shopify
analytics tool

Mituitorul Chelu, acţionar şi în Tecuci

Dan Valentin FatuloiuDirectia Nationala Anticoruptie a prins în flagrant delict, ieri seara, un barbat care încerca sa-i ofere mita 50.000 euro secretarului de stat în Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), Dan Valentin Fatuloiu, pentru a rezolva favorabil dosare aflate în lucru la unitati de Parchet, între care si DIICOT. Suspectul, Catalin Chelu, încerca de mai mult timp sa-l mituiasca pe Fatuloiu, care l-a denuntat la DNA. Actiunea s-a soldat cu retinerea lui Chelu pentru audieri. Fatuloiu a spus ca a fost vorba despre mai multi mituitori. „Mituitorii au fost prinsi în flagrant de DNA”, a declarat chestorul Fatuloiu, precizând ca acestia voiau sa rezolve niste dosare si i-au oferit doua case, doua masini si 50 mii euro. Surse din Ministerul de Interne au declarat ca masinile au fost descoperite de procurorii DNA chiar în parcarea Ministerului de Interne. Este vorba despre doua autoturisme BMW albe, la fata locului fiind gasite si actele caselor si banii. Patru persoane au fost prinse în flagrant, iar valoarea totala a mitei era de un milion euro. Biroul de presa al DNA a refuzat sa faca orice comentariu pe acest subiect.
Catalin CheluCine este Chelu
Catalin Chelu este un om de afaceri din Galati, care detine companiile Celule Electrice, Galgros Galati, Vulturul Comarnic si Mecanica Rotes. Averea omului de afaceri era estimata la 70 milioane euro în 2006. Chelu este actionar la câteva zeci de firme, fiind unul dintre cei mai mari proprietari de spatii comerciale din Galati. Mai detine casa de brokeraj City Invest Galati si actiuni la firmele Comat Galati, Vitimas Tecuci, Spit Bucovina (producator de piese auto), Transtec Tecuci (companie de transport), Minexfor Deva (din industria extractiva), Mecanica Rotes, Altur Slatina (producator de piese auto), Galgros Galati, precum si la societatile de investitii financiare (SIF): la SIF 5 Oltenia – 1,8073%, la SIF 1 Banat-Crisana – 1,297%, la SIF 3 Transilvania – 1,298%, la SIF 4 Muntenia – 1,4474%. Catalin Chelu este un important jucator pe piata de televiziune prin cablu din România, unde detine sau a detinut CCC Blue Telecom, Cony Sat, Mega Construct si Lidas Prod.
Pe 21 martie 2000, Catalin Chelu a achizitionat cu un miliard de lei vechi 51% din actiunile societatii Sircovtex Siret de la FPS. Aceasta avea 1.700 angajati în 1997, iar în anul 2001 numarul acestora ajunsese la 314. În august 2001, Sircovtex a intrat în faliment.
În 2008 a preluat 44% din Lactate Dâmbovita (devenita între timp Lactate Natura Târgoviste), iar în 2010 a preluat 42% din Lacta Giurgiu. În octombrie 2010 a obtinut controlul pachetului majoritar de actiuni de la Lactate Natura Târgoviste.
În septembrie 2010 a preluat pachetul majoritar de actiuni de 53,11% al companiei producatoare de vinuri Vinia Iasi.  Catalin Chelu este un om de afaceri controversat, fiind acuzat în presa ca a devalizat Rotes SA si ca a vândut ilegal Sectia de Confectii Metalice Teis, în timp ce avea conturile blocate pentru datorii la stat.
În anul 2001, salariatii de la Sircovtex Siret au transmis fostului FPS o sesizare din care reiesea ca omul de afaceri Catalin Chelu vindea covoare din stocul unitatii prin intermediul unor firme care îi apartineau, iar cu banii obtinuti îsi achita contravaloarea actiunilor cumparate de la FPS.
Sursa: www.bzi.ro

1 Comment on "Mituitorul Chelu, acţionar şi în Tecuci"

  1. Da asta este cel mai mare borfas din Galati care a falimentat IRA,IMAIA si are o televiziune prin cablu de RAHAT care au clienti fara contracte de abonati.Verificati.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!