shopify
analytics tool

Lunea viitoare, zi nelucrătoare

votLunea viitoare nu vă programaţi nicio activitate care presupune prezenţa într-o instituţie publică: să nu vă gândiţi să plătiţi taxe, impozite, să depuneţi cereri la primării sau să reclamaţi ceva la vreo inspecţie de stat!
Asta pentru că este 24 ianuarie, ziua „micii Uniri”, cum spun şcolarii. Ziua Unirii Principatelor Române (1859) a fost votată anul trecut ca zi liberă, la iniţiativa deputatei liberale Diana Tuşa.
Instituţii care nu lucrează:  şcoli,  primării,  consilii judeţene, prefecturi, ministere, direcţii financiare, inspectorate de muncă, agenţii de mediu, policlinici de stat. Spitalele vor funcţiona însă după orarul obişnuit. Instanţele vor avea activitate, deoarece reglementarea a fost publicată în Monitorul Oficial de curând şi şedinţele de judecată erau deja programate. În universităţi se vor susţine doar examenele programate. În România există 12 zile libere oficial, din care şapte sunt sărbători religioase – două zile de Paşte, două de Crăciun, două zile de Rusalii (24 şi 25 aprilie) şi o zi la 15 august (Adormirea Maicii Domnului). În afara lor, mai sunt libere Ziua Internaţională a Muncii (1 Mai), Ziua Naţională  (1 Decembrie), 1 şi 2 ianuarie şi, începând de anul ăsta, 24 ianuarie.

Sursa: adevarul.ro

Fii tu primul care comentează on "Lunea viitoare, zi nelucrătoare"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!