nimic împotrivă. Dar regulile pe acest site le stabilim noi, nu primarul Ţuchel. Şi-a construit cu ajutorul slugilor bine plătite o sumedenie de site-uri, conturi de Facebook pe care-şi construieşte o imagine de DUMNEZEU. Pe nici unul tecuceanul nu poate comenta deschis. Este cenzurat fără explicaţii. Tecucenii ştiu asta. Nu doresc să-mi pierd vremea publicând sutele de print-screen-uri trimise de tecuceni ce conţin comentarii care nu le-au fost aprobate. Unele de bun simţ, altele critice, dar care nu sunt aprobate pentru a ascunde nemulţumirile celor mulţi.
          Imaginea Comandantului trebuie să fie impecabilă.
          Totuşi doresc să reveniţi şi să comentaţi despre lucrurile punctuale despre care s-a scris pe Protecuci: tăierile ilegale de arbori, amenzi uriaşe primite pentru abuzuri pe care nu le plătesc cei responsabili, cereri îndreptăţite ale tecucenilor despre acţiunile ce le fac viaţa amară, lipsa de transparentă a Primăriei şi Consiliului local şi multe altele.
          Avem dreptul să ne exprimăm pe acest site? Sau trebuie să cerem aprobare de la autorităţile locale?
          Oricum ţineţi aproape ca să fiţi informat despre nereguli grave ce se ţin lanţ în Primăria Tecuci făcute, bineînţeles, la ordinul celui pe care-l proslăviţi.

          • Si daca sunt un comentator ca oricare altul de ce-mi stergi comentariile? Sub nicio forma ca nu sunt adevarate, stii asta la fel de bine ca si mine…Iar daca faci asta, te rog eu nu mai arata cu degetul, ca devii caraghios. Chiar nu realizezi?

            • Cred ca nu ai citit cu atentie comentariul meu. Pe protecuci noi stabiliam regulile. Dar nu ai raspuns la nici una din intrebarile puse. Nu cred ca este eficient sa ne tragi de fiecare data de urechi fara sa ne spui ceva concret.

              • Asa-i, doar tu stii sa citesti cu atentie comentariile, naplacandu-ti, desigur, sa fii tras de urechi…Nu exista motive!
                Si toate, dar absolut toate comentariile sunt extrem de eficiente! Cu atat mai mult cu cat vin in urma unor articole scrise de adevarati jurnalisti, iar ei, comentatorii, sunt animati de cele mai bune intentii.
                Succes, dragilor!

    • Arian Arasanian | 30 ianuarie 2016 at 22:35 | Răspunde

      Conform documentelor provenite de la Tudor Pamfile si publicate de Nicolae Iorga, neamul tuchelilor din Tepu, sunt rasesi. Deasemenea si intr-unul din documentele descoperite de dl. profesor Sion si publicat inca din epoca comunista, rezulta acelasi lucru – neamul TUCHEL din Tepu este de rasesi nu de nemti. Eu nu am cartea despre Tepu aparuta acum cativa ani, dar am inteles ca acest document ar fi publicat si acolo. E adevarat ca si-a trimis consiliera juridica, pe vremea cand era primar la Tepu, sa caute in arhive documente pe baza carora sa isi intocmeasca genealogia, dar va asigur ca acolo unde a cautat nu a gasit nici un document- pt. ca nu exista asa ceva- din care sa rezulte ca Tuchel a venit la 1700 din Germania in Tepu.

    • Am inteles de pe pagina lui de facebook ca totul i se trage de la arborele genealogic pe unde a trecut un ciobanesc german si a lasat urme.Ar fi de ras ,daca n-ar fi de plans.Domnule „edil” acceptati un interviu purtat IN LIMBA GERMANA?Ma ofer sa va adresez eu intrebarile ,ba mai mult vi le trimit din timp.

  14. Dar nu mai ziceti de garda de mediu ca seful de la garda de mediu e pus de psd si nu are nici o treaba cu pnl.

  15. Buna ziua,

    Va rog nu uitati de copacii din fata magaoaiei de se construieste in centru langa catedrala, care cumva cred ca vor fi pusi la pamant. Inca se poate face un recurs, si se poate suna un clopotel

  16. Baieti, nu va agitati. Ne meritam soarta.
    La momentul ala nu ati facut nimic. Eu nu am vazut nici un protest. A taiat primarul toti copacii din oras fara sa fie intrebat macar de garda de mediu.
    La iasi numai cat s-a luat in discutie taierea unor tei, lumea a iesit la protest.
    Noi ce am facut?
    Noi am stat. Eu cred ca ne si place sa stam sa ne f… tuchel cum vrea el.
    Faptul este consumat.
    Totusi nu inteleg cu ce-l deranja plopii de pe 1 decembrie. Nu incurca nicicum proiectul de reabilitare zona industriala a lui finkelstain.
    Erau chiar benefici.
    Chiar si asa, de ce nu a plantat altceva in loc timp de 4 ani?
    Planta niste copaci care cresc repede: paulownia, platan, plop. Dupa 4 ani aveau 7-10metri.
    Am ramas numai cu betoane si atat. Parca e un oras sterp.

  17. n-o sa-l iert pe nenorocitul asta niciodata pentru faptul ca a taiat toti plopii de pe 1 decembrie 1918.
    si n-o sa-i iert nici pe incompetentii de la garda de mediu care au stat cu mainile in san si nu au facut nimic sa-l opreasca.
    acum nu mai avem nici un metru de verdeata sau de umbra.
    boii astia nu stiu ca un copac sa ajunga la nivelul celor care i-au taiat le trebuie 50 de ani cel putin.
    primarul asta, un nesimtit care se crede pe mosia lu tacsu, face ce vrea p… lui, dar poate o sa vina si vremea cand o sa plateasca.

    • Tu, tecuceanule, poate nu esti de acord, dar eu, alergic fiind la puful lor, sunt nespus de bucuros ca pacatosii aia de plopi nu mai sunt.

      • Legea ce spune? Pentru fiecare copac taiat, obligatoriu cu autorizatie de la mediu, trebuiesc plantati in loc alti 5. Insa, constatam ca in mandatul Tuchel nu s-a plantat nici un copac in oras. Excludem parcul dendrologic, care este un proiect din mandatul precedent, pentru care acuatlul edil nu are nici un merit.

  18. Fii domnule linistit ca nu el la adus la Tecuci. Intamplator am fost la acea sedinta cand tepeanul a preluat conducerea filialei liberale dinTecuci, si cel care a orchestrat toata actiunea a fost umflatul de la Galati. La respectiva sedinta atat dl. Francu cat si Nelu Galbenus in discursurile pe care le-au sustinut iau atacat pe ,,pucisti”. Bine dl. Francu sustine acum ca dumnealui doar s-a abtinutla vot, doar fiul dumnealui votand impotriva, dar asta e o alta poveste.

  19. A distrus orasul hraparetul asta.Domnul avocat Francu, cel care l-a adus pe acest Mesia la Tecuci nu mai spune nimic?

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!