shopify
analytics tool

Liceenii tecuceni, mai silitori decât gălăţenii

Elevii tecuceniCNVA-ul conduce în clasamentul elevilor care au obţinut burse de merit şi de studiu * Doar 2,26 la sută dintre elevii din Galaţi beneficiază de asemenea stimulente, spre deosebire de Tecuci, unde procentul este dublu: 5,34 la sută.
În mod surprinzător, procentul elevilor care au obţinut burse de studiu şi de merit este dublu în Tecuci, comparativ cu Galaţiul, deşi municipiul din nordul judeţului numără în total 3.687 de liceeni, iar Galaţiul are aproape  de trei ori mai mulţi – 12.702.  În oraşul de la Dunăre,  288 de  liceeni au obţinut rezultate bune la învăţătură, astfel încât să fie recompensaţi cu bursă de merit sau de studiu. La Tecuci, sunt 197. Raportate la numărul elevilor din fiecare oraş, cifrele respective scot la iveală un lucru surprinzător: elevii tecuceni sunt mai silitori decât cei din Galaţi. Dacă în Tecuci bursierii reprezintă 5,34 la sută din numărul total al elevilor, la Galaţi procentul scade la jumătate, ajungându-se doar la 2,26 la sută. 
CNVA-ul conduce
Cu toate acestea, liceul cu cele mai multe burse se găseşte în Galaţi. CNVA-ul are 178 de bursieri şi conduce detaşat în topul elevilor premianţi. Pe locurile 2 şi 3 s-au clasat cele două licee de elită tecucene: Liceul „Spiru Haret” cu 113 burse şi Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” cu 78. …citeste intreg articolul

Autor: Roxana Artene Penciu
sursa: Viata-libeta

Fii tu primul care comentează on "Liceenii tecuceni, mai silitori decât gălăţenii"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!