shopify
analytics tool

Noua taxă auto, de la începutul lui iulie

foto: buletindecarei.ro

Guvernul intenţionează să pună în aplicare modificările taxei auto printr-un proiect de lege ce ar urma să intre în vigoare la 1 iulie 2011. Prevederile noii legi vor impune plata taxei la prima vânzare a maşinilor înmatriculate în ţară înainte de anul 2007, dar cu o reducere a cuantumului de circa 30 de procente şi restituirea unei diferenţe din bani. Noile prevederi vor reglementa şi cine ar urma să plătească această taxă.  Proiectul de lege impune ca obligaţie achitarea taxei la înmatricularea unui autovehiculul în România, la repunerea în circulaţie a unui autovehicul după încetarea unei exceptări sau scutiri, precum şi la reintroducerea în parcul auto a unui autovehicul în cazul în care la momentul scoaterii din parc i s-a restituit proprietarului valoarea reziduală a taxei.  Aşadar, reprezentanţii Executivului încearcă să identifice o formulă optimă, nediscriminatorie şi legală, prin intermediul căreia să menţină această taxă,  după ce a fost anunţat faptul că România riscă sancţiuni din partea Uniunii Europene, dacă păstrează actuala taxă. Pe lângă aceste eventuale sancţiuni trebuie amintite şi procesele câştigate pe bandă rulantă de către românii care au fost nevoiţi să plătească taxa auto, iar apoi au mers în faţa instanţei care le-a dat dreptate şi a obligat statul să le restituie sumele reţinute abuziv.
La Galaţi, pe masa de lucru a judecătorilor de la Tribunal se află în acest moment nu mai puţin de 3.100 de astfel de procese. Cei care au acţionat în instanţă cer anularea actelor administrative şi restituirea taxei de poluare, iar în cele mai multe dintre cazuri reclamanţii au câştig de cauză.

Autor: Tudor Neacşu
Sursa: viata-libera.ro

1 Comment on "Noua taxă auto, de la începutul lui iulie"

  1. Pentru o persoană venită pe plaiurile mioritice prima dată, dacă se apucă să se pună la curent cu legile date de guvernanţi, trage concluzia că aceştia sunt aleşi pe viaţă.Sunt convins ca şi guvernanţii cred că sunt aleşi pe viaţă.Pentru că dau legi pe care ceilalţi care vor veni după ei, sunt convins că le vor desfiinţa. Nu vreau să cred, că deja ăştia de acum, cred au câştigat alegerile parlamentare din 2012. Dacă eşti o persoană cerebrală şi crezi în valorile democratice, trebuie să fi spălat pe creier sau sluga cuiva, să îngenunchezi o naţiune în sărăcie şi să mai visezi că vei mai exista după 2012 ca politician. Dar cum majorităţii românilor cred că le place rolul de „martir”, s-ar putea să avem vreo surpriză în 2012 şi să se autopedepsească votând tot după mintea lor. În cazul ăsta emigrez în Rusia.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!