shopify
analytics tool

Norvegienii vor să INVESTEASCĂ la Tecuci

instalatii-de-biogaz-la-tecuci

Primăria municipiului Tecuci a primit o scrisoare de intenţie din partea firmei norvegiene Cambi Group AS, care doreşte să realizeze aici o mică investiţie.

instalatie-biogaz-tecuci „Cambi Group este o companie privată norvegiană, specializată în dezvoltare, proiectare, producţie, vânzare şi livrare a unei tehnologii proprii de hidroliză termică, lider mondial în furnizarea acestui tip de tehnologie pentru producţia de energie regenerabilă din nămoluri reziduale de la staţiile de epurare şi din deşeuri organice, cu peste 50 de facilităţi instalate în lume. Municipiul Tecuci are o staţie nouă de epurare care funcţionează.

Printr-o investiţie care aparţine aproape în totalitate guvernului Norvegiei se doreşte să deschidă o staţie pilot, la intrarea în oraş, lângă staţia de epurare, unde ei vor transforma acel nămol rezidual ce provine din staţia de epurare a apei, în biogaz, în prima fază, apoi, în turbine, se va produce energie electrică care va fi introdusă în reţeaua naţională.

Noi ne dorim foarte mult ca, pe această cale, pentru toate clădirile aparţinând municipalităţii – şcoli, spital, Primărie – să nu mai plătim energie electrică. Va fi o staţie de mici dimensiuni, durata proiectului fiind de un an şi jumătate”, a anunţat primarul Tecuciului, Cătălin Constantin Hurdubae.

Edilul are deja stabilite întâlniri, la finele acestei săptămâni, cu reprezentanţii Cambi şi chiar cu ambasadorul Norvegiei. Deocamdată nu s-a stabilit forma juridică a acestei colaborări, în care Tecuciul ar pune la dispoziţie terenul din vecinătatea staţiei de epurare, dar ar putea contribui şi cu gunoi menajer umed, inclusiv deşeurile vegetale, care poate fermenta. Rămâne de văzut câte locuri de muncă ar crea investiţia.

Sursa: Viata-libera.ro
Scris de Anca Melinte

4 Comments on "Norvegienii vor să INVESTEASCĂ la Tecuci"

 1. Ati deschis un subiect sensibil pentru tecuceni : retelele de distributie a apei potabile, colectarea si epurarea apelor pluviale si menajere. Din cate stim, activitatea s-a cesionat unei Asociatii judetene, cu scopul atragerii de fonduri comunitare, pentru extinderea si reabilitarea retelelor existente in municipiul Tecuci.

  Gospodaria de apa a orasului cuprinde retelele de alimentare cu apa a orasului, de la Siret si puturile forate din zona, castelele de apa pentru stocurile tampon, reteaua de distributie, reteaua de canalizare, si, in final, Statia de epurare. Toate formeaza un sistem unitar.

  Cheltuielile cu investitiile, intretinerea si functionarea acestui sistem sunt incluse in facturile lunare de apa-canalizare, pe care le platim fiecare din noi.

  Daca Statia de epurare face parte din sistemul cesionat Asociatiei galatene, de ce trebuie ca tot noi sa finantam o statie pilot norvegiana, care sa valorifice superior unele reziduri ale statiei ?!

  Conform legii, o asemenea investitie trebuie realizata de Asociatia galateana, fie din fonduri europene, fie de credite bancare, si va avea ca scop reducerea cheltuielilor proprii de exploatare. Cum facturile pe care noi le primim nu vor scadea, efectele investitiei se vor reflecta doar in profiturile Asociatiei.

  Si atunci, va rugam sa ne spuneti : d-nul Hurdubae doreste sa se implice in realizarea unor proiecte utile tecucenilor, sau in cresterea veniturilor galatenilor ?

 2. Norvegienii astia mai bine s-ar orienta catre Focsani.Este unu’ acolo de-si spune Robin -de la sclavia in care l-a tinut Tuchel- si care e fabrica de dejectii la adresa tuturor tecucenilor.Ce statie pilot,ce epurare…sa se lege la gura lu’ Robin asta sa vezi cata energie le iese!

 3. Este un lucru foarte bun. Domnule Hurdubae, continuati nu va lasati intimidat de adversarii politici. Vad ca ati inceput bine, continuati tot asa.

 4. Da,da stim, stim. Deocamdata sa porneasca statia de compostare care a fost achizitionata cu fonduri europene in anul 2008 de fostul primar Finkelstain si a fost furata si lasata de izbeliste de gruparea USL (PSD+PNL). Nu de alta dar deja s-a aflat la Bruxelles, acolo unde vrea domnul Primar sa mearga sa mai atraga niste fonduri europene.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*