shopify
analytics tool

LAŞII DINTRE NOI!

Cu capul in nisip

Platon afirma că una din pedepsele pentru refuzul de a participa la viaţa politică, este aceea că vei ajunge condus de inferiorii tăi.

Sunt dezamăgit !!!!! Dar nu de candidaţi, cum sunt de unii tecuceni. Sunt multe persoane care au toate atuurile – din punct de vedere intelectual, social, profesional – să îşi permită un punct de vedere argumentat, o opinie pro sau contra. Atenţie !!! Mă refer la opinii argumentate şi nu la atacuri. Cunosc oameni de afaceri, profesori, ingineri, doctori, jurişti, care le este frică să-şi spună opţiunea politică în public sau chiar să susţină dezinteresat un candidat. Ori, aceşti oameni, numiţi de analiştii politici – electorat raţional – chiar nu sunt în situaţia să nu aibă un punct de vedere concret, cu privire la candidaţii pentru alegerile locale din Tecuci.

Nu e impotrant ca ei să aibă dreptate, deoarece adevărul este relativ, în sensul că ce e bine pentru un om, poate fi rău pentru celălalt. Important este doar curajul de a expune o credinţă, o viziune, o opţinune, pentru un candidat, sau partid, care urmează să conducă şi să administreze destinele comuităţii locale pentru 4 ani.

Participarea la viaţa politică, nu înseamnă neapărat să candidezi la primărie sau să optezi pentru un loc eligibil de consilier local. A participa înseamnă a avea şi curajul de a lupta alături de cel pe care îl consideri potrivit, sau măcar de a susţine public pe cineva, (de exemplu de a accepta să faci parte dintr-o listă de consilieri, pe un loc neeligibil, sau a face campanie unui candidat ori partid).

Sunt convins că și alegăturii lui Ţuchel au dreptate în unele privinţe când îl susţin, cum şi electoratul lui Gavrilă, Diaconu, Hurdubae, sau Bălănică pot avea argumente când îşi susţin candidatul. Nu poate fi un candidat 100% bun sau rău.

Caragiale spunea ”A avea opinie înseamnă a fi conștient nu numai de obligația față de tine dar și de cea față de alţii.”

Frica, laşitatea şi perversiunea, nu o înţeleg. Probabil le este frică că pot supăra pe cineva !!!??? sau poate se gândesc la consecinţe dacă nu iese cel susţinut de ei !!??? Aşa că, aproape toţi adoptă stategia statului după cireş, că poate apare vreo oportunitate, după alegeri să se erijeze în susţinătorul primarului din timpul campaniei. Oare asta este o atitudine demnă ?

Păcat că nu aveţi curaj. Nu contează pe cine susţineţi, nu comtează motivele, este dreptul vostru, şi orice opinie trebuie respectată. Dar, de ce atâta frică de a afirma public sau de a susţine chiar moral de pe un loc neeligibil la consiliul local un candiat? De ce atâta perversitate şi laşitate? Vă ajută la ceva? Poate vă meritaţi aleşii şi clasa politică.

În aceiaşi categorie se includ şi cei care în funcţie de părerea politică a interlocutorului se adaptează ca şi cameleonul, pentru că nu cumva să ajungă la urechea candidatuui susţinut de partenerul de dialog cum că ar susţine pe altcineva…

Tot aici, cred că s-ar încadra şi bugetarii cărora le este frică să-şi apere în instanţă drepturile atunci când sunt puşi în faţa unui abuz pe motiv de a nu supăra şeful.

Conchid cu opinia că reminescenta comunistă probabil încă şi-a pus amprenta asupra conducătorilor dar din păcate ce este mai grav şi asupra celor conduşi, la care de fapt ar trebui să fie ADEVĂRATA PUTERE.

Votaţi Raţional.
Frâncu Bogdan

12 Comments on "LAŞII DINTRE NOI!"

 1. Valeria Victrix | 13 aprilie 2016 at 13:13 | Răspunde

  Platon, Caragiale…. Iar tu ai uitat de diacritice și ai dat-o-n emoticoane când te-a luat lumea la concret? Scrie un eseu pe treaba asta…

 2. Bogdane,lasa-te tata de politica si dai cu avocateala,ca vad ce gogomanii spui.Oricum,esti avocat si voi,astia,doar banii conteaza.Gen contract tactu’ de 600 de milioane.Atunci,de ce n-ai mai zis nimic?!!!Vin alegerile si trebuie sa Mai dai cu limba putin,nu?!!!!Lasa-ne!!!!

 3. Trandafir de Tecuci | 12 aprilie 2016 at 14:22 | Răspunde

  Cand eram copii Tecuciul era un oras al trandafirilor.Cand eram copii jucam fotbal pe strada.Acum copiii nu mai joaca fotbal-risca sa piarda mingea in gropile din asfalt.La noi in oras sunt gropi atat de adanci ca s-ar putea pierde chiar un copil in ele.Primare,mai bine nu mai asfalta.Lasa cand vine altul.Decat carpeala ordinara pe bani cu parandarat pe care o faci tu ,ne mai lipsim 2 luni.

 4. Asta cu consultul oftamologic e chiar atitudine de borfas. Adica, bine, bine nu il suportam pe Tuchel ca e rau, ca nu e bun dar sa inventezi lucruri pe care el nu le-a facut, asta e o marsavie care il depaseste pe Tuchel. Inteleg ca vrei sa devii Primar, sa ei locul lui Tuchel dar nu in acest mod adica sa tiparesti la xerox si sa imparti in tot orasul flayere pe care sa scrii ca sunteti asteptati la sediul PNL pentru consult oftalmologic. Domnule candidat care ai tiparit si impartit flayerele incercand sa induci in eroare electoratul sustinad ca au fost tiparite si impartite de Tuchel daca vrei noi tecucenii de amintim ca la ultimile alegeri umbla o masina prin targ cu echipa din partea domnului Mircea Toader, deputat de Tecuci care acordau consult oftalmologic gratuit. Credem ca ideea cu consultul oftalmologic vine dinspre alt partid, dar nici intr-un caz de la PNL. Pana la urma noi tecucenii nu acceptam sa-l inlocuim pe raul de Tuchel cu vicleanul de candidat care a impartit aceste flayere in numele si cu inscriptia PNL.

 5. Am pierdut 4 ani cu acest parlit de economist neamt.Patru ani pe care nu-i mai putem lua inapoi, patru ani in care s-a distrus in interiorul comunitatii si bruma de incredere in oameni care mai exista.patru ani de care suntem vinovati cu totii prin impasivitate si prin tolerarea nepriceperii ridicata la rang de „performanta”.Dupa Tuchel ramane praf.Mult praf.Va fi greu pentru un viitor primar sa adune cioburile si sa construiasca unde Tuchel doar a distrus.Greu probabil ca sa spui un domeniu unde Tecuciul a dat inainte.Sau a ramas unde era.Dezolanta imaginea strazilor odata asfaltate astazi chipurile cu retea de apa si canalizare total inutilizabila atat timp cat tehnologic exista diferente de proiectare niciodata atinse (in Satul Nou reteaua de canalizare este la peste jumatate de metru mai sus decat nivelul caselor-cum s-ar putea bransa oamenii aia chiar si gratuit transformandu-se casele in fose?!!!).
  Tuchel va pleca pentru ca nimeni nu e vesnic.Tecuciul va ramane.Din pacate patru ani sunt pierduti.

 6. Bogdane ,mai bine taceai! Asa nu mai poti filosofa..

 7. Da,Bogdane,dar sa spui ca nu Ai treaba cu tatal tau.Dar,la ziua lui a fost Tuchel,aniversare la care ai fost si tu,aniversare la care I sa reprosat ca nu facut nimic in cei 4 ani,iar tu iai luat apararea.Cum e pana la urma,Dnule Avocat?!!

 8. Propagandistul tepean | 9 aprilie 2016 at 08:35 | Răspunde

  La momentul actual, a vota rational, inseamna a vota pe oricine altcineva in afara lui Tuchel.

 9. Valeria Victrix | 8 aprilie 2016 at 21:10 | Răspunde

  Prin puterea exemplului, pe cale logică după un astfel de eseu, tu pe cine ai susține/vota?

 10. Maestre, mă faci să-mi schimb părerea despre avocati. Pledoarie la civism în Tecuci… Curat idealism ideatic de idei ideale.
  De Rocinante ce mai știi?

 11. Păi, curaj Bogdane, dă un exemplu.vrem să auzim/citim opiniile tale despre tot ceea ce spui și recomanzi altora. Sau tu o faci doar cu chitanțierul alături? Poate îl încurajezi și pe tată-l tău, asta dacă îi dă voie Țuchel… Hai curaj, altfel o să fiți acuzați de reminiscențe comuniste!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!