shopify
analytics tool

La Tecuci, toată lumea aşteaptă un Mesia

politica-locala

Stimaţi tecuceni, au trecut vreo câţiva ani, ploile au tot căzut, căldurile ne-au tot uscat iar Tecuciul nu s-a schimbat nici prin faţă dar, mai ales prin dos. Luptele politice intestine au creionat un colon atât de iritabil al Partidelor de Haită care continuă să se corcească unii cu alţii încât Spitalul Municipal sau orăşenesc sau cum i-o mai zice nu mai are leacuri pentru borboroselile urât mirositoare emanate de către pesedei, uneperei, liberalo-democrato pemepeiştii care s-au agăţat de locurile călduţe din administraţia locală precum junghiul de omul sănătos…

Tecuciul este mai bolnav ca niciodată, dar tecucenii, se pare, că nu doresc să se mai vindece vreodată. Acceptă ca teniile politice să se înmulţească înlăuntru lor fără a aplica un „tratament” adecvat. Să credem că viaţa cea de toate zilele ale tecucenilor să fie acceptată aşa cum este ea „fabricată” de corciturile astea politice de peste un sfert de veac?! Că, nimeni său mult prea puţini mai speră şi mai cred că ar putea avea o viaţă mai bună şi infinit mai liniştită şi mai curată decât cea cu care au fost obişnuiţi în ultimii 26 de ani?! Vorbeam cu alte ocazii, în anii din urmă, despre depolitizarea administraţiilor locale, implicit despre administraţia Tecuciului. Nu, nu am inventat eu un asemenea concept!

Dar, se pare că, o altă soluţie nu mai este la îndemână. Batjocura cazonă, desconsiderarea la maxim a contribuabilului tecucean, au devenit o practică legalizata în primăria Tecucilui. Şpăguiala neruşinată, cheltuirea banului public conform „nevoilor de grup restrâns” continuă la Tecuci! Până când?! Până cei care votează sub imboldul celor câţiva zeci de lei oferiţi de interpuşi pentru fiecare vot vor proceda în mod diferit. Până când „masa de manevră” a Partidelor de Haită va înţelege că una este să accepţi foloasele materiale nesemnificative şi vremelnice şi alta este să votezi în favoarea acestor grupări politice de tip mafiot. Mai sunt 8 luni şi va începe un nou ciclu electoral. Va începe aşa cum este prevăzut în lege, cu Alegerile Locale, fundamentale pentru categoriile de alegeri care vor urma.


Agentia-imobiliara-EXTREM-Tecuci


Ce vor face tecucenii?! Nu, nu mă întrebaţi pe mine, întrebaţi-i pe ei! Toată lumea aşteaptă un Mesia, un OM hăruit cu multe calităţi, nerealizând şi, mai ales, uitând că „Unirea face Puterea”. PĂREREA MEA este că Tecuciul are nevoie, nici mai mult nici mai puţin de un grup de maximum 30 de tecuceni determinaţi şi hotărâţi să iniţieze SCHIMBAREA. Restul sunt poveşti, despre partide, despre bani murdari, despre cetăţeni prostiţi, despre spiritul de turmă, despre manipulare socială în masă, despre promisiuni şi demagogie. Despre, câte în lună şi în stele… PĂREREA DUMNEAVOSTRĂ, a celor care citiţi aceste gânduri…?!

Foto: en.wikipedia.org

11 Comments on "La Tecuci, toată lumea aşteaptă un Mesia"

 1. Iftimie Marian | 24 august 2015 at 21:27 | Răspunde

  Si pentru ca esti si “mandru”, prinde si curaj si declina-ti identitatea pentru tecuceni!

 2. Iftimie Marian | 24 august 2015 at 21:23 | Răspunde

  ” Mandru ca esti prost”! Fa-ti curaj si iesi pe fiecare strada, la fiecare usa, vorbeste cu fiecare tecucean si vezi ce probleme au. Ti se pare prea mult? Nu-i nimic, te ajutam noi.

 3. Părerologul de Tecuci | 24 august 2015 at 15:02 | Răspunde

  Ei, boieri tecuceni, dumneavoastră şi prea distinşi comentatori…n-aţi prea înţeles despre ce ar putea fi vorba referitoare la Mesia tecuceanul ! PĂREREA MEA este că vremea efigiilor a cam trecut…Oare revoluţia de la 1848 nu ar mai fi avut loc dacă nu s-ar fi ivit Bălcescu ?! Cine a fost conducătorul Răscoalei de la 1907 …?! Geaba caută cineva în România de Azi un român mai pur ca Alba ca Zăpada…Şi dacă tot nu-l vom găsi, de ce să nu lăsăm noi un ţăpan, născut şi crescut la Ţepu, şmecherit în PNL să ne conducă spre cele mai înalte culmi de civilizaţia şi progres ?!
  Tecucenii nu au prea înţeles că rolul Consiliului Local este covârşitor de important, nicidecum al Primarului care a fost, este şi va fi un singur individ! Ne-am nărăvit, noi românii în general în a crede că O PERSOANĂ poate să ne conducă de capul ei, după cum vrea neuronii săi şi “sforile” trase de partidul pe care îl reprezintă ! În conjunctura actuală, consilierii din Primăria Tecuci au un rol pur decorativ ! Ori cu ei, ori fără ei…Iar primarele ” care este” îşi scoate năduful datorat ieşirii mult prea devreme de “sub arme”, prin instaurarea unui regim de oarecare spaimă ( era să zic teroare…) în instituţia numită Primărie. O fi bine, o fi rău…vă las pe dumneavoastră, adevăraţii stăpâni ai Tecuciului să hotărâţi…Sau nu ştiaţi, sau aţi uitat cine sunt adevăraţii stăpâni ai Tecuciului…Oricum şi orişicât, pe vechiul primare portocaliu, neamţ şi el în arborele genealogic propriu, vă spun că l-am văzut deseori pe străzi, la plimbare, “în văzul lumii”, când se asfalta sau se mai săpa câte ceva pe ici, pe colo…Că erau plimbări de “reclamă” asta e…Pe actualul, neamţ autodeclarat, vă jur că nu l-am văzut niciodată la faţă, aşa “în direct” ! O fi întâmplare, n-o fi întâmplare….Oricum, PĂREREA MEA este că avem nevoie şi de ceva neaoş, pur românesc, marcă de Tecuci înregistrată, fără avere , fără sete de mărire, cu o nevastă gospodină, nu tot primăriţă, cu o singură casă…hai să zicem două…una pe la ţară, pe undeva, rămasă de la bunici…cu gospodărie şi viaţă curată, fără dus-întors…Dar până la EL, PRIMARELE, avem nevoie de un Consiliu Local cu oameni la fel de gospodari dar, care să mai aibă în plus şi snagă în ei, sânge curat şi fierbinte în instalaţie şi care să nu mai lase în vecii vecilor un singur individ să taie şi să spânzure cum îi vine la îndemână lui şi găştii de mafioţi politici care îl mânăresc conform intereselor de grup…părerea mea…

 4. Stiti care este cea mai mare problema a societatii de azi? Ca prostii au posibilitatea sa se considere intelectuali. Daca inainte de ,,89 si imediat dupa ,,89 doar o parte din populatie reusesa sa fie admisa la facultate deoarece trebuia sa treca peste un concurs de admitere cu 3,4 candidati pe loc, astazi din pacate au aparut facultatile ciuperci care scot pe banda rulanta absolventi si care repet tot din pacate isi permit sa se considere absolventi ai acelorasi studii cu cei care au dat concurs de admitere cu 3,4 candidati pe loc. Astazi avem doua categorii de absolventi ai faculatilor cei care au dat concurs de admitere cu 3,4,5 candidati pe loc si au parcurs o facultate cu mari exigente si cei care au intrat la facultate fara concurs si au parcurs o facultate doar c prezenta. Finalul? ambii sunt absolventi de facultate, aceleasi studii. Avantaj? absolventul care a absolvit facultatea fara concurs de admitere, fara exigenta la examene fiindca are creierul odihnit. Este bun pentru administratie!!!!!

 5. Cristinel Basalic | 23 august 2015 at 15:54 | Răspunde

  Primarul ar trebui sa fie o IMAGINE, UN SIMBOL. Un om bine intentionat, educat, si care sa aiba acceptul medicilor psihiatri. (Controlul psihiatric ar trebui sa fie obligatoriu din 6 in 6 luni. Mai ales la Tecuci).

  S-a introdus functia de administrator public. Adica, un manager care sa conduca intrega structura organizatorica a unei Primarii. Oameni cu studii de administratie publica sub care stau compartimentele de Contabilitate, Achizitii, Arhitec-Sef, Juridic, etc

  Numai ca PERFORMANTUL DE LA TEPU refuza sa angajeze un city-manager. Se crede el destept. Uite unde a adus orasul!…Uite ce CREIERE INTELIGENTE a strans langa el.

  NU ATI INTELES CA aceasta corcitura de neamt A VENIT SA VA FURE SI SA VA UMILEASCA?

 6. Asa cum domnul Tuchel a renuntat la cariera militara pentru a fi Primar, chiar si pentru o indemnizatie marunta, tot asa un intelectual din randul profesorilor mai ales (ca profesorii sunt intelectuali restul: avocati, medici etc sunt specialisti in profesie) va candida la Primaria Tecuci si va fi Primar, nascut si crescut in Tecuci. Nu se va baga in mocirla fiindca statulul sau nu ii confera mocirla. In mocirla sunt actualii fiindca insasi statutul sau este mocirla. Administratia si politica nu sunt mocirle. Oamenii cu statut de mocirla care au patruns fara drept au facut nenoricirea asta.

 7. rep. com. tec. | 23 august 2015 at 12:55 | Răspunde

  Un preot, nu are importanta numele, isi indemna in campania electorala din 2012 sa voteze cu Tuchel, deoarece – spunea parintele- acesta va face ca Tecuciul sa arate ca o floare. Din pacate dupa mai bine de 3 ani de administratie uselisto-pedelista , orasul arata ca o groapa de gunoi. Asa ca luati aminte la promisiunile desantate. Oricum acesti indivizi nu se gandesc decat la buzunarul lor si al gastilor care ai sustin, si care in Tecuci au acaparat toate partidele.

 8. Din păcate este imposibil ca un MESIA să apară peste noapte şi să-şi manifeste dorinţa de a candida la primăria Tecuci. Toţi vorbesc de un cetăţean integru, bun profesionist şi bine poziţionat social. Totuşi…
  Acest om dacă există, ce motiv ar avea să intre în mocirla politică alcătuită din oameni frustraţi, care nu au reuşit în viaţă şi care văd politica singură modalitate de a ajunge la nivelul social al celor care şi au câştigat deja un loc în societate datorită competenţei în domeniul în care profesează sau activează ?! Ce rost are ca EL să intre în bălăcăreala mediocră a presei locale anti sau pro Ţuchel ? Un om de afaceri corect, prosper, un medic, un avocat, notar sau orice alt bun profesionist, de ce ar abandona o profesie sau un domeniu care îl exercită cu plăcere pentru un venit de 3 sau 4 ori mai mic (indemnizaţia de primar)?!! Poate datorită faptului că nu excelează în ceea ce face ?! Şi atunci oare pot excela în administraţie?! Eu cred că în interiorul lor (al candidaţilor) apare o dorinţă, o ambiţie care porneşte de la întâlnirea de 10 ani de la terminarea liceului. Acolo, când se strigă catalogul şi se întâlnesc foştii colegi, se apelează reciproc cu domnul său doamnă… doctor, profesor, avocat, notar, director însă la unii după domnul său doamna nu se poate spune nimic ca identitate profesională şi atunci frustrat fiind personajul se gândeşte… la următoarea întâlnire voi fi domnul primar !!!!! Sau poate mai avem printre noi o personalitate care s-a realizat suficient – material şi profesional – încât nimeni nu-l poată contesta, nici măcar susţinătorii pro sau anti Ţuchel, şi care să fie dispus să fie Mesia ????!!! Pentru că Mesia trebuie să se sacrifice.

 9. mândru ca sunt ţăpean | 23 august 2015 at 11:36 | Răspunde

  MESIA a venit în 2012. Este D-l Ţuchel Gerhardt Daniel.
  Tot el va fi si din 2016. Nu mai rătăciţi. Adunaţi-vă cu toţii la stâna LUI.
  EL este ALESUL.

  • Acum sa imi fie cu iertare ,cunosti pulsul orasului? te intreb ? Chiar crezi asta? Eu promit ca imi voi arata fata dupa alegeri,si iti voi spune ca te INSELI. O data am fost intrebat chiar de Nr 1 Ce zice lumea ce zice ? Da da da a uitat de mine,atunci i-am zis vei castiga,acum fac acelasi lucru,data fiind meseria am de a face cu oamenii ,Nu cu rautate ii spun pt ca” L-am Slujit ” . dar m-a uitat,inca o data. Ne-a dus in extrema eu sunt,eu pot, eu am sa fac, Acum chiar va Pierde. In acte sunt omul lui in realitate ,l-as intreba ce a facut pt mine ca cetatean? Mi-ai facut traiul mai usor s-au mai greu?. sa nu creada cineva ca astept plocoane. Deci indiferent ca se vor mai da pachete,bani, promisiuni ,Nu se va mai castiga alegerile in actuala formatie. Si ca sa sparg gheata eu: acum are sansa de a candida la primarie si un necunoscut dar Tecucean. Din afara orasului nu mai are sansa nimeni. Urasc politica o singura data m-am lasat pacalit,eu ne avand treaba cu ea. si nu voi mai avea de acum incolo. Succes viitorului Primar. (care o fi el)

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*