shopify
analytics tool

La Tecuci, omorâţi cu zile de sănătatea bolnavă

Spitalul-Municipal-Anton-Cincu-din-Tecuci

A fost odată în Tecuci un spital, mândria tecucenilor. Avea un colectiv de doctori competenţi, entuziaşti, care rezolvau toate problemele de sănătate ale tecucenilor şi ale celor din jur, Focşani, Bârlad, Mărăşeşti, Tg. Bujor. Bolnavii trimişi la Galaţi erau excepţii. Acum e regulă.

Sunt bătrân şi bolnav. Toată viaţa am avut probleme de sănătate, atât eu, cât şi familia mea. Toţi ne-am adresat spitalului din Tecuci şi am fost foarte mulţumiţi de îngrijirile acordate. Mi-e groază că va veni inevitabil momentul când vom apela din nou la spital.

Spitalul e ţinut de doctori. Nu ai doctori buni, nu ai spital bun. Nu au condiţii de lucru, nu au o atmosferă liniştită şi fără stres, atunci nu dau randament maxim. Şi acum ce se întâmplă? La maternitate, marţi 25 februarie, a murit un copil la naştere. Doctorul care trebuia să fie de serviciu lipsea – era la cabinetul particular. Îi ţinea locul o doctoriţă care nu s-a descurcat. Şi copilul a murit cu zile. A doua zi a mai murit un copil la naştere. Părinţii – oamenii simpli şi sărmani, îmbrobodiţi de doctor, nu reclamă. Managerului – inginer de termopane – nu-i pasă. Directorul medical – doctoriţa chirurg care nu a făcut o operaţie în viaţa ei, că nu se pricepe – nu se sesizează. Colegiul Medicilor nu se sesizează din oficiu. Şi lucrurile rămân aşa. Nimeni nu răspunde.

La chirurgie văd, din presa tecuceană, că doctorul Dragoş Teodoru, singurul care opera laparoscopic şi aborda cazurile grele, este practic dat afară pentru suspiciunea de fapte petrecute în urmă cu mulţi ani când era manager, fără legătură cu profesia medicală. Nu mai este valabilă prezumţia de nevinovăţie? Până se pronunţă definitiv o instanţă, fiecare este nevinovat. La Medicală, cei mai mulţi dintre doctorii doctorii valoroşi au plecat la cabinetele particulare. Dintre cei rămaşi, doi sunt bolnavi şi se apropie de pensie. La Contagioase, Oftalmologie se apropie de pensie, iar alţii nu sunt. La O.R.L., Psihiatrie şi altele nu avem doctori. La Radiologie, singura doctoriţă s-a pensionat şi doar în urma unor insistenţe a acceptat să continue o colaborare. Doctorii pleacă în alte zări unde sunt apreciaţi, unde nu sunt tracasaţi zi de zi de un manager incompetent, fără legătură cu sănătatea, pus pe criterii politice şi de un primar la fel de incompetent şi autoritar.

Şi noi, tecucenii, ce facem? Ai cui rămânem? Dacă ne îmbolnăvim unde ne ducem? Ştim că spitalul depinde de primărie, dar nu este niciun control asupra felului în care primăria gestionează spitalul? În alte localităţi, autorităţile locale fac tot ce pot ca să atragă doctori buni, le creează condiţii de lucru, îi stimulează. La noi îi tracasează şi-i goneşte. Cred că nu mai este mult până când spitalul se va desfiinţa, cum s-au desfiinţat abuziv atâtea, pretextând că nu este eficient, iar primăria va scăpa de cheltuială. Cel puţin aşa se vede „viziunea” primarului vizavi de sănătate.

Andrei Neacşu, pensionar

Sursă: viata-libera.ro

14 Comments on "La Tecuci, omorâţi cu zile de sănătatea bolnavă"

 1. În oficiosul primariei, într-un articol nesemnat, referitor la autorul articolului publicat în VIAŢA LIBERĂ citim ,, Iar aceasta cu atât mai mult cu cât numele folosit este un pseudonim, persoana semnatară a articolului neexistând în realitate. Domnule redactor, acest nume nu există în baza de date a județului! ”.Interesant nu. Cineva a verificat la evidenţa populaţiei,- ştim noi cine- şi nu este prima dată. Dacă deschizi gura împotriva administraţiei imediat cineva de bine, vine cu informaţii confidenţiale, de la evidenţă, registru comercial, fisc, etc şi îţi spune să te linişteşti. Adică să taci, că altfel au ei grijă de tine, de familia ta, de afacerile tale, de parcă am fi în cea mai cruntă dictatură comunistă.

  • Da, într-adevăr este ceva in neregula in Primaria Tecuci. Datele cu caracter personal, nu mai sunt demult confidentiale conform Legii 677 din 21-nov-2001. De asemenea nici prezumtia de nevinovatie nu mai functioneaza. Sa ne aducem aminte de atacul direct la adresa consilierului Samir Oanca intr-una din sedintele Consiliului local din anul trecut. Atunci, primarul in functie, cu toate ca avea statutul de invitat, deranjat de atitudinea consilierului local a gasit sa-l atace direct facand publica o informatie legata de un proces verbal (o amenda de circulatie) pe care Oanca nu l-ar fi achitat. Procesul verbal era contestat, prin urmare acesta, pana la decizia instantei nu avea „vre-o vina”. Datele erau culese de primarul care, acum sta pe un munte de informatii personale.
   La fel s-a intamplat si cu ziarul local „Observator – ProTecuci” caruia in loc sa-i raspunda promt la cererile de interes public conform legii 544 acesta a dat dispozitie „sa se cerceteze” firma si persoanele implicate. Mai multe detalii in curand.
   Un comportament asemanator a avut si la acreditarea jurnalistului Marian Topriceanu caruia in loc sa-i elibereze acreditatrea in max trei zile de la data cererii conform legii a gasit de cuviinta „sa faca o cercetare” daca este angajat, unde cand si cum… in felul acesta a reusit sa elibereze documentul cu o intarziere de aproape 30 de zile.
   Da, cred ca aceste actiuni pot sa atraga atentia institutiilor statului abilitate sa amendeze acest tip de actiuni nelegale.

 2. auzi Lucid ,eu chiar ma numesc Anca si nu am nevoie sa-ti dau datele din buletin sa-ti zic sa o iei mai usor cu aceste comentarii,sunt cum vreau eu de obraznica si nu mi spui tu mie ce sa scriu sau nu, nu sunt doctor nici asistent,sunt o fata din Tecuci care a stat mult timp in acel spital ! si daca vreau sa zic ceva,nimeni nu are dreptul sa ma cenzureze si mai ales sa-mi atraga atentia,ia de aici !!!!
  Un lup era flamand de atata vreme, incat incepuse sa invidieze bunastarea cainelui.
  – Daca vii cu mine la ferma, vei avea de mancare din belsug pentru tot restul zilelor -ii zise acesta – atata doar ca trebuie sa-i dai ascultare stapanului.

  Dar cand lupul vazu ranile de pe gatul cainelui, facute de zgarda, isi veni in fire si spuse:

  – Ma intorc in padure, sa indur foamea in libertate!

  Morala acestei fabule:
  Libertatea nu are pret.

 3. ce mai comentarii …………. mei nea LUCID si anca , spitalul nu e finantat de stat ……. si nimic din tara asta nu ma e finantat de stat ( asta era pe timpul lui Ceausescu) acum finantarea se face doar din banii incasati de la privatizati mai precis de la cei 3.500.000 de angajati din mediul PRIVAT si ceva din bugetari ( apx 800.000). Ei platesc tot……… de la pensii si pana la sanatate. Pentru fiecare angajat in parte pe langa salariul pe care il primeste angajatul, patronul MAI PLATESTE LA STAT 52% DIN SALARIU ANGAJATULUI un hectar de bani, o groaza ( 4.300.000 x 540 lei = 2.322.000.000 lei /lunar) aproximativ 516.000.000 euro/ lunar ( din banii astia se sustine : spitalele ;scolile ;pensiile; etc, etc iar la asta mai adaugati 16%IMPOZIT + 24%TVA = 40% din cifra de afaceri a tuturor privatilor tot statul ia BIR ( ca pe vremea boierilor)
  Face-ti comentarii si dezbateti subiecte care mai de care mai banale, si uitati un lucru, in spital jumatate sunt cu PDL iar cealalta jumatate cu USL ………… EU NU CRED PE NIMENI…
  daca maine vin cei de la PDL la putere domnul Andrei Neacşu, o sa ne spuna ca cel mai bun spital din tara e la Tecuci, APROPO nea pensionarul: cati ani aveti? ce ati muncit toata viata si care e gradul de rudenie cu persoanele pe care le lauzi ???? aici nu inteleg ????
  Nu de alta, dar am vazut pe cartea de munca a unor pensionari o meserie care eu nu o inteleg : ” LUCRATOR CU MUNCA POLITICA” eu aici nu inteleg???? erau strungari? dulgheri? ce erau?

 4. Părerologul de Tecuci | 24 martie 2014 at 14:40 | Răspunde

  V-aş sugera tuturor, începând cu persoana care a scris articolul, până la cei care comentează şi chiar „moderatorului”, indiferent de „echipa” ale cărei interese le reprezentaţi să nu mai puneţi ATÂTA SUFLET ÎN A-I SUSŢINE PE UNII SAU PE ALŢII, mai ales dacă aceştia au ceva calificare medicală… PĂREREA MEA, este că, mult prea puţinele excepţii de profesionalism medical pe care le putem întâlni în România nu se întâmplă şi în Tecuci… aşadar, gâlceava creată în jurul Spitalului din Tecuci nu poate, nicidecum, să aducă în prim plan gradul de înalt profesionalism fie al managerilor , fie al oricărui medic care „prestează” în acest spital, indiferent de cum îl cheamă sau ce, cum şi cât de bine a operat sau a acordat consultaţii sau medicaţie ! Ca să nu mai vorbim de „afirmaţii fără acoperire ce pot produce efecte juridice”, care ar trebui trise la rubrica de „contact”…ca să ce ?! Eu, în nimicnicia mea, îmi permit să-mi dau cu părerea…iar în calitate de cetăţean batjocorit de această „orânduire nedreaptă”, practicată şi aici, în Tecuci, atunci când găsesc o „supapă” îmi permit să refulez preaplinul de năduf, aşa cum faceţi şi dumneavoastră ceilalţi comentatori… Diferenţa majoră dintre noi constă că, EU NU POT ŢINE PARTEA NICIUNUIA din cei care ne batjocoresc pe toţi…iar atunci când vine în discuţie oricare element al sistemului naţional de sănătate, în speţă Spitalul din Tecuci, singurul element pozitiv demn de semnalat este actul de ctitorie al lui Anton Cincu..în rest, a încerca să manifeşti partizanat faţă de unii sau de alţii, nu denotă decât….( cu acceptul dumneavoastră nu mai înşiruiesc lista de epitete care-mi „stau pe tastatură” pentru a nu fi cenzurat…).Adevărul cutremurător este că ŞI în spitalul din Tecuci, se moare cu zile şi se înalţă la ceruri suflete nevinovate de copii ŞI în spitalul din Tecuci, raţia de hrană a pacienţilor este dijmuită de cei care ” se ling pe deşte” ŞI în spitalul din Tecuci, se fac mangle cu reţetele şi cu analizele medicale ŞI în spitalul din Tecuci, în toate secţiile fără excepţii, pacienţii sunt trataţi în mod diferenţiat funcţie de şpăgile pe care îşi permit să le dea ŞI în spitalul din Tecuci, gândacii colcăie prin toate cotloanele ŞI în spitalul din Tecuci, starea de curăţenie nu este cea care ar trebui să fie Şi în spitalul din Tecuci, personalul medical manifestă indiferenţă faţă de nevoile pacienţilor şi îi tratează de la înălţimea ameţitoare a noţiunii de „doftor” Şi la Urgenţa spitalului din Tecuci, eşti tratat cu sictir Şi în spitalul din Tecuci, pacienţii trebuie să-şi aducă medicamente şi materiale sanitare de acasă Şi în spitalul din Tecuci, pacienţi cu boli grave „intră” cu mare greutate, după îndelungi tergiversări şi şpăgi consistente în programele naţionale de sănătate la care, de altfel, ar avea dreptul…Şi iată că( virgulă)culmea neruşinării Şi în spitalul din Tecuci, atunci când sunt aduse acuze asupra actelor manageriale sau medicale, vocile celor care sar în apărarea prestaţiilor amintite anterior, sunt de o rapacitate de neînţeles !
  Unii îi atacă pe alţii, vina este pasată în mod josnic în timp ce, copilaşii tecucenilor mor…
  „A fost odată în Tecuci un spital, mândria tecucenilor. Avea un colectiv de doctori competenţi, entuziaşti, care rezolvau toate problemele de sănătate ale tecucenilor şi ale celor din jur, Focşani, Bârlad, Mărăşeşti, Tg. Bujor. Bolnavii trimişi la Galaţi erau excepţii. „… efectiv nu râsul mă izbeşte…mai degrabă plânsul…Niciodată acest spital nu a fost mândria cuiva, fie ei şi noi tecucenii…şi să ştiţi că, ştiu foarte bine ce zic…Acum, mai nou, doctoraşii noştri de provincie, îşi demonstrază incapacitatea şi mai ales limitele profesionale care i-a oprit să profeseze în Galaţi, Iaşi, Cluj, Tg. Mureş, Craiova, ( nu că pe acolo actul medicala ar fi mult diferit faţă de Tecuci…) năimind pe unii sau ascunzându-se ei înşişi în spatele pseudonimelor şi aruncându-şi commenturile otrăvite unii împotriva altora…culmea profesionalismului medical, nu-i aşa că-i aşa ?! Sper că am comentat destl de decent faţă de cum ar merita aceşti nedemni urmaşi ai lui Esculap…Cât despre „efectele juridice” ale comentariilor pacienţilor, într-o lume în care viaţa noastră atârnă de buna fucţionare a etuvei în care este dezinfectată rugina de pe lama bisturiului şi cât de groasă ne este punga, ce să mai vorbim…să nu cumva să lezăm bruma de omenie ascunsă în străfundurile …sistemului de sănătate românesc şi tecucean, bineînţeles…părerea mea…

 5. @anca:
  Anca, te cam obraznicesti. Nu e treaba ta daca eu tin sau nu cu primarul. De fapt, nu primarul practica medicina in spital, si daca el se baga si in probleme care nu il privesc, urat din partea lui, dar si mai urat ca voi ii permiteti, ca il antrenati, sperand sa-l transformati in aliat.
  Prea politizezi totul, prea transformi totul in barfa si in rafuiala, probabil din lipsa de argumente profesionale. E clar ca faci parte din una dintre cele doua tabere.
  In loc sa va dati reciproc in presa prin intermediul unor personale mai mult sau mai putin reale, mai bine v-ati vedea de bolnavi.
  Este o rusina ca ati transformat spitalul intr-un teren de lupta, de reclamatii, de vanatoare de rivali, de spaga, de malpraxis. Cine este vinovat va trebui sa stabileasca o autoritate competenta si ar trebui sa o faca cu corectitudine si cu exigenta. Aceasta autoritate va trebui sa ne lamureasca daca e adevarat ce s-a dezvaluit in presa, si anume:
  – Au existat operatii fictive, oameni taiati doar ca sa li se ia spaga?
  -S-au furat bani prin contracte oneroase?
  -Au recurs cadrele medicale la acel furt de medicamente, afectand medicatia corecta. pentru a-i obliga pe bolnavi sa le cumpere?
  – Au recurs medicii si cadrele medii la razbunari reciproce atentand la sanatatea bolnavilor?

  Anca, sau cum te-o fi chemand, iti amintesc ca acesta este un spital finantat de stat, avem dreptul sa beneficiem de el si nu va vom permite sa-l transformati in balamucul vostru privat!

 6. Opersoanacustudiimedii | 24 martie 2014 at 11:55 | Răspunde

  Pai da! Doctorul Asaad pleaca din garda ori de cate ori are ocazia. Doctorita Ginghina e chirurg desi… Dr.Nistor si Dr.Cristea au plecat din spital pentru ca managerul-inginer- [acest comentariu contine afirmatii fara acoperire ce pot produce efecte juridice. Va rugam sa comentati decent si argumentat. Daca aveti documente in srijinul celor afirmate va rugam sa ni le trimiteti pe adresa din sectiunea de contact].

 7. Lucid se vede clar de la tine ca esti un sustinator al primarului si managerului,sincer !!! noi nu ne dam alte nume,nu suntem personaje fictive cu nume imprumutate,omul probabil s-a inspirat din presa,sau pur si simplu a intrebat lumea pe strada,la piata… tot orasul stie ce e la spitalul ala !!! nu e nevoie de dovezi,de acte,ai nevoie doar de 2 minute de interes si te convingi,dar e clar ca scopul tau aici e altul,nicidecum sa-ti dai cu parerea ci sa ataci persoanele care au curajul sa va zica adevarul in fata,voua,sustinatorilor de partide si functii ocupate abuziv,dar toate astea se vor termina curand.

 8. As mai avea de adagaut un lucru… sunt 2 persoane din spital care il pupa in fund pe primar si pe manager,o asistenta si o d-na doctor pe care ati mentionat-o si dvs mai sus si care intra sub diferite pseudonime pe toate site-urile locale si aduc injurii acestor medici extraordinari…managerul este deocamdata suspendat si el dar a ramas interimar pana cand se scoate postul la concurs iar o data cu el,sunt sigura ca vor zbura si aceste doua persoane care in loc sa-si exercite meseria,stau toata ziua pe net si comenteaza…in timpul programului,bineinteles.

 9. Ma bucur enorm ca ati abordat acest subiect , este foarte important ca populatia sa afle ce se intampla acolo,numai mizerii, Dragos Teodoru,cel mai bun chirurg din acel spital a fost suspendat din activitatea sa de MEDIC din cauza unei anchete pe plan administrativ din 2007,dar spitalul din Galati l-a primit cu bratele deschise,rusine domnilor… Managerul spitalului …alt subiect interesant ..cine il cunoaste pe D-nul Negru stie despre ce vorbesc.. Primarul se razbuna pe Dr Secara si pe Dr Teodoru deoarece au avut curajul sa-l infrunte in fata si sa-l numeasca * tiran* si pe buna dreptate,e groaznic,dar speram acum ca PSD-ul va lua atitudine si va scoate spitalul din faliment…sa ne vina medicii inapoi.. Dr Mereuta si-a reziliat contractul cu spitalul ,a renuntat sa mai faca garzi din cauza lor si era o onoare sa-l avem aici…

  • a fost, candva un medic, tanar, inteligent, capabil, revenit pe cai (si nume) mari de la buc; intrunea, profesional, asteptarile unei generatii intregi pt a face o schimbare in bn;
   a devenit, peste ani, prieten cu cineva caruia tare i placea sa i se spuna……cocosel(!);
   a mai avut si alti prieteni: paracetamolul si sticla de ch. regal…;
   apoi, pt a se mentine, a inceput a sposoriza, cu fonduri proprii, o culoare…portocalie…si in cele din urma s a prostit iremediabil;
   de va bate la usa lui, ca si la cea a neamtului, dna-ul, nu va plange nimeni…

 10. Domnule pensionar Neacsu, poate ca ai dreptate in unele privinte, dar se vede de la o posta ca esti mai mult politician decat pacient, mai mult implicat decat pensionar. Stii atatea amanunte, incat nu din presa iti extragi informatiile.
  Scrisoarea este cusuta cu ata alba si dreptatea, adevarul, singurela care ar lucra in folosul tecucenilor, al pacientilor, sunt sufocate prin asemenea procedee.
  Observ ca mereu se apeleaza la „oameni de bine” care, sub diferite semnaturi, unele fictive, altele reale dar evident imprumutate, pledeaza pentru unii sau pentru altii. Aceasta abundenta de „sinceri sustinatori” arata cat de adanca e „cangrena” si cat de drastice trebuie sa fie organle care trebuie sa faca cercetarea!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!