shopify
analytics tool

Noul giratoriu de la Lidl, sens sau nonsens?

În apropierea supermarketului Lidl, la intersecţia străzilor 1 Decembrie 1918 (zona abator), Constituţiei, Bobâlna şi General Dragalina a luat naştere un nou sens giratoriu, prevăzut în proiectul pe fonduri europene pentru reabilitarea zonei de sud a oraşului, câştigat de fosta administraţie.

Lucrările sunt executate de firma Tancrad Galaţi, selectată în urma licitaţiei. Sensul giratoriu şi elementele conexe vor suferi o serie de modificări faţă de forma propusă în proiect după cum a afirmat, primarul Daniel Ţuchel, într-o discuţie luni seară, la faţa locului, cu echipa protecuci.ro.

Acesta a mai explicat că sensul giratoriu este benefic pentru că fluidizează traficul şi a recunoscut că lucrările nu se desfăşoară într-un ritm tocmai alert. “Le-am dat termen celor de la Lidl să închidă actuala cale de acces şi să o mute mai aproape de pod dar nici până la ora asta n-au făcut-o”. În zilele următoare vor mai fi mutaţi câţiva stâlpi, unii din material lemnos care stau să cadă. Spre deosebire de constructor primarul îşi doreşte un sens giratoriu cu spaţiu verde.

Fosta trecere de pietoni de la intersecţie, care permitea traversarea de o parte şi de alta a străzii 1 Decembrie 1918 va fi şi ea mutată în zona Penny Market deoarece sensul giratoriu are rol de fluidizare a traficului. Primarul a declarat că doreşte achiziţionarea şi montarea unor limitatoare de viteză la toate trecerile de pietoni deoarece în Tecuci s-au pierdut destule vieţi omeneşti, lucru semnalat şi de ziarul nostru în articolul – PERICOL pentru pietoni. Vara asta zebrele sunt “goale”. Neglijenţa cu care s-a lucrat la sensul giratoriu a reieşit şi din faptul că resturi de bitum zăceau împrăştiate în weekend pe General Dragalina. O altă stradă, Constituţiei ar putea fi închisă. Este posibil ca pe parcurs să mai apară modificări.

Dragalina2Dragalina3Bobalna1

 

About the Author

Marian Topriceanu
Vezi profilul acestuia pe FACEBOOK

4 Comments on "Noul giratoriu de la Lidl, sens sau nonsens?"

  1. La Tecuci e ca in Caracal,rideam de olteni,acum am ajuns de risul lumii.Cica vrea viceprimarul sa mute statuia lui Cuza in sensul giratoriu.Vor sa faca sens giratoriu si la “transformator”.O sa ne numim “orasul-S.e.x. giratoriu” ,adica o luam …..cum vrea edilul.Cineva cu o minte luminata de la circulatie,nu are nimic de spus?.Acest sens giratoriu nu are nimic pentru a fluidiza circulatia.Succes la tamponari tecuceni…!

  2. si tirurile vor stationa pe podul de la tecucel pentru a intra in intersectia cu marele rod fara sens, care de fapt blocheaza tot traficul. Poate ne trezim si cu podul rupt. Sa vedeti la iarna trafic blocat acolo.

  3. Trandafir de Tecuci | 27 august 2014 at 09:57 | Răspunde

    Sens pentru justificarea unor bani cheltuiti .Nonsens pentru dopul de circulatie creeat in zona Liceului Agricol unde din doua benzi traficul se gatuie acum in zona Lidl.Ce studii de impact o fi facut arhitectul orasului de a ajuns la concluzia ca e bine sa blochezi traficul de dupa semaforul de la OMV?Ce logica are sa bagi trei strazi (Constitutiei,Bobalna si Dragalina) toate trei odata in sensul giratoriu?Daca o masina vine de pe Bobalna si una de pe Dragalina ce reguli de circulatie se aplica celei de pe Bobalna (da prioritate de stanga intai – intra in sens si apoi de dreapta celei de pe Dragalina? Un nonsens total.A,si apropo…cine raspunde pentru accidentul mortal petrecut acolo?Cine isi asuma responsabilitatea?Cine ar trebui sa-si dea demisia?

    • Pai, cine se ocupa de stabilirea normalitatii, a logicii in tara asta? Nimeni! E tara in care absurdul e rege, unde se poate intampla orice aberatie si nimeni nu raspunde pentru ea.
      Aleluia!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!