shopify
analytics tool

Manifest al revoluţionarilor gălăţeni

sursa: staruri.org

Un grup de revoluţionari din Galaţi ne-a transmis, joi, un comunicat privind situaţia dezastruoasă în care a ajuns ţara noastră. Fără alte introduceri, redăm în cele ce urmează textul integral al comunicatului.  „În ultimul timp se face o campanie de defăimare a revoluţionarilor, atât în presa scrisă cât şi în emisiunile de la televiziune. Se remarcă clar încercarea de a-i separa, dezbina şi a le diminua meritele, chiar şi ale celor decedaţi. Revoluţionarii constituie o forţă care până în prezent nu s-a implicat în politică, dar care va trebui să se impună împotriva unui preşedinte şi a unui guvern care a condus ţara noastră la dezastru, făcând să crească geometric datoria României, luând pâinea de la gura pensionarilor, dând salarii mizere dascălilor care ne educă copiii, invitând să plece medicii din ţară, vânzând industria noastră străinilor, desfiinţând ceea ce a ridicat cu greu, în ani poporul român, lăsând românii fără un loc de muncă, români care au ajuns astfel muritori de foame.  Să nu se uite că noi, revoluţionarii, suntem cei care au făcut posibilă democratizarea României, am eliberat România de dictatură.  Că am ieşit cu piepturile goale în faţa aparatului represiv al lui Ceauşescu.  Că peste 1200 dintre noi şi-au dat viaţa.  Că alte câteva mii au fost răniţi. Şi asta pentru ce?  În numele unor idealuri care au fost călcate în picioare de clasa politică.
Ce s-a ales din Revoluţia noastră după mai bine de 20 de ani? Peste tot predomină hoţia, jaful, uciderea prin sărăcie, înfometare şi boli. Toate acestea cu bună ştiinţă. Un genocid premeditat, o Românie pustiită, decimată, ruinată, înglodată în datorii.
Noi suntem profitorii, cei care am făcut Revoluţia? NU. Ei sunt profitorii. Averilor lor imense, puterea lor nemăsurată şi dispreţuitoare, ura cu care tratează întregul popor ajuns în stare de iobăgie, pribegind prin alte ţări să-şi caute pâinea, căci în ţară nu mai au nici o speranţă.
Ne judecaţi acum? Voi, cei care nu v-am văzut la Revoluţie. Ne judecă politicienii!! Ei?!
Noi, cei care am luptat pentru libertate şi o viaţă mai bună, avem o singură vină. Că nu am murit atunci. Astăzi aţi fi spus la fel: ce tot atâtea despre revoluţionari? Ajung 20 de ani.
Veteranii au luptat pe front fiind trimişi de statul român şi sunt cinstiţi în toate, iar noi am luptat de bunăvoie, nesiliţi de nimeni, pentru libertatea ţării şi nu suntem recunoscuţi ca eroi ai neamului. Suntem trataţi ca PARIA şi denigraţi prin emisiuni şi ziare.
Noi renunţăm de bunăvoie la drepturile ce ni le oferă Legea 341/2004, dar cu o singură condiţie: să dea îmbuibaţii înapoi tot ce au jecmănit în ultimii 22 de ani, să refacă economia naţională şi să o aducă la nivelul de bunăstare de la începutul anului 1990.
Pensionarii de azi sunt cei care au clădit România de ieri, iar voi, cei de la putere de azi, sunteţi cei care au distrus România de ieri şi distrugeţi în continuare România de azi!
Nu se rezolvă nimic să se taie de ici şi de acolo. Aşa cum guvernele care s-au succedat au distrus şi desfiinţat industria ţării (chiar şi agricultura), guvernanţii taie în continuare fără a face nimic bun, nimic pozitiv, nu pun nimic în loc.
Azi de tocaţi, ne disecaţi şi ne discreditaţi pe noi şi ne pregătiţi aruncarea de pe scena care se numeşte România. Ne-aţi dezbinat, acum puteţi să ne aruncaţi la coş. Aţi pregătit şi diverse motive pentru a face mai plauzibilă această debarasare. Ce mai urmează acum: veteranii de război, mai apoi deportaţii…şi mai cine? Ceea ce dă statul român revoluţionarilor reprezintă 0,03% din PIB, dar economia subterană este catalogată cu 45% din PIB. Cheltuielile nesăbuite şi nejustificate ale parlamentarilor, guvernului şi preşedinţiei le veţi echivala prin anularea drepturilor revoluţionarilor? Fiecare guvern a dus câte puţin ţara de râpă şi acum nu mai aveţi de unde tăia? Tăiaţi de la Voi, din cheltuielile voastre, de la Preşedinţie, de la Guvern, de la Parlament.
Pentru aceste motive cerem:
1. Organizarea unui referendum cu privire la situaţia financiară a cetăţenilor României.
2. Stoparea genocidului cu privire la lipsa de medicamente, înfometarea şi sărăcirea populaţiei.
3. Măsuri urgente pentru adoptarea de acte normative în vederea ASANĂRII MORALE şi a realizării stabilităţii economice a societăţii româneşti, de care ţara în prezent are atâta nevoie.
4. Finalizarea reformei constituţionale în scopul cerut de popor şi nu de către guvernanţii care au dus această ţară de râpă.
5. Adoptarea unor măsuri în vederea eradicării definitive a economiei subterane şi canalizarea fondurilor astfel obţinute pentru pensionari, şomeri, învăţământ, sănătate, poliţie, armată.
6. Adoptarea, în regim de urgenţă, a unor măsuri împotriva deturnării sau a folosirii abuzive a fondurilor europene alocate României şi luarea de măsuri represive împotriva acelora care se fac vinovaţi de aceasta sau de nefolosirea fondurilor europene în vederea realizării unor investiţii majore, cum ar fi modernizarea infrastructurii sau edificarea de obiective economice.
7. Reducerea numărului de şomeri prin sprijinirea dezvoltării industriei ţării.
8. Realizarea unui program de măsuri urgente în vederea restabilirii stabilităţii economice a ţării.
9. Adoptarea legilor:
a) Legea răspunderii magistraţilor,
b) Legea lustraţiei,
c) Legea imprescriptibilităţii crimelor.
10. Finalizarea dosarelor de corupţie, a dosarelor revoluţiei şi a dosarelor mineriadelor.
11. Respectarea cu stricteţe a legilor ţării ( a se vedea legea averilor ilicite)
12. Funcţionarea şi respectarea justiţiei, a hotărârilor judecătoreşti.
13. Modificarea legii audiovizualului în sensul ca realizatorii de emisiuni şi formatorii de opinie să li se menţioneze în timpul emisiunilor dacă au avut săvârşite fapte cu caracter penal sau colaborarea cu fosta securitate, repercusiunea fiind penală”.

Semnează Stoica Ion, Ciriplinschi Florin, Chipăilă Costel şi Andone Costel

Sursa: impartial.ro

2 Comments on "Manifest al revoluţionarilor gălăţeni"

  1. Ajung sa nu mai pot sa ii vad deloc pe Revolutionarii astia. Oare nu le este rusine ca au vandut Revolutia lui Ion Iliescu?! Ion Iliescu si-a batut joc de ei. Ei care si-au dat viata pentru a scapa de comunisto au ajuns pt un pumn de bani sa isi dea viata pentru regimul Iliescu. Imediat dupa anii ’90 nu exista un grup mai protector in jurul lui Iliescu decat Revolutionarii cumparati pe banii tarii.

  2. ,,Tăiaţi de la Voi, din cheltuielile voastre, de la Preşedinţie, de la Guvern, de la Parlament.”- dar de la voi de ce nu?…pentru ca multi nu sunteti decat niste profitori…uitat-va la adevaratii eroi:veteranii de razboi, ei merita cu adevarat cinstire, recunostinta…
    ,,Să nu se uite că noi, revoluţionarii, suntem cei care au făcut posibilă democratizarea României, am eliberat România de dictatură”… haida de…fara milioanele de roamani iesiti in starada multi ar fi ramas doar cu ce au apucat sa ciordeasca de prin birourile fostelor judetene de partid… retineti domnilor profitori -precizez ca nu toti sunt asa. Fara milioanele de romani care au iesit in strada si carora li s-au amputat salariile si pensiile… la ei se poate dar la voi nu, ca sunteti dincolo de lege… Rusine profitorilor, compasiune si recunostinta eroilor adevarati si urmasilor acelora care nu mai sunt…

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!