shopify
analytics tool

Noua clică ţuchelistă (PNL şi PDL) a dat tecucenilor un tun de 20 miliarde lei

Bani publici sifonaţi către Fundaţii. Aceasta este noua şmecherie folosită de către Ţuchel pentru devalizarea bugetului local Tecuci. Consilerii PSD îl acuză pe primar că este autorul  unui tun de 20 de miliarde lei dat bugetului local. Povestea începe din momentul în care consilierii PSD au sesizat în şedinţa din 14 aprilie faptul că Ţuchel le cerea să voteze un tabel gol-goluţ. (vezi video)

Concret, Planul anual al finanţărilor nerambursabile de la bugetul local al municipiului Tecuci pentru activităţi nonprofit (supus la aprobare de către Gerhardt Ţuchel) nu conţinea valoarea sumelor alocate.(vezi document)

Deşi pesediştii au sesizat ilegalitatea faptului că li s-a supus spre votare un tabel “în alb”, fără sumele aferente, noua clică ţuclelistă, formată din consilierii PNL şi PDL, a validat ŞMECHERIA.  Odată comisă ilegalitatea, după şedinţa de Consiliu Gerhardt Ţuchel a completat tabelul după pofta inimii, repartizând 20 de miliarde lei către Fundaţii şi Asociaţii obscure, legate de interesele financiare ale ţăpeanului.

Prefectura nu va  aviza “şmecheria lui Ţuchel”

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi susţine că dosarul cu escrocheria de 20 de miliarde lei nu a ajuns încă pe masa prefectului şi că un astfel de matrapazlâc nu va beneficia de avizul de legalitate. Cu toate acestea, primarul Ţuchel a luat-o înaintea legii şi a virat deja primele miliarde către unele Asociaţii nonprofit. (în ediţia viitoare vom publica Fundaţiile beneficiare şi numele celor care se ascund în spatele lor).

…citeste intreg articolul

12 Comments on "Noua clică ţuchelistă (PNL şi PDL) a dat tecucenilor un tun de 20 miliarde lei"

 1. Rusine voua, va certati ca la usa cortului …

 2. cârcotașul | 14 mai 2014 at 11:53 | Răspunde

  Deja m-a iritat acest consilier local PDL numit Tudor Spiridon, care ca și în viața de zi cu zi practică o aroganță slinoasă ce nu este îndreptățită de prea multă calitate sau valoare personală. Constat că-și permite să-l ironizeze pe admin ca ”Admun” permițându-și să critice politica editorială a lui admin, care după știința mea a dat dovadă de îndeajuns echilibru până în momentul de față. Corecții să facă la firma dumnealui, nu în spațiul altcuiva, deoarece nu este îndreptățit de absolut niciun merit să facă acest lucru. Cineva (@Țepuceanul) spunea că domnul consilier Tudor Spiridon a fost în campanie alături de Finkelștain și acum o joacă cu Țuchel. Haideți să vă fac un mic istoric :
  Domnul în cauză se zbate demult să intre în politică, încă din 2004 când o juca cu PUR-ul, dar și atunci fără prea mari șanse de a fi băgat în seamă. Dumnealui a devenit util în mandatul anterior pentru că fostul primar Finkelștain încet încet încerca să-l pregătească pentru a fi mâna lui dreaptă în partid și CL și făcea acest lucru din două motive :
  1. pentru că soția dl.Tudor respectiv doamna Tudor lucra atunci (ca și acum, dar la alt compartiment conform noii organigrame) în compartimentul Investiții din cadrul Primăriei și datorită acestui lucru dl.Tudor era perfect controlabil în ceea ce privește modul de a asculta dispozițiile primarului în exercițiu.
  2. faptul că dl.Tudor era(și este) a doua oară controlabil datorită dependenței dumnealui de Primărie având în vedere că firma de taxi privată a domniei sale depinde de licențele și autorizările eliberate de Primărie. Această cauză îl determina să fie foarte ascultător cu primarul în exercițiu, care în ultimă instanță îi semna sau nu licența, nepermițându-și să defazeze vreodată, pentru a nu-și pune în pericol propria afacere, fiind în același timp prin natura activității sale și un bun ”portofel”– mai nou se spune sponsor–al partidului ”între sânii” căruia se afla.
  Deci, concluzionând…aroganța dumnealui trecută și prezentă vine din siguranța pe care i-o dă ”pupatul ghiulului” cui trebuie, ce-i asigură liniștea în afaceri și siguranța locului de muncă al soției. Însă tecucenii trebuie să știe că dumnealui s-a aflat și în mandatul trecut și acum într-o mică mare incompatibilitate, iar când acest lucru va fi constatat oficial de instanțele în drept, pe lângă faptul că-și va pierde mandatul, toate hotărârile pe care le-a votat vor fi lovite de ilegalitate.
  Se pare că cei mai ”buni” consilieri locali tecuceni sunt cei care îndeplinesc trei condiții : obediență, controlabilitate și șantajabilitate. Domnul Tudor Spiridon trebuie să-și joace piesa în continuare, deoarece e musai să ducă la îndeplinire două obiective :
  — să asigure majoritatea în CL alături de PNL, PP-DD, PV ceea ce-i va permite primarului în exercițiu să facă tot ceea ce-și dorește;
  — își va ajuta noul șef pe linie de partid dl.Liviu Butunoi să ajungă, așa cum își dorește, viceprimar la Tecuci.
  Mai nou, datorită importanței pe care crede că o are în activitatea comunității, își permite tot felul de ”aroganțe” pe la stația Petrom, blocând stația atunci când dimineața își cheamă salariații cu taxiurile la alimentat și își ține ședințele de lucru în acel spațiu public devenind astfel un fel de Boc de Tecuci, atât ca înălțime, cît și ca prestanță.
  Și uitați așa dragi tecuceni, viața e frumoasă și merge înainte!

 3. Dl Tudor Spiridon nu cumva a ajuns consilier local PDL strigand in campanie (alaturi de Finkelstain, etc) impotriva lui Ţuchel?… Acum ii face jocul lui Tuchel si voteaza ilegalitatile acestuia…. Oare cand era Spiridon tecucean corect? In campanie sau acum?…..
  Si ce merite politice/administrative are acest om in afara de faptul ca l-a pus PDL-ul pe niste liste de partid?
  Poate se gandeste sa dea inapoi indemnizatia de consilier deoarece de 2 ani de cand este in aceasta functie (pe care nu o merita) nu a tinut nici o audienta cu cetatenii din Tecuci. Conform legii administratie publice locale consilierii trebuie sa aiba program saptamanal de audiente…… Oare nu ii este rusine?….. Domnule Spiridon, banii inapoi! Nu ai muncit pentru ei…. Sa te vedem acum cata onoare ai!.. Daca recunosteai ca PDL a batut palma cu PNL-ul lui Tuchel iar tu esti un biet pion executant, erai de apreciat. Iti dam un sfat: CASCA ochii cand votezi!… si, hai, te-a bagat lumea prea mult in seama!

 4. Tudor Spiridon Consilier local | 12 mai 2014 at 16:53 | Răspunde

  Domnule ADMIN din respect fata de dvs. nu voi pune graba cu care ati preluat ,,articolul bomba” al ,,vajnicului aparator al dreptatii” ….

  • D-le consilier, cred ca este corect sa postati acest comentariu pe, site-ul sursa sau sa trimiteti un drept la replica din sectiunea de contact a ziarului Favor.ro.
   Totusi as dori sa ne spuneti, deoarece credem ca este important, daca DV ati votat un tabel gol sau completat cu sume. Aceste documente au fost trimise prin e-mail prin urmare toti consilierii au primit aceleasi documente.

   • Tudor Spiridon Consilier local | 13 mai 2014 at 17:35 | Răspunde

    Domnule Admun cred ca sunteti bucuros ca va reusit executia mediatica prin nepublicarea comentariului meu. Va multumesc ! Dar doresc sa se stie ca nu este vorba de 20 MILIARDE LEI ci de 590 MILIOANE si sunt impartiti astfel : 350 milioane lei la Asociatia de dezvoltare Apa/Canal si 240 milioane lei la Asociatia Sportiva AKIKAI PUNCT ! In rest, numai bine !

    • Pentru a nu mai exista dubii, va rog sa trimiteti un mail cu respectiva hotarare aprobata in Consiliul Local, cu sumele respective si firmele carora sustineti ca le-au fost alocate. Cred ca nu este secret de stat?
     Daca nu la ProTecuci, atunci la Tecuceanul, ca tot e buletinul oficial al primariei, si ar trebui sa publice cu prioritate astfel de informatii.

  • Domnule Spiridon in acest caz aveti tot dreptul sa taceti! Sa inchideti gura si sa fiti incalecat de cetateni cum voi ne-ati incalecat pe noi! Nu aveti dreptul la comentarii deoarece nici noi nu avem dreptul sa comentam in timpul sedintelor, nu aveti dreptul la cuvant pentru ca nici noi nu avem dreptul la cuvant. Atunci cand altii sunt incalecati de mijloacele dictatoriale tucheleste domnia ta a tacut in fata injustitiilor!
   Consiliul Local Tecuci în ultimi 2 ani nu a facut absolut nimic în folosul comunitatii, este o institutie inutila ce îndeplineste ordinele unui om fara pic de moralitate. Consiliul Local Tecuci este o institutie fantoma, formata din fantome/marionete ce ridica mâinile în fata unui papusar ca Tuchel. Consiliul Local Tecuci are în interiorul sau analfabeti si oameni ce habar nu au sa foloseasca un laptop, oameni ce nu cunosc legea si voteaza în necunostinta de cauza. În Consiliul Local Tecuci guverneaza legea tacerii, legea mafiei si a partiniri cu infractori. Din toti consilieri, la alegerile locale 2016 daca mai au curaj sa candideze sunt cu adevarat oameni de o nesimtire iesita din comun. Nu vreau sa dau nume, nu vreau sa spun la ce scene am asistat la sedintele C.L. (jigniri ca la usa cortului, afirmatii extrem de grave, incalecarea oricaror reguli minime de democratie, incalcarea Constitutiei), dar va veni ziua când toti cei care au fost partasi la distrugerea orasului si la falimentarea acestuia, vor plati, daca nu în fata instantei macar în fata electoratului!

   P.S. Daca cineva considera aceste afirmatii atac la institutiile administrative locale, il trimit la inregistrarile primelor sedinte ale CL din 2012 iunie-iulie, cand Daniel Tuchel cataloga fosta componenta a C.L. drept hoti la drumul mare, sau partinitori la jaful facut de fostul primar PDL, ori daca primul cetatean al Tecuciului considera C.L. o adunatura de hoti ce au savarsit acel jaf si eu am tot dreptul sa afirm ceea ce am vazut cu ochi mei.

   • Tudor Spiridon Consilier local | 13 mai 2014 at 17:39 | Răspunde

    Domnule, limiteaza-te cu invectivele numai la site-ul proprietate ( FAVOR ) pentru ca pe acesta nu se obisnuieste asa ceva !

 5. Unde sunt uselisti care spuneau ca deplangem vremurile administratiei portocalii? Acum sunteti brat langa brat cu PeDeListi. Noi nu deplangem vremurile trecute…..vream o Schimbare cu FORTA!

 6. Cine va opreste sa faceti sesizare la procuratura si sa nominalizati in sesizare si numele acestor consilieri locali? Cu cat mai multe sesizari cu atat mai multe sanse. Chiar daca dosarul e bagat sub sertar dar daca e scris acolo si inregistrat tot e bine. Dar trecuti si consilierii.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


Scrie în căsuţă rezultatul adunării de mai jos: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.