shopify
analytics tool

Negru Teodor, Fostul manager al Spitalului Municipal din Tecuci va fi judecat pentru luare de mită

Situaţie explozivă la Spitalul „Anton Cincu” din Tecuci

Fostul manager al Spitalului Municipal „Anton Cincu” din Tecuci a dat dovadă de o tenacitate ieşită din comun vizavi de mita pe care considera că era îndreptăţit să o primească.

Conform procurorilor anticorupţie, în perioada 2014 – 2016, Negru Teodor, a pretins şi primit 10.000 de euro de la administratorul unei societăţi comerciale (martor denunţător), în schimbul derulării în bune condiţii a contractului încheiat în anul 2014 şi a deblocării la plată a unor facturi emise de societatea comercială respectivă către Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci.

În 21 iulie 2014, a fost semnat un contract finanţat din fonduri europene, în urma câştigării unei licitaţii publice, cu Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci, având ca obiect dezvoltarea, instalarea şi mentenanţa unui sistem informatic care să deservească această unitate spitalicească, valoarea contractului fiind de 870.921 lei.

”Imediat după încheierea contractului, inculpatul Negru Teodor i-a solicitat administratorului societăţii comerciale respective suma de 20.000 de euro, în vederea achitării la timp a facturilor şi în vederea punerii la dispoziţie a tuturor datelor necesare derulării în bune condiţii a contractului. Întrucât administratorul societăţii a considerat că suma cerută este nejustificat de mare, în urma <<negocierilor>> purtate între martorul denunţător şi Negru Teodor, acesta din urmă a acceptat ca suma pretinsă drept mită să fie în valoare de 10.000 – 12.000 de euro”, susţin procurorii anticorupţie.

Contractul s-a blocat pentru că nu era ”uns”

Timp de un an de zile, în perioada 2014-2015, fostul manager al Spitalului Municipal „Anton Cincu” din Tecuci a primit 7.000 de euro de la administratorul societăţii comerciale de care aminteam anterior prin doi intermediari.

La începutul anului 2015, firma martorului denunţător a încheiat cu Spitalul Municipal „Anton Cincu”, reprezentat la acea dată de Negru Teodor, un contract post-implementare cu durata de un an, având ca obiect asigurarea mentenanţei părţii software a proiectului.

 

În urma derulării acestui nou contract, societatea respectivă a emis mai multe facturi, care au fost refuzate la plată, invocându-se diverse motive. Ulterior,  Negru Teodor le-a spus verde în faţă că nu va plăti acele facturi decât în condiţiile în care se va respecta înţelegerea iniţială, conform căreia trebuia să primească mită între 10.000 – 12.000 de euro, din care mai trebuia achitată suma de aproximativ 3.000 – 5.000 de euro.

Administratorul firmei l-a denunţat însă la DNA, iar fostul manager al Spitalului Municipal „Anton Cincu” din Tecuci a căzut în plasa procurorilor anticorupţie.

Pe 12 aprilie 2016, Negru Teodor a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupţie după ce a primit de la denunţător ultima tranşă din „datoria” pretinsă într-o parcare de la popasul Tişiţa, judeţul Vrancea, respectiv suma de 13.200 lei (echivalentul a 3.000 de euro).

Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor de la Tribunalul Galaţi, iar pe 7 iulie judecătorii au hotărât că instanţa a fost legal sesizată, urmând ca acum să fie stabilit primul termen de judecată.

Sursa: adevarul.ro

11 Comments on "Negru Teodor, Fostul manager al Spitalului Municipal din Tecuci va fi judecat pentru luare de mită"

 1. Pentru contrainspectorul :

  1.Camera de Conturi Galati efectueaza controale periodice la Primarie si institutiile subordinate Consiliului Local, care, de regula, vizeaza activitatea desfasurata de institutiilr respective in ultimii 3 ani. Daca apar aspecte semnificative, verificarea se poate extinde la ultimii 5 ani. E posibil ca abuzurile din perioada 2014-2016 sa fie consemnate la controlul din anul viitor.

  2. Camera de Conturi stabileste prin actele de control raspunderile disciplinare, contraventionale si materiale ce revin persoanelor vinovate de incalcarea legii, iar in cazul incalcarii legii penale poate sesiza DNA sau Parchetele teritoriale. Pana acum nu s-au luat masuri vizibile, dar asta nu inseamna ca faptele nu exista. Debitele consemnate in actele de control trebuie recuperate si folosite ca surse de finantare a cheltuielilor Bugetului local, inclusiv pentru lucrarea de la intersectia strazii 1 Decembrie cu strada Gh. Petrascu.

  3. „RICA SERBAN,CELEBRA RICA SERBAN din TEPU”, a fost angajata de Primarul Lazar, inainte de 1995, si a lucrat la Serviciul Personal-Organizare, pana a fost pensionata de exprimarul Tuchel. Actualul Primar este obligat ca , temporar, sa apeleze la persoane cu vechime si experienta, pana va reusi sa formeze sau racoleze proprile cadre, loiale si competente.

  In concluzie, e bine ca sunteti vigilent, dar daca vreti sa fiti si obiectiv, trebuie sa recunoateti ca actuala administratie incepe sa se miste…

 2. Controalele facute la Primarie si institutiile subordinate Consiliului Local de catre Camera de Conturi Galati, ANAF , Inspectia de Stat in Constructii, etc., iar mai nou, de firme de audit private se finalizeaza cu Procese verbale, in care se consemneaza abaterile, contraventiile si infractiunile constatate, prejudicile estimate, persoanele responsabile, masurile si termenele de remediere. In unele cazuri, pana la recuperarea sumelor imputate, se instituie sechestrul asigurator.

  Pentru incasarea efectiva a debitelor trebuie obtinut insa un titlu executoriu, de regula o Decizie definitiva si irevocabila a Curtii de Apel Galati. Pentru aceasta, Primaria
  (reprezentata de Primar) sau Consiliul Local (reprezentat prin consilieri) trebuie sa se constituie parte civila si sa se adreseze Instantei competente, cu o Cerere de chemare in judecata.

  Nu stiu daca auditul facut de o firma privata va fi agreat sau nu, de instantele judecatoresti, dar nimic nu impiedica actuala administratie sa se constituie parte civila, pe baza controalelor efectuate de institutiile abilitate ale statului, in ultimii patru ani….

 3. sandu geamanu | 19 iulie 2016 at 10:38 | Răspunde

  Nu tocmai sunt procurorii DNA in Primarie care verifica activitatea fostului Primar. Este doar o firma de audit privat, platita. Dar sunt deciziile Curtii de conturi care are salariati sa constate si va prezint mai jos cateva constatri, bani care nu au fost recuperati pana acum.
  – în perioada 2012-2013, entitatea a plătit nelegal din bugetul local al Municipiului Tecuci, de la cap. 67.02. „Cultură, recreere, religie”, suma de 40.000 lei Clubului Sportiv „Sporting” Tecuci;
  -nefundamentarea necesităţii angajării unor cheltuieli social-culturale la cap. 67.02. “Cultură, recreere, religie” în suma de 147.543,65 lei (115.303,65 lei din bugetul local al Municipiului Tecuci al anului 2012 şi 32.240 lei din bugetul local pe anul 2013) utilizate pentru finanţarea producţiei unor spectacole artistice în dată de 31.12.2012 (Revelion) şi, respectiv, a efectuării unui pelerinaj în municipiul Iaşi, la Sfintele Moaşte ale Cuvioasei Parascheva pentru un număr de 628 de persoane în dată de 14.10.2013
  – suma de 32.240 lei (în baza facturii seria GGI ATG, nr. 123/14.10.2013, emisă de S.C. Gegi S.R.L. Tecuci; Minuta Curtii de Conturi 53 / 1.04.2014
  – plati necuvenite efectuate catre SC Piete – Zone Verzi SA Tecuci in suma de 365.000 lei si dobanzi aferente calculate la data de 30.11.2013 de 7.772 lei, efectuate in baza Conventiei nr. 14378/PJ/21.05.2013, incheiata fara baza legala si fara legatura cu activitatea desfasurata de UATM Tecuci, pentru finantarea cu suma de 365.000 lei a unor lucrari de investitii si utilizata in fapt in cea mai mare parte, pentru rambursarea anticipata a unui credit bancar;
  -dividente neincasate in suma de 281.186 lei aferente anului 2012 la care se adauga dobanzile penalizatoare, calculate pana la data de 30.11.2013, in suma de 7.623 lei, pe care UATM Tecuci trebuia sa le incaseze in calitate de actionar unic la SC Piete-Zone Verzi SA Tecuci;Minuta Curtii de Conturi 53 / 1.04.2014
  – Primăria Tecuci a plătit ilegal aproape 115.000 lei pentru tablouri, automate de cafea sau perdele in anul 2013;
  – În perioada 2013-2014, societatea RAMPA RATEŞ S.R.L. Tecuci a reflectat în evidenţă financiar-contabilă a entităţii, provizioane constituite pentru fondul pentru închidere şi urmărire postîchidere în suma de 1.915.226 lei;
  – Cu OP nr. 90/30.01.2013 s-a făcut plata facturii fiscale nr. 75105/27.12.2013 emisă de SC Nelu Gălbenuş Import Export SRL Tecuci, la valoarea contractului nr. 10671/PJ/11.12.2013 in suma de 80.910 lei;
  Si altele…

  • contrainspectorul | 19 iulie 2016 at 18:50 | Răspunde

   Pai am tot auzit de ele si chiar nu cred ca daca erau de natura infractiunilor nu se luau masuri. Suntem in anul 2016 totusi iar evenimentele la care faceti referire sunt din 2012- 2014. Sunt convins ca va place sa umpleti paginile cu nimicuri. Gata fratilor Tuchel e mort ce tot il aduceti in fata. Eu vreau sa stiu, ca si cetatean al Tecuciului, ce se face ,constructiv , de catre actuala administratie. STAM PE LOC ? DE CE? Hai frate ca trece anul si nu faceti nimic doar scotociti prin primarie si societati.

   • Nu fii nervos, stai calm, partea interesanta abia acum urmeaza. Dupa incheierea actiunilor de control, actele vor fi inaintate instantelor de judecata, primaria se va conctitui parte civila si tuchelistii vor trebui sa restituie prejudiciul, care am inteles ca se apropie de 350 de miliarde lei.

 4. Dupa ce a sifonat banii primariei, tepeanul a plecat in vajaiala prin Europa. Acum e la Praga. La Tecuci, procurorii ancheteaza jefuirea banilor publici in timpul mandatului tuchelist. Anchetatorii au descoperit ca tepeanul a cheltuit peste 600 milioane lei vechi pe motrina si benzina, pentru deplasarile lui personale. Contabila sefa Nuta Anca Angelica a acheltuit si ea cateva sute de milioane, a decontat inclusiv platile la coafor. Consilierul tepeanului Radovei, a intocmit un referat prin care cerea echipament de protectie pt. angajatii de la unele birouri, cum ar fi la fonduri europene. Ce apare in facturi? Blugi de firma si adidasi NIke. La intoarcerea in tara fostul edil va trebui sa raspunda numeroaselor intrebari ce îi vor fi adresate de procurorii DNA.

 5. sandu geamanu | 15 iulie 2016 at 09:33 | Răspunde

  Dar domnul Hurdulae cand se apuca de treaba? Dupa alegerile parlamentare? Sau este dezorientat? A scos cartelele la turnicheti si placa lui Tuchel de pe statuia lui Cuza si a terminat treba? De ce nu il roaga frumos pe colegul de partid PSD -ist domnul Galbenus sa repare str. Transilvaniei? In Cuza Voda se circula mai bine? Doar daca te dai cu barca. Atunci sa traga o fuga pana spre Furceni prin cartierul Balcescu (daca stie unde se afla). Am dat cateva exemple, ca poate nu avea inspiratie de unde sa inceapa. Dar poate ii explica mai bine domnul senator. Apropo-s domnul senator in noiembrie va expira contractul de munca ca senator. Poate le spuneti tecucenilor ce indiactori de performanta ati atins in mandatul de 4 ani. Nu de alta dar nu prea se observa nimic.

  • Dumneata de ce nu ai cerut lucrurile astea tepeanului, ca a stat 4 ani si a tocat banii tecucenilor pe spectacole, vrei minuni peste noapte? Din puctul meu de vedere circulatia pe Cuza Voda se poate reglementa numai prin construirea unei sosele ocolitoare, care sa descongestioneze traficul. E bun de facut un proiect pe fonduri europene.

 6. Un balbait vopsit liberal dupa ce fusese comunist inrait (cei care au terminat liceul 2 stiu despre ce vorbesc) cu scoala ambigua tocmai bun sa fie pe placul somerului Tuchel.Acum daca procurorii sapa aflam si care era destinatia banilor.Daca ni sapa inseamna ca intalnirile nocturne din Cimitir si-au atins scopul.

  • Groparul Gica | 11 iulie 2016 at 09:57 | Răspunde

   Eu stiam ca in cimitir aveau loc spectacole si meciuri de box, la care participa si dl. Grosu, da poate am fost informat gresit.

  • După câte știu eu și am fost un an colegi de cameră în campus, a terminat foarte onorabil Politehnica Galați! Chiar dacă nu ne place omul, nu ar fi rău să inventăm mai puțin !

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!