shopify
analytics tool

Narciza Mitruţ atacă! Primăria Tecuci se apără cu avocat SECRET.

Narciza-Mitruţ-secretar-Tecuci

La numai o zi după desfăşurarea şedinţei de îndată a Consiliului Local Tecuci, din 13 mai 2013,  când pentru prima oară n-au putut fi aprobate patru proiecte de hotărâre din cauza lipsei de cvorum (era obligatorie prezenţa a 2/3 din numărul total de consilieri), sesizată de secretarul Narciza Mitruţ, primarul Daniel Ţuchel a emis dispoziţia nr. 902 prin care secretarul era suspendat 30 de zile din funcţia deţinută.

Motivaţia pe baza căreia s-a emis  această  hotărâre ar fi fost  incompetenţa şi existenţa unor grave disfuncţii în atribuţiile de serviciu prestate de secretar.  La capătul unei şedinţe ordinare care a avut loc la sfârşitul lunii mai, unul din consilierii opoziţiei, PP-DD-istul Ghiorghi Militici a adăugat: ”Se fac sancţiuni în rândul angajaţilor Primăriei, nu ştiu cât sunt de legale. Văd că lipseşte doamna Mitruţ”. Primarul a răspuns: ”Sunteţi rudă cu doamnă, sunteţi avocatul dânsei? Eu îmi aduc aminte că e în concediu de odihnă”.

Secretarul Narciza Mitruţ a fost ulterior evaluată de o comisie şi de primar obţinând rezultate nesatisfăcătoare conform datelor prezentate de edil în consiliul local. Primarul municipiului a precizat că i-ar fi propus apoi secretarului să lucreze pe o altă funcţie publică în cadrul aparatului de specialitate, dar nu pe o funcţie publică de conducere.  Narciza Mitruţ a optat însă pentru Primăria Valea Mărului.

Fostul secretar cere despăgubiri de 150.000 lei

Narciza Mitruţ a apelat la secţia de contencios administrativ şi fiscal pentru anulare act administrativ – dosar  6793/121/2013. Fostul secretar cere şi despăgubiri de 150.000 lei (1.5 miliarde lei vechi) Unităţii Administrativ Teritoriale Tecuci, reprezentată prin primar Daniel Ţuchel.  La ultima şedinţă ordinară (30 octombrie 2013) a existat un proiect pe ordinea de zi (proiectul de la punctul 10) care n-a mai ajuns în mapa consilierilor, cel puţin a celor din opoziţie.

”La punctul 10 este  vorba de aprobarea unui contract de asistenţă juridică, doamna Mitruţ a acţionat în judecată UAT Tecuci cerând despăgubiri de 150.000 lei pentru faptul că din dorinţa dumneaei unanimă şi expresă s-a transferat la Valea Mărului. Probabil că e vremea mai răcoroasă pe acolo şi i-au venit idei că ar fi bine să dea în judecată municipiul. Noi nu avem jurist în aparatul de specialitate”, a explicat primarul la cererea consilierilor fără să precizeze cine sunt avocaţii, care va fi onorariul plătit şi faptul că domnia sa a dispus desfiinţarea compartimentului juridic printr-o modificare de organigramă.

Articol preluat din ziarul  Observator

About the Author

Marian Topriceanu
Vezi profilul acestuia pe FACEBOOK

4 Comments on "Narciza Mitruţ atacă! Primăria Tecuci se apără cu avocat SECRET."

  1. Nora fostului securist,maiorul Mitrut;coleg cu Cantemir,Ciobanu,Magdalinoiu,cei care au fost anchetati de ei pot comenta.A tinut-o ceilalti primari de frica pentru ca poate mai avea si jumatate de norma la serviciile secrete.Acum se simte lezata si prigonita?

    • Dovezi aveţi? Dacă aveţi dovezi atunci ar fi un caz interesant şi din puct de vedere istoric cât şi juridic. Până când nu veţi prezenta dovezile, rămîn pure speculaţii.

    • Daca nu aveti reprosuri referitoare la pregatirea profesionala a doamnei Mitrut, acum voi PSD istii (reziduri ale comunismului), incercati sa va autovictimizati facand asocieri sterile cu cei care au suferit de pe urma comunismului. Tare curios as fi sa vad cat a suferit Primarul PSD- dist Gheorghe Lazar la presiunile doamnei Mitrut.

  2. dar acum ziarul tecuceanul isi scrie singur comentarii?

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!