shopify
analytics tool

Lotul Bua, la un pas de libertate

Tanar arestat  Întregul lot de arestaţi din „Dosarul Bua” a fost pus în libertate de către magistraţii Tribunalului, după un an şi jumătate de arest preventiv. Procurorii mai au calea recursului, iar, până când acesta se va judeca, cei zece inculpaţi rămân după gratii.  Reamintim că acest dosar este instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi are 28 de inculpaţi, acuzaţi de faptul că au scos la înaintare persoane sărace pe care le-au pus să facă împrumuturi bancare, după ce le-au făcut acte că ar fi angajaţi la diverse firme.  Procurorii DIICOT au ajuns la concluzia că banii ajungeau în buzunarele celor din familiile Bulgaru şi Feraru din Tecuci. Paguba estimată de anchetatori s-a ridicat la un milion de lei, 51.200 de euro şi 15.000 de franci elveţieni.   În ianuarie 2010, procurorii au cerut arestarea a 7 dintre membrii grupării organizate, după care numărul celor aflaţi după gratii a crescut la 11. Cercetările în acest dosar au demarat din 2006, când s-a început strângerea probelor, dar au continuat şi după momentul arestării.
Cei 28 de inculpaţi au fost trimişi în judecată în iulie 2010. Audierea inculpaţilor de către judecători s-a produs însă abia la începutul lui 2011. În dosar s-au făcut tot timpul cereri de eliberare, care însă au fost respinse până acum, când magistratul le-a înlocuit măsura arestării cu obligarea de a nu părăsi ţara.
Din penitenciar, întregul lot din „dosarul Bua” a intrat în refuz de hrană, o formă de protest vizavi de modul în care sunt trataţi de cei care le refuză eliberarea. Unul dintre ei, Vasile Dobrică, a făcut  infarct şi de pe patul de spital a aflat că a fost pus în libertate. El a fost, de altfel, primul eliberat din acest dosar.
Rămâne de văzut acum care va fi soluţia judecătorilor de la Curtea de Apel pentru ceilalţi 10.

Sursa: Viata-libera

2 Comments on "Lotul Bua, la un pas de libertate"

  1. Zâmbaretul!!! | 31 iulie 2011 at 21:06 | Răspunde

    Niste paraziti ai orasului, asta sunt ei.Sa-i tina acolo sa-si faca plata.

  2. Ce legi de tot r… avem in acesta tara mizera!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!