shopify
analytics tool

O scrisoare deschisă de Eduard Finkelştain şi închisă electoral

Eduard-Finkelstain-Consiliul-local-Tecuci

“…când afirm că eu am făcut, mă refer la administraţia Finkelştain, care a însemnat Primar, Viceprimar, Consiliile Locale din cele două mandate, funcţionarii publici şi personalul contractual din Primărie, personalul celor două societăţi subordonate Consiliului Local şi toţi cei care au lucrat în cei opt ani de zile în administraţie. Doar împreună şi alături de aceşti oameni am modernizat oraşul Tecuci.”


Dragi tecuceni,

Au trecut mai bine de patru ani de când m-am adresat ultima dată dumneavoastră şi consider că sunt dator cu o serie de explicaţii legate de deciziile şi acţiunile mele. Poate nu aş mai fi intervenit niciodată dacă dorinţa mea de a mă retrage din viaţa publică ar fi fost tratată ca atare şi nu aş fi fost permanent atacat, calomniat şi reintrodus în atenţia tecucenilor. Pierderea alegerilor din anul 2012 a fost un moment dificil pentru mine dar a reprezentat o situaţie normală din punct de vedere al oricărei competiţii, care inevitabil trebuie să aibă un învingător şi un învins. Am acceptat această nouă realitate şi m-am dedicat muncii în cadrul fabricilor deţinute de familie. Decizia mea de a mă retrage din politică a fost luată în acea perioadă, şi cum am fost consecvent întotdeauna principiilor pe care le-am susţinut, această hotărâre a rămas irevocabilă.

Chiar dacă nu aveam mari aşteptări de la noua conducere instalată la Primăria Tecuci, am încercat măcar să le acord prezumţia de bună-credinţă şi nu am răspuns la toate minciunile şi calomniile ce mi-au fost constant adresate. Ele nu reprezentau şi nu reprezintă decât o simplă tehnică de manipulare. Dacă nu te poţi ridica la înălţimea predecesorului tău, încearcă să-l cobori pe acesta la nivelul tău sau poate mai jos decât tine. Dacă nu prea ai ce să vorbeşti despre ce faci tu ca primar, atunci împroaşcă-l cu mizerii pe fostul primar, poate astfel creşti în ochii celor care ţi-au acordat încrederea.

Dacă impotenţa şi incompetenţa de a face ceva din ceea ce ai promis te copleşesc, atunci invocă permanent „dezastruoasa moştenire” pe care ai primit-o. Cam aşa a gândit şi gândeşte actualul primar declarând peste tot pe unde apucă că Finkelştain cel incompetent şi fără viziune nu a făcut nimic opt ani, fiind comod şi hoţ. Cred că acesta este momentul în care pot să-i răspund liniştit, încercând să las deoparte antologica bunătate şi modestie ce mă caracterizează.


[polldaddy poll=9385657]

Domnule Ţuchel vă informez că cei opt ani în care administraţia Finkelştain şi-a desfăşurat activitatea, au fost cei mai eficienţi din punctul de vedere al dezvoltării oraşului nostru. Am preluat conducerea municipiului Tecuci după doisprezece ani de conducere PSD în urma căreia apa la robinet se furniza numai opt ore pe zi, iluminatul public aproape nu exista pe zeci de străzi, nu aveam locuri de joacă, piaţa agroalimentară era într-o stare jalnică, salubritatea se efectua cu mijloace rudimentare, transportul public funcţiona defectuos, nu aveam trotuare reparate mai nicăieri în oraş, investiţiile în unităţile de învăţământ tecucene lipseau cu desăvârşire, starea străzilor era deplorabilă, sistemul de încălzire centralizat era blocat de datoriile existente şi aş putea continua mult şi bine în a prezenta realitatea sumbră a punctului de plecare a primului meu mandat.

Eu spre deosebire de dumneavoastră nu m-am plâns şi lamentat de „monstruoasa moştenire”, am început să rezolv problemele. După doi ani ca rezultat direct al investiţiilor făcute aveam furnizarea apei în regim permanent iar salubritatea şi transportul public funcţionau deja în condiţii de normalitate. Am investit peste 100 de miliarde de lei în modernizarea unităţilor de învăţământ tecucene: trei şcoli noi (nr. 1, 4 şi 6), cinci şcoli cu reparaţii capitale (nr. 2, 7-fonduri europene, 8, 9 şi 11 – fonduri europene), două şcoli cu reparaţii parţiale (nr. 5 şi 10), în toate liceele au fost efectuate reparaţii capitale (schimbare tâmplărie, grupuri sanitare modernizate, şarpante, etc.), două grădiniţe noi, două în construcţie, restul grădiniţelor reparate parţial sau total.

Am construit o piaţa agroalimentară nouă, cu o parcare adecvată, am modernizat hala de brânză şi hala de carne pentru ca micii producători să aibă condiţii decente de prezentare şi vânzare a produselor proprii. În cei opt ani am asfaltat cu covor asfaltic peste 50 de străzi din Tecuci şi am realizat trotuare noi pe mai bine de jumătate dintre acestea. În mandatele mele a început reabilitarea Cimitirului Eternitatea şi a Parcului de pe bulevard. În cei opt ani am înfiinţat zece locuri de joacă pentru copii şi am asfaltat şapte terenuri de sport ale unităţilor de învăţământ. Eu am fost cel care a obţinut aprobarea pentru Cartierul ANL de la Tecuci ce cuprindea 128 unităţi locative realizabile în două etape (64 finalizate până în 2012). Am construit 14 case în sistem duplex (28 spaţii de locuit) şi în primul mandat s-a realizat blocul pentru tinerii din zona industrială (20 de apartamente).

Toate instituţiile de cultură au beneficiat de investiţii, Casa de cultură şi Muzeul prin proiecte europene de reabilitare şi consolidare; Biblioteca şi Sala de expoziţie prin reparaţii capitale. Am reuşit modernizarea integrală a sistemului de iluminat public în Tecuci şi am lăsat în execuţie Bazinul de înot acoperit şi Campusul Preuniversitar. Am construit o Sală de sport în incinta Şcolii Sportive şi am realizat sedii moderne pentru Poliţia Locală, Serviciul Evidenţa Populaţiei, Serviciul de Asistenţă Socială, Poliţia Rutieră, Serviciul Piaţa – Obor, Serviciul Impozite şi Taxe Locale.

În mandatele mele s-au recuperat imobilele pierdute sau vândute în guvernarea PSD: sediu Autobazei Tecuci de la intrarea în oraş dinspre Galaţi şi clădirea din dreapta Primăriei (unde doreaţi, dumneavoastră domnule Ţuchel, să vă faceţi birou). În al doilea mandat am reuşit modernizarea zonei interblocuri cartier Gheorghe Petraşcu tronson Cina – Complex şi am pornit reabilitarea Policlinicii (execuţie acoperiş). Am avut tăria şi determinarea de a repara pagubele provocate de inundaţia din 2007, dezastru care a provocat în Tecuci mai multe distrugeri decât cutremurele din 1940 sau 1977.

Opt ani de zile am muncit pentru a vă lăsa proiecte cu fonduri europene nerambursabile, cu care vă lăudaţi acum că aţi făcut cele mai mari investiţii din ultimii cincizeci de ani. Proiectul de extindere a reţelelor de apă şi canalizare a fost pornit în anii 2007-2008 când municipiul Tecuci a fost printre membrii fondatori ai Asociaţiei de Dezvoltare Apă – Canal, cea care a făcut posibilă alocarea celor 23 de milioane de euro pentru oraşul nostru (modernizare staţie epurare şi extindere reţele apă-canalizare).

La proiectul Centurii Ocolitoare a municipiului am făcut primul Studiu de Fezabilitate în anul 2004 şi ulterior opt ani de zile am făcut demersuri la Consiliul Judeţului şi Ministerul Transporturilor pentru ca acest proiect să devină realitate. Cu privire la Muzeul Mixt istoria proiectului are tot opt ani de zile de muncă cu următoarele etape: susţinerea primului proiect, pierderea acestuia ca urmare a îndelungatului proces cu moştenitorii familiei Cincu, câştigarea definitivă a procesului, realizarea unui nou Studiu de Fezabilitare şi Proiect tehnic care, în final, ca urmare a calităţii acestuia a fost aprobat spre finanţare. La Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (Modernizarea Zonei Industriale, str. Bradului, str. Alexandru Lăpuşneanu, Parcul Dendrologic, Sistemul de Monitorizare Video, etc.) s-a lucrat mai bine de cinci ani, de la etapa de proiectare până la aprobare şi execuţie. Toate aceste proiecte, domnule Ţuchel erau în fază de licitaţie sau execuţie la momentul venirii dumneavoastră, aşa că nu aveţi nici un merit legat de ele (poate doar întârzierea majoră în finalizarea lor).

Aş putea continua mult şi bine să-i predau lecţii domnului Ţuchel cu privire la istoria şi evoluţia oraşului nostru şi la contribuţia fiecăruia pentru modernizarea sa, dar am o precizare importantă de făcut: când afirm că eu am făcut, mă refer la administraţia Finkelştain, care a însemnat Primar, Viceprimar, Consiliile Locale din cele două mandate, funcţionarii publici şi personalul contractual din Primărie, personalul celor două societăţi subordonate Consiliului Local şi toţi cei care au lucrat în cei opt ani de zile în administraţie. Doar împreună şi alături de aceşti oameni am modernizat oraşul Tecuci.

Acestea sunt doar o parte din lucrurile pe care le-am făcut în cele două mandate de primar şi sunt tare curios să aflu ce a făcut domnul Ţuchel în ultimii patru ani pentru Tecuci, că nu am văzut sau auzit de nici o stradă asfaltată sau vreun proiect european câştigat. Afirmaţiile acestui individ precum că eu nu am făcut nimic timp de opt ani sunt false şi ridicole, iar pentru tecuceni reprezintă o dovadă clară a incapacităţii domnului Ţuchel de a explica ce a realizat dânsul din promisiunile electorale.

În ceea ce priveşte acuzaţiile acestui domn cu privire la Campusul Preuniversitar îi amintesc că acest proiect a fost lansat şi asumat de Guvernul Tăriceanu, care a deschis un Program Naţional de construire a unor asemenea investiţii. Când tu, Guvern te angajezi să realizezi un proiect de peste 200 de miliarde de lei şi aloci bani cu ţârâita (în pragul iernii) nu ai cum să nu ai probleme în execuţie. Materialele cumpărate pentru clădirea internatului au fost în custodia Primăriei şi a executantului lucrării fiind supuse inventarierii anuale fără a mi se semnala nici un fel de problemă, până la terminarea mandatului. Oricum domnule Ţuchel, ne-aţi făcut plângeri şi ne-aţi dat în judecată cu privire la acest subiect, astfel, decenţa şi normalitatea mă determină să nu mă pronunţ faţă de un proces aflat pe rolul instanţelor de judecată. Corect ar fi fost să procedaţi şi dumneavoastră la fel, lăsând justiţia să se pronunţe, fără a mă jigni permanent pe această temă.

Este foarte greu domnule Ţuchel să înţelegeţi că pentru mine ideea de a fura nu are cum să existe. Am fost educat în acest sens, aşa am trăit şi voi muri fără a tolera nici o secundă pe cei care măcar se gândesc să recurgă la asemenea practici.

Ştiu că vă deranjează foarte tare faptul că mă bucur în continuare de încrederea tecucenilor într-o măsură mult mai mare decât dumneavoastră. Aş vrea să ştiţi că acest lucru nu se datorează numai performanţelor mele ci şi contraperformanţelor dumneavoastră. Încrederea pleacă în primul rând de la iubirea oamenilor şi a oraşului pe care-l conduci. Eu am fost crescut şi educat în spiritul apropierii faţă de oameni, sunt profund ataşat de Tecuci, oraşul în care m-am realizat, mi-am întemeiat familia, mi-am crescut copiii. Dumneavoastră vă iubiţi prea mult pe sine ca să mai încapă şi afecţiunea pentru tecuceni. Oraşul Tecuci reprezintă pentru domnul Ţuchel doar instrumentul de a dobândi mai multă putere, de a fi unicul primar de comună care a ajuns primar de municipiu. Aceste lucruri tecucenii le-au simţit şi astfel speranţa pe care au avut-o în 2012 s-a risipit în van.

Mai ştiu că pe domnul Ţuchel îl deranjează faptul că eu susţin candidatura domnului Claudiu Gavril la funcţia de primar al municipiului Tecuci. Această decizie a mea nu este determinată de prietenia pe care o am cu acest tânăr de mai bine de cinci ani, ci porneşte de la analiza atentă a tuturor candidaţilor lansaţi în această competiţie. Văd în el aceiaşi determinare pe care o aveam eu în 2004 când am devenit primar şi mai văd şi deschiderea pe care o are faţă de oameni, element fundamental al unui bun conducător. Este un agronom de succes care vrea să dovedească că poate să facă şi altceva. Eu nu mai am demult ambiţii politice sau administrative, dar asta nu înseamnă ca nu mă interesează evoluţia oraşului nostru, fiind convins că anii de experienţa acumulaţi, instinctul pe care îl am mă conduc spre o alegere corectă.

Îmi doresc ca toţi cei care au primit această scrisoare să fi avut răbdarea de a lectura aceste rânduri, pe care cu siguranţa nu le-aş fi scris dacă nu ar fi existat patru ani de minciuni lansate de actuala conducere la adresa mea, chiar în condiţiile retragerii mele din viaţa publică, iar dacă pe mine, care am cunoscut mizeria din politică românească, poate nu m-au afectat aşa de mult, nu acelaşi lucru pot să-l spun şi despre familia mea.

Vă doresc multă sănătate şi să avem parte cu toţii de un conducător al oraşului în următorii patru ani care să aibă măcar aceiaşi legătură cu tecucenii pe care am avut-o eu cu dumneavoastră.

Cu respect,
Ing. Eduard FINKELŞTAIN
Primar al Municipiului Tecuci 2004 – 2012

20 Comments on "O scrisoare deschisă de Eduard Finkelştain şi închisă electoral"

 1. Dragoş Petrescu | 14 mai 2016 at 17:45 | Răspunde

  Îmi place ca în timpul campaniei electorale toți devin experți în administrație publica. Este dezamăgitor sa vad ca o scrisoare bine intenționata este rastalmacita și transformata în cu totul altceva decât este de fapt. Da, este o scrisoare electorala dar asta nu o face cu nimic mai puțin sincera și neautentica. Din cauza răutății și incapacității de a vedea binele din oameni, normal ca veți tergiversa tot conținutul ei. Nu reiese în niciun mod ca administrația locala a fost o povara sau ca se compara în vreun fel cu actualul primar, este doar indignarea pe care ar resimti-o orice om care ar fi în locul lui dacă munca lui ar fi asumata pe nedrept de o alta persoana oportunista. Și dacă ați privi un pic în profunzimea problemei, ar trebui sa știți ca nu administrația e partea neplăcută, ci mizeriile pe care trebuie sa le suporți când intri în politica, injuriile adresate, hartuiala mediatica continua. Dar bătaia asta de joc sa continue și după ce nu mai ești o persoana publica, mi se pare prea mult pentru oricine. Și atunci când persoana respectiva ripostează, o condamnați? Nu mai emiteți judecați de valoare fără sa aprofundati un pic problema și sa va raportați și uman la situația de fata. Știu ca e plăcut sa stați în spatele calculatorului și sa va bucurați de anonimitatea oferita de internet dar dacă ați purta o conversatie civilizată cu persoana care a încercat sa vi se adreseze, ați putea avea chiar o schimbare de optica. Din cauza persoanelor ca voi suntem unde suntem. Persoane care striga mai tare, bat cu pumnul în masa, se fac auziți dar nu au neapărat argumente sau fundamente solide pentru susținerile lor. Și de când ma rog, leadership ul înseamnă bătut cu pumnul în masa și luat decizii individuale? Asta suna mai mult a dictatura. Dimpotrivă, este înțelept sa asculți părerile altora, sa soliciți sfaturile persoanelor pe care le coordonezi. Primarul nu are expertiza în toate domeniile și nici nu i se cere asta, este esențial sa ia decizii bazate pe cunoștințele unor specialiști sau unor persoane mai familiarizate cu un anumit domeniu. Și asta nu intra deloc în contradicție cu atribuțiile funcției pe care trebuie sa o exercite. Regretul meu este ca nu ați înțeles nimic din aceasta scrisoare, voi singuri sabotati progresul societății doar pentru ca nu vreți sa vedeți dincolo de pătrățelul în care sunteți. Din când în când mai revin in orașul nostru care imi este foarte drag și parca este orașul nimanui. Din când în când mai revin și regăsesc încă o scena inutila postata pentru un festival inutil în mijlocul orașului incurcand inutil traficul…încă un banner imens în care s-au investit bani inutil…încă o publicație tecuceanul tipărită inutil…
  Revin intr-un oraș care arata părăsit și uitat de lume. Cu mulţi oameni rai, meschini și gălăgioși.

 2. de aia n'are ursul coada | 26 aprilie 2016 at 19:04 | Răspunde

  D-le Finkelstain, daca tot ati reluat dialogul cu cetatenii ar trebui sa explicati, pentru inceput, doua lucruri:
  1. Stiu ca sunteti membru PNL, organizatia lui Tuchel. Nu va deranjeaza sa-l sustineti pe Gavril din pozitia de liberal?
  2. In 2012 v-am votat pentru Consiliul Local Tecuci . Ati stat 3 luni in aceasta functie dupa care ati dat bir cu fugitii. V-am votat fiindca ati spus ca o sa ma reprezentati cu onoare. De ce nu ati luptat in Consiliul local?
  3. Nu v-a obligat nimeni sa candidati de 3 ori la Primaria Tecuci. A fost alegerea d-voastra.Stiati cu ce salar veti fi remunerat. De ce trebuie sa faceti acum atata caz din asta. Ar trebui ca moasele sa scrie tuturor tecucenilor si sa spuna ca au adus pe lume 500 de copii sanatosi, sau frizeritele ca au tuns 4500 de pletosi, sau strungarii ca au facut 12000 de piese bune, sau gainile ca au realizat planul la oua…. Toti muncim si incercam sa ne facem treaba. Dar nu avem tupeul (si nici banii lui Gavril, fiindca stiti bine ca el v-a sponsorizat scrisoarea) sa trimitem depese de lauda la tot orasul…. Un pic de decenta nu v-ar strica. Credeam ca 4 ani de pauza v-a prins bine. Incercati sa va tratati frustrarile in alt mod. Incercati sa va obisnuiti cu postura de pierzator al privilegiilor de la Primaria Tecuci. Incercarea de a-l baga in fata pe Gavril nu tine. Daca ati fi corect fata de acest om l-ati sfatui sa renunte, fiindca se va face de ras. Nu ii sunteti un sfetnic bun….Iar incercarea cu Scrisoarea este un tertip prea ieftin, d-le liberal.

  • Se vede ca sunteți propagandist țepean. Fostul primar s-a retras din viața publică și nu are nici un fel de frustrari, pur și simplu a răspuns atacurilor venite din partea țepeanului. Faptul ca îl susține pe un anume candidat asta e alegerea dumnealui, așa cum și dumneavoastră îl susțineti pe țepean, și eu pe Diaconu, unde este problema? Dumneavostră vroiați să tacă? Păi țepeanul pe care îl susțineți cu atâta patos, de ce nu prezintă ce a realizat el în acești 4 ani și tot îl atacă pe fostul primar, zi de zi numai despre greaua moștenire vorbește. Lui de ce nu îi cereți decență?

 3. Finkelstain L. Eduard | 24 aprilie 2016 at 12:19 | Răspunde

  Pentru postacul lui TUCHEL. Toata simpatia mea pentru cei care posteaza pe acest site de multi ani. V-am citit comentariile permanent si chiar daca nu am fost intodeauna de acord cu ele, aveti respectul meu pentru implicare si simt civic. Pentru individul care incearca sa emita judecati de valoare legate de scrisoarea mea îi transmit urmatoarele:
  1. Costul scrisorii si al distributiei ei este elementul cel mai putin relevant in aceasta problema. El este mult mai mic decat valoarea rezultata din tentativele tale de a face calcule matematice si infinit mai mica decat cele trei miliarde de lei cheltuite din banul public de seful tau pe calendarele electorale distribuite acum patru luni.
  2. Eu am primit de la tecuceni de doua ori dreptul de a purta esarfa tricolora la piept si acest drept a reprezentat cea mai mare onoare a vietii mele. Acest lucru a generat o imensa responsabilitate si tocmai asta am incercat sa explic in scrisoare. Pentru tine care stii sa citesti doar pozele este normal sa fii indignat ca textul a fost prea lung.
  3. Tu sa vorbesti despre greseli gramaticale este ca atunci cand vorbesti de funie in casa spanzuratului.
  4. Burghezia a reprezentat o clasa sociala mai mult decat importanta in dezvoltarea tarii noastre si in nici un caz nu are o conotatie peiorativa asa cum ai tu impresia. Deci nu mai folosi termeni pe care nu-i intelegi.
  5. Eu, burghez fiind, muncesc la fabricile familiei de patru ani de zile, plecand in fiecare dimineata la ora 6.30 si revenind dupa ora 18.00 sau mai tarziu. Asa am muncit si la Primarie in cei 8 ani fara a intarzia in nici o zi. Nu ca seful tau care ajunge la treaba in jurul orei 11.00.
  6. Sa stii ca prietenii mei nu au nici o problema sa ma corecteze daca este cazul, lucru pe care tu nu ai cum sa-l intelegi deorece voi nu aveti curajul nici sa ridicati privirea in fata sefului. Cei care il contrazic sunt radiati.
  7. Nu îi faci nici un seviciu domnului Tuchel daca ma provoci pentru ca nu ai cum sa intelegi problemele care se dezbat pe acest site datorita spalarilor de creier ce ti-au fost aplicate in mod repetat.

  • Cu parere de rau pt domnul Finkelstain, trebuie sa intervin doar pentru a sublinia ceva: nu aveti dreptate sa va considerati mai bun decat actualul primar (care, fie vorba intre noi, nici el n-a fost deloc grozav, dar asta e deja alta poveste si e arhicunoscuta la nivel local (national?!), nu-mi mai irosesc cuvintele).
   Si acum, cred ca vreti sa va spun de ce, nu-i asa? Pai sa va explic:
   In primul rand, aveti dreptate cand spuneti ca toate acele ,,realizari” ale mandatului dvs. sunt meritul unei echipe! Asa este!
   In toata perioada asta lunga (ca doar au fost 2 mandate, nu unul), observ ca v-ati considerat sacrificat pe altarul suferintei administrativ-politice (,,8 ore pe zi, fara sa sariti niciuna”, in Primarie, clar, nici n-am mai auzit pana acum de un gest atat de eroic! Neremunerat gest, fireste, ca doar edilii fac munca voluntara in beneficiul cetateanului)!
   Pai, realitatea e ca dumneavoastra nu ati facut altceva decat sa binevoiti a participa ca un musafir la supravegherea activitatii unora, din cand in cand, plictisit si angoasat fiind de insistentele acelei echipe de care vorbeati, care nu va lasau sa mai zaboviti in lumea viselor in care erati prins de regula (din pacate, chiar 8 ore din 8), timp in care erati incapabil sa luati de regula o decizie a dv. proprie!
   Sa veniti acum sa-mi spuneti ca, vai, ati condus o echipa, e gresit! TOTAL GRESIT!
   Pentru ca NU, nu dumneavoastra conduceati echipa, ci echipa va conducea pe dv.!
   Iar ECHIPA aia (aici vorbim de micii Dumnezei pe care i-ati pus sau s-au pus mai degraba in pozitii cheie), atunci cand insista de zor sa va aduca cu picioarele pe pamant, va spun eu, n-o facea decat pentru ca avea interesele ei proprii si personale in finalizarea anumitor proiecte, fiecare dintre omuletii aia mari (cu functii) pe care ii aveati in echipa, fiind in realitate foarte mici, dar cu dorinte de inavutire MARI!
   Ca nu v-a lovit revelatia si nici n-ati realizat in timpul asta (burghezo-boemo-relaxant) care v-au fost greselile, mie mi se pare si mai grav!
   Dar sa nu va mai zapacesc cu stufozitatea stilului specifica de altfel si dv., haideti acum sa tragem si o concluzie: atata timp cat nu ati fost in stare sa luati o decizie SINGUR in cei 8 ani de mandat, altfel decat suflata in ureche de unul si de altul ori de inorogii din lumea viselor in care va complaceati, sa veniti acum si sa faceti recomandari de candidati straluciti, doar pornind de la neputinta de a va infrunta barbateste ,,dusmanul” care v-a detronat si pe care il urâti de moarte, sa va spun drept, mie mi se pare DEZGUSTATOR! Si laș și interesat,… și in multe alte feluri! Numai corect și dezinteresat nu!
   ,,Ganditi,analizati si judecati”.
   Să auzim de bine !

 4. Mai Edy, mai… Lasa-te de scrisori, faptul ca Tukel e mai slab decat tine, nu inseamna ca tu ai fost suficient de bun. Ai fost comod, ai facut compromisuri si n-ai facut destul.
  Nu acum trebuia sa ne scrii, si nu in stilul asta stufos. Dar ce ma deranjeaza cel mai mult este ca realizarile pe care le enumeri le datorai acestui oras care te-a tinut opt ani ca primar, nu e un capital personal. Ai fost de fapt angajatul nostru, ele trec in contul orasului si nu se cuvine sa le imprumuti cui doresti sau le vinzi drept publicitate electorala. Este o frauda mai atipica!
  Si de cand activitatea cuiva e o garantie pentru activitatea altcuiva?

 5. Pentru a descrie parerea mea fata de Tuchel nu am reusit sa gasesc niste cuvinte potrivite…
  Ca sa ma justific, va dau doua exemple:
  – cu circa un 1-2 ani in urma, somer fiind, am fost la fortele de munca unde erau afisate niste posturi , ce necesitau studii superioare, in cadrul primariei.Am luat datele cu gandul sa ma duc spre aceasta institutie,sa ma interesez…Mi s-a dat de inteles ca n-are sens…..

  – cu un an mai tarziu trimit o adresa oficiala catre primarie (primar, serv. juridic,..) solicitand niste detalii legate de lucrarile care se efectuau in zona mea, atragandu-i atentia cu extras din lege ca are obligatia sa formuleze un raspuns in termenul legal..Nici pana azi nu am primit nimic…

  Deci in final cine e acest Tuchel, e cumva Tecuciul ograda lui in care poate sa faca ce vrea oricand si oricum?
  Care e parearea mea despre el? Imi caut inca cuvintele!

 6. Finkelstain te face prin Poştă | 21 aprilie 2016 at 23:47 | Răspunde

  Domnule Finkelstain drept cine ne luati?
  1. Toata afacerea asta cu Scrisoarea Ratacita costa vreo 100 milioane lei vechi (3 pagini tiparite pe hartie luciaosa, boiereasca+plic+distriburie). Te-ai gandit dumneata sa scoti din “fabricile familei” 100 de milioane de lei doar din dorinta de a ne scrie noua, amarestenilor?
  2. Ca sa raspandesti in 24 de ore 10 mii de plicuri in cutiile postale din Tecuci iti trebuie o armata bine organizata si disciplinata de distribuitori.Cine ti-a facut aceasta munca? Si de ce?
  3. Pe noi, fraierii din Tecuci, ne-ai bagat in seama doar la inceputul Scrisorii si la Sfarsitul ei. In rest, te-ai adresat doar lui Tuchel…. De ce ne faci Martorii rafuielii politice dintre dumneata si Tuchel. Deja sunteti doi fosti primari. Ce treaba avem noi cu frustrarile si problemele voastre personale?
  4. De ce v-ati pus pe Scisorica o poza cu esarfa tricolara? Este o manipulare ieftina. Asa cum singur afirmati, in prezent sunteti un burghez preaplin cu multe fabrici. Nu mai sunteti de mult primar. Inca nu realizati acest lucru?
  5. Domnule Finkelstain esti plin de greseli gramaticale in Scrisorica. De parca ti-a corectat-o Maricel Cazacu, Basalic sau Carmen Axenie.

  Domnule Finkelstain ti-as mai spune multe, dar trebuie sa plec la servici. Eu muncesc, nu trandavesc precum burghezii cu fabrici.
  Domnule Finkelstain iar vreti sa ne luati de fraieri?… Sa va fie rusine!

  • Frustratule, du-te si munceste si continua sa o faci in felul tau, nu mai gandi, ca dupa cum se vede treaba, cand incerci sa faci acest lucru, iti trebuie mult timp si risti sa ramai somer.

  • Haoleuuu scriitorule dăștept, ia mai cetește o dată mâzgălelile lu matale:
   ,,… hartie luciaosa…”
   ,,…v-ati pus pe Scisorica o poza…”
   ,,…esarfa tricolara…”

   Mâncați-ai grămătica asta dișteaptă pă care o stâlcești pă enternet. Lu matale parcă ți-a corectat compunerea cele două păpușele ale presei performante țucheliste: domnișoara alina și domnița aida. Haoleuuu o să te râdă de matale de parcă ai boala lu sindromu. Sictir bre!

  • In spatele acestor randuri sa intelegem ca se afla unul din propagandisiti tepeni? Adica tepeanul are voie sa spuna orice mizerie si sa acuze pe oricine, iar cei acuzati sa nu rapunda? Foarte bine a facut dl. Finkelstain. Dupa mine trebuia sa o faca chiar mai de mult, si am inteles ca de acum va raspunde la orice mizerie aruncata de actualul edil.

  • n-ai inteles nimic din scrisoarea asta.
   ce scrie in scrisoare este de fapt adevarul pe care multi dintre noi se pare ca l-am uitat sau nu-l cunoastem.
   sunt o persoana atenta la textele citite si chiar nu am sesizat greseli gramaticale.

  • De unde scoti tu preturile astea? 10000 de A4 hartie lucioasă, boierească cum ii spui tu dublu cretat se cheamă înseamnă vreo 900-1000 lei x 3 foi cam 3000 de lei. 10000 de plicuri inseamnă maxim 1000 lei total 4000. Distributia lor implica alta problemă. Nefiind campanie electorală se cheamă muncă la negru. Asta e un calcul simplu de aici preturile mai pot scadea in funcție de negociator. Am făcut calcul la 10000 de bucati pentru că in felul acesta ar fi acoperit absolut tot orașul inclusiv Cernicari. Ce scrie in scrisoare nu ma interesează

  • Mai priceputeanule “finkelstain te face prin posta”, se spune serviciu sau poate te duceai la servici de pahare

 7. Respect domnule PRIMAR Eduard Finkelstain. Astept de multa vreme reactia dvs. In comparatie cu @DAC eu voi vota cu independentul Claudiu Gavril. Sunt convins ca sustinerea dvs fata de acest candidat are la baza o analiza corecta si de amanunt iar girul dvs moral este atat pentru prezent cat si pentru viitor. Dintre candidatul Hurdubae promovat si sustinut de Daniel Butunoi si Claudiu Gavril sustinut de dvs, eu voi vota Gavril. Aveam aceasta optiune inainte de scrisoarea dvs, acum, dupa scrisoarea primita, am convingerea ca optiunea mea e una buna. Butunoiu, acum patru ani defila cu Tuchel prin tot Tecuciul. Nici macar nu a avut barbatia sa intre intr-o lupta directa si pe fata cu Tuchel si sa candideze el. El a fost partas direct la aducerea raului el sa-l inlature. Tuchel il huleste si-l denigreaza nencetat, si el nu are nici cea mai mica reactie….de ce?

 8. Tot respectu dl Primar, aveti dreptate in toate, mai putin recomandare pe care ne-o faceti. Nu voi vota cu Gavril e un om slab si anturajul este vocios. In rest toata stima, dvs iubiti Tecuciul sunt convins, fata de altii care iubesc doar bugetul orasului.

 9. Cand amdeschis plicul si i-am vaut poza m-am gandit ca am cu cine vota ,cand colo Finkelstain il sustine pe Gavril ,pai bine ma Edi ,noi vrem sa scapam de lipitori si tu ce faci ,ne recomanzi alte lipitori? Iar Carmen ,Mircea si Liviu?

 10. Ați punctat foarte bine acel pasaj în care fostul primar spune că tot ce s-a realizat în cei 8 ani, a fost prin efortul colectiv al tuturor celor implicați în acei ani în administrația orașului, spre deosebire de actualul primar, care susține că totul e opera lui, în timp ce funcționarii din primarie, consilieri locali și directorii celor 7 societăți, fie sunt corupți, fie îl sabotează, deși în marea lor majoritate sunt aduși de el, fie de la Țepu, fie clientelă politică.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*