shopify
analytics tool

Medicul Asaad Mohamed Fihmi – reacţie la articolele din presă

Asaad-Mohamed-Fihmi

Într-un comunicat, acuzaţiilor pe care i le aduc două paciente. Femeile spun că bebeluşii lor au murit din cauza neglijenţei ginecologului. În replică, medicul Asaad Mohamed Fihmi spune că, în primul caz, copilul suferea de o malformaţie cardiacă. Problema putea fi detectată la o investigaţie imagistică pe care i-ar fi recomandat-o mamei, dar aceasta nu a făcut-o. În cel de al doilea caz, fătul a murit intrauterin după ce nu a mai primit sânge prin cordonul ombilical, explică medicul Asaad Mohamed Fihmi.

„În cazul pacientei Marcela Căulia, nu am nici o vină în ce privește decesul copilului Căulia Denis-Ștefan, născut viu la data de 26.07.2016 ora 10:45 prematur (32 săptămâni), prin operație de cezariană.

Așa cum rezultă din raportul de necropsie al Serviciului Clinic de Medicină Legală Galați, decesul s-a constatat de medicul neonatolog al Spitalului Municipal „Anton Cincu” Tecuci, la ora 13:00. Cauza decesului a fost datorită malformațiilor congenitale.

Pacienta a fost sub observația mea în decursul sarcinii. La consultațiile ecografice efectuate de subsemnatul, sarcina era normală. Deoarece nu se puteau depista malformații congenitale ale organelor interne, am indicat pacientei la data de 11.04.2016, când sarcina era la 20 de săptămâni, să efectueze control ecografic de morfologie fetală la medici de specialitate imagistică obstetrică și ginecologie, cu aparatură ecografică specială, lucru specificat și în registrul de consultații.

Subsemnatul nu aveam cum să depistez malformațiile congenitale de natura celor constatate la

necropsie.

Cu alte cuvinte, moartea copilului intervenită la trei ore după nașterea sa, sub supravegherea medicului neonanotolog, date fiind malformațiile respective, era iminentă și nici un medic nu poate fi făcut vinovat.

Presupunând că un medic imagist de specialitate în morfologie fetală ar fi depistat malformațiile respective, copilul tot nu ar fi trăit. Cel mult se lua măsura întreruperii cursului sarcinii dacă se constata că este pusă în pericol viața mamei.

În cazul pacientei Ștefana Rusu, de asemeni nu am nici o culpă în ceea ce privește moartea copilului acesteia, făt decedat intrauterin. Pacienta a fost internată și consultată de medicul de gardă, specialist în obstetrică ginecologie, care a depistat moartea intrauterină a fătului.

La ultimul control al sarcinii, copilul era viu și sarcina normală.

Din raportul de necropsie rezultă că moartea intrauterină a fătului s-a datorat unui „nod fals” al cordonului ombilical deasupra inserției placentei cu 15 cm (în fapt o strangulare a cordonului), care a produs neirigarea cu sânge a fătului, ceea ce produs decesul. Acest tip de accidente intrauterine, destul de rare, se pot produce datorită unor spasme ale cordonului fătului sau mișcări ale mamei care pot duce la astfel de întâmplări nefericite.

Vreau să subliniez faptul că de mai multă vreme sunt victima unei atitudini xenofobe, exarcerbate în ultima vreme, aceste cazuri fiind folosite pentru denigrarea mea profesională și etnică.

Nu am nici o culpă medicală în nici unul din aceste două cazuri și mi-am îndeplinit întotdeauna activitatea medicală cu onestitate și probitate profesională, însă denigrarea mea injustă îmi creează grave prejudicii morale și profesionale”, spune medicul Asaad Mohamed Fihmi în comunicatul transmis redacţiei Digi24.

Foto: viata-libera.ro

14 Comments on "Medicul Asaad Mohamed Fihmi – reacţie la articolele din presă"

 1. As vrea sa fim cu totii Lucizi, si sa nu amestecam lucrurile. Asigurarea fondurilor europene , propusa de userul Adrian (nu de mine), priveste investitiile. Disciplinarea, schimbarea, sanctionarea functionarilor, etc, tin de politica de personal. La acest aspect m-am referit si eu, ultima data la 3 august 2016 at 19:22 . Sunt de acord cu aplicarea unor masuri organizatorice si coercitive, dar nu cu bataia, chiar daca e rupta din Rai…

  „Cum e turcu, asa e si pistolul” si „Omul sfinteste locul” spun vechi proverbe romanesti. Primarii din perioada 1970-1990, chit ca au fost comunisti, s-au implicat in dezvoltarea Tecuciului, prin constructia de blocuri de locuinte, intreprinderi cu mii de locuri de munca, repararea si intretinerea retelei stradale, etc. Primarii de dupa Revolutie, au devenit indiferenti, comozi, interesati mai mult de interesele personale si de partid, si mai putin de interesele comunitatii.

  Noi, cetatenii orasului, la patru ani, alegem, ca disperatii, primar pe oricine, pentru a scapa, cat mai repede, de primarul caruia i-a expirat mandatul… Iar dupa alegeri, vazand ca nu apare o schimbare reala, ne lamentam in cateva ziare online, cu permisiunea generosilor administratori. Poate ca ar trebui sa renuntam…sau sa facem altceva…

  • functionarii incompetenti au fost angajati in Primaria Tecuci de formatiunea politica care s-a instalata in Primaria Tecuci incepand cu iunie 2012. De bine de rau Finkelstain cu functionarii care i-a avut si dupa iunie 2012 au fost dati afara de politica USL (PSD+PNL) au realizat cateva obiective cum ar fi: apa rece non stop si nu doar 2 ore dimineata si 2 ore seara, renovare muzeu mixt, renovare casa de cultura, renovare cladire pentru politia economica si politia circulatie, asfaltare si inlocuire canalizare str. Galati, asfalatare str. Bobalna, asfaltare, str. Stefan Corodeanu si alte strazi, amenajare trotuare str. 1 decembrie 1918, str. Gheorghe Petrascu, zona centrala a orasului, sens giratoriu intersectie Gheorghe Petrascu cu str. Nicoresti – kaufland, sens giratoriu centru Tecuci, realizarea proiectelor europene parc dendrologic si inlocuire apa canalizare, inlocuire si eficientizare iluminat public in tot orasul- subliniez tot orasul- sistem monitorizare video in oras cu 60 de camere si multe altele. Ce a facut guvernarea USL dupa ce s-a instalat la Primarie in iunie 2012? In primul an a furat bugetul local integral, in al doilea an si-a angajat functionarii incompenti care erau pe linia de asteptare la cele doua partide ce formau USL, al treilea an a furat bugetul local integral a organizat spectacole si a incheiat contracte de consultanta cu firme fantoma pentru a justifica furtule si al patrulea an a furat toi banii din bugetul priamriei ma a mai creat si ceva datorii. Asta e diferenta intre ce era inainte de iunie 2012 si ce s-a petrecut dupa iunie 2012.

 2. pentru****
  Nu fondurile europene ar repara tot ce e stricat, este nevoie in primul rand sa-si puna la treaba functionarimea care, de pe vremea lui Lazar, Finkelstein sau Tukel a fost tot mai stricata. Au fost si au ramas la fel de lenesi, incompetenti si spagari.
  E greu sa-i schimbi fiindaca au un sindicat plin de tupeu si o lege care ii protejeaza oricat de necorespunzatori sunt. Nu-i mai ramane d-lui Hurdubae decat sa-i cheme pe rand la secret si sa puna un vlajgan de politist sa-i traga fiecaruia cate o mama de bataie, promitandu-le ca se va repeta, daca nu demisioneaza sau se puna pe treaba. Sa aplice tratamentul chiar si politistilor de la circulatie, care dorm pe la umbra in timp ce pe strazi e haos. La fel, si la spital.
  Daca ar face cum eu il sfatuiesc, in cel mult sase luni ar avea un aparat functionaresc normal si ar purea demara ceva in folosul obstii.
  Dar nu cred ca dl Hurdubaie vrea sa ia taurul de coarne. Timpul trece, leafa merge. Vom ramane cu aceleasi strazi murdare, aceleasi trotuare imposibile, acelasi bun plac si aceeasi tiganie in constructii. Mai nou, mirosul pestilential pe care canalizarea construita acum doi ani de Tancrad l-a adus nou pe strazile tecucene si ceva boli care ni se vor trage de aici.

 3. Pentru adrian :

  De acord ca totul este politica. Dar numai cu politica, si aia de tip mafiot, nu vedem noi renovare la Spitalul municipal, din fonduri europene. Chiar daca d-nul Hurdubaie s-ar stradui, cu buna credinta, sa obtina o asemenea finantare, nu poate sa o faca de unul singur, neavand infrastructura necesara. Si atunci nu-i raman decat doua variante : ori reorganizeaza intreaga administratie locala si actioneaza, ca Primar, pentru binele comunitatii, ori ramane doar un activist de partid, care face munca de cadre, si lasa restul sa se desfasoare in stilul fostului Primar, de trista amintire.

  Revin la intrebarea care ma obsedeaza : de ce s-au mai facut alegerile locale in acest an ? Si daca, dupa alegerile locale, nu vedem nici-o schimbare, la ce bun sa mai mergem in iarna, la alegerile parlamentare ?

 4. In toata aceasta chestie va rog sa urmariti comportamentul asistentelor de la spital. Aici nu este nimic politic. Cum nu vad politica nici in faptul ca in loc sa îi spuna mamei ca bebelusul e mort, e mintita ca a fost transferat cu salvarea la Galati, iar atunci cand îi spune că a murit râde ca proasta în târg. Ca vii acum si spui ca a murit datorita malformatiilor nu are nici o importanta. Acest scandal nu avea loc daca personalul spitalului, doctori, asistente aveau un comportament corect

  • Domnule dupa alegerile din iunie 2012 stim cu totii ca la spital pe post de asistente au fost angajate numai incompetente. Vreti sa mai stiti care era pretul in euro ce trebuia sa-l platesti pentru ca sa castigi concursul de asistenta la spital? Cam genul asta de specialisti sunt in spitalul din Tecuci. La momentul de fata singura solutie este ori sa ii dai afara pe toti cei care au fost angajati dupa iunie 2012 (angajati cu spagi si politic – vezi citatiile la DNA) ori sa inchizi spitalul din Tecuci. eu aceasta a doua solutie o vad mai buna. Cel putin oamenii stiu ca la Tecuci nu mai exista spital si se organizeza in asa fel incat sa ajunga la Focsani. Decat sa mearga la spitatul din Tecuci considerand ca se pot salva dar de fapt merg pe mana unor incompetenti care le fac mai rau. Este foarte grav ceea ce se intampla: decat cu un prost care se da destept mai bine sa te descurci singur.
   Aceiasi este situatia in si Primaria Tecuci si in multe institutii tecucene: paznici la scoli, femei de servici toti sunt angajati ori psd ori pnl.

 5. Hai sa spunem lucrurilor pe nume . Indiferent de sustinerea oculta sau afisata , din partea unor persoane sau partide, in urma alegerilor d-nul Hurdubaie s-a trezit aruncat in groapa cu lei.

  Trebuie sa asigure continuitatea activitatii Primariei si sa repare greselile predecesorilor, avand la dispozitie un aparat propriu incompetent si ostil si un Consiliu local format, in mare parte, din consilieri pereni ai fostelor Consilii locale, resposabili, in multe cazuri, de deficientele constate de Camera de Conturi Galati. Mai mult, nu a mai lucrat in administratia locala si centrala, nu a avut timp sa se documenteze, si nici nu are de la cine sa invete, pentru ca toti ii sunt impotriva.

  Apeleaza deci la cei pe care-i cunoaste, cu speranta ca-l vor ajuta si ii vor deveni loiali. Problema e ca nici acestia nu au lucrat in domeniu, iar comertul cu electrocasnice nu te invata sa descalcesti ghemul de interese si prejudicii descoperit de Camera de Conturi. Ca sa nu mai vorbim de problemele de la Groapa de gunoi a orasului, care , daca nu se rezolva, vor duce la dublarea taxei de habitat, incepand de anul viitor.

  Pentru a reveni la normalitate, cred ca trebuie actionat etapizat, nu haotic. Trebuie facut, mai intai, ordine in propria casa, respectiv Primaria Tecuci. Aceasta presupune restrangerea organigramei, prin comasarea unor compartimente, eliminarea unor paralelisme, reducerea posturilor de conducere, etc. In raport de noua organigrama se va putea stabili Statul de personal si vor putea fi scoase la concurs posturile noi sau cele vacante. Concomitent, pentru ocupantii posturile desfiintate sau comasate, se vor emite dispozitiile de incetare a contractelor de munca, justificat de restrangerea activitatii. Masura este prevazuta in lege, si nu va putea fi atacata in contencios. La incheierea actiunii, Primarul va dispune de un Stat Major competent si loial, cu care va putea reorganiza, in etapele urmatoare, celelalte institutii si societati din subordinea Consiliului Local.

  • Intr-o oarecare masura aveti dreptate. Trebuie sa recupereze banii furati prin lichidatorul judiciar de la S.C. Piete SRL, sa recupereze toti banii a caror prejudicii sunt constatate prin rapoartele curtii de conturi, si trebuie sa schimbe tot personalul din Primaria Tecuci. Dar tot. Cei angajati de Tuchel dupa iunie 2012 sunt incompetenti iar cei care erau inainte sunt perversi si hoti. Asteptam sa vedem o lista a functionarilor carora li s-au imputat prejudiciile produse Primariei din incompetenta ori din hotia lor.

 6. Totul are legatura cu politica! Si ceea ce se intampla la spital, si in primarie…Cine crede altfel este naiv. Uitati-va la ordinea de zi a sedintei de indata de ieri. Doar atat! Si veti intelege ,,urgenta,,… Daca vreti sa intelegeti!

  • Aveti perfecta dreptate. La Tecuci din 2012 nu se mai face nici administratie, nici act medical si nici invatamant. Totul este politica. Dar nu orice fel de politica…..politica de tip mafiot. Mai clar se fura banii oamenilor in mod organizat. Acum intelegem de ce fostul primar Finkelstain nu era agreat la partid: din cauza ca nu dorea sa se comporte cum se comporta indivizii astia de astazi. Refuza sa platesca cotizatii la partid din banii Tecuciului si nu se baga in treburile medicilor si profesorilor. A venit Primar doar ca a faca administratie si rezultatele s-au vazut: s-a trecut de la apa rece 2 ore dimineata si doua ore seara la apa rece non stop, s-au accesat fonduri europene a caror rezultate se vad astazi in tot orasul. Apropo-s ii dam o sugestie domnului Primar Hurdubae: daca tot este asa interesesat de spitalul municipiului Tecuci, nu ar dori sa realizeze si dumnealui un proiect european ca sa -l renoveze? Sa-l renoveze macar la nivelul la care Finkelstain a a renovat Muzeul mixt Tecuci; cu fonduri europene bineiteles.

 7. fara legatura cu comunicatul doctorului , ci doar cu comentariul anterior : nu a fost si nu va fi numit niciun manager PSD la spital, dr . Asaad nu mai de ceva vreme sef sectie, din dorinta sa stricta si fara sa-i fi cerut cineva demisia.

 8. Ce legatura are aceste incidente nefericite cu politica domnule “Adrian”.

  • Aveti dreptate, sunt simple coincidente, care, de altfel, se intampla si in alte locuri. Problema e ca aceste coincidente, in ultimul timp, tind sa se inmulteasca…

 9. Felicitari domnule administrator ca ati publicat replica domnului doctor Assad. Sugeram pe aceasta cale domnului doctor sa formuleze plangeri impotriva celor care au promovat actiunile denigratoare la adresa domniei sale, calcand in picioare demnitatea profesionala si morala a unui medic pentru a-si atinge scopurile politice: numirea unui manager PSD la spital in locul medicului Ginghina Mihaela si a unui sef de sectie in locul domnului doctor Assad.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*