shopify
analytics tool

Maidanez, cătel de rasă sau metis… politic

Caine-rasat

Se ştie că pedigree-ul, pe lângă faptul că reprezintă unica dovadă că animalul aparţine unei anumite rase, este actul care atestă genealogia acestuia. Dacă toţi maidanezii ar reuşi să obţină un astfel de act, în mod clar am avea numai patrupede de rasă iar diferenţa nu ar mai exista. Şi astfel ajungem să ne întrebăm dacă faimosul Zdreanţă – cel cu ochii de faianţă, era maidanez de casă sau un căţel de rasa când era cu oul-n gura şi jură că el… nu fură.

Unii, mai naivi, se tot întreabă care este secretul succesului celui care s-a cocoţat într-o funcţie de demnitar. Explicaţia e simplă. Ascensiunea i-a fost fulgerătoare. A ocupat postul dorit. Acum e normal să culeagă roadele atâtor osteneli. O viaţă de uneltiri şi de turpitudini e acum răsplătită!

Rezultat dintr-o împerechere nefericită, dar deloc întâmplătoare – lipsa de scrupule cu lipsa de conştiinţă civică – metisul politic este un animal, foarte viclean şi insidios. A intrigat, a linguşit, a calomniat, şi-a apropiat pe unii, a silit pe alţii să se îndepărteze, în scurt a uzat şi a abuzat de toate procedeele, pe care un politicianism fără scrupul i le pune la îndemână.

Rasă în curs de omologare – s-a observat că parazitează mai ales instituţiile statului, hrănindu-se cu bani publici şi cu comisioane grase. Este imun la DNA şi reacţionează foarte bine la legislaţia românească, dovedind atunci când este încolţit, un comportament bizar şi pozând în victimă.

În special metisul, “splendidul” exemplar politic – este un animal sociabil, nu lipsit de farmec şi inteligenţă, care poate fi dresat de stăpân, căruia însă nu-i va fi niciodată credincios. Când simte pericolul, metisul politic migrează, individual sau în haită, spre un alt partid sau formaţiune/uniune politică. Fiind animal protejat, nu poate fi ”vânat”/’eutanasiat  fără voie de sus. Dovedind instincte de cameleon, predispus la orice compromis posibil, şi fiind lipsit de orice principii morale şi politice, metisul este un animal util atâta timp cât este răsplătit.

Atunci când însă devine prea obraznic şi agresiv, metisul politic care se vrea căţel de rasă, răspunde doar la o singură comandă… la comandă, MARŞ de aici!

PS: Orice asociere/asemănare cu personaje reale este pur întâmplătoare.

Scris de „Atitudine”

1 Comment on "Maidanez, cătel de rasă sau metis… politic"

  1. Cind ti-a venit ideeia,este excelent articolul.BINE GINDIT SI PERFECT. Succes,stimabile domn.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


Scrie în căsuţă rezultatul adunării de mai jos: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.