shopify
analytics tool

La PIEŢE PREST TEC SRL, pierderile vor fi acoperite în cca 5 ani de activitate de acum încolo

Piete-prest-srl-Tecuci

S-a atins un subiect extrem, extrem de sensibil şi cu urmări care încă nu pot fi evaluate. Sunt însă câteva nuanţe care trebuiesc precizate pentru a putea fi înţeles subiectul în ansamblu, trebuie despărţită demagogia declaraţiilor oficiale privind motivaţia solicitării insolventei SC PIEŢE ZONE VERZI SA de scopul ascuns al procedurii de insolveţă solicitat.

Într-adevăr, vechea societate era pe profit, însă primarul şi USL-ul la vremea respectivă aveau de rezolvat o problemă extrem de „presantă” şi anume satisfacerea promisiunilor de angajare a numeroşilor membrii USL, cărora li se promisese în campanie slujbe bine plătite. Criteriul performanţei economice a societăţii cu capital integral aparţinând CL era chiar ultima grijă a administraţiei şi a primarului în speţă. Folosind acest pretext, primarul propune şi CL aproba constituirea, în locul „omorâtei” cu bună ştiinţă societăţi SC PIEŢE ZONE VERZI SA, a trei sereleuri, a trei societăţi cu trei garnituri de directori, directori adjuncţi, contabili, etc. şi cu sporirea total nejustificată a schemei de personal, la care nu mai conta criteriul economico-financiar.

Premeditarea acţiunii şi reaua intenţie au fost descoperite şi de Curtea de Conturi, care depistează că primarul a alocat suma de aprox. 3,5 miliarde lei vechi pentru o aşa zisa modernizare a pieţii, care de fapt fusese terminată anterior, suma respectivă fiind deturnată şi folosită pentru achitarea creditului bancar contractat de SC PIEŢE ZONE VERZI SA fără achitarea căruia nu se putea diviza fosta societate în cele trei noi societăţi constituite.

Ce a uitat să spună primarul Ţuchel este că în procesul de derulare a insolventei decizia asupra bunurilor aparţinând fostei societăţi trece de la unicul acţionar (Consiliul Local) la lichidatorul desemnat, acesta putând hotărî cum utilizează banii şi bunurile societăţii aflate în insolvenţă. Pentru acoperirea datoriilor către creditori, lichidatorul poate dispune vânzarea bunurilor societăţii, respectiv mijloace fixe şi obiecte de inventar pentru a obţine fonduri îndestulătoare pentru acoperirea aşa ziselor datorii – pe care nimeni nu ne-a spus către cine sunt-, pe deasupra fiind necesară şi plata foarte consistenţă a lichidatorului.

Un amănunt i s-a părut „nesemnificativ” primarului şi CL în această speţă, respectiv că mijloacele fixe aparţinând SC PIEŢE ZONE VERZI SA erau de fapt bunuri aparţinând domeniului public al unicului actionar – Consiliul Local Tecuci – şi care din acest motiv aceste bunuri (clădirile pieţii, terenul de sub construcţii, terenul de la Grădina Zoologică, parcul dendrologic, oborul, parcările) sunt INALIENABILE, IMPRESCRIPTIBILE şi INTANGIBILE. Deci ele nu pot fi supuse procedurilor de insolvenţă.

Prin procedeul ales de actuala administraţie locală ne puteam trezi în situaţia în care lichidatorul putea dispune vânzarea unor clădiri din piaţă, a unor terenuri de sub aceste clădiri, sau a oricăror bunuri enumerate mai sus. În urma controlului, Curtea de Conturi – datorită inadecvării şi ilegalităţii procesului de insolvenţă – lichidare a SC PIEŢE ZONE VERZI SA – dispune lichidatorului emiterea unor facturi privind chiria pe terenuri şi clădiri ale SC PIEŢE ZONE VERZI SA către nouă societate SC PIEŢE PREST TEC SRL care însumează câteva zeci de miliarde lei vechi, facturi ce introduse în contabilitatea noii societăţi au dus la înregistrarea de pierderi la nivelul acestor zeci de miliarde, care conform declaraţiei publice din şedinţa de consiliu a directorului Grosu de la SC PIEŢE PREST TEC SRL, citez” pierderile vor fi acoperite în cca 5 ani de activitate de acum încolo”!

 Prima consecinţă vizibilă este că după demolarea pieţei din zona industrială, SC PIEŢE PREST TEC SRL nu mai poate realiza investiţia privind construirea noii pieţe pe motiv de lipsa de resurse financiare, suprafaţa respectivă rămânând un spaţiu viran, inestetic şi ineficient economic pentru societatea ce o administrează, iar cetăţenii din zona de blocuri a Zonei Industriale nu mai au cum să-şi procure de la producătorii particulari produse agro – alimentare sau de larg consum necesare zilnic, aceştia fiind obligaţi să se deplaseze în altă parte pentru a le procura. ( citeşte un articol interesant AICI . Piaţă executată la timp, NEMŢESTE)

Piata-agroalimentara-din-zona-industriala-Tecuci-2016

Problema în sine a introducerii în insolvenţă a vechii societăţi şi aducerea pe pierderi a noii societăţi ce administrează pieţele din Tecuci rămâne o problemă extrem de sensibilă, greu aproape imposibil de rezolvat, acţiunea de reducere a tarifelor cu 30% pe lunile februarie şi martie 2016 este pur şi simplu o acţiune electorală şi populistă, care îngroapă şi mai mult societatea SC PIEŢE PREST TEC SRL Tecuci  „gestionata” cu succes mondial de onorabila familie Grosu, care la un moment dat va răspunde în solidar cu actuala administraţie locală pentru „performanţele” deosebite obţinute în activitate.

Scris de Aniela Vişinescu

3 Comments on "La PIEŢE PREST TEC SRL, pierderile vor fi acoperite în cca 5 ani de activitate de acum încolo"

  1. victor paul dobre | 29 ianuarie 2016 at 11:58 | Răspunde

    Nu va faceti griji, tot dosarul cu privire la acest aspect se afla pe masa DNA Bucuresi, care, impreuna si cu alte dosare cu diferite spete de infractiuni, vor fi puse cat de curand in carca inginerului financiar de taran obosit, tuchel daniel, zis i….. Deasemeni, Camera de Conturi a incheiat si transmis deja o parte din dosare catre DNA Bucuresti. Se apropie anotimpul calduros si economistul nr. 1 al orasului are nevoie de oarece racoare, ca doar nu-i prost sa dea bani pe energia electrica ce se va consuma cu aparatele de aer conditionat,doar e economist, nu?

  2. O simpla intrebare pentru astazi: unde a fost Skoda Primariei Tecuci in perioada cat edilul a fost in concediu in Austria? Nu astept raspuns.

  3. Si platim chirie pentru o masa de tabla 7 milioane si banii sunt furati de Grosu care ii vireaza la Postolache si Postolache dupa ce isi opreste si el vreo doua sacose de bani ii imparte cu Tuchel. Mai arunca si ceva bani prin conturile penelului ca trebuie sa ajunga si la Dobre. Iar lumea sta in piata iarna ingheata de frig in ger, vara nu mai poate de caldura si toamna ii ploua in cap. Dupa ce ca sunt o bataie de joc trebuie sa mai si platesca chirie pe luna ca sa fie furati. Si tot asa…

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!